Frihet..

Ute regnet det som fra hageslangen, jeg stod i en vinduskarm og småirriterte meg for hvor pirkete jeg var med å få de nye rullegardinene til å passe perfekt. Så fanget blikket en låvesvale, den første i år, men den drev med akrobatiske flyginger i ring – nesten som om den lekte og jublet over sin totale frihet, ja selv i pøsende regn.

Jeg stoppet med å irritere meg over meg selv, og kikket undrende på frihetsakrobatens lek. Hvorfor oppfører ikke jeg meg som svalen? Hvor ble min frihet av, den ekte jeg følte som barn.. Hvorfor skal det være så frihetshemmende å være menneske? Voksent menneske. Mennesker liker å vite at de er intelligente, smarte – og står over alt annet som lever på denne kulen.

Mon tro om vi ikke glemte noe på veien. Det kan kanskje ligge noe i begrepet "toleranse", dette at vi skal måtte være i vår egen avdeling for manna på jorden. Prisen å betale er å måtte være slik mennesker skal være etter våre egne vedtak om den saken.

Mange snakker om deres frihet, eller mangel på frihet. Men hva mener de egentlig? Hva nivå snakker de om, hva føler de som ekte frihet, eller hva mangelen består i? Og hva måler de seg mot? Eller er det en indre følelse uten mulighet for konkrete ord for å beskrive? Er vi redd for mangelen på aksept hvis vi skulle forsøke å følge det indre? Hvorfor er vi så opptatt av å tilpasse oss andres meninger om hvordan vi bør være? Og selv om det betyr at man må kvele sitt indre.

Hvorfor løper vi ikke rundt og danser og leker i regnet som da vi smakte på den ekte friheten – når vi var barn. Sjelslivet til voksne blir stadig mer korrupt jo mer voksne vi blir, og vi svikter oss selv for å tilfredstille andre som svikter seg selv for å tilfredstille oss.

På en måte kan bildene under sees på som frihetssymboler, ihvertfall slik jeg føler det. De er ikke perfekte fototeknisk, men inntrykkene de formidler er det viktigste i alle bilder for min del. Kanskje er vi ikke så intelligente som vi tror allikevel, og helt sikkert undervurderer vi de andre som lever fritt her på jorden. Om de ikke har sendt noen til månen, så er de uforanderlige i sin ekte frihet nå som da de ble skapt..

. .

10 kommentar to “Frihet..”

 1. mirapisani Says:

  Så flotte bilder. ;)) Og bildene er deilig befriende.
  Ha en fin dag Tor.
  Mira  ;))

 2. -trultemor Says:

  herlige bilder:) Frihet, det er nok noe de fleste av oss har glemt og mistet på veien mot voksenhet og forpliktelser.
  Ikke helt sikker på at jeg vet hva det er…?

  Dagene går i rivruskende fart nå, er ikke plass til meg i det hele tatt…mere enn etpar timer på kveldene.
  Å få være bare meg litt…det er iallefall frihet, å slippe seg løs og vare barnslig…..så barna bare står og måper og ler (kan mamma gjøre det???) er frihet.
  Å kunne le hjertelig gir i det minste en befriende følelse…
  Men akkurat nå, fanget i en karusell.

  ha en god og FRI dag:)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mira, de representerer Takk mira, de representerer frihet og fred føler jeg ihvertfall.

  Ha en fin dag..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk trultemor, får du tatt Takk trultemor, får du tatt noen bilder selv? Du kjøpte jo nytt kamera såvidt jeg husker?

  Nei du sier det som er dessverre rett, det spørsmålet om hva frihet er/var – vi burde vite det, men tror mange sliter med å svare på det spørsmålet.

  Du har det travelt? dvs det føler jeg du alltid har, men er det ekstra nå? Ikke glem å slappe av ved alle anledninger så du ikke brenner lyset på for mange steder.

  Å være barnslig av og til burde være en plikt ovenfor seg selv for det gjør godt for sjelen. Og for andre og dersom de får smile og le litt. 

  Ha en flott dag uten stress..

  Tor

 5. trultemor- Says:

  er ekstra nå ja det har eksplodert etter påske -på jobb, så vi har litt problemer med å finne riktig ballanse. Det blir endel overtid samtidig som det er har blitt mye ekstra ifbm intervju ang nyansettelser og møter ang ombyggingsplaner. Morro, men uhyre travelt:)
  Så nå sier jeg nei der jeg kan (dugnader bl.a)

  Neida, stresser ikke idag, gjør bare husarbeid, sender inn selvangivelse og sånt ;p

 6. lilllesøster Says:

  Akkurat det der lurer jeg Akkurat det der lurer jeg også på, ofte. Jeg tar igjen i søvne, for da flyr jeg noen ganger.

 7. Lise L. Says:

  Du kan gjøre det umulige Du kan gjøre det umulige mulig du, Tor. Dette var helt fantastisk, så flotte bilder. Du imponerer gang på gang, men dette var vakkert.
  Takk for du deler med oss.

  Lise L.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, får håpe det ikke blir Ok, får håpe det ikke blir langvarig trultemor, joda, endel fres og slikt kan være litt morsomt og i perioder på jobben, særlig hvis det skjer noe nytt og spennende.

  Nei, husarbeide er ikke stress, er gøy det, enig? hehe

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du må trene på Du må trene på dagdrømmingens kunst lillesøster, så får du fly litt om dagen og, hehe.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei er ikke umulig Lise, for Nei er ikke umulig Lise, for da ville jeg ikke fått det til, er mye flaks – det å være på rett sted til rett tid, og ikke minst følge med og være kjapp på avtrekkeren. Men det er en tolmodighetsprøve mange ganger.

  Koselig at du likte de, og takk for ordene..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: