From The West med sirup på..

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg vender alltid tilbake til det kjære grove med sirup. Samme hva jeg prøver så slår ingen sirupsgrovbrødet i lengden.

(Edit: Hjemmebakst er jo i en egen klasse, men siden den aktiviteten ikke er hverdagskost her, så blir det den betalte bakerens meny som forer skaldemagen med brød)

Nå er jeg virkelig falt en smule grovt av lasset her, men I will return med heavy and grusom blogging later, må bare komme ut av mummiestadiet først. Åsaken til the lost bloggeskald er å finne i de #"%¤/%¤kr!??¤¤#" ribbeina og søylen de er limt fast i.

Jeg prøvde å lure min utmerkete doktordame: "Hei, det er Tor – du kan du skrive ut en resept på noen sterke smertestillende? Har spist opp alle eskene med paracet i regionen uten virkning og de dummingene på apoteket har jo null peiling på at paracet ikke biter på villmenner og nekter å gi meg noe sterkere uten din velsignelse" lød det i telefonen fra den sleipe skalden. "Hm.. hva har nå skjedd?" kom det altfor tenksomt tilbake. "Skjedd? Nei, er bare litt ekstra vondt i et kne som møtte en ubevegelig stein, ikke noe jeg skal bry deg med, en fillegreie – bare skriv ut lappen så ordner det seg nok. Hvordan er det med ungene? Og dog’en – jeg mente katten?"

Men, den gikk dessverre ikke, hun er ikke født i fjor, ikke i forfjor heller. Enden på elendigheten ble at jeg promte måtte inn på sykehuset og ta bilder av det vakre skjelettet mitt. I tilfelle en lunge var punktert av ribbeina, eller ryggmargen lekket – eller hva det var – for det er like vondt bak som fremme og de dumme beina fremme kan visst smellen er hard nok forskyve saker i ryggsøylen som kan da gi lammelse. Hun er så omtenksom så..

Jeg fikk en blond frodig sykesøster (det gjør jeg alltid forresten, vet ikke hvorfor jeg alltid får blonde yppige utgaver?) som dirigerte og fotograferte (jeg er sikker på at det nå henger innrammete bilder på alle søsterkontorer av prakteksemplaret). Jeg fikk og beskjed om at dersom noe som antydet stemte, så ville jeg uten forvarsel bli nektet å flytte meg og lagt rett inn. Og det passet jo slettes ikke, så mens jeg satt og ventet på dommen, undersøkte jeg rommet for muligheter til å stikke av, alle rom bør jo ha rømmingsmuligheter i tilfelle brann eller skaldebesøk.

Før jeg fikk dirket opp døren mer enn til første klikk, kom den frodige tilbake og bekreftet det jeg jo hadde sagt, nemlig at lungen var uten hull og det lekket ikke noe bak siden jeg jo var tørr. Altså bortkastet tid. Men ok, hun smilte såpass vakkert at det fikk duge som betaling.

"6-8 uker" var svaret fra doktor Streng. Jeg prøvde å le det bort, men det ble en grimase i smertemoll. Kort er det verste (som ofte vanlig) å få sove, først er det vondt, men samtidig ekkelt å høre og føle de løse stubbene som knirker og knepper mot hverandre hver gang jeg prøver å puste normalt og rolig. Jeg kan gjøre "normale ting" (dvs det som visst er normalt for andre), men ikke løfte tungt – var beskjeden.

Nåja, alle som har brukket div ribbein vet hvordan det arter seg. For de som ikke har: Don’t try this frivillig!

Summen av alt har tørket litt ut bloggordene. I tillegg har det vært altfor mye annet som og har stjelt tid her i det siste. Men, dere blir ikke kvitt meg. Ikke så enkelt. Jeg blir bare litt uregelmessig tilstede inntil det hele er stabilisert.

Jeg ser og ved en kjapp kikk nedover at Sol ønsker å få bloggere til å teste ut den nye bloggen før den slippes fri, og håper flest mulig støtter opp om deres ønske. Det er flott av Sol å tenke den veien, samtidig veldig viktig for alle at flest mulig feil blir avdekket før skiftet skjer. Og særlig hvis noen har erfaring med WordPress tidligere (trultemor?) så er det etter mitt vett viktig at disse er med og tester litt. Jeg vet ikke om jeg har kapasitet akkurat nå, selv om jeg skulle ønske sterkt å støtte opp om utprøvingen.

Overgangen til WordPress vil nok kunne føles som meget stor for endel, og antagelig komplisert i starten. Men tenk langsiktig – og en vil etterhvert oppdage en helt annen bloggverden og uante muligheter. Summen vil til slutt, når alt har gått seg til, sikkert få flere til å føle en ny blogg-giv sige innover.

Om jeg er litt som sirupen i grovbrødet for tiden så ligger stadig galgenhumoren og leker – mest for å døyve irritasjonen av å bli redusert. Men jeg har om ikke annet laget en ny video med noen inntrykk fra en tur i våren (velg helst HD 1080p dersom linjene takler det)

.

.

.

Best her i bredformat og HD som alltid:  http://www.youtube.com/watch?v=Fige5JEz1Ak

11 kommentar to “From The West med sirup på..”

 1. retired Says:

  Ribbein Er du sikker på at de ikke har forsøkt å fjerne et ribbein for å lage en ny (og bedre??) kvinne? Kunne nok blitt litt av ei dame.
  Når man leser enkelte innlegg her så virker det jo som om noen ikke er særlig fornøyde med den utgaven vi har. Noen blir jo aldri fornøyd.
  God bedring.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du sier noe der retired – Du sier noe der retired – jeg må kanskje ta en opptelling, hehe. Nei noen blir aldri fornøyde, muligens de burde ta en grundigere kikk på seg selv i speilet før de vrenger andres utilstrekkeligheter.

  Tak for bedringsønsket..

  Tor

 3. lillesøster Says:

  Stakkars deg… Jeg har Stakkars deg… Jeg har aldri brukket ribbein, så jeg vet ikke hvor vondt det kan være, men jeg har født… (men det var fortere overstått enn det du har…) Ønsker deg god bedring!

 4. Tantieme Says:

  uff da, stakkars deg Jeg husker da bror min brakk 2 ribbein.
  Han hadde vondt i flere måneder etterpå.
  Ønsker deg god bedring!

 5. Annaps(uinnlogga) Says:

  Knekte ribbein må være Knekte ribbein må være fryktelig vondt….ikke kan en le,ikke hoste og det å nyse må være et mareritt..usj. Men bildene du har lagt inn på you tube var usedvanlig nydelige og nå så jeg endelig hvilke blomster som dekket skogbunnen..med nærbilde var det mulig å se bladene, for primulaen har litt spesielle blader. Må være litt av et skue med alle de nydelige blomstene som veller frem om våren og fargene ikke minst…
  God bedring:-)

 6. Penselsvingeren Says:

  God bedring Har hørt rykter om hvor vondt det er med knekte ribbein.
  Skal ikke prøve det i heimen.

  Kjekt å se deg igjen.

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk lillesøster, men det Takk lillesøster, men det er ikke synd på meg, får tåle noe. Ja føde er nok ikke for menn, hehe.. Men håper du aldri får prøve hvordan det er..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk lillesøster, men det Takk lillesøster, men det er ikke synd på meg, får tåle noe. Ja føde er nok ikke for menn, hehe.. Men håper du aldri får prøve hvordan det er..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det tar sin tid ja Tantieme, Det tar sin tid ja Tantieme, dessverre er våren en direkte dum tid å foreta slike stunt på, dog kan jeg nok fiske (eller det gjør jeg som jeg vil, hehe).

  Takk for bedringsønsket

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja Annaps, le og hoste er Ja Annaps, le og hoste er lite gunstig, og sove er kun en drøm for tiden, men det går seg nok til.

  Vet ikke hva de heter de blomstene, det var flere typer og helt fantastisk å vandre der rundt i det blomsterhavet. Jeg lurte meg en tur bort igjen nå i uka, dessverre var de fleste visnet ned nå – men, istedenfor kommer det helt andre nå, nye typer overalt. Rene Edens hage, så jeg må prøve å følge med fremover. Dog er været dårlig igjen nå..

  Takk for bedringsønsket

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ryktene er nok nedvurderte Ryktene er nok nedvurderte Penselguri, hehe. Men nei, absolutt ikke prøv å finne ut hvordan det føles..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: