Både og..

Nettopp kommet hjem fra fjellet, fryser fremdeles mens jeg laster inn bilder. Mange inntrykk – også en forbanna fotoboks som lyste rødt. Men først og fremst kaldt, skikkelig kaldt. Nordavinden kryper inn over alt. Skjønt det ene stedet jeg var måtte jeg kle av meg, men da var jeg i le for vinden. På vei hjem så jeg tempmåleren i bilen var nær null og isvarslingen blinket.

Det ble noen få fisker, men det er enda for kaldt som jeg trodde på forhånd. Bjørka slet med  knoppene, mens her hjemme er de nesten helt utsprunget med fulle blader mange av de. Det merkelige var at det krydde av sommerfugler der oppe, mens her hjemme er de få. Særlig der jeg måtte kle av meg – der flakset de rundt samme hvor jeg kikket.

Så tok jeg inn noen sidedaler, langt innover hvor jeg aldri hadde kjørt før. Høyere og høyere, og kaldere og kaldere. Etter å ha krysset rundt der inne på både kjerreveier og traktorveier fant jeg ut at det var best å snu før jeg rotet meg helt bort, det var begynt å skumre med herlig lav sol som lekte med fjellkanter og bratte urer på flere hundre meter. Skikkelig vilt og øde. På en fjellkam så jeg plutselig 2 hjorter som kløv oppover. Stoppet bilen med gummistriper og ut med kameraet, men akkurat da nådde de toppen og vips forvant de over.

Ved et øde vann i en sidedal jeg stoppet for å ta noen bilder, så kom en bil og parkerte ved siden av meg og en ung gutt og kjæresten steg ut, de ville prøve å fiske. Koselige ungdommer som jeg ble værende med en god stund. Men fyttirakkeren så kaldt det var der oppe med den isende vinden som bare økte i styrke.

Mange inntrykk, men den forbanna fotoboksen la en demper på hele dagen. Min feil, jeg visste jo om den, men glemte meg av da jeg oppdaget et hest på et jorde som hoppet våryr rundt. Plutselig var boksen der, og blinket rødt. Aner ikke hva fart jeg hadde for jeg ble forfjamset av å ha glemt statskassen som lyste rødt. Så nå kommer det nok en kjekk sak med krav på noen tusinger, får bare håpe jeg var under grensa for å miste sertifikatet.

Pokkers greier, de vet hvor de skal sette de opp, alltid ved en bit av veien hvor farten er nedsatt noen hundre meter. Det er min første gang – ryker lappen for en periode kjøper jeg moped og trimmer den og bygger den inne med varmeapparat.

Det ble en dag med både og inntrykk..

10 kommentar to “Både og..”

 1. lillesøster Says:

  Da blir det sikkert deilig Da blir det sikkert deilig å hoppe i varme loppekassen, antar jeg. Ta på nattlue, så blir det ekstra varmt og godt. (Kanskje du har en etter din oldefar eller noe sånt.)

 2. Mysan Says:

  Æsj, de der pokkers boksene Æsj, de der pokkers boksene – de har en tendens til å blinke på meg, selv om jeg ligger midt i en rad av tjue biler som alle holder samme fart. Jeg er ikke venn med de boksene.😦

  – Mysan –

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja gjett lillesøster, og er Ja gjett lillesøster, og er like før nå. Er enda litt gufsen i kroppen. Så under en varm dyne med en god bok – og så sovne med boka over ansiktet, hehe..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er du uvenn med de du Er du uvenn med de du og Mysan? Er første gangen min, jeg vet jo hvor de er, men i dag ble jeg lurt, tror du kanskje hesten var satt ut der av boksens eier? hehe

  Vel, jeg får ta en bot, men er mer nervøs for lappen siden jeg ikke er sikker på hvor mye jeg var over, men det gikk i passelig hurtig tempo kan man si. Jeg kjører alltid fast and safe..

  Tor

 5. Lise L. Says:

  Smiler forsiktig her… ja, Smiler forsiktig her… ja, de fotoboxe kan være skumle greier gitt. Aner ikke hvorfor de står der jeg heller, men de tar noen veldig skarpe og gode bilder hvertfall. Høres ut som en veldig fin tur, og at du har nydt dagen. Utrolig at det er så mange sommerfugler der,  men kansje mer sommer der en her. Fint å lese om din tur….

  Lise L.

 6. Et liv å leve Says:

  Håper det gikk bra med lappen da. Det er surt å betale fartsbot, men det finns det som er verre.
  Det blåser kallt om dagene, men det er bare mai.
  Vi ble bortskjemt i april.
  Nå har du vel fine bilder som minne, som vanlig.
  Kanskje vi får se litt…

 7. mirapisani Says:

  Æsj, så ergelig. 😦 Det er ikke morsomt med bot. 
  Du skal vel legge ut bildene her en gang?
  Ha en fin dag.
  Mira  ;))

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja Lise, men første gangen Ja Lise, men første gangen jeg har glemt meg av. Nå venter jeg bare på om jeg kun får en bot, eller de knabber lappen og..

  Jo, en fin tur, kaldt som fy, men greit å lufte seg, dog la den fotoboksen en demper på gleden som føltes ikke særlig god. Ja utrolig at det var så mange sommerfugler der oppe og så få her, burde være motsatt på denne tiden av året.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er surt Et liv å leve, Ja er surt Et liv å leve, men mye mye verre dersom de tar lappen og, tør nesten ikke tenke på de konsekvensene..

  Er uvanlig kaldt, ihvertfall her. Og det skal visst fortsette en stund. Ja har mange bilder, skal vise noen når jeg får satt sammen en serie senere..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei mira, jeg pleier å Nei mira, jeg pleier å holde meg til parkeringsbøter, hehe. Men har fått kun 2 fartsbøter før i hele livet, begge ved radar i mørket faktisk.

  Ja skal legge ut noen bilder når jeg får sett igjennom og samlet en serie.

  Ha en fin kveld..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: