Hypp-Hypp!

Siden jeg fikk restskatt (jeg mener, da må jeg ha vel ha gyldig grunn for å går litt i sausen?):

Tankene ruller i flambert mokkabønnesaus, rundt danser seigekoner og katten, den venter på en lilla sjokomus som dykker i sausen etter marsipanmuslinger uten perler og kjede. Tanker i denne sausen bør stues bort i en avkrok, man risikerer å bli oppdaget av en stipendiat som ønsker å taksere kasuset til bruk i sin avhandling om utenformennesker, de som ikke bøyer seg for samfunnspisken.

I midten, glemte kirsebæret, det flyter syngende i kvinneåttetall og ruller rundt for hver femte tone, dermed forstyrrer det mine ører som ikke klarer bestemme seg om det går i resitativt eller melismatisk. Men hva kan man forvente av et kirsebær uten anstendig signifikans som bader i sjokosaus toppløst?

To love or not, that’s the fråga. To be er man jo, men det er not nok.

Å elske i sivet er best om forsommeren, senere stadier har det med å bli vel stivt til at det føles behagelig – mer som å elske på ryggen av et gigantus piggsvinus. Det er ikke oppdaget pt. Svinet med seng på ryggen. Og firebeinstrekk.

Hvorfor har ikke jeg fått utlevert en ånd i keramikkflaske? Du vet en sådann man gnikker litt på og så kommer feen ut og spør hvor og med hvem det behager å kose med i dag. Vips! så kommer et eksemplar ready for the big kos.

Nix, vil ikke ha dollar, samme hva type. Kos takk! Ellers blir du byttet ut. Makan, tror jeg biter på valuttaen.

I dag kjørte jeg bak en bil som holdt på å dø av kjedsomhet. Inni den falmete orange lille skoesken fra østen satt et hår og kjørte. Bakfra så man kun en diger tupert gråhvit høysåte som tok det meste av kupeen. Den lille bilen pustet og peste, av og til kom et SOS i form av eksosringer ut av det nusselige eksosrøret. Forsiktig kjørte jeg forbi i 25 km/t for å ikke skremme den lille bilen. Da jeg kom opp på siden av håret viste det seg å antatt være 4. oldemor på tapeten som eide håret. Hun smilte søtt og vinket til meg – ja sikkert til de andre 100 og som lå bak i køen. Sannelig et bevis på at man beholder lappen til man er hundre.

Hypp-hypp! Mer kos takk, ikke glem venstre side, ja og bak i nakken en gang til! Nei, langt i nakken takk! Langt kyss..

Noen ganger lurer jeg på hvordan det ville vært å være en annen en dag eller to og vite at man enda er seg selv? F.eks vært den sure gubben der med den rå og søte budeia ved sin side. Selvsagt måtte hun da være hans – ellers ble eksperimentet totalt uinteressant..

En sann jakthistorie (så sann som slike kan bli):

"Kan en av oss andre snart få prøve den neste anda Tor?" Ikke min feil at de var sene i avtrekkeren. Merkelig at de ikke var fornøyd med å få gå rundt å samle opp endene som jeg skjøt? Like sure er de når vi skyter leirduer og de klager på at det ikke blir noen igjen til de når jeg er med. Og slike skal man kalle gode kamerater? Pøh – den må de på lengre hold enn de makter med. Tross alt er de ikke 200meterTor.

En gang skjøt jeg en stokkand de bannet på måtte ha dødd av alderdom i samme sekund jeg fyrte av i et perfekt nittgraders skudd mot fluen høyt der oppe. Mens vi ventet på at den skulle falle ned tok vi en kjapp lunsj og diskuterte holdet. En mente at det var minst 200 meter, en annen at så langt gikk ikke et haggelskudd. En tredje ba om å få se den mystisk sagnomsuste haglen min som aldri enda hadde tatt et bomskudd. Han ville sjekke om den hadde forstrukket seg av det lange holdet. Da anden endelig nådde våre føtter, viste det seg at den hadde fått sin perfekte ladning som vanlig, jeg sikter alltid slik at kun et hagl treffer fuglen rett i hjernen. Vil jo ikke ha bly i kjøttet.

En gang skjøt jeg 9 grågjess i ett skudd, alle i hodet. Det er ihvertfall sant, forresten var det 11, men jeg vil jo ikke virke skrytende så vi holder oss til 9..

"Se min svulmende bringe! Den kan ingen tinge!" "Ok, er fornøyd med litt kyssing og etpar døgn med kos jeg.."

Før da jeg var tenåring hørt man om fedre som ville ha sine døtre gift og ut av huset snarest mulig, og de motsatte som voktet de i hvert steg – og nåde den gutten som våget å så mye som se på hans datter! En merkelig verden – og der kom jeg på denne gamle glemte sangen (med en litt morsom video til, hehe):

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

7 kommentar to “Hypp-Hypp!”

 1. Penselsvingeren Says:

  Oi! Dette må jeg lese i morgen når jeg ikke er så trøtt.
  Tirdager er mine "fundager", alt som skal skje hoper seg opp på akkurat denne dagen. Så jeg føler at jeg har vært nesten hyperaktiv i dag og er totalt ute av stand til å lese mer enn 10 bokstaver i slengen.

  ha en fin natt.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja sikkert best å les det Ja sikkert best å lese det om dagen, jeg mener; kanskje du ikke får sove etterpå, hehe

  Sove nice..

  Tor

 3. tante BØ Says:

  Ja det er ikke lett å få Ja det er ikke lett å få med seg detta når hode er satt ut av spill etter en lang dag.
  Tror åsså jeg må finlese litt mer i morra : ))
  .
  God natt
  og sov godt : ))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sikkert best med å vente Sikkert best med å vente til det blir lyst igjen tante, hehe (burde vel heller sendt ordene til skattefuten, hehe)

  Sov godt..

  Tor

 5. mirapisani Says:

  Hahaha..! ;D) Hodet til Tor.  ;D))
  Du er morsom. Ha en fin dag.
  Mira  ;))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, det bør vel stoppes ut Ja, det bør vel stoppes ut mira, dvs hjernen, hehe. Selvfølgelig kan jeg jo heller skrive dødsseriøse innlegg, men det er ikke like morro, hehe..

  Ha en fin dag..

  Tor

 7. Penselsvingeren Says:

  Nu er jeg våken og har lest… Jøye meg, alt du kommer på og får til.
  Det er underlig og morsom lesing, koste meg med det. ;-)))
   


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: