Usammenhengende sammenheng…

Ok, kyss meg da! Hva venter du på? Ikke hvem som helst som får kysse meg! Forresten, kan du pusse tennene og gurgle halsen først? Du stinker enda som en sardinboks fra i fjor. Hm.. den ble visst fornærmet. Se her pus, ta litt pudding til heller du..

Livet, en ballong av håp – kan noen låse inne nålemenneskene, vær så snill?

"Tjukka! Feita!" Den lille på 7år utenfor gjerdet gråt av ordene. Jeg var 8 og et halvt og vannet blomstene til mamma. De 3 jentene i ringen rundt henne fortsatte: "Tjukka! Feita!" Lenger kom de ikke – og løp hylende gjennomvåte hjem. Etterpå fulgte jeg Solveig på 7 hjem og forklarte mammaen hennes hvorfor hun hadde røde øyne. Så fikk jeg en appelsin og en klem av mammaen. Senere kom de 3 jentene med deres mammaer og klaget til min mamma på at jeg hadde spylt de. Da jeg forklarte hvorfor jeg hadde måtte stoppe deres munner, fikk de kjeft av deres mammaer, og så gråt de. Og jeg fikk takk av deres mammaer. Min mamma forstod ikke noe, men smilte. Jeg tror jeg var et litt uvanlig barn. Noen ganger.

Om du tror at du er noe spesielt? Bra! For det er du jo, jeg ble litt bekymret bare for at du hadde mistet troen.

Du..? Jeg tror at våre kyss er ekvivalente.. Men i såfall tar de feil som kaller deg dronningen av Saba, for jeg er ikke Salomo – og jeg stoler mer på kyssenes ekvivalens..

169cm sa målingen, men ensomhetens bly hadde krympet henne til nullverdi..

Hva nytter det? Du ser ikke mine farger, bare hver ende..

Jeg så han strevde seg til jobb hver morgen,

lang og tynn, slitt frakke og livslitt ansikt.

Hver morgen presis kom han gående 12 på åtte,

i hånden sin skinnbrune utslitte lærerveske.

Hver dag i regn, sludd og storm, 12 på åtte,

kroppen og ganglaget fortalte meg mye, utslitt.

En dag, det regnet, det var høst og 12 på åtte,

jeg så med en gang at i dag var det noe mer,

12 på åtte – og han seg sakte sammen på fortauet.

Travle mennesker gikk rundt – eller steg over,

jeg ringte med en gang etter sykebil og løp ut,

han lå der, så fredelig i det slitne ansiktet.

Sykebilen kom, legen overtok mine gjennopplivingsforsøk,

jeg fulgte han inn i bilen og strøk han over kinnet, som farvel.

Etterpå ringte legen, dessverre – det var hans siste 12 på åtte.

Jeg glemmer aldri mennesket 12 på åtte,

men heller ikke alle de andre menneskene,

hvordan kan så mange bare se bort og ikke bry seg?

Når du ser de første svalene seiler over Sørlia igjen og humlenes serenader i kveldsrosa skjær får sommerfuglene atter til å danse i frihet, da vender jeg hjem kjære..

Nei – å vinne 30 millioner i lotto er ikke min store drøm, men å få elske og bli elsket som bare meg. For det jeg er, mennesket – meg, naken. Realismen eier ikke følelsene..

Min siste bildesamling er den under (som vanlig vises best i HD) – en grå marsdag med inntrykk fra skog og åser med en avslutning ved havet og en liten fiskerhavn..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»480″ height=»298″>

.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=eUV0fla-iz0

7 kommentar to “Usammenhengende sammenheng…”

 1. tante BØ Says:

  SMASK 
  Åsså skal jeg lese SMASK 
  Åsså skal jeg lese resten : ))

 2. m-l Says:

  Ingen er vel mer nådeløse Ingen er vel mer nådeløse i sine kommentarer enn nettopp unger. Uten tanke eller forståelse for konsekvenser kan de lire ut av seg de styggeste ord. Mobbing kan ramme hardt og brutalt, og små mennesker nærmest krymper i egenverdi der de blir offer mobben som gjerne fremstår i flokk.
  Etterhvert lærer forhåpentligvis de fleste et eller annet om hva som er riktig og ikke.

  I de voksnes verden forekommer også utfrysing, mobbing og/eller stigmatisering, og da gjerne med et ennå verre innhold og form.

  Ditt innlegg om «usammenhengene sammenheng» fikk meg til å tenke på dette, nemlig det som handler menneskenes verdi, både egenverdet og slik vi behandler og tar vare på mennesker i vår krets. Det å måle eller bli målt i verdi på bakgrunn av ytre faktorer, eller gitt forutinntatt verdi basert på liten kunnskap eller kun antakelser. Hvor feil slikt kan bli, i verste fall. Hvor enkelt er det ikke å la være å ta forbehold når andre meddeler seg negativt og undergraver andre mennesker? Man velger å ikke ta seg tid til å ville se et menneskes «farver» fordi man har valgt å være blindet av en eller annen følelsesmessig tilstand, og der man muligens ikke engang gidder å ville åpne for ydmykhet.

  Et hvert menneske som kjenner smerten over det å stå alene imot en mobb, det være seg en voksenperson eller et barn, vet hvor fælt det er, ensomhetens nullverdi..
  Egoismens råskap i et menneske som hegner om og kun dyrker de menneskene som kan gi de noen «fordeler»; Meg selv, og så meg selv, og så min neste om det er til mitt eget beste»? Og hvor iskalde noen er i stand til å være imot mennesker de vet sliter.

  Muligens at jeg trakk for mye alvor ut av innlegget ditt i dag, men jeg ble alvorlig preget da jeg las det. Men mulig at jeg er preget av andre grunner og. Jaja.

 3. lille søster Says:

  Ja, hvis du ikke kan elskes Ja, hvis du ikke kan elskes for den du er, så kan det jo heller bare være. Jeg tenker ofte på noe som står i Bibelen om at Gud dømmer ikke slik mennesker gjør, for Han ser ikketil det ytre men til det indre. Folk kan være utrolig vakre, eller stygge, men være motsatt på innsiden. Og så finnes det selvsagt de som er begge ting, samtidig.  

  Lillesøster

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk tante, men vet ikke Takk tante, men vet ikke hvor mye du fikk utav det.

  Håper du har det ypperlig på hytta, jeg har nesten stått på hodet i hele dag og like til nå..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei, du trakk ikke for mye Nei, du trakk ikke for mye alvor ut av ordene mine m-l, det er mye alvor bak hvis en evner å se omfanget. Livet er mye alvor, særlig for oss voksne, og ganske sikkert for mye alvor for flesteparten.

  Det blir mange spørsmål om hvorfor – veldig mange. F.eks mobbing, hvorfor har menneskene disse egenskapene? Og noen mer enn andre. Og noen bruker de for alt de er verd, og etter oppførselen å dømme så gir det disse menneskene noe positivt tilbake når de får hengt ut andres utilstekkelighet.

  Andre mobber uten å vite det, forstå det, og det var kanskje ikke ment på den måten mottageren følte ordene. Et viktig moment som viser hvor vanskelige mellommenneskelige forhold kan være. Samtidig burde det være innebygget en automatikk i å prøve å unnskylde og beklage når et menneske forstår at det har sagt noe som såret et annet menneske. Men slik er det dessverre ikke alltid.

  Men det verste synes jeg er de som i ren egoisme og kanskje grådighet kjører flatt over andre for å tilfredstille seg selv slik du og er inne på. Ikke uvanlig skjer slike ting når det er snakk om materielle verdier, enten det er på høyt nivå eller nesten ubetydelig. Det er dessverre mye rett i ordene om at mennesker kan blindes av gullets trolldomsglitter. Historien er full av lik i gullets kjølvann, både bokstavelige og levende lik.

  Ensomhetens svøpe kan ikke medisineres med annet enn medmenneskelighet og forståelse. Det er og lett å forstå at er man langt nedi kjelleren er det ikke alltid like lett å ha troen på andre mennesker. Særlig mobbeoffere kan slite livslenge omkring det å få troen på andre tilbake. Det er umenneskelig vanskelig å vite hvem man kan stole på når verden er som den er og det dessverre og finnes mennesker uten tanke for annet enn seg selv. Men man må aldri gi opp å tro på at det gode finnes.

  Når det gjelder barn er jeg skremt av hvor dypt og hvor lenge mobbing kan sitte i, det kjenner jeg til rimelig tett på, noe sier meg hvor farlig mobbing er, og at man aldri kan ta det alvorlig nok.

  Summen av mitt innlegg er mye dette om hvor lite mange mennesker ser ut til å bry seg med andre, ta hensyn og vise normal medmenneskelighet. Særlig følte jeg den gangen den gamle mannen døde på fortauet og ingen gadd bry seg, selv om det var stadig mange som bare gikk rett forbi, ja til og med steg over han, noen ristet sågar på hodet av han, og en som for forbi meg mente at han bare var dritas og ikke noe å bry seg med..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, du sier det eneste rette Ja, du sier det eneste rette der lillesøster. Men, hvem opplever det fullt og helt? Hvor mange? Hvis de er ærlige.

  Utsiden sier ikke noe om innsiden, men vi lever i en tid hvor det motsatte betyr stadig mer, eller misforståelsen om utsidens verdi.

  Det står mange ord i bibelen som selv ikketroende burde tenke over.

  Tor

 7. lillesøster Says:

  Nå var du søt! God helg! I Nå var du søt! God helg! I morgen er det Bonanza og til og med dagen derpå.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: