Tilbakevendende.

Når det blåner i livnar – eller var det livnar i blånar? Hva skal en si – har vært her en gang på ca en uke, det var for å skrive en kjapp ulogga kommentar i tante B’s blogg så hun slapp etterlyse den beinlange skalden.

Etter at den ondskapsfulle maten foretok et atomic bomb angrep uten forvarsel natt til fredag før siste helg, har jeg vært som bombet og totalt blåst og gone, hodet helt i skoddeland – nå mener sikkert noen at det er der stort sett som standard, men i sum den verste omgangen jeg har vært borti. Matforgiftning er ikke å spøke med. Takk og pris at jeg ikke var på en sydenferie i tillegg.

Fremdeles er kun deler av meg stabilisert – noe som forteller meg at det vil ta tid å komme tilbake til den normale unormale tilstand.

For å oppmuntre meg selv, det er jo viktig – fortok jeg et lite angrep i snaddershopping i dag. Så nå sitter jeg med 2 av de beste kameraene som finnes til mitt bruk, et rigget med 2 kgs teleobjektiv til fugler, og et rigget med det videste vidvinkelobjektivet som finnes pr i dag og som så skal brukes på landskap og gamle bygningsmiljø.

Årsaken har en bakgrunn, jeg har alltid hatt 2 kamerea med meg og klar til hvert sitt bruksområde som nevnt. Det eldste fikk problemer tidligere i år og var innom som reklamasjon 2 ganger uten at jeg godtok resultatet. Etter en ordinær og gunstig krangel med leverandøren fikk jeg et spitters nytt kamera av samme type. Men – så fikk jeg tilbud om å bytte dette inn i et nytt topp landskapskamera, det beste. Mot et mellomlegg selvsagt. Så da det var "diskutert" passe ned, klabbet jeg til..

Nå har jeg midlertidig satt en bremse på utskeielser i den retningen, og regner med å være særdeles godt skodd med 2 nye kamera. Hva "midlertidig" er i tidshorisont vil tiden vise, hehe..

Uansett, valutta gir sabla mye gøy brukt rett, å bare se på tallene på skjermen (og under steiner etc) gir ikke særlig annet enn en passe trygghet, man bør jo ha noen reserver for å slippe å telle på knokene. Men det er mange som blir besatt av at tallene kun må stige og stige og stige, samme om de må leve på knekkebrød og kun vaske klærene når strømmen er billigst eller bekken isfri. Penger blir lett en sykdom og samlemani. Det beste er en sunn balanse slik man føler glede både i hva en har og at en kan bruke og smile da og..

Det er så uendelig mye man kan bruke penger på, mye som frister i overfloden i vårt samfunn. Selv er jeg rimelig upåvirket på den måten at jeg ikke lar meg overtale særlig mye ved reklame, men mer hva jeg selv der og da "plutselig" har det gøy med, det skal jo føles godt og positivt etterpå, ellers har det ingen hensikt. Man kan liksom ikke kjøpe noe "bare" fordi det nå er på tilbud – det er alltid tusenvis av saker på tilbud. Vi drukner av tilbud hver bidige dag.

Det våres her, tempen ligger rett under 10 stort sett, som den minst burde normalt på denne tid, ja helst over. Men det kommer, snø er for lengst kun et minne, og også noe jeg kan se på i form av bilder i haugevis jeg er veldig glad for at jeg tok. Fugler synger, bygger reir, sloss – ja som de skal om våren. Og bedene får stadig flere fargeklatter. Snart begynner busker og trær å kle på seg prakdrakten til vårens festtid. Så selv om vi er en måneds tid på etterskudd, er det allikevel stor glede over hvert vårtegn.

Eneste er at regnet ser ut til å ha fått for seg å skulle ta igjen alt det har forsaket i vinterens grep. Men det setter fart på tiningen også høyere oppe i landskapet, noe jeg ser som meget positivt. For det er der de prikkete skjønnheter bor, men enda under et islag selv en garva finmarking ville nikket godkjennende til.

Så både skalden og våren er i siget – igjen..

16 kommentar to “Tilbakevendende.”

 1. bramaputra Says:

  det er kjekt å se deg i godt slag jeg har et gammeldags klyster- som om det tregs kan benyttes for å spyle ut magen- så cola og atter cola(som er rein syre og reper alt- om ikke det hjelper?  så er det bare å hate hygiene og venne seg til greiene(den såkaldte franske metode)- reise til marikko og enten daue eller overleve og så går alt bra- den amerikanske metode er å sterilisere alt og bare spise 100% sterilt- fysjameg!

  kamera- ja tiden er vel inne å si det- forto er blitt miljøvenlig-
  og mye gøyere- sies det-  jeg  ville helst montert digitalt bakstykke i leika aparatet-  jeg følger vel etter en dag- nå har jeg bare billig olympus digitalt- og liten foto interesse-

 2. tante BØ Says:

  Så godt å se deg på plass Så godt å se deg på plass igjen Tor.
  Jammen bra du var innom og fortalte hvordan ståa var,
  og det er godt å høre det går framover med deg igjen.
  hva i all verden var det du fikk i deg som satte deg så kraftig ut av spill.
  Forsinkelsen på våren merkes nok best hos deg. Her er det mye snø enda, men blomstene begynner å titte fram, og etter boka mi så er det ikke så helt gæli på etterskudd.
  Du har sikra deg redskap til å forevige både de små og store undre som vil dukke opp i tiden framover.
  .
  Håper tilfriskningen setter fart
  så du får med deg alt sammen : ))
  God natt og sov godt : ))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe bramaputra, men jeg Hehe bramaputra, men jeg tror alt var tomt, også reservene, var begynt  bli dehydrert og like før jeg måtte inn og ha intrevenøst. Løsningen ble å begynne å ta det ytterst forsiktig med sugerør, alt annet kom opp 5 sekund etterpå.

  Foto er gøy (som og mye annet), kanskje du burde prøve på nytt å finne gleden med å ta bilder? Behøver jo ikke dyrt utstyr for å ta bilder, man tar det man har råd til.

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk tante, men er enda mer Takk tante, men er enda mer redusert enn det som antagelig synes her, holder på å stabilisere mage-og tarmsystemet noe som ser ut til å ta tid, har aldri opplevd noe i nærheten før. Hva det var/kom fra er usikkert, og blir bare spekulasjoner nå.

  Det våres vel over det meste av landet nå forstår jeg av nyhetene, men får håpe folk får en bedre påske enn værfolket spår.

  Ja, kan ikke skylde på redskapen lenger, hehe. Håper bare på noe mer blandingsvær så jeg får luftet meg mer.

  God natt og sov godt du og..

  Tor

 5. Lise L. Says:

  Godt å se deg på bloggen Godt å se deg på bloggen igjen. Ønsker deg god bedring..håper dere i Skaldeland får like fint vær som oss i morgen, 17 – 21 +.

  Lise L.

 6. mirapisani Says:

  Der var du jo. ;)) Tenkte du var å sjaua med ett eller annet. Jeg fikk jo med meg at du var innom tanta som snarest, og ble glad da du dukka opp der.
  Jeg håper da inderlig at du kommer deg fort. Det svineriet der har jeg hatt en gang, og bank i bordet. Og det fikk jeg fra en restaurant. Toppen på svineriet var at jeg ble så dårlig at jeg ikke fikk gjort noe med den kokken. Tror nesten det plaget meg mer enn å ligge syk. To stykker var vi også.
  Du får snirkle det tilbake sakte men sikkert.
  Fine dagen så langt du kan.
  Mira  ;))

 7. Trultus Says:

  Flott å se deg «back in Flott å se deg "back in business" igjen, Tor.
  Her er det fortsatt full vinter, men det går vel sakte men sikkert rette veien her også etter hvert, håper jeg ivf…🙂

  Ha en fin dag videre – og fortsatt god bedring!

 8. trultemor- Says:

  Voldsomt «sjøslag» du har vært i da! Passe for hva du putter i magen vettu…og med magesårplager som du ofte har  også…så ble det kanskje vel mye?
  Men er det ikke det ene så er det det andre. Da holder du deg vel borte fra klatring i trær enn så lenge ??(er vel beskjæringstid av enkelte sorter nå)
  Fortsatt god bedring og KOS deg med kameraer:))

 9. Et liv å leve Says:

  Uff, da! Jeg arbeidet på en infeksjonsklinikk en gang i tiden. Der fikk jeg se mye dritt! Eller hva sa jeg nå….i hvert fall… Magesykdommer grunnet dårlig mat kan virkelig svekke et menneske! Det tar da alle krefter.
  Det var da godt at du begynner å føle deg bedre igjen. Ta den tid du trenger til å komme deg att.
  Du kan fortjene nå å unne deg mer ting til din hobby synes jeg…kos deg med bildene.
  God bedring!

 10. Jade Says:

  Hmm, tror du trenger en
  Hmm, tror du trenger en oppfrisking av din barnelærdom jeg.

  No livnar det i lundar  .. .. heter det vettu.

  Ellers – fint å se deg, take care.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk Lise.
  Ja vi har Mange takk Lise.

  Ja vi har hatt en nydelig varm dag med 18 grader, men uten sol. Med ville det sikkert vippet 25. Og slike dager setter skikkelig fart i våren, man kan se forandringer nesten dag for dag nå.

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det var utrolig harde saker Det var utrolig harde saker mira, har ikke opplevd maken før, og kjenner det vil ta sin tid å bli 100% igjen. Skummelt, men får være glad for at det ikke ble et hakk verre til og inn på sykehuset.

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Trultus. Her er det Takk Trultus. Her er det full vår, dvs i gang mot full vår, og vinteren jaget for denne gangen. Håper det skjer hos deg og snart..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, det var skikkelig tøft Ja, det var skikkelig tøft trultemor, håper jeg slipper det en gang til. Må ha vært matforgiftning, for normalt reager jeg aldri slik samme hva mat jeg putter innpå meg. Egentlig var det ubeskrivelig, en vanlig omgang magesjau er peanuts i forhold.

  Trær? hehe.. nei, ikke nå nei, er dauslapp og særdeles tam til meg å være, må først få opp litt futt igjen, deretter er ingen trær trygge for meg, hehe

  Takk, og ja koser meg med å ta bilder, de blir endel av turen og skaper ekstra inntrykk som varer evigt. Burde begynt for lenge siden, dog holdt på for mange år siden med speilrefleks og dias (lysbilder).

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja da burde du vite Et liv Ja da burde du vite Et liv å leve, for det tapper en totalt ned når det er så kraftig, vanligvis er man jo tilbake etter 3-4 dager, men dette var noe helt annet.

  Må bare ta tiden det tar, øker spisingen sakte og sikkert for å stabilisere systemet. Jeg prøver alltid å komme meg ut straks jeg får en sjanse, men vi har hatt en del regn i det siste som ikke har fristet så mye i denne tilstanden. Men nå er det bedre..

  Og takk..

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk jade, men Takk jade, men barnelærdommen? Må sikkert være bare mer som er treg i oppfattelsen akkurat nå, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: