Det er vår nå Sol..

Hvor blir det av den nye bloggen vi var lovet til "våren"? Dere sier at dere skal satse på bloggen, og da forventer jeg at man holder som lovet. Men det er vår nå – og den gamle magre bloggen er her enda. Og ikke et ord om hva som skal skje – og når. Helt taust.

Men så finner jeg følgende i nok en ny satsing fra Sol: "Til gjengjeld ønsker vi at du skriver blogg underveis på personligtrening.no. Vi vil høre om både oppturene og nedturene! Bloggene vil bli lenket opp på SOLs forside underveis, så du kan regne med at mange leser det du skriver."

Sitatet er hentet her: http://www.sol.no/helse/oppavsofaen_22173122.html

Og i perioder har Solredaksjonen lenket til blogger utenfor Solbloggen, altså konkurrerende blogger. Hva skjer? Summen vitner om liten interesse for å modernisere og fronte deres egen blogg. Har de rett allikevel de som mener Solbloggen vi lide samme skjebne som Sol Chat? Hvorfor fronter dere ikke deres egen blogg? Tenker nytt.

Personlig synes jeg dere i det minste av respekt for de faste bloggerne her kan fortelle noe konkret vi kan forholde oss til, og ikke minst stole på. Jeg begynner faktisk å tvile en tanke nå på om noe overhodet vil skje, og at den satsingen man har snakket om renner enten ut i sanden eller blir nok et museskritt.

Ser man på bloggen samlet i dag er det et  trist syn, alt dabber av. Noe nytt – og nytenking behøves, ellers blir det kun få faste igjen, og de få leserne som er å finne blir bloggerne selv som leser hverandre. Ansvaret ligger 99% hos Sol selv i å snu denne utviklingen, hvis man ønsker det da..

1. Jeg ønsker noe NÅ.

2. Jeg ønsker et bloggverktøy som er ala WordPress, et system man kan personliggjøre og mekke sin egen unike bloggside i, et system jeg kan f.eks vise bilder i minst 800 pikslers bredde osv osv.

3. Jeg ønsker mulighet til å selv ta backup av min blogg – og i et format jeg kan åpne i f.eks nettleser eller annet.

4. Jeg ønsker at Sol vrir sine hjerner og finner måter å reklamere for sin egen blogg som funker og får nye faste bloggere hit, altså får synliggjort bloggen på en skikkelig måte.

5. Gjør man noe, så ikke ødelegg de gamle blogginnleggene som forrige gang da all formatering ble nullstillet og innleggene en sørgelig ordsuppe man ikke kunne lese etterpå. Det må gå an å finne en løsning, enten ved linking eller annet som lar formateringen etc få være uberørt.

Men hvorfor man linker (og anbefaler) bloggsystem utenfor er for meg en gåte, og en ny trend hos Solredaksjonen. Og et tankekors for min del. Jeg ser og at "Nettzone.no" som Sol anbefaler i deres eget innlegg om Solchattens skjebnesang har en lignende oppbygging som Sol selv, med et slags "alias" og ikke minst et bloggsystem.

Hvorfor anbefale en direkte konkurrent? Virker lite gjennomtenkt for min del. Hvorfor lar dere ikke heller f.eks folkene bak "Nettzone" drifte (og ha ansvaret juridisk) Solchatten i stedenfor å legge den ned? Sol Chat er/var en del av den samlete summen brukere til Sol, men helt klart at mange av disse nå forlater Sol til et system som tilbyr det samme som Sol. Og paradokset er at Sol selv anbefaler konkurrenten.

Selv gidder jeg snart ikke bruke mye tid på å lage mine innlegg når det knapt finnes noen som leser her inne lenger, og stadig ikke minst blir irritert av de få mulighetene dette systemet gir kontra andre i en moderne bloggverden. Men kanskje man egentlig bare ønsker døgnfluer innom her med noen korte innlegg, og at det er feil sted i lengden for slike som meg som ønsker noe mer..

Edit: Til det siste kan og tilføyes at mange av dagens bloggere er mer krevende, de forventer et moderne bloggsystem slik at bloggen deres skiller seg ut og funker mer eller mindre som en personlig hjemmeside. Her kan man knapt gjøre noe selv og det tiltrekker nok ikke særlig mange.

4 kommentar to “Det er vår nå Sol..”

 1. Lill K. Syversen Says:

  Ja, det er vår Hei, Tor –

  Du har helt rett, det er vår nå. Og det fortsetter det med en stund til. I løpet av den perioden vil vi i SOL fornye bloggsystemet vårt. Dessverre kan jeg ikke gi deg en eksakt dato riktig ennå, men det kommer når vi vet at vi er klare for lansering. Å klargjøre de eksisterende bloggene på SOL for eksport til et annet system er en ganske komplisert teknisk prosess, og slett ikke den eneste tekniske oppgaven vår utviklingsavdeling sitter med. Men vi nærmer oss, og når datoen er klar, skal alle våre trofaste bloggbrukere få vite det først.

  Når vårt nye bloggsystem er på plass, følger det også en plan for å synliggjøre våre blogger mer og rekruttere nye bloggere. Likevel vil vi nok i andre sammenhenger fortsatt anbefale blogger som ligger utenfor SOL, dersom de har et innhold vi synes kan være interessant for brukerne. Disse ligger som oftest under vignetten «Dagens nettside» på vår forside. Her legger vi primært opp nettsider som er utenfor SOLs eget univers, uten at det «stjeler» trafikk fra internt innhold.

  Prosessen med personligtrening.no er et helt annet, redaksjonelt løp som ikke har noe med vår bloggutvikling å gjøre.

  Mvh,
  Lill K. Syversen
  Communityansvarlig, SOL.no

 2. mirapisani Says:

  Jeg vil heller at det tar tid. ;)) Jeg vil heller at det tar tid enn at det skjer en stor blemme med at f.eks. at gamle blogger blir uleselig, som jeg forstår har skjedd tidligere.
  Men dette forstår jeg i grunnen veldig lite av. Kanskje hvis jeg hadde forstått mer av det tekniske, at jeg hadde blitt mer utolmodig.
  Ha en fin dag Tor. Det er VÅR..!  ;D)))
  Mira  ;))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for svar Lill.
  Det Takk for svar Lill.

  Det første avsnittets ordlyd er omtrent den samme som for snart et halvt år siden – det må om ikke annet vel kunne sies noe mer konkret om hva vi vil få? Neppe avslører man noen bigge hemmeligheter som betyr fall eller ikke. Tausheten er verre vil jeg påstå på flere måter. Forrige "svære" oppgradering ble det motsatte for oss som var her, også i forhold til hva vi var forespeilet av Sol "hvis vi bare holdt ut".

  Det er sikkert flere løsninger på dette å inkorpere de gamle blogginnleggene i et nytt system, man kan linke hele det gamle innholdet, la det forbli der det er urørt. Man kan linke ved å kun bruke en oversikt med overskriftene som da tar en til innlegget, man kan linke samme med kalender, dato osv. Man behøver ikke nødvendigvis laste de gamle innleggene i sin helhet inn i et helt nytt system (dersom dette blir unødig krevende og komplisert), det holder med en overskriftsoversikt som nevnt.

  Etter mitt vett bør den nye bloggen fristilles fra alias og debatt ellers er man for mye begrenset på altfor mange områder. Å kreve en innlogging via alias for å kunne bruke bloggsystemet er en smal sak å få til.

  Så hva kan vi konkret forvente av selve bloggsystemet?

  Tja, man kan diskutere hva som stjeler oppmerksomhet fra bloggen av Sol’s linking, f.eks har det vært flere her som har prøvd seg med interiørblogg, men de ble aldri linket av Sol. Solredaksjonen linker fra bloggen omtrent i samme leia som fra debatt, dvs sex, utroskap, fæle damer/menn, ekser etc. Men så er det et paradoks at seriøse blogger linker man til fra resten av bloggverden. Noen ganger lurer jeg på om redaksjonen leser innleggene, ser de seriøse innleggene som de ellers skummer bloggverden utenforbi Sol etter?

  Hvis det er meningen at Solbloggen ønskes oppfattet seriøs så må man tenke annerledes med linkepraksisen, støtte f.eks slike som nevnt prøvde seg på interiørblogg uten å bli sett av Solredaksjonen. Så gir de opp og flytter. Kanskje Sol oppdager de bedre utenfor deres egen blogg..

  Slik det er nå (uten å mene noe negativt om bloggere) så føles det som om man leter etter de mest "rølpete" innleggene i Solbloggen og linker de – og så går ut i verden for å finne seriøse blogger å linke fra. Virker noe misforstått og motstridende – og undergravende for Sols egen blogg..

  "Prosessen med personligtrening.no er et helt annet, redaksjonelt løp som ikke har noe med vår bloggutvikling å gjøre"

  –> joda, men kunne de ikke brukt Solbloggen i det minste? Så ville man fått i pose og sekk, dog selvsagt: Blir det tusen som skriver om daglig trening pga en konkurranse så kanskje best de holder seg der. MEN, Sol har lovet å fronte deres blogger, det er poenget jeg finner er å smådolke Sols egne bloggere med..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vi får inderlig håpe at de Vi får inderlig håpe at de lærte av tabben sist mira, den kostet de noen bloggere og som gikk i frustrasjon. Greit at de bruker tid, men av erfaring er Sols kalender noe annerledes enn den offisielle.

  For min del er det som vil skje antagelig et være/ikke være her, det er for mange begrensninger i systemet slik jeg blogger. Vi er tross alt i 2010 nå. Jeg er og irritert på Sols mangel på profiliering av deres egen blogg, og dere linkepraksis her sett totalt og generelt. Og enda mer irritert når de linker og promoterer blogger utenifra Sol.

  På en måte føles det litt som om Solredaksjonen mener vi ikke er dyktige/ nok, eller kan blogge seriøst. Men så glemmer de og oppi alt at vi har et system her som andre bloggere som de linker til aldri kunne skapt slike blogger med.

  Jepp, er strålende vår, jeg er mer ute enn inne, stort sett inne kun for å tanke opp. Ha en fin dag du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: