I fart forbi.

"Goddag, mitt navn er Plikter." "Plikter? Plekter mener du vel?" "Nei, kan ikke spille på strenger" – samme det, blir bare tull. "Jeg har fått en budeie over meg – noen få ord var alt som skulle til, nå er hun jammen oppå meg" "Jamen du ønsker jo det alltid?" "Hva da?" "Nedlegges av budeier?" "Si meg, hva babler du om? Jeg snakker om blogglista på Sol.." "Ikke ta den!" "Å klabb igjen og ta deg en lur heller du…"

Som snabbruten over fjordene er jeg bare kjapt innom.

I dag og resten av uka meldte de nær 20 grader, men det var i går, nå har de justert bort halvdelen. Som vanlig når det skrikes i svære bokstaver om at nå kommer varmen, nå kommer sola, nå kommer sommeren etc – kan man ta for gitt at i 99% av tilfellene gjelder det østlandet, men det formuleres i overskriftene som om det skulle gjelde hele landet. Hvorfor har de glemt at flertallet ikke bor i Oslo-området? Kan de ikke bare skrive at nå kommer det en smule varme i Oslo?

Om det er 30 grader i Skaldeland i en uke så nevnes det ikke, er det kanskje mulig for en grad mer i morgen i Oslo så kommer krigstypene frem med en gang. Virker litt småpsykotisk panikkartet, som om de er nervøsne for at det nok en gang skal vise seg at selv ikke været er bedre i den fjordtarmens indre punkt, altså at til og med været svikter – siste skanse. De vil jo så inderlige få vist frem navlen, Norges navle, men dessverre finnes det ikke noe å reelt å skryte av i den grimme skitne byen, og været er siste redning. Eller håp om redningen som skal berge stumpene.

Eneste de kan skryte på seg er at de har den tetteste besatte delen av nye landsmenn – dog litt tvilsomt element for skryt, skjønt – vi andre er sjeleglade for å la de få ha det elementet alene – og lar de gjerne få øke sin andel på bekostninger av våre, dersom det kan gjøre de stolte og glade..

Mens vi snakker om vær, Sol fronter massivt sin nye værgreie "Meld.no" hvor folk selv melder sitt vær. Men, det er litt latterlig når Suniva fra Sandefjord melder 29 grader klokka 08.04 og Anders i naboleiligheten kun 11 – som og var værmeldingen. Noen bør lære folk at man måler tempen i skyggesiden, som regel er den i nord. Å måle av en tempmåler som står midt i solens stråleovn er jo helt på trynet feil. Som naboen da han meldte 46 grader i telefonen på hans balkong på Mallorca, mens på min vegg i vegg var det kun 24 siden den var i skyggen så tidlig om morgenen. Den offisielle tempen var og 24..

Nok om det.

Jeg var på fjelltur igjen i går, på Jærens tak, og da fisketur. Merkelig nok fikk jeg nøyaktig samme antall aurer som forrige gang, nemlig 14. Feite og fine med rødt kjøtt. Det var litt mer behagelig temp denne gangen, 2-3 grader ekstra merkes når man allerede er langt unna normalen. En kjempetur og et herlig vær og mange inntrykk. Og besøk. Ja, besøk – av han under her. Jeg så noe rart som rørte seg midt utpå vannet, etterhvert kom det nærmere og nærmere. I teleobjektivet så jeg at det var en orm, og da den kom nær nok at det var en hoggorm. Ikke så vanlig at de drar på langtur i iskaldt fjellvann.

Den hadde peiling rett på der jeg satt, etter et kvarter nådde den bredden rett utenfor meg, så ble den var meg etpar meter unna, og da ankret den like godt opp og ble liggende der nesten en halv time, dvs da jeg fikk neste fisk ble den skremt av plaskingen og svømte utover igjen i full fres.

Her kommer den innover.

.

Så oppdager den meg

.

Og dermed ankrer den opp og blir liggende etpar meter i fra meg på bredden

.

Jeg holder på å bake en lasagne  – og etter klokka skal den nå være klar! Stikker innom senere håper jeg..

10 kommentar to “I fart forbi.”

 1. lillesøster Says:

  Grøss…. Grøss….

 2. Først og sist Says:

  Steike.. Det beistet.. fantastiske bildet..
  NB!…plikter sier du….

 3. trultemor- Says:

  wow! for noen bilder! Selv om det er et skremmende vesen

 4. Lise L. Says:

  Hmm.. så en snert av Hmm.. så en snert av bildet, hvertfall ikke noe jeg skal se, men sikkert fint. Venter til det kommer noe finere, eller mer hyggelig.

  Lise L.

 5. tante BØ Says:

  Ja det var visst ei budeie Ja det var visst ei budeie over deg : ))
  Tror det er ett en gangs tilfelle : )) (så langt)
  Du er travel om dagen skjønner jeg. Jeg tok noen dagers pause jeg og,
  men karra meg inn igjen. Det var så ensomt innpå her en stund
  så jeg mista helt lysta på å blogge. Samt en kommentar som fikk meg til å se rødt : )) Jeg kjøpte jo denna pc’n for å blogge, så da får jeg holde det gående til den tar kvelden : )) … eller no.
  Det er ikke bare VG som er selvsentrert inne i Oslo. Alt som kryper og går er sånn der inne. Egentlig temmelig ufyselig holdning.
  Så fint at du har fått deg en fin fisketur igjen : ))
  Litt av en "makk" du traff på der. Jeg hopper ikke i taket av glede av de der, men den var veldig fin og skarp i fargen.  Og veldig tykk.
  Er den full av unger tro ??
  .
  Nå er det senga for meg tror jeg. Tidlig oppe om morran : ))
  Ha en riktig god natt : ))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «Grøss» lillesøster? Husk "Grøss" lillesøster? Husk på at den er en ekte orm, en naturskapning – og ikke en menneskeorm som er virkelig grøss, hehe

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk først og sist, ja den Takk først og sist, ja den er flott.

  Plikter ja… skal vi legge kabal heller? hehe

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skremmende trultemor? Nei, Skremmende trultemor? Nei, den er ikke farlig, og svært selskapelig som du ser, hehe

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En snert av bildet Lise? En snert av bildet Lise? hehe. Den er jo vakker og egentlig mer redd enn deg. Har du prøvd å holde en? Kjenne musklene leve og det spesielle skinnet? hehe

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Endelig ei som ikke blir Endelig ei som ikke blir livredd tante, hehe. Makan til pyser..

  Ja, men dessverre har Sol skremt budeia (eller knabbet henne, hehe), hun er visst gone nå..

  Ja er stadig noe her, aldri fred å få lenger, dvs hvis jeg skal ha fred må jeg stikke av til fjells eller annet og glemme mobilen igjen hjemme. Men det vil bedre seg til høsten ser det ut til. Pauset du? Ensomt her – ja det går nok mer i berg og dal nå mot sommeren, men jeg tror at når det nye bloggsystemet er på plass og innkjørt vil det alene få folk til å ville blogge mer, blir mer som egen hjemmeside med alle mulighetene som finnes i WordPress (hvis nå Sol da går for fullversjonen). Dessverre er det av og til enda enkelte kommentarer som en kunne sluppet. Men i sum synes jeg det har bedret seg mye.

  Nei tror den hoggormen er en hann såvidt jeg vurderer. Men det var snodig å se at den rett og slett ankret opp der, og lå der lenge helt i ro og fulgte med på det jeg gjorde. Men så fikk jeg en fisk til som da plasket og skremte den.

  Sov godt..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: