Festival-Giske..

(Pokker! Der kom jeg borti "backknappen" på musa og hele innlegget forsvant! Hvorfor har en mus en sånn knapp? Idiotisk!) God formiddag i blogg og stuer. Bokstaven "A" er den jeg bruker desidert mest. Jeg fant ut dette da jeg tok vårrengjøring med ekte Zalo på tastatutta og fikk frem igjen alle de snodige tegnene som står på knottene. "A" var uten tvil mest slitt, nesten usynlig.

Litt merkelig siden jeg ikke heter Aasta Anna Aahh Aamerda eller Arne Asgeir Aagaard. Det er og utrolig å se alt som bor og lever inni et tastatur, bare snu det på hodet og klaps det i baken noen ganger. Underligst fant jeg at den grønne bindersen var – hvordan den har klart å snike seg ned der. Den døde vepsen er forståelig, den har selvsagt lagt seg i bakhold nedi der for å endelig få stikke meg i pekefingeren, men noe må ha dunket den i skallen, kanskje "A"?

Mauren fikk skyss tilbake nedi tastaturet etter rengjøringen, den er jo selv et rengjøringsbyrå som tar med seg alt som dukker opp hjem til tua. Hadde man hatt nok maur ville støvsuging vært unødvendig, så den er miljøvennlig og billig i drift.

Overskriften ja. Trond Giske, hva skal vi med han? Jeg mener – hva kan han brukes til? Selv føler jeg han er en ubestemmelig fyr som kun er med av gammel vane, som et fast inventar man ikke blir kvitt i AP. Neppe vil noen av de andre partiene arve han heller. Lille Trond har enda ikke kommet over at han ikke hadde råd til å dra på interrail da han var i kvisealderen, så nå freser han glad og fornøyd verden rundt på interflying. Betalt av oss. Stort sett er det der han har holdt seg siden han ble Næringsminister med rett til å fribooke seg inn når som helst til hvor som helst. Som å sette en 5 åring til fri ferdsel bak snopedisken.

Den samme Trond har nå i god APånd funnet ut at det er best å ha Røkke på sin side, ved andres side – eller frittgående, blir hver gang en katastrofe for AP. Og særlig nå er det viktig siden lille Trond på evig rundtur i verden kan risikere å møte Røkke på jobb både her og der i utlandet som nå i Kina hvor de endte på samme hotell. For å slippe å bli barbert av Røkke, innledet Turneringstrond en sjarmoffensiv. Selv tipper jeg Røkke gliser lurt i skjeggstubbene straks ministerjyplingen er flydd til neste destinasjon.

Men så leste jeg en kommentar under den ene artikkelen som jeg syntes var både morsom og ikke uten et visst moment av sannhet i seg:

"Røkke har hjerne, det kan en vel egentlig ikke si at festival Giske har."

"Festival-Giske" – der er jo Trond Giske! Det vil han bli husket for, hans ivring for evige festivaler. Festivalenes beskytter. Trond lever enda i en festivalrus sammen med minnene fra studenttiden som liksom aldri vil slippe taket. Så nå freser han glad og lykkelig på fribillett verden rundt i beste studentånd. Og selvfølgelig må alle forstå at verdensnavlen Norge’s næringsminister må reise betydelig mer enn selv USA’s næringsminister. Det er jo helt logisk. Ifølge Giske..

Siste fra regjeringshold er visst at SV har fått igjennom en av sine knehøner, nå skal staten betale leksehjelp for alle småbarnsforeldre. Koster kun 200 millioner. I året. Men det må man ta med salt tror jeg, prisen altså. Hva blir neste? Gratis barnevakt i helgene og feriene? Man må bare stadig undre seg på hvor forferdelig tidkrevende og vanskelig det må være å ha barn i dag? Eneste budsjettposten som stadig krymper er den som heter "lekeapparater ute for barn". Barna i dag har ikke tid til å være på lekeplassene, foreldrenes timeplaner tillater ikke den slags friheter, det får være måte på hva moderne foreldre skal måtte ofre av sin dyrebare tid.

Men hvilken bokstav er mest brukt hos deg?

.

 

10 kommentar to “Festival-Giske..”

 1. davyen Says:

  F F ville være min mest brukte bokstav F for"fysj " og kanskje G for "Giske"
   god helg til deg og dine.
  davyen

 2. luxcat Says:

  Umiddelbart tror jeg det må være E, siden den er innsmettsvokal (svarabaktivokal).

  Giske? Jeg ser nok ikke for meg at han noensinne blir en tungvekter i norsk politikk, men på den annen side har jeg problemer med å se en eneste Gro, Willoch eller Gerhardsen på stortinget nå.

  Hvordan er det plass til en hel veps i tastaturet? Eller, jaja, her var det intet mindre enn tre døde mus i den ene varmepumpa. Hvordan kom de seg dit? Og hvorfor ble de sittende der til de døde av enten varmen eller matmangel? Kom de seg inn, så kom de seg vel ut igjen også, for det er ikke akkurat en ruse, det der!

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe davyen, men se på Hehe davyen, men se på tastaturet om du finner svaret, for det lyver ikke.

  Ha en god helg du og..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sjekk på tastaturet luxcat, Sjekk på tastaturet luxcat, det forteller deg svaret. Selv ville jeg tippet en annen bokstav enn A dersom noen spurte meg, men tastaturet har svaret som vi bare må bøye oss for..

  Stortinget for tiden er som du sier en fargeløs suppe, grått blir det når en blander alle fargene. Nei Giske blir aldri annet enn det han er, en overmoden student.

  Veps er en ting, men den grønne bindersen er mer tankevekkende. Det er mer plass enn man tror nedi tastaturet, men problemet er mer å komme seg nedi pga de smale åpningene mellom tastene, de er ihvertfall veldig smale hos meg. En kompis sa en gang at da han ristet tastaturet kom det nok smuler ut til å lage en passe stor bolle, var bare å tilsette litt vann og steke den, hehe

  Mus kommer seg nesten inn i et sugerør, husker ikke minsteåpningen akkurat nå, men den er ikke mange millimeterne..

  Tor

 5. luxcat Says:

  Denne PC’en er for ny til å ha fått slitte taster.

  Har selv renset tastatur på jobben, og det var direkte heslig! Men en hel veps? Bindersen kan jeg se kan smette ned i mellom.

  Joda, mus kommer seg inn på det trangeste plasser med sitt myke og bevegelige skjelett, men så vidt jeg forstå skal det der varmepumpegreiene være et lukket system fra utsiden, og fra innsiden kan de ikke ha kommet. Og synes det er så underlig at de valgte å bli der og dø.

 6. davyen Says:

  Hos meg er det O og L av en eller annen merkelig grunn.O og LHalve bokstavene er vekk

 7. tante BØ Says:

  Giske ?? Han hører ikke til Giske ?? Han hører ikke til denne verden.
  Han ser ut som en tegneseriefigur : ))
  Hvilken bokstav som er mest slitt ??
  Det er ingen bokstav, men den tasten jeg holder nede for å få stor bokstav : )) Den har jeg sliti ett stort søkk i med neglen : ))

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok luxcat, men såpass som Ok luxcat, men såpass som du skriver vil du nok snart se antydninger til hvilken bokstav som er din mest brukte.

  Er lite som er lukket nok til å være musesikkert, og studerer man veiene finner en ofte hvor den lille tassen har banet seg vei inn. Mus lever kort tid, og hvem vet om det ikke har vært 5 ganger så mange der inni som de døde?

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ved første tanke føles det Ved første tanke føles det besynderlig når vi snakker samme språk, davyen, at vi da ikke bruker samme bokstaver mest, men logikken sier så noe annet som jo er det korrekte og naturlige.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Han er en ubestemmelig sak Han er en ubestemmelig sak som ingen kan reise selv en 5 toms bauta over etterpå tante – for hva skulle hedres? Hans ubestemmelige person som liksom bare er med alltid uten at man forstår hvorfor? Ikke bærer han andres bagasje, så praktisk nytte gjør han heller ikke.

  Du mener "shift-tasten"? Når jeg ser etter er den sannelig litt slitt her og, men det er kanskje naturlig når en tenker etter? Men hos meg er "A" enda mer slitt, ja bokstaven er knapt synlig, og dette tatlatutta er ikke særlig gammel heller, hehe

  Merkelig, er jo ikke "A" i "budeie"? hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: