Nå også på Youtube..

"Very much thank You Sir mr. Tår Skaaalj!" Jublet Youtubebossene i kor da de endelig fikk en video fra stribukken i Skaldeland, hehe. Men spøk unna stolen – Youtube holder på å gå over til HD video, og bedre kvalitet. De har endel problemer enda, men fikser bug’ene sakte og sikkert.

Jeg har trofast holdt meg til Picasa med mine bilder på nettet, men er ikke helt fornøyd med deres lysbildeshow som ikke kan vises i fullskjerm utgave, og det at de komprimerer filene vel mye. Jeg tror jeg har 17-18 lysbildeshow hos Picasa som nå ligger og på den andre nettsiden jeg mekker så smått på litt av og til. Det er rimelig mye arbeide å lage slike lysbildeshow når de gjerne inneholder 30+ bilder som først skal velges ut, så mekkes og finjusteres litt på, deretter samle alle på nettet og sette de sammen slik en ønsker.

"Flickr" kjenner vel de fleste til, der er minst "halve verden" med sine bilder. Flickr er en veteran på nettet vedrørende bilder, og de aller fleste som er litt interessert i foto har en konto der og bruker den tjenesten til bildehåndtering vedrørende nettdelen av dette. "SmugMug" er og et annet kjent sted hvor mange tusen har sine bilder.

Flickr har for ikke lenge siden oppgradert sin løsning for bildeshows, så jeg regga meg der for kort tid siden og ville prøve deres løsning som har nå fått fullskjermsvisning. Joda, det var andre boller fant jeg ut, og bedre kvalitet på det meste, MEN – selvfølgelig er det alltid noe som er helt dustete. Jeg kan ikke velge å sette tiden selv som hvert bilde skal vise – nei der har de lure laget det slik at seeren liksom skal sette tiden selv, men den saken er skjult i en meny.

Og bildefremvisningen hos Flickr går med en standardspeed på ca 4 sekunder, noe som er helt på trynet for raskt. Man rekker knapt å få overblikk før bildet forsvinner og neste dukker opp. Latterlig idiotisk å ikke lage et valg der som skaperen av slideshowet kan sette egne preferanser til. Ikke kan en mekke på koden heller (slik jeg må gjøre med Picasa for å sette tid, størrelse, farger osv), det har jeg sjekka grundig (ja ikke bare jeg, men tusen andre og).

Men felles har begge utgavene (Flickr og Picasa) null mulighet for å implentere musikk til bildene, der må en i såfall gjøre det slik jeg har gjort før med musikk på en egen spiller fra Youtube som seeren må starte selv. En nødløsning og unødvendig gammeldags.

Hva nå? tenkte jeg, hva andre muligheter finnes? Youtube – men minuset der er at kvaliteten er skremmende dårlig, dog som sagt skjer det nå en forbedring som vil bli kraftig merkbar. De har innsett at det nytter ikke i dag med video som ser ut som fra en gammel webcam og satser nå stort på HD. Men – selvsagt er det "men" her og, flere. Pr i dag er det enda for mange bugs, og for variabel kvalitet fra time til time. Samt et mareritt å finne utav hvordan bygge beste løsningen for å prøve å sikre noenlunde kvalitet på bildene.

"Bygge" ja, i prinsippet er det slik en gjør, lager til bildene, setter de inn i et eget program (jeg bruker Windows Live Moviemaker) som man så kan justere en million saker med, finne musikk, laste inn den, få den inn i systemet og la den tidsmessig stemme overens med bildevisningens speed, bildeoverganger etc etc. Kort sagt lager man en film av bildene som så konventeres til videoformat og laster den opp til Youtube som så igjen komprimerer hele filen på deres enda litt umodne måte. Hele greia tar minst dobbel så lang tid som å lage et vanlig slideshow.

Så forløpig holder jeg på å prøve meg frem for å finne beste løsningen for å sikre at kvalitetet blir akseptabel. Men nå er det plutselig og blitt nødvendig å sette seg inn i alt som har med formater på video, hvordan redigere video osv osv – i tillegg til alt med bildene. Men, tar det som nok en ny berikelse på lærdommens alter. Første trinn er å ta de slideshowene jeg allerede har og bygge de om til video for Youtube. Blir mye prøve og feile, men får Youtube til dette med kvaliteten så er det en mye bedre løsning for de som ser på bildene. Nå kan det velges HD, størrelser, fullskjerm etc – og musikken er bakt inn i visningen/videoen.

Her er mitt første forsøk, det er slideshowet "Memories of February" som er første forsøkskanin:

Men NB: siden Sol enda ikke kan vise noe bredere enn 480 piksler, og bildevisningen/videoen min her er i  HD 16:9 bredformat, anbefaler jeg heller at man dobbeltklikker på bildet og ser den heller i det Youtubevinduet som så åpnes, da kan man velge nede på linja selv hvor stort det skal vises (ved bruk av den hakevinkelen nede, speeden/kvaliteten -720p helst, samt fullskjermsikonet til høyre nede) Håper Sol fikser det/øker bredden her når de engang våkner og skal oppgradere bloggen. Selvsagt kan videoen sees her og, dog blir bildene da mye mindre enn opprinnelig.

Youtube holder og på å oppgradere sine sider/profiler/kontoer/visninger – og det er endel nytt der og å sette seg inn i ser jeg. Ellers vil dette her ta tid har jeg funnet ut, så ikke forventet at alt er gjort på 1-2-3. I tillegg har jeg en haug med nye bilder jeg enda ikke har fått gjort noe med. Jeg antar at min løsning vil bli å bruke Youtube til visning på denne måten, mens for å se på bedre kvalitet av enkeltbildene vil jeg da linke til Picasa eller Flickr den dagen jeg har bestemt meg for hvem av de jeg skal fortsette med.

Ser at her blir det mye på tapetet til høsten og vinteren..

Ellers; tja – drømmepåskevær kan en ikke skryte på seg, men det går å lufte seg mellom regnbygene av og til. Her lufter jeg lille Krølle og hennes mamma – eller mulig det var omvendt? hehe.. Uansett, som en ser er det dark sky med noen pene spotter inni for å skape gunstig effekt på Jærhimmelen og reflekser på vannspeilet . Og ute i havet ser en Danmarksfergen som er på vei nordover. Er alltid noe interessant å se på ved havet..

6 kommentar to “Nå også på Youtube..”

 1. Jade Says:

  Stemningsfullt – vakre

  Stemningsfullt – vakre bilder og musikk.

  Minner om den gang jeg selv fotograferte litt, mest naturbilder, kjekk hobby.

  Lenge siden nå, fotoapparatet gikk i stykker og jeg har ikke kjøpt nytt.

  Fine kvelden videre.

 2. mirapisani Says:

  Hypnotisk flott. ;D) Jeg forsto så godt som ingenting av det du skrev her. Hehe, men bildene var nydelige. ;))  Den zoominga på bildene gjorde at jeg kom hypnotisk enda lenger inn i bildene på en måte.
  Ha en riktig fin siste dag av påsken Tor.
  Mira ;))

 3. Annaps Says:

  Nydelige farger:-) Nydelige bilder og avslappende  musikk som passer perfekt inn. Noen av bildene dine gav meg lyst til å finne frem malesakene mine igjen, særlig det i lilla og orange…så flotte farger!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Jade, synes det er Takk Jade, synes det er koselig å få litt ekstra utbytte som nå med konkrete minner i bildeform. Jeg fotograferte mye en periode for flere år siden, men så ble det en lang pause inntil jeg nå oppdaget alle mulighetene som ligger i digital speilrefleks. De er i dag faktisk mye bedre enn de av filmutgave vi brukte før.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei sikkert ikke alltid lett Nei sikkert ikke alltid lett å forstå det jeg skriver om mira, hehe. Men takk, og ja, det har plutselig for min del åpnet seg nye muligheter til målet det er å formidle inntrykk via det jeg kan få til på denne nye måten med bilder og musikk.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Annaps, for meg er Takk Annaps, for meg er musikken en av delene jeg prøver å få til å passe inn i helthetsinntrykket. Naturen gir mange impulser til det man behøver for å få inspirasjon til å male, skape. Selv har jeg pause i malingen en tid nå, bruker såpass mye tid på bildeinntrykk at jeg ikke rekker å male også, men fargene og lerretene går ingen steder, de venter til jeg får tid..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: