Har du noen ord i dag?

Når det regner karamellsaus og vokser puddingfrukter på de lilla trærene, da, først da vil det skje.. Men – det vil jo aldri skje. Aldri.. Tenkte på det da jeg kjørte hjem nå nettopp i mørket. Dette "aldri" et ord som det kan ligge dype tanker, følelser i. Noen ganger. Og noen ganger er det et befriende ord, mens andre ganger et smerteord. "Aldri mer" – "Aldri vil skje" og de andre utgavene.

Enkelte av våre ord har enorm vidde i seg, spektere. Ofte tenker vi ikke på det, men noen ganger..

Noen ord er svevende – "kanskje" er et av mest brukte.

Noen ord er selve livsordene – "elske – elsker" – "kjærlighet".

Det motsatte av aldri: "alltid" – men ikke alltid  "alltid" er alltid – "All tid". Og "alltid" er litt snillere enn "aldri", eller høres og føles mindre bastant ut enn "aldri!"

Et barns ord: "Kjærestemennesker kysser alltid, men aldri de gamle!"

"Utropstegn roper" (er jo derfor det heter utropstegn, hehe) lærte jeg på skolen. Selv bruker jeg ikke ofte utropstegn fordi jeg normalt ikke roper i tale heller.

Noen bruker utropstegn i annenhver setning – det føles slik ofte når en leser ivrige brukere av tegnet. Blir litt som "Nei!" "Ferdig!" "Det er endelig og kan ikke diskuteres!!" osv osv. Blir litt militant og firkantet – brått. "Jeg har talt!" Selvsagt finnes det artige setninger og for de som liker spillet: "Kyss nå!" "Jeg vil elske nå!" "Kle av meg" "Åhh!" "Haha! Nå skal jeg fange deg med spagettilassoen og smøre sjokkosaus over hele deg!" hehe..  kremt. Vi tar neste:

"Nei takk… høres mer smidig ut enn "Nei takk!"

Bæ-bæ grønne lam, har du noen ord i dag? – Bæ!Bæ! Grønne lam! Har du noen ord nå!!

Faktisk har jeg ofte følt at noen snakker med utropstegn i hver setning. Klipper brått av, ikke noe ettertanke eller smidig avslutning, kun "nok!" eller "Ferdig! Nå går jeg! Hadet!" og vips er de borte før utropstegnet har smeltet..

Men.. så har en motsatt, de man stille tenker "skal du ikke gå snart?"  til mens de messer og messer samme setning om og om igjen uten punktum og man ga opp for en halvtime tilbake i tid å få inn et stikkord i det endeløse.

Samtidig: En artig forsamling vi mennesker. En brokete gjeng som man til slutt – og tross alt – er glad for ulikhetene som krydrer summen, uten ville det blitt kjedelig.

Hm.. vet ikke om jeg våger trykke på "lagre" – hvem vet hva som da spretter opp? Skrekk og gru – kanskje Sylfest Lomheim med pekefingeren for urent trav i bokstaver? hehe..

Vel, for å møne av løsdrøset i natten med noe seriøst: Her er en siste bildesamling, dvs jeg har vist noe av den i januar, men den er nå ombygget til youtubeformat i 16:9 HD – og døpt til "Shadows in January"..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»480″ height=»298″>

.

.

Som vanlig anbefaler jeg å se den direkte, og velge HD 1080p eller 720p som faktisk funket nå http://www.youtube.com/watch?v=K9iV_lOwunA

8 kommentar to “Har du noen ord i dag?”

 1. tante BØ Says:

  Morn, morn : ))
  Morsom Morn, morn : ))
  Morsom lesing til morrakaffen : ))
  Jeg blir så imponert over at sånt tankespinn kan fanges og skrives ned.
  Hos meg farer sånt igjennom hode i full fart og er borte : ))
  har mange ganger tenkt … Det skal jeg skrive på bloggen.
  Det blir alltid glemt : ))
  .
  Ha en fin dag : ))

 2. lillesøster Says:

  Fine bilder. (Tør ikke Fine bilder. (Tør ikke bruke utropstegn mer) Ett av husene, det hvite på «haugen» gir en litt smertefull følelse, som om det var mormors hus. Men, mormorshus er rød-lilla og ikke hvitt. Mormor er død. Ja, og nå og så blir jeg nesten svimmel av musikken i begynnelsen, som om det var hypnose (og da demper jeg🙂 Veldig bra bildekvalitet…… !

 3. m-l Says:

  Du er fin..🙂 Ord kan fascinere i sin spennvidde, i betydninger slik vi evner å tolke de, i sine spekter, både konkrete betydninger og de som kan ha dobbeltmening og innby til ….. ja, mye tanker, følelser og meninger som ligger der og «blomstrer»? Heh, hmm, ja, her kommer litt av den litt rare meg frem, hehe… Jeg liker ord, jeg trives med å skrive, jeg kan glede meg med andre som formidler, og jeg kan føle dyp fortvilelse med de som skriver om vonde hendelser og sorg.

  Det er herlig å lese glede og livsbejaende lekenhet formidlet i ord. Noen er så dyktige at de klarer å få glede til å danse i ordene som leker i de skrevne linjene. Slik du har evne til….🙂

  Du har den nydelige gaven i deg…

  Jeg har ikke så mange ord i dag, jeg prøver å finne litt glede, livsglede..

 4. mirapisani Says:

  Fine bilder Tor. ;)) Men jeg begynte nesten å småfryse litt her. Denne vinteren kommer aldri til å glemme tror jeg.
  Ha en fin 1.mai.
  Mira  ;))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kveld tante, jeg har ikke Kveld tante, jeg har ikke hatt tid til å være her i helga. Egentlig var det bare noe som kom uten forhåndstanker i full fart, men ikke si det til noen, hehe

  Akkurat nå er jeg mer tom, men det er pga en travel helg med full fres i ett, også barnevakt for den lille krølla (som nektet å sove før ett om natten, så da ble det mye lek og tegning, hehe).

  Ha en fin natt..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tør du ikke lillesøster? Tør du ikke lillesøster? hehe. Men føler ikke du er et "ropemenneske" – litt strategisk bruk av utropstegn er jo på sin plass.

  Rundt i småhavnene her er det stort sett hvite (gamle) hus med småruter, mer eller mindre som Sørlandet rent arkitektonisk og inntrykksmessig. Beklager hvis du fikk et stikk av inntrykkene, minner vil alltid være slik at de kan trigges frem, er likt med meg og.

  Musikken som hypnose? Det er vanlig "chill out" type musikk, avslappningsmusikk. Jeg bruker mye den typen musikk til bilder og ord fordi de ofte gir en dybde og ro, fyller ut inntykkene.

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk m-l, men som jeg skrev Takk m-l, men som jeg skrev til tante så var det bare noen kjappe ord som dalte ut av seg selv, egentlig skulle jeg ikke skrive noe siden det var liten mulighet for å få et innlegg ut pga noen feil hos Sol som de trodde de ikke fikk fikset før over helga, men ville prøve å legge ut en video om ikke annet som et forsøk. Så da lot jeg bare fingrene rote alene mens tankene holdt på med å løse en grønn og gråmønstret gordisk knute, men jaggu kom ikke ordene til fingrene ut, hehe. Ja du er dyktig med ord, både i forståelse og utøvelse selv.

  Å skrive "offentlige" frie ord som jeg gjør handler og om å våge å være seg selv, ikke sensurere seg selv mer enn for det som er nødvendig for å beskytte andre. Å være seg selv i ordene, dvs den man er bak fasaden vi alle (idiotisk nok) skjuler oss bak. Og da enten de er lekaktige, alvor eller sorg. Å være andre på den indre måten går ikke, det ville blitt stakkato og unaturlig. Ihvertfall for min del. Man bør nok og spørre seg selv dersom man bremser: "Hva er jeg egentlig redd for? Redd for å være meg selv?"

  Andre får tenke som de vil, ta meg som jeg er, eller la være å bry seg dersom det er det enkleste.

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mira, nei denne Takk mira, nei denne vinteren blir ikke glemt med det første her heller, er visst satt noen dype rekorder værmessig sies det. En ting skal vinteren (og høsten) ha, og det er den rene klare luften, de skarpe fargene og ikke minst de herlige lavlysfarger og skygger som er ekte kunstnerdrømmer.

  Sommeren f.eks gir ikke samme saft i inntrykkene pga for få kontraster i sirkusbildet (dvs alle fargene som skriker etter oppmerksomhet) og mangel på lange skygger med skarpe kanter.

  1. mai? Åh pokker, det var noe jeg glemte, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: