The sweet feeling..

Søte bringebær vokser tett, men ikke kjærligheten – ikke den evige altoppslukende – den som gir sjeleekstase hvert sekund bare av det å vite at en har funnet den og at den er her resten av livet, hver dag, hvert sekund. Tryggheten som ligger i det er alt annet i universet overlegent.

Alt annet når aldri lenger opp enn second priority..

Menneske møter menneske og ser bringebæret. Men så kommer høsten og bringebæret falmer, glansen visner og mennesket vet at den ikke vil gjenfødes, glansen til det søte bringebæret. Noen går videre på let, andre aksepterer en slags skjebne – og blir værende med sitt inntørkete bær fordi, ja fordi forskjellige fordi’er som andre ikke helt forstår alltid. Kanskje ei heller mennesket som ble værende med den tapte glansen og selv skrumper inn når sjelen lider og dør langsomt.

I ekte kjærlighet er det bare sommer, og evige søte blanke bringebær..

En dame for lenge siden – jeg hadde kjent henne siden vi var små, forlot sitt forhold nr 5 eller 6, jeg husker ikke lenger tallet som i grunnen er uviktig. De som aldri forstod snakket nedsettende om henne, samfunnet er nå slik at mange aldri evner å forstå, eller vil forstå. Hun brydde seg ikke, eller jo, det såret henne litt, men de klarte ikke knekke henne for hun forstod deres mangler – hvorfor de snakket i skyggene, feige som de og var. En gang sa hun til meg, en av de siste gangene jeg snakket med henne: "Tor, du forstår hvor jeg leter.." Ja, jeg forstod den gangen, og forstår i dag.

Samfunnet dreper mange sjeler og manges søkend etter ekte kjærlighet..

Verden er full av bringebær, markjordbær og kirsebær, men ikke som aldri mister sommerens glans. Ikke for deg, ikke for deg der, eller deg bak der, eller for meg. Det er ingen kart, ingen merkelapper: Leif sitt kirsebær, Turid sitt bringebær.. Ingen garanti for at ikke bæret visner og høsten kommer, samme hvor sommerblankt det var. Hvem våger innrømme at glansen er borte, forsvant og etterlot et evig sug? Hvem våger forlate og lete på ny? Og kanskje på ny og ny? Forlate er å brenne broer, bli alene kanskje, ekte alene – en stund, til neste bær skinner en varm sommerdag..

Å være menneske er ofte tøffere enn andre mennesker forstår..

Før het det for spøk: "Han/hun sitter i fella.." En etterlevning fra gamle tider hvor mennesket ble nær utstøtt totalt om det hoppet av. I dag er det ofte mer i egen psyke dette ligger enn i virkeligheten. Levningen har enda sitt bo i ansvarsfulle sjeler som er skapt med mindre porsjon egoisme enn andre. Egoisme veier opp for andres mangel på forståelse, delvis. Men egoisme er som et tveegget barberblad – den ene side kan kutte eieren, den andre skade andre mennesker. Å balansere et sylskarpt barberblad hele livet uten å skade seg selv eller andre, er en nesten umenneskelig kunst – med felles forståelse kunne man slipt eggene runde – og mennesket kunne puste fritt..

Enkelte mennesker burde kanskje passe bedre på eggen mot seg selv, først..

Hvor mange finner sitt alltid sommerfriske bær? Si det.. våre sjelelige behov er i ulikheter som herfra og mange ganger rundt jorden. For mange er "kjærlighet" bare et ord de kjenner, og føler seg dekket med å ha en god venn som de deler livet med, andre plusser på med materielle verdier som skaper ekstra happiness. Føler de seg på rett sted i livet så er ikke noe bedre, samme hvor de er i behovene. Kun en selv vet sine behov, de føles både når man er der sommeren bor – eller når man våknet og følte høstens pust ankomme..

.

.

.

"Last Light"

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

.

http://www.youtube.com/watch?v=c0szQqWEE10

16 kommentar to “The sweet feeling..”

 1. luxcat Says:

  Evig lykke? Ser nesten ut som at du jakter på "evig lykke", som da å være konstant lykkelig? Og at det er det samme som kjærlighet?

 2. Jade Says:

  Dette var vakkert,
  Dette var vakkert, stemningsfullt og meningsfullt Tor

  Både bildene, musikken og ordene

  Takk for at du delte . .

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei luxcat, det er ikke det Nei luxcat, det er ikke det samme slik du formulerer deg her. Jeg tror bare du enten misforstår kjernen, eller "bølgelengdene" våre ikke er like/samme nivå, noe som er naturlig. Og uten at det var negativt ment, hadde du følt kjernen, ville du ikke stillet et spørsmål formulert på den måten ganske enkelt.

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk selv Jade, koselig at Takk selv Jade, koselig at du likte bildene og forstod ordene.

  Tor

 5. simle Says:

  Erkjennelse og gjenkjennelse… Anonym
  Dette var nydelig fremført og traff meg midt i hjertet.
  Takk Tor du store skald. 

 6. veversken,utlogget Says:

  Vakkert…….. Vakre bilder, musikk, og meningsfulle ord.
  Takk Tor.

 7. Annaps Says:

  Dette var. nydelige ord og bilder. Slutter aldri å forundre meg over hvilken ordkunstner du er. Fin start på morran å lese dette her:-) Ha en fin dag:-)

 8. lillesøster Says:

  Veldig bra, og så sant som Veldig bra, og så sant som det er sagt.

 9. mirapisani Says:

  Nydelig tekst Tor. ;)) Mira  ;))

 10. medi Says:

   
  Å nyte gode tekster er  
  Å nyte gode tekster er bare …
  en nytelse, rett og slett.
  medi takker.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk for ordene Mange takk for ordene simle..

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk selv veversken, koselig Takk selv veversken, koselig at dut likte det..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kan bare si mange takk Kan bare si mange takk Annaps for ordene dine..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, er mye sant i de ordene Ja, er mye sant i de ordene lilleøster, og takk..

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk mira..
  Tor Mange takk mira..

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takker tilbake medi, setter Takker tilbake medi, setter veldig pris på alle de fine ordene dere gir..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: