God formiddag.

Skulle vært på vei til fjellet nå med bilen full av fiskeutstyr og niste – værmenneskene lovet sol og varme i liene, men utenfor vinduene er det som i går, eller som det har vært lenge: Grått og surt og fuktig. Denne Jærvåren, sammen med vinteren, må gå over i historien som en av de mest motsatte av normalen.

Vel, nytter ikke å sutre og beklage seg i hytt og vær, ute er det snart mer grønt enn motsatt, selv bjørkene har fått på seg deres nasjonaldrakt og noen fruktblomster lyser opp i det grå. Jeg føler meg som en innestengt villmann – noe som er ugunstig når en ikke kan ryke det ut på noen, f.eks trøstekose noen til de går bananas og ber om fint vær så de slipper å få sår hud av kosehendene og hovne lepper av kyssingen til den innestengte, hehe

I hagen er det ca 40 egg som jeg vet om. De skal bli små lyserøde blåmeiser, kjøttmeiser, grønnfinker, pilfinker og stærebarn. Mulig det er flere når bare været roer seg og jeg får sjekket i alle busker og kratt. Det var og 2 hvite ringdueegg, men de tok kråkene til frokost.

Jeg leste om Sverre på 91 år som aldri har spist middag : http://www.t-a.no/nyheter/article117819.ece – han må være manges mareritt. Samtidig sier det vel noe om alt mathysteriet. Sverre lever stort sett på puddinger, wienerbrød og ferdig grøt som han mekker i microen. Frukt og grønnsaker spiser han aldri. Sverre kjører enda bil, ser uforskammet ung og sunn ut, og har aldri vært syk.

Er enig med Sverre’s filosofi angående matproblematikken. For det er et hysteri i dag hvor mange mennesker tror meget bestemt at der ligger nøkkelen til et sunt liv. Mottoet synes å være: "Rett diett til rett tid og i rette doser og korrekt mengde daglig trim". Mange bruker mye av sin levetid på å følge sin oppskrift på de 2 forholdene, avvik føles som dødssynd mot seg selv.

Er man normalt aktiv og ikke spiser såpass i mengde at man eser vel mye ut, er det bare å glemme de 2 postene og heller leve uten de bekymringene. Samtidig er Sverre nok et levende bevis på at de genestiske forhold er mye viktigere enn perfeksjonisme i mat og muskelbevegelse. Som kjent er det lite å gjøre med de genestiske delene enn å bare godta de og heller bruke tid på andre ting.

Jeg håper den nye bloggen snart blir døpt, føler denne gamle levningen nå henger sammen såvidt, og må lappes på fra dag til dag for å ikke kollapse helt.

Ha en fin dag i enten finvær eller møkkavær – jeg må ta noen telefoner promte (og får kommentere litt senere)..

14 kommentar to “God formiddag.”

 1. davyen Says:

  Sikkert vel og bra for sverre Men tenk på all den gode maten og smakene han går glipp av.
  hva hjelper det å være nesten asket og ikke unne seg noe bare for å bli over 90 år.
  Gamle tullingen skulle "Vore tesnakka "
  davyen

 2. tante BØ Says:

  Trykk på fanfareknappen … Trykk på fanfareknappen … her kommer sola nå og jager tåka : ))
  Har gått å tråkka litt her jeg og. Regn i hele går. To dager på rappen da blir det for mye, men som sagt … nå letter det : ))
  Jeg har noen leieboere her jeg og. blåmeisen benytter samme leiligheta i år som i fjor. Gubben slo på noen bordstumper der for at ingen skulle ta bolig der, men den lille blå tyyyner seg inn der : ))
  Så har jeg rødstrupa i klatrehortensian. Det kommer ikke til å gå bra.
  Det kommer kattf…. til å finne. Hvem som bor i fuglekassa i år er jeg ikke sikker på, men jeg tror det er en blåmeisfamilie det og.
  Ellers sitter jeg og ser ut på det nye fuglehuset mitt.
  Det er sånn fletta kurv (kurvstolaktig) Der holder hakkespetten på.
  Han er ikke smart. Det er vel derfor han kan hakke sånn … han har ikke hjerne : )) I steden for å bare ta frøa som ligger oppi der, så lirkern frøa ut mellom flettinga. Makan tell tulling : ))
  Nei f….
  Trekk fanfara tell bake. Tåka tok over igjen. Hmmm …
  .
  Aldri spist middag ??
  Han aner jo ikke hvor mye godt han har gått glipp av
  Men det er vel derfor jeg ser ut som jeg gjør
  .
  Ha en fin dag Tor : ))

 3. ¨bamse¨ Says:

  Enig med davyen.
  Tenk på Enig med davyen.
  Tenk på alt det gode han går glipp av…..

  Har du en stor hage forresten?
  Må være gøy å følge med på eggutviklingen…..

  Ha en fin dag, selv om den ikke forbringes på fjellet!

 4. Jade Says:

  Hehe – godt vi har slike
  Hehe – godt vi har slike orginaler som han du beskriver, de setter farge på hverdagen. Han og hans like bekrefter at "mathysteriet" delvis er en bløff som noen tjener seg rike på.

  Kommer på en historie jeg hørte om en eldre mann (han er borte nå) som åt brødet tørt – uten pålegg.

  Når han ble spurt om hvorfor svarte han :

  "Ein skal då ikkje lura ned maten"

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, et vanlig argument fra Hehe, et vanlig argument fra matelskere det davyen. Forstod det slik at han hadde vært lik når han var liten og, så det er nok ikke noe han har startet med i voksen alder pga et eller annet.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Heldig du tante, her er det Heldig du tante, her er det begynt å blåse uten at det jager skyer og gråvær, dog er det opphold akkurat nå så jeg får grave noe mer makk om ikke annet.

  Blåmeisen er litt som musa, den kommer inn i de utroligste små åpninger, kjøttmeisen, dens større fetter, må ha et hull på over 30mm før den kommer inn. Katter er problemer generelt for de fuglene som ruger lavt i f.eks busker. Katter og kråker tar utrolig mye fugleunger, og her er det begge deler. Kåka klarer ofte å dra ungene ut av kassene og når de er blitt litt store.

  Hakkespetten "min" ser endelig ut til å ha dratt tilbake til skogen, hehe

  Middag er jo strengt tatt ikke nødvendig slik sett, mat er bare bensin til kroppen og da er det ikke så viktig hva man spiser bare en spiser nok.

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tviler på at han bryr seg Tviler på at han bryr seg om å bruke tid på den tanken bamse, hehe. Ja hagen er passe stor, skal ikke klage, men synes synd på de som i dag bygger med tomt nok til kun huset, bilen og en fluktstol.

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er endel av mangfoldet Ja er endel av mangfoldet Jade, tipper han ikke er alene omkring det matsynet. Mat er blitt "kult" det og som mye annet, mens jeg føler mange glemmer hvorfor vi spiser. Men det blir vanligvis slik i overflodssamfunn og da ofte med mange som overdriver og fedmeproblemer som kun kommer av overspisning.

  Tørt brød uten pålegg hørtes ikke bra ut, jeg er kresen på brødet, det kan nesten ikke bli for ferskt, hehe

  Tor

 9. mirapisani Says:

  Men har ikke du katt..? :o) Det blir vel litt småsnadder på den også når det ligger egg og unger overalt…
  Ha en fin dag Tor.
  Mira  ;))

 10. m-l Says:

  Vel, mirapisani Jeg er ganske så sikker på at den pusen er rimelig stappmett fra før, av sardiner i olje og sånt, at den ikke tenker mat, ehe, hehe…. Tipper jeg da. Hehe!😉

 11. Lise L. Says:

  Hvis Sverre er tilfreds med Hvis Sverre er tilfreds med den mat han får, ja.. høres ut som han har det godt nok, ikke de store krav, spiser vel det han liker. Men helt utrolig så mange fugleegg det er i hagen din, men forstår det er spennende å følge med på. Jeg legger ut mat til dem på den tid det er fugleunger, selv om det er vår/sommer. Det er så søtt å se de blit matet. At kråkene tok noen egg, eller katta en fugl, vel det er jo naturens gang. Håper vi får noen fine fuglebilder.

  Lise L.

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei den har fått streng Nei den har fått streng beskjed om avstraffelse hvis den så mye som prøver seg mira, dvs en uke på knekkebrød og vann blir straffen, hehe.

  Ha en fin kveld..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja der har du rett m-l, den Ja der har du rett m-l, den er helst vel mye bortskjemt og har levd i mange år på velstandsmat i dette luksushotellet uten å gjøre særlig nytt av seg, den er for det meste opptatt med å se pen ut og bedriver stort sett med dyp skjønnhetssøvn, hehe

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Virker som om han var veldig Virker som om han var veldig fornøyd med puddinger og annen mannfolkkost Lise, hehe. Garantert er det nok mange som nok ikke likte at hans kostvaner kom på trykk, særlig ikke når han i tillegg var 91 år og sprek som en fole – sikkert matguruenes mareritt.

  Ja er mange egg, men minket desverre med 5 i dag som jeg skrev om i mitt nyeste innlegg etter at kråka hadde tatt grønnfinkenes mens jeg var på tur. I tillegg var det vel det reiret jeg var mest "stolt" av å ha i hagen. Er meget sjeldent at grønnfinker bygger reir i hager, de er villmarken, skogenes fugl. Tipper de prøver på nytt, men neppe her mer. De var her nesten til det ble mørkt, men så fløy de bort.

  Jo er naturlig slik sett, men kråkebestanden er vokst til unaturlige størrelser her i landet og dermed et større problem etterhvert enn de normalt ville være med en naturlig størrelse på bestanden.

  Eneste fuglene katten min klarer å ta er de selvdøde, tror den mangler noe omkring jaktforståelsen, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: