Hvilken gjeng?

Leste innlegget til Jade, samt skummet kommentarene – og siden innlegget er stengt for kommentarer nå så får jeg ikke sagt noe omkring det som jeg føler er uforståelig. Dette er ikke ment som et innlegg for ren kritikk mot noen konkrete, ikke Jade heller.

Jeg har flere ganger før prøvd å si noe om disse "påstandene" om gjenger, om å være "inne eller ute" av miljøet, baksnakking osv. Og nesten alltid er det vi veldig få gamle bloggerne her som får merkelappene. Noe som undrer meg hver gang, for ordene merkelappene inneholder er ukjente for meg.

Hvis man ser bakover i bloggens historie er det meget sjeldent at de få gamle bloggerne som er igjen her har skapt det som merkelappenes ordlyd er – snarere tvert om har vi ofte måtte prøve å roe ned ting som er av voksende negativ art. Hvorfor er opplagt for oss få – vi ønsker å ha et godt bloggmiljø for alle som viser de andre bloggerne normal respekt. Å være uenig i saker og ha sterke meninger er noe som et godt miljø fint skal tåle, og det ville vært unaturlig hvis ikke uenighet fantes.

Ofte får en høre av nye at de må "sånn og sånn" for å bli "akseptert" av "oss gamle" – men, hvor har de det fra? Javisst har vi noen få kjekke anonyme som elsker å fortelle hvor elendige vi er, og hvor mye fælt vi skriver. Kanskje det, men da kan man jo lese hele bloggen min bakover og vise meg det elendige, eller noen av de andre veldig få gamle bloggernes elendighet. Om løgner blir fortalt ofte nok vil det alltid være noen som tror på de til slutt, slik er det bare, men det blir ikke mer sannhet selv hvor ofte løgnene gjentas.

At ikke andre bloggere utenfra ikke strømmer til Solbloggen skal da pokker ikke kunne skyldes på en håndfull bloggere? Det er jo helt feil og omsnudd problemstilling, her må Sol ta meste delen av skylden som a) enda ikke har et bloggverktøy som er over steinalderen og b) profilierer bloggen særdeles lite. Særlig a) er i dag viktig, bloggerne blir mer kravstore de og, og ønsker å personifisere bloggen sin, gjøre den unik i forhold til andres – og dermed føle seg mer knyttet til den som deres personlige rom på nettet. Man finner knapt et så magert bloggverktøy noe annet sted i dag som det Sol tilbyr her.

Og kommentarer? Hvor står det at en håndfull gamle bloggere her er nødt til å bli faste kommentarfaddere til alle nye som måtte dukke innom (og som regel forsvinner etter et eller tre innlegg, og aldri kommenterer hos andre selv, eller gidder svare på de kommentarene de får)? Det tar tid å kommentere, men det må aldri bli slik at vi få er forpliktet til å kommentere likt over hele bloggen, det er totalt på jordet.

Ser det og har vært en diskusjon omkring chat og blogg, den har jeg ikke fått særlig med meg, men ikke bland de to arenaene, det er helt feil. Og ihvertfall ikke bland oss få gjenværende gamle bloggerne inn i den saken. At chatten blir nedlagt er noe jeg sa kom til å skje raskt med en gang Sol krevde at alle skulle regge seg, så kan man mene noe om dette, men det er ikke poenget her og nå – selv om det nok var endel av den planlagte nedtrappingsplanen til Sol.

Jeg synes og at det da er ok at de gamle chatterne fra Sol må få lov (helst i Sols egen blogg) fortelle om andre chattilbud og hvor de eventuelt er nå å finne, eller når Sol avslutter sin chat. Man må ikke glemme at mange chattere har vært på Sol lenge og det da er et naturlig behov for å få vite hvor de etterpå kan finne igjen sine venner og kjente. Tror at det samme ville skjedd her dersom bloggen ble varslet nedlagt.

Nøkkelen til alt her ligger egentlig hos Sol, de har og moderatoransvaret her på bloggen, kun de alene, noe som nok ikke er enkelt. Og kanskje og litt naivt å tro at de skal kunne takle alene, noe vi gamle vel har sett mange eksempler på at de ikke makter. Over tid har flere stabile dyktige bloggere forsvunnet herfra, så man bør kanskje tenke litt på om det finnes en fellesnevner i noen tilfeller. Vi gamle som er virkelig gamle her på bloggen kan såvidt telles på en hånd snart, og det er grenser for hva man kan forvente av oss få.

Jeg har skrevet mye tidligere omkring blogggen, bloggmiljøet, mangel på verktøy, forslag til forbedringer osv osv. Og når Sol sier de skal satse på bloggen så forventer jeg at de holder det de lover.

(Her er et paradoks i selve problemstillingen: http://blogg.sol.no/blogg/norges-storste-blogger-en-fjortis )

Til slutt, og nok en gang: Dette var ikke myntet som kritikk direkte mot Jade, bare nok et sukk av generelle tendenser og misforståtte oppfatninger og misforståelser. Et bloggsamfunn blir hva vi alle er i sum til slutt – og ikke hva en liten håndfull gamle bloggere gjør selv om vi kanskje kan uttale oss med noe pondus basert på lang fartstid her. Men jeg vil alikevel våge den påstanden at for hver av de gamle erfarne dyktige bloggerne som har sluttet her, har bloggen som helthet fått følt det på sin sjel. Å få nye stabile dyktige bloggere inn her ligger i grunnen i Sols hender, ikke i våre..

30 kommentar to “Hvilken gjeng?”

 1. luxcat Says:

  Amen! Og mer har jeg ikke å si om det, egentlig🙂

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel, kanskje du har selv om Vel, kanskje du har selv om du sier amen luxcat? Alle har meninger, og ingen har rett på den eneste korrekte, ikke jeg heller. Det er mange vinkler å se dette langs og inn i, og med. Men noe av poenget er at den myten med oss få gamle stadig lever, noe en skulle tro at de fleste innså at var kun det nevnte, en myte..

  Tor

 3. Anonym Says:

  «Gamle Bloggere» «gamle» bloggere er ikke bare en håndfull brukere på blogg som omfatter dine gamle bekjente.
  med din fordypning i temaet så skjønner man ikke helt hvorfor du ikke klarte å få med deg tanken.moderatorene har vært her i åresvis.de har deltatt i meste av diskusjoner og det som har foregått og således vært like mye med på ødelegge bloggmiljøet.når de tar med seg «venner» og forsvinner til andre steder/som igjen har venner.da kan du ikke si at det ikke har noe påvirkning.at de samme moderatorene reklamerer for andre tjenester som en av moderatorene står for driften av blir toppen av kransekaka.at du ikke ser at chat til blogg til debatt henger sammen er ikke lett å forstå seg på.sier meg enig i at sol selv har mye av skylda for at bloggen har forfalt.ikke modernisert.sol drifter ikke blogg til glede for brukerne.her handler det om markedskrefter til reklame til inntekter.

 4. luxcat Says:

  Nei, mente det! For en gangs skyld har jeg ikke noe å legge til. Jeg vet ikke helt o jeg kan kalle meg "gammel" her inne, selv om jeg er gammel på SOL, og jeg forbauses til stadighet over enkelte ting som framlegges. For eksempel dette med at det foregår så mye i kulissene osv. Hvis det er slik, hvorfor har aldri noen forsøkt å dra MEG med i grupper og klikker og hva det ikke kalles? Er jeg ikke verdig nok? Hvorfor får ikke JEG a-poster (jada, vet jeg har slått av a-post funksjonen nå, men det har vært de siste 2-3 månedene) om andre blggere og/eller debattanter?

  Ups… Jeg hadde visst noe å si likevel😉

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der ser du luxcat, du hadde Der ser du luxcat, du hadde noe å tilføye. Klikker – kjenner ingen negative "klikker" blandt bloggerne her jeg heller, og heller ikke massive saker som foregår det skjulte. Nå snakker jeg kun om bloggen, og oss få gamle.

  Hva som ellers skjer på alias er kanskje en annen sak, men og en annen diskusjon da den ikke berører det jeg tok opp her.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel, der dukket sannelig en Vel, der dukket sannelig en anonym opp, egentlig som forventet.

  Jeg sitter med en følelse av at du blander sammen blogg, chat, debatt og alias Anonym 23:32? Jo, "gamle bloggere" er kun en håndfull her, så jeg forstår ikke hva du mener med ditt utsagn som ikke har noe med dagens blogg å gjøre?

  Du får forklare siden du tydeligvis mener at jeg ikke forstår hva du mener – finnes det usynlige gamle bloggere? Er det det du mener? (om det finnes noen ytterst få som spøker og går igjen her i anonym kommentarforkledning så er ikke de endel av dagens gjenværende få gamle bloggere – for de blogger ikke her lenger såvidt mine øyne ser)

  Det finnes ingen andre moderatorer på bloggen enn Sol selv. I motsetning til chat og debatt er det ingen andre enn Sol selv som kan slette innlegg, kommentarer og brukere her, ja og selvsagt bloggeren selv. Akkurat det forholdet er klart som dagen og burde være enkelt for alle å forstå – slik bloggen er bygget opp er det blandt annet av sikkerhetsmessige årsaker ikke mulig for Sol å ha moderatorer på bloggen da dette ville bryte med både det ene og det andre regelverket antar jeg.

  Konspirasjonsteorier på det nivået du antyder er ikke min greie. Jeg prøver å holde meg til de forhold jeg faktisk kjenner til, og anser som logiske og da antatt mest korrekte.

  Ikke bland inn moderatorer til chat og debatt i bloggsammenheng slik du antyder, de har null myndighet her på bloggen. Hva de reklamerer med eller ikke må bli en sak mellom de og Sol, grensene er Sols – ikke våre.

  Kan du være mer konkret? Det meste av det du antyder er i grunnen rimelig svevende og har lite kjøtt på knoken.

  Tor

 7. mirapisani Says:

  Takk Tor. ;)) Godt du sa noe om dette. Den bloggen fikk jeg øye på litt for sent til å si noe der. Det jeg reagerte mest på var en uttalelse om hvem som var "leder" for denne omtalte gjengen. Det hele, innkludert denne opphausinga om at bloggen ville bli nedlagt, syntes jeg var helt absurd. Aktiviteten på bloggen har da svinget ganske kraftig så lenge jeg kan huske. Men jeg har jo ikke vært her så fryktelig lenge da.
  Mira  ;))

 8. Jade Says:

  Se der hadde Tor talt ja . .
  Se der hadde Tor talt ja . .

  Min blogg "Brumle" var åpen for alle kommentarer i nesten et døgn, sitt eget innlegg sperra han vel med det samme han la det ut.

  Min blogg "Noen tanker bare" var åpen for alle kommentarer i to døgn.

  Jeg respekterer deg som en god blogger og har som oftest respekt for dine meninger. Men denne bloggen din ser jeg som kun et ønske fra deg om å få fremhevet deg selv og dine egne meninger. Hva jeg har prøvd å få fram føyser du til side som helt ubetydelig.

  At du nå blogger om min to dager gamle blogg – samtidig som du to ganger i din blogg skriver "åneiida, det er da ikke kritikk av Jade"  

  Det faller vel på egen urimelighet, men pytt, pytt sann.

  Jag tar ikke deg mer mer på alvor enn du tar meg:

 9. Anonym Says:

  hvorfor klaer du på anonyme kommentare??? Kan ikke du som andre stenge for de om de ikke er ønsket????

  Men som anonym så regner du vel med at jeg er uenig i alt det du skriver….

 10. trultemor- Says:

  leser stadig at nye refererer til gjeng(er) her inne og om aktivitet på bakrommet.
  Er da jeg lurer på…er jeg med i noen gjeng, siden jeg er en av de gamle som har god kontakt med "de gamle"?
  Hva er det folka ser egentlig?
  Jeg føler jeg står veldig på "egne ben", og aktivitet på bakrommet…der er jeg definitivt ikke med.
  Det er så noen og enhver kan føle seg "mistenkeliggjort".

  Flere ganger blir det nevnt en "gjengleder", lenge var det liksom deg, hvem er  det nå da Tante Bø?? *ler*

  De som kommer med alle disse teoriene og klager over at ikke alle snakker med alle  osv, er vel igrunnen de som skaper dårlig stemning…føler jeg.
  Det må da være opp til hver og en hvor mye de vil kommentere, for det tar ganske mye tid. Skal da ikke være noen tvang dette. 
   
  Nå er det vel på tide å få i seg litt frokost:)
  Husker da jeg kom inn hit, "din skyld" -hehe, og jeg hver morgen leste om lb-‘s frokost med brune frittgående egg og betraktninger utforbi kjøkkenvinduet;)

  Ha en fin dag da:))

 11. tante BØ Says:

  Ja jeg er reine skjæra Ja jeg er reine skjæra mafiadronninga jeg Trultemor : ))
  Grusomme tanta : ))
  Men noe må de jo prøve å ta meg på.  Jeg tar for "stor plass".

 12. Anonym Says:

  Den faens dritten du slenger Den faens dritten du slenger til anonyme som skriver her kan du spare deg for. Du kan STENGE vettu? Men da får du ikke slenge ironi?
  Om noen mener no anna enn det du gjør så er du som et pinnsvin.

 13. retired Says:

  Slenge dritt Når man ser kommentaren til anonym 08.19 så er den ikke verdt å bli slengt dritt etter engang.
  Mange bloggere her har til tider kommet med friske innspill og kontroversielle holdninger/meninger men de har i hvert fall vært voksne nok til å opptre under eget nick. Dermed har de til tider pådratt seg til dels sterke motforestillinger fra andre bloggere, og det har vært ført en ganske frisk debatt til tider. Og det er vel det som er meningen med en blogg. De kommentarene som har forsuret har stort sett kommet fra slike som har valgt å gjemme seg bak anonymitetens slør!

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nå fikk jeg ikke sagt noe Nå fikk jeg ikke sagt noe der siden det innlegget er stengt for kommentarer mira. Det finnes ingen gjeng her av gamle bloggere, den ville i såfall jeg kjent til. Noe av poenget mitt er at det er Sol som i det store og hele er avgjørende for hva som skjer med bloggen, vi som blogger her har liten påvirkning på de forhold jeg nevnte i innlegget. Men noen mener visst at vi har større virkning enn i realiteten.

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Dette handler helst om det Dette handler helst om det innlegget ditt som omhandler oss få gamle bloggere Jade, og hadde du ikke stengt det ville jeg heller sagt min mening i en kommentar. At jeg er her i rykk og napp for tiden og ikke får med meg innleggene som ferskvare burde ikke være en bombe for deg. Men det føles urimelig dersom det du antyder her nå skal gjelde; dette at du bestemmer hvor lenge man får mene noe om det du skriver. Når du har stengt skal man liksom ikke få mene noe mer.

  Som en av de bloggerne som har vært her lengst har jeg og sett og følt bloggens samlete ånd over like lang tid, og føler jeg har en viss innsikt i hva som er relatitetene. Stadig kommer det noen som antyder noe om en kobling mellom få gamle bloggere og bloggens utvikling, nye bloggeres "skjebne" osv osv. Hvis du mener at man da bare skal værsegod godta all synsing og antydninger tar du helt feil. Det er lov å ha meninger, begge veier, men starter man noe så må en tåle at man så får svar på det man satte i gang.

  Har du tenkt på følgende: Uten de få gamle som har holdt ut i all storm og uvær ville her kanskje vært rimelig få og stort sett bloggere som kom som fremmede og gikk som fremmede? Det har vært perioder her hvor eneste bevegelse som skjedde på oversiktssiden skjedde kun fordi det enda var igjen noen av de få gamle og holdt liv i bloggen. Hadde ikke det skjedd ville garantert nedleggelsesspøkelset overtatt.

  Det vil og i et bloggsamfunn vær som ellers i livet, engasjerer man seg i menneskene vil man få et tettere forhold gjensidig, engasjerer man seg ikke så bør man ikke forvente enveis. Man velger selv hvor tett man vil inkludere seg selv her som på alle arenaer ellers i livet også. Å antyde om at de få gamle her sitter på noen avgjørende nøkler der er å ta mer feil enn mange ser ut til å forstå. Nøklene har hver og en selv og bestemmer selv om man vil bruke de.

  Jeg mener det jeg sa om kritikk, jeg kommenterer ordene, ikke deg personlig. Men forstår at det kan sees på flere måter. Jeg tar deg (som jeg gjør med alle andre og) seriøst, hvordan du forholder deg til meg er din sak selvfølgelig.

  Tor

 16. Jade Says:

  Skal kommentere Skal kommentere dette senere, har ikke tid nå.

  Vil bare nevne at om man blar seg litt tilbake i din blogg så er der visst nok av ting man kunne ta tak i for "å henge ut deg litt"

  Men slapp av, jeg skal la det være.

  Ha en fortreffelig dag.

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er ingen automatikk i at Det er ingen automatikk i at jeg tror at kommentarer som kommer fra uregga hold er uenig i alt jeg skriver Anonym 07:45. Jeg ser på hva vedkommende skriver og forholder meg til det enten personen skrev som anonym eller ei. Men i den første kommentaren er det etter min oppfatning mye synsing og lite konkret.

  Tor

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er mye det jeg reagerer Det er mye det jeg reagerer på trultemor, og setter spørsmålstegn ved hvor det konkrete i dette er. Hver gang disse påstandene kommer undrer det meg hvordan vedkommende har kommet til den slutningen, men får som regel aldri noen konkret forklaring – naturlig nok fordi det ikke finnes substans nok til å lage en konkret kake.

  Få om noen har så lite med andre å gjør på "bakrommet" her som meg, selv etter så lang tid her på Sol. Det jeg mener, sier – er åpent for alle å se siden det da står å lese i blogginnlegg eller i kommentarer. Som nevnt hva alias ellers står for er en annen sak, men man må ikke blande dette inn i de få gamle bloggerne her.

  "Gjengleder" – har aldri hørt noen si noe konkret om det? Men forundrer meg ikke om det er gjort. Joda, kan godt tenke meg at noen mener det du sier, men det får så være. Jeg er aldri redd for å si mine meninger, men prøver alltid å være korrekt og objektiv, selv om nok ikke alle er enige i det, og selv om det er en umulighet i 100% av tilfellene, for da måtte jeg blitt meningsløs som i å ikke ha egne meninger som er kun mine.

  Ja, tar mye tid å kommentere, det er et moment jeg føler mange glemmer. Og på en naturlig måte blir det litt slik at de som kommenterer flittigst hos andre og er de som oftest får flest kommentarer selv. Ikke pga øye for øye osv, men fordi vedkommende ønsker å være inkluderende og bli inkluderende, noe man velger fritt selv.

  Men gjeng finnes ikke, ikke slik enkelte skisserer – "gjeng" som i det at det finnes en liten gruppe mennesker som har vært her og blogget lenge er noe annet, og noe som ikke da skal oppfattes som noe negativt, snarere tvert om.

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Da vet de ikke hva de sier Da vet de ikke hva de sier tante B, du er bloggens grunnstein, punktum.

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hvilken «dritt» Anonym Hvilken "dritt" Anonym 08:19?

  Jeg stenger når jeg føler det er best for egen del/eventuelt andre, normalen er at jeg ikke stenger, noe jeg tror de fleste har fått med seg.

  Tor

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg prøver å ikke slenge Jeg prøver å ikke slenge dritt retired, men om slike kommentarer får en viss ironi tilbake som svar fra meg så får de takle det likt jeg må takle deres ord.

  Ja, å stå for egne ord betyr mer enn mange forstår, også for oss som mottar ordene, for det sier oss noe mer, og lar oss kanskje forstå mer av det som vedkommende sier/mener også i positiv betydning.

  Det er nødvendigvis ikke slik at man da liksom "skal ta" den som sa ordene/meningen dersom vedkommende skrev under med nicket. Det er soleklart at når man leser endel av de anonyme kommentarene så kommer de fra mennesker som må ha vært – eller er regga. Dette pga innholdet i det som ble sagt, noe som "ekte" anonyme ikke kunne sagt/visst noe om.

  Tor

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det gjør du som du vil med Det gjør du som du vil med Jade, enten det gjelder å svare eller bla seg tilbake for å finne noe, jeg står for alt som er skrevet av meg med rak rygg – noe annet ville ikke vært meg.

  Ikke misforstå dette innlegget og kommentarene, men du må forstå at når du/andre skaper inntrykk av negative oppfatninger som ikke bunner ut i fakta omkring en liten gruppe mennesker her, så må du regne med at disse vil kunne reagere med å si noe selv omkring påstandene/antydningene dine/andres. Dette burde du som dyktig skribent og klokt menneske vite på forhånd før du skapte ordene om dine meninger om oss få gamle bloggere.

  Tor

 23. Anonym Says:

  Du klager å du klager. Å Du klager å du klager. Å så virker d sm det er bare DU som har fasit.

 24. Anonym Says:

  Å så er EN ting det som Å så er EN ting det som skrives her og et helt anna ‘ansikt’ som skrives annet sted.
  Å så har en dem som ikke aner hva som folk mener om dem bakom ryggen dems.
  Tilogmed av dem som TROR at dem er vennene dems.

 25. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel Anonym 14:32, jeg er Vel Anonym 14:32, jeg er endel av den fasiten du kaller det, og vet litt om dens sum. Men du kommer med null konkret, og da er det dessverre umulig å forholde seg til det.

  Klager? Og hva kaller du det du selv gjør?

  Tor

 26. ¨bamse¨ Says:

  At du ikke stenger for de At du ikke stenger for de anonyme……..

 27. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Å ikke vite 100% hva andre Å ikke vite 100% hva andre måtte si/mene om en selv alltid, er ikke det endel av livet uansett hvor man befinner seg Anonym 14:35? Noe en bare må leve med, men ikke la det styre ens liv.

  Igjen er det umulig for meg å ha noen mening om det du sier siden det er kun påstander uten noe som helst konkret. Regner med at du ser det selv(?). Jeg har tatt opp konkrete forhold, og er selvsagt åpen for en diskusjon om konkrete saker som i dette tilfellet gjelder en konkret liten gjeng gamle bloggere og deres forhold til Solbloggens andre innbyggere.

  Hvorfor er det helt umulig for deg å være konkret? For min del er det du sier hele tiden kun påstander som jeg ikke kan forholde meg til og det vet du nok, men allikevel må du bare prøve å skape noe negativt inntrykk uansett. Ikke rart at nye bloggere lurer når mennesker som deg slenger ut slike ord.

  Hva vil du egentlig oppnå med din misjon – og hvorfor?

  Tor

 28. Jærskalden Tor Vidle Says:

  For meg er de/den ikke noe For meg er de/den ikke noe problem enda bamse, men jeg vurderer selvsagt det fortløpende dersom utviklingen skulle gå over i ytterlighetens former. Jeg tror at foreløpig har nye bloggere kanskje godt av å se hva og hvordan endel av disse påstandende/mytene skapes, og at de innholder ikke noe som helst substans.

  På den måten oppnår (foreløpig) den/de anonyme det motsatte av hva som nok er tanken..

  Tor

 29. Jade Says:

  Jeg står også for det jeg
  Jeg står også for det jeg skrev Tor.

  At du som en av de som har blogget her lenge ikke kan forstå er greit nok. Du ser det med dine øyne – mine ser jeg med selv.

  Ellers takk for de positive orda.

 30. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja regner med at du gjør Ja regner med at du gjør det Jade, står for ordene. Jo, vi ser nok med forskjellige øyne og ståsteder, men jeg føler at du glemmer Sol selv oppi dette som hovedårsaken til at ekspansjonen ikke kommer her – vi veldig få gamle bloggere har lite å si for det forholdet.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: