Og der ja..

Og der var en liter makk på plass i kjøleskapet. Hagen har bare godt av å få jorden snudd og luftet i dens kjeller. Alt står pakket og klart – er bare å lempe inn i bilen sammen med en døgndose kaffe. OBS.. det minnet meg på at "nesten klar" er mer korrekt – kom på 12 volts kjøleboksen – hvor pokker satt jeg den? Var bedre før når jeg hadde bobil, da holdt det med at jeg satt meg inni og kjørte, når som helst. Alt var med alltid.

Vel, nå går Jærauren en utrygg fremtid i møte. Må bare klaffe med vær og diverse annet, så stikker jeg.

Vær ja – har rotet rundt i hagen i helga, fint vær, men må ha på pels. Kald nordavind puster tungt over det allerede uvanlig nedkjølte Jærlandskapet. Dog spretter det stadig frem tulipaner og nye trekkfulger hver dag. Og for å ikke glemme en million humler. Utrolig mange humler å se, men få veps og enda færre bier. Men humlene har jo pels. Sommerfugler er det lenge siden de første, men nå har de visst stukket inn igjen – og sitter vel med en varm gløgg rundt peisene sine i påvente av temp over 10 i det minste.

Lurer på om Sol har fikset bloggen? Prøvde en gang i går morges var det vel(?), men fikk en feilmelding om at bloggen ikke fantes. Ellers har tiden ikke strukket til for å sitte å klikke i håp om at et av klikkene finner bloggen.  

Har skiftet noen rullegardiner, er noe herk og dill dall siden jeg er såpass pirko – som kjent passer de aldri så man må til med baufil, saks, hammer, drill, og diverse annet. Men jeg er foreløpig fornøyd med de, for de er virkelig lystette, ikke sjeldent at det er kun reklame. Er noe gummigreier på utsiden som antagelig stopper lyset nær 100%. Eneste er at jeg ikke enda er fornøyd med strekkingen i stoffet, men det tar vel noe hengetid før de blir som nypressete.

Youtube er og snodige – er ikke bare Sol som har den egenskapen, man laster opp noen videoer, så skal de behandles, dvs omkodes av deres servere. Er man heldig så er de klar i løpet av 4-5 timer, men av og til tar det dager før de vises, som nå. De siste trodde jeg var forsvunnet i systemet, men nå dukker de sakte frem.

Her er en ombygget og fornyet utgave av "Remember September". Som vanlig anbefaler jeg å se den på Youtube, velge bred visning (med den vinkelpila nede på spilleren) og 1080 p siden alle mine er HD og vises best ved rett oppløsning, særlig dersom man velger å se de på fullskjermsvisning. Men alt kommer alltid an på serverne og linjene til Youtube, dvs om de der og da takler så stor mengde data pr sek. Dessverre funker det ikke enda slik at spilleren setter en HD video auto til HD, man må velge det selv foreløpig.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

.

Direkte (eller bare klikk på Youtube ikonet): http://www.youtube.com/watch?v=sW2yVSFWYmY

Snart har jeg bygget om alle de gamle slideshowene jeg har samlet på et "annet" sted, men inni mellom blir det en og annen ny visning og. Men det er kjappere å bygge om de gamle selv om jeg må bruke "nye" utgaver av bildene for å tilpasse til bredskjermsformat (16:9) – som kjent tar ikke kameraene bilder som passer dette formatet automatisk, dermed må man gjøre det etterpå manuelt bilde for bilde for å passe på at elementet man ønsker å fremheve ikke blir croppet slik at bildet mister sitt inntrykk.

Jeg ser frem til å kunne vise bredere/større bilder her, noe som visst Sol endelig har tatt hensyn til i det nye opplegget såvidt jeg tolker det siste de sier.

7 kommentar to “Og der ja..”

 1. lillesøster Says:

  Jeg har hatt litt Jeg har hatt litt «problemer» med youtube i det siste her på bloggen, men det gjør ingenting.🙂 Det kan sikkert bli for mye av det gode. Et lite opphold i etinga vekker sulten igjen, og man kan få matgleden tilbake.

 2. tante BØ Says:

  Hehe … Jeg fikk grøssern Hehe … Jeg fikk grøssern og fæle syn av den makkboksen i kjøleskapet : ))
  Håper anledningen bøy seg nå da, og at det ble noen fisk.
  Det er vel fortsatt så kjølig at det ikke er så trivelig å fiske kansje.
  Det er en grusom snert i vinden.
  Tror Sol driver å jobber med noe ja,
  for plutselig i sta hadde jeg ett innlegg inne på oversikten min som ikke jeg har skrivi. Det het tilståelsen … eller no sånt og var reine pornon : ))
  Ikke helt i stil med mitt norrarabbel kan du si : ))
  Neste gang jeg titta inn, var det vekk. Litt synd egentlig : ))
  Hadde vært morro å visst hva det var. Det var skrevet av anonym,
  og det var IKKE en kommentar.
  .
  Ha en fin kveld : ))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Youtube har problemer for Youtube har problemer for tiden lillesøster, de holder på å mekke om hele sulamitten, og speeden er veldig opp og ned fra time til time. Er skrekkelig mange som klager.

  (vet ikke om det var det du mente?)

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sier du det tante? Men den Sier du det tante? Men den ser helt uskyldig ut, er et hvitt enliters syltetøyspann i plast, ser ut som.. ja en boks syltetøy, hehe. Men står de i kjøleskapet går den nesten i dvale og holder seg utrolig lenge. Så tar jeg med spannet og har det i kjøleboksen i bilen, og bruker så en liten spesiell makkboks som jeg fyller på og har i lomma når jeg fisker.

  Jo, ble noen få fisker, men det er for kaldt enda, såvidt tegn til vår der oppe, den er skikkelig forsinket. Får vente litt før neste tur, vente til det kommer litt mer varme.

  Ser Sol holder på som du sier, leste og innlegget deres og det gleder meg veldig at de har hørt på fornuften og flytter bloggen bort fra debattsystemet og går over til WordPress, det blir noen helt annet og mye bedre.

  Ha en fin kveld du og..

  Tor

 5. lillesøster Says:

  Ja, noe sånt, takk for info. Ja, noe sånt, takk for info.

 6. tante BØ Says:

  Ja-nei, jeg regna med den Ja-nei, jeg regna med den boksen var både rein og pen Tor,
  men samtidig så så jeg for meg den klysa med mark …
  ja det bare jobba i øversten : ))
  Ja Sol la for en gang skyld ut litt informasjon om at de holdt på med no nå.
  Vanligvis har man jo havna i drapshumør før de har informert om at de holder på i bakgrunn så "elektrikkern" dukker opp.

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, men tror de har Ja, men tror de har forstått nå tante at de bør informere litt kjappere, dvs når de har noe å informere om, eller når det vet det f.eks er en eller annen feil, ikke alltid de vet det før vi har gitt beskjed.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: