Ord fra karusell..

"Det være en stor fisk! Du galne mann!" Ordene kom fra min nye venn fra et eller annet land i øst, tror jeg. Spurte ikke hvilket, men han trivdes tydelig i Norge med siste skrik i alt utstyr og BMW til sånn ca en mill. Men den var like skitten som min. Hans korpus levde nok ikke på flatbrød og ICA-Cola på tilbud, tønneformen kunne ikke løpe fra at vi tar godt vare på våre nye innbyggere.

"Du gal mann!"  – og jeg flirte i skaldeskjegget, fyren var i grunnen morsom og ble mindre verdensmester hvert sekund. Først ble jeg litt snurt av den skitne bilen som stoppet bak min, selv om jeg hadde skjult min bak krattet slik at jeg fikk perlen i fred. Den grosse mann brukte så en time på å ta på seg alt utstyret. Deretter vagget han ned til meg og ristet på hodet av min superbe norske hagemakk – her nyttet det ikke med annet enn hans isenkram.

"Åhh! Du gal! Å nei mamma!" Jeg koste meg og min venn fikk nesten hjertestopp inni alt utstyret og neopren vadebuksen. Selv brukte jeg t-skjorte og ordinære støvler, dog var de nye, ellers var jeg slank i utstyret, ja den stangen jeg holdt i knakk jeg tidligere på dagen da jeg oppdaget en fugl og trødde på tuppen, etterpå hang den sammen med litt tape. Min venn mistet stadig mer av belæringen når napp på hans superstang helt uteble.

Da jeg dunket nr 8 i knollen orket han ikke mer, særlig tok det tydelig på nervene hans at jeg hev hver fisk uti igjen mens jeg hentet kameraet for å ta bilder av de mens de plasket og herjet på slik store Jæraurer skal. Han var livredd for at de skulle falle av kroken hver gang, men selvsagt gjorde de ikke det – og før dunk i hodet fikk de værsegod være filmstjerne en stund. Men han oiet og mente jeg var gal, skikkelig gal. Og altfor flink, eller heldig – så da nr 9 bøyde stangen måtte han plutselig gå hjem til middag – synd, for jeg var virkelig i ferd med å sette pris på fyrens selskap.

Åh det var en deilig dag i slutten av uken, varmt og godt der jeg tuslet rundt mens jeg ventet på napp. Fjorten feite aurer ble til slutt stablet oppi den elekstriske kjøleboksen som summer som en biefamile med halskatarr. Men og ca 2000 bilder som jeg knapt har hatt tid å se på.

Hjem i natten, var ikke hjemme før etter midnatt og fikk noen nydelige bilder fra Høgjærens innsovning. Helt fantastisk og fredlig. Og utsynet fra Jærens topp måtte med i mørket, eller det blir aldri helt mørkt på denne tiden med havet langt der ute i bredformat. Her er et nesten vilkårlig bilde fra et sted på veien hjem hvor jeg knipset gjennom bilvinduet før jeg steg ut og følte på natten og tok flere bilder både her og der i mørket, Helt stille, bare en storspove som fløytet melankolsk på en myr rett ved bilen.

.

Tiden løper, nei jager. Mai, snart juni og så kommer nissen. Noe i den retningen. Våren som aldri kom, mer eller mindre, en vår man ber prøve på nytt mens man spoler tilbake til vinteren. Som i dag med uteselskap og kald trekk selv om solen gjorde sitt beste så føltes det som tidlig mars. Men ved fiskevannet var det lunt og varmt i le for nordavinden. Og jeg håper det blir flere turer for sjelsbatteriet. Man får samle det som er mulig i denne karusellens gondol hvor andre for tiden styrer speeden, selv er jeg bare med fordi… et eller annet, ikke spør – for svaret vet jeg ikke..

4 kommentar to “Ord fra karusell..”

 1. Lise L. Says:

  Smiler bare.. det var mange Smiler bare.. det var mange fine fisk, men stakkars mann som så på… ler.
  Høres ut som en fin tur, flott aftenbilde av himlen, nydelig.

  God natt, sove godt.

  Lise L.

 2. tante BØ Says:

  . Så bra : )) Da dreiv du med akkurat det jeg håpet du dreiv med : ))
  (Og ikke dreiv å fløy etter umulige budeier : )) haha)
  Nydelig fangst : ))
  Ja den turen var nok god for sjelsbatteriene : ))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, ble en flott fangst Ja, ble en flott fangst Lise. Og et herlig vær og en herlig dag som gjorde uendelig godt. Vi behøver slike dager, men dessverre blir det ofte for få..

  Hehe, ja han var egentlig morsom uten å vite det selv, hehe. Men finnes mange slike verdensmestere som vi sier. Han skulle være der helt til det ble mørkt, men nederlaget ble vel for tungt å bære, så han for mye tidligere enn han nok hadde planlagt, hehe

  God natt og sov godt du og..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ble fornøyd med den Ble fornøyd med den fangsten tante, skal ikke klage. Men den største fangsten fikk sjelen. Blir for få slike dager føler jeg. Ihvertfall nå for tiden. Og samme med bloggen og, rekker knapt å få inn et innlegg, og sliter stadig med dårlig samvittighet for å ikke rekke å lese og kommentere andre. Men det blir litt bedre til høsten ser det ut for, ihvertfall om dagene.

  (Budeiene? Håh! De løper etter meg, ikke motsatt, dvs dersom ei oppdager meg, men jeg er jo flink å gjemme meg i terrenget, hehe)

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: