En hyllest til Morrarabbel.

Og tante BØ – hva var vel Solbloggen, og en dag uten vår alles tante? Og hvem er innom både her og der med en kommentar, uansett? Jo, nettopp vår tante. Og hvem blir kjapt litt bekymret hvis en av oss "gamlinger" her ikke er å finne på noen dager? Jo, vår kjære tante. Uten tante ville bloggen vært – ja uten tante. Og ikke den samme lenger. Også antatt uten meg ihvertfall. Så mange takk for at du er den du er tante B. Og vi andre bør huske på at det ikke er noe selvsagt at vi har vår tante her hver dag, og prøve å ta vare på bloggens grunnstein.

De fleste har kanskje merket seg at den som leder Sols utviklingsavdeling nå skriver blogg her. Noe jeg finner interessant, og noe flere Solansatte burde. Ihvertfall slik at man føler at de vet om sin egen blogg og at den faktisk lever. Joda, de plukker noen innlegg av og til, skummer vel igjennom for å lete opp de som kan brukes til deres formål.

Tankene mine her kom etter å ha lest vedkommendes blogginnlegg fra en slags "brainstorming" hun er på i USA, der borte er jo verdens midtpunkt for høyttenking om fremtiden til alt i verden – og resten av universet. Det finnes tusenvis av mennesker som har dette som deres yrke, det å spå i deres selvlagete kule av et eller annet. Se hva som kommer i fremtiden – eller mer korrekt: Finne på det som skal komme/prøves i fremtiden. Og i dette tilfellet gjelder det internetts vei, og vi som bruker nettet. Veldig kort sagt.

Jeg pleier å si at vi lever i en tid hvor det hyppe, kule og kjappe er "tingen" – det er nå, men hva med i morgen? Når menneskene er lei av alt det nye kule og kjappe? Når alt føles prøvd, når alle reisemål er bereist selv av naboen? Uansett er det fremdeles et stykke frem før man kan ta taxi eller buss til månen, og selv et besøk der vil da bli mindre kult og spennende når veien er asfaltert og for alle.

Jeg tror menneskene til slutt går trøtt av jaget etter stadig nye opplevelser på alle frontene, og kulhetens alter – og heller leser tante BØ’s morrarabbel, for det er jordnært og ekte. Og man blir ikke andpusten av å lese tante BØ, nei det passer til å roe seg ned med morgenkaffen. Og krever ikke at man må ofre noe på et alter med tunga stadig lengre ute. For alt nytt vi girer oss inn på må spise noe, alle altere krever offere. Det finnes en grense, en smertegrense for når alt nytt går fra gøy til plikt – en følelse av dårlig samvittighet fordi man ikke rekker å følge opp alt man har kastet seg på.

Det er en tid og et sted for alt i livet – og det vil alltid være nye generasjoner unge som søker nye kule saker. Normalt og naturlig for menneskeheten. Men etter en viss tid faller glansen av, og de fleste søker mer og mer med fingeren i jorden etter dybden og er lei overflaten. Og med nettets inntreden i menneskelivet er man ved en pæle som kanskje er uendelig  – ihvertfall i tanken om å skape nye behov. Men, mennesker har ikke mer i tid tilgjengelig i dag enn før, døgnet er enda kun 24 timer, og mennesket må enda gjøre sine vanlige (plikt)saker som alltid. 

Solbloggen er liten – en rosin i bloggverden. Som mosegrodd innbygger kan man jo spørre seg hvorfor en ikke flytter et annet sted og kanskje får 10 ganger så mange lesere, eller mer. Men faktum er at andre bloggsamfunn ikke har sin tante BØ og det hun står for – det jordnære og trygge, det ekte. Går man inn på andre hyppe trendy kjappe bloggsamfunn og leser – blir en rent sliten i hodet av alle som roper etter å være mest kul og mest sett og listet. 

Her dukker og opp med jevne mellomrom mennesker som skriver kun for å få sine tall og ofte involverer de seg lite i resten av bloggsamfunnet. Og som regel forsvinner de av seg selv etter en stund, kanskje til nye jaktmarkeder som kan gi større tall og nærmere deres mål om å få mest tall (lesere). Selvsagt skaper deres tall og noe for Sol – men på lang sikt? Historien viser jo at de forsvinner mer eller mindre til slutt alle, og tilbake sitter – ja tante BØ – og noe av oss andre få. Til neste gang det dukker opp en som ønsker å stige i en kjapp vendig med kule meninger som selger der og da.

Hvis man tenker litt fakta omkring bruk av nettet – og Sol.  Det ble vel sagt av vedkommende som er ansatt hos Sol at Facebook hadde 2 mill norske brukere. Men "brukere" blir feil, kanskje 2 mill som har regga seg, men neppe 2 mill som egentlig bruker greia stabilt og fast. Ikke halvdelen en gang tipper jeg, kanskje en fjerdedel, knapt. Sol Alias har ca 120.000 regga profiler – men hvor mange "ekte" brukere? 10% kanskje tipper jeg. Tall kan brukes og sees på med mange øyne.

Bloggen har ca 30-35 brukere som man vel kan si skriver noenlunde fast hver måned, at den ikke er større er for meg ufattelig, og skal man peke på noen så må det bli Sol selv. Som betydelig portal i Norge harmonerer det slettes ikke å ha et bloggsamfunn med kun et lite knippe mennesker på. Sol Chat er vel og død snart etter at Sol "veldig genialt" besluttet at kun regga fikk ta seg en kjapp prat i hverdagen – i stedenfor å løse eventuelle problemer på andre måter. Debatt antar jeg og peker ned, alt blir en sum av det man som eier foretar av små grep og fremtidskartet man tegner. Og – fjellvettregelen om u-turn gjelder like mye Sol som alt annet i verden.

Stabile brukere gir stabile "klikk" – økende brukermasse gir økende klikk, og det motsatte selvsagt det motsatte. Med "brukere" menes her ekte brukere – og ikke et kunstig dødt tall. "Døde gir ingen valutta" heter noe så inderlig sant. Og gjelder og i the fast time. Selv håper jeg at utviklingen snur, som fast bruker over tid ønsker jeg fremdeles å prioritere å hver dag finnne tante BØ fremfor titusen lesere før jeg får spist lunsjen. Men det vil være opptil Sol å "se" lyset og velge veien som gir felles smil for brukere og Sol selv.

Jeg tror Sol’s stab og har noe å lære av det tante BØ står for, hun er et ikon på sin måte, men samtidig representerer stabilitet – og på den motsatte måte av trenden i dag som altså er kjapp, kul – og noe som er viktig for Sol: Utro. For det er baksiden av medaljen for Sol og, dagens kjappe, kule og trendy brukere er ekstremt utro brukere – og lokkes raskt mot neste i sin evige søkende etter neste opium. Men tilbake sitter alltid den trofaste tante..

30 kommentar to “En hyllest til Morrarabbel.”

 1. medi Says:

  Det var dagens beste for min
  Det var dagens beste for min del…                
  ukas beste
  om ikke årets beste?
  Ah…sjitt…vi sier Sol-bloggens beste ever!

  God dag fra medi…

 2. Anonym Says:

  Jaaa Jeg henger meg på hyllesten til tante Bø. Jeg er ingen registrert bruker, men kikker innom solbloggen nesten hver dag. Har noen faste jeg stikker innom, og tante Bø sitt morrarabbel er en av dem. Må hun bli verende her lenge, lenge, lenge.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk medi, men jeg har bare Takk medi, men jeg har bare prøvd å holde meg til "fakta" – og tante står for noe som man føler i dag forsvinner mer og mer i folks navlebeskuelse, nemlig medmenneskelighet, det å virkelig se andre og ikke bare med et overfladisk blikk.

  Samtidig bør det og være et tankekors for Sol, det at alltid sitter de "få" tilbake og holder liv i bloggen deres. Slik med Alias og, det er de få som gjør at ikke hele greia ruster fast. Og det er de få som ofte er årsaken til at en og annen ny stopper opp, ikke de som stadig søker nye trendy hyper, de stikker raskt til neste som lokker med et eller annet. Det er og de få, som tante ikke minst, som gjør at Sol egentlig har noe levende å vise frem og tilby nye potensielle brukere.

  Ha en god dag du og medi..

  Tor

 4. Et liv å leve Says:

  Ja Tante BØ står for noe viktig Tor. Det jordnære er det som holder i lengden.
  Tror ikke at folk klarer av tjas og mas i lengden. Hjernen er ikke byggd for det. Vi blir syke hvis det går for lenge, hvis vi ikke har det jordnære og den indre stillheten.
  Grunnen til at jeg ikke besøkte sol bloggen tidligere var just det som serveres på sol sin første side. Så mange overskrifter som spillte på sex!
  Har man dypere intresser så lokker ikke de rubrikkene. Det ser intelligensfattig ut. Nå når jeg har begynnt å blogge selv, ser jeg at bloggen inneholder mye bra også. Skandaler lokker mange tilfellige besøkere, men det er de dypere og jordnære verdierne som gjør at man blir.
  Tante BØ er en koselig og morsom dame som jeg har sansen for. Dere er fler koselig folk, som gjør bloggen interessant.
  Takk for et koselig innlegg, Tor.
  Håper du har en fin dag!

 5. tante BØ Says:

  Oi
  Kan jeg få slippe å Oi
  Kan jeg få slippe å kommentere her ??
  Jeg blir så varm mellom øra og veit ikke hva jeg skal si.
  Tusen takk …
  men jeg dør på meg

 6. retired Says:

  Vel fortjent Syns Tor på en flott måte har gitt uttrykk for hva mange syns om Tantes (og en del andres) "hverdagsbetraktninger".
  Livet består stort sett av hverdager.
  Vær så snill, Tante, fortsett med morrarabbelet ditt.

 7. Trultus Says:

  Må si meg enig her, ja! Må si meg enig her, ja! :))
  Uten tanta bråstopper bloggen!
  Så ofte jeg kan sniker jeg meg innom på morran for å lese morrarabbelet.
  Og rekker jeg det ikke – ja, da leser jeg det på kveldstid!

  Måtte hun bli værende på bloggen i lange, lange tider!🙂

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Veldig enig Anonym 12:06, og Veldig enig Anonym 12:06, og ikke uvanlig er tante grunn for at andre kanskje begynte så smått å skrive her, og som var som deg og leste og kommenterte anonymt først før de våget selv..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kan ikke annet enn å si meg Kan ikke annet enn å si meg helt enig i det du sier Et liv å leve, er som jeg skulle sagt det selv.

  Ja man oppdager ofte bedre bloggens mennesker når en selv deltar over tid, noe jeg tror mange finner ut selv etter en stund her.

  Ha en fin dag du og, min er noe regnfull så da ble jeg inne og fikk endelig tid til å skrive noe her om dagen og..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe tante, men du fortjener Hehe tante, men du fortjener å få ros og oppmerksomhet, vi skylder deg det mange, og det må ikke bli slik at du blir tatt som en selvfølge. For ingen er en selvfølge.

  Du er der alltid, også for oss andre, nå bør vi være der litt for deg tilbake og hylle deg for at du er deg selv og vår alles tante..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk retired, og ja, livet Takk retired, og ja, livet består mest av hverdager, selv i det hypermoderne året 2010. Mennesker behøver trygghet og ekthet fra andre mennesker, savnet vil bare øke jo mer turbo menneskene blir.

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, jeg er redd den ville Ja, jeg er redd den ville føles tom for mange uten tante, Trultus. Tror Sol ikke aner hvor heldige de er som har tante B. Hun burde hatt en egen plass på deres front: "Dagens tante B" eller rett og slett: "Dagens Morrarabbel" (kun på Sol!). Men kanskje best å ikke skremme tante, hehe

  Tor

 13. Anonym Says:

  Er ok å lese noen av dere Er ok å lese noen av dere men mye er oxo repetisjon. Er som med gikta – den kommer hver dag?? Du skriver laaaaaaaaange greier. Er tungt å lese og skipper 90 % av teksten.

 14. ¨bamse¨ Says:

  Henger meg på Henger meg på hyllesten….

  Tante Bø er jo koseligheten selv, selv om jeg aldri har møtt henne i RL.
  Alltid koselig å stikke innom henne blogger, en blir gladere….

 15. mirapisani Says:

  Nei, nei, nei Tor. HVA har du gjort ?!? Har du hengt ut tanteankeret foran nesa på jantelovens sabelraslere…
  Nå kommer de vel for å kappe hue av a…
  Nei, jeg bare tuller.  ;))  Det har de prøvd på lenge, og ikke klart det ennå heller.  Og neppe kommer de vel til å klare det. Hu er ikke ei jeg ville hatt på nakken når hun blir sint og tar igjen. Det sies jo at de mest tålmodige kan en trekke veldig lenge, men da skal en være snar i vendinga når begeret er fullt.

  Helt ærlig så hadde jeg neppe overlevd uten min daglige dose Tanterabbel. Hvertfall ikke veldig lenge. Jeg får nesten dårlig samvittighet her når jeg sier dette. Er redd hu skal føle det som en forpliktelse å skrive hver dag.  ;))

  Men Tor. Det med regga på chatten er jeg dypt uenig med deg.
  Jeg husker med gru hvilke trafikk det var for en tid tilbake med drapstrusler og faenskap her inne. Selv er jeg ikke på den chatten, men det gikk opp for meg at de som dreiv med det der tullet sitt pendlet mellom shatten og alias mens de hisset hverandre opp til nye høyder underveis. Det var fader ikke mye morro å få telefoner fra mennesker som var livredde. Eller å måtte roe ned mennesker her inne. Selv fikk jeg min dose trusler, men sånt gir jeg f*** i. Men jeg ble kav sliten av det der.
  Og hvor var SOL da?
  Takk og pris at det har bedra seg her i de siste mnd. Selv om samme gjenget lunter rundt her inne ennå, så har de enten blitt klokere, eller så er det bare et tidspørsmål før det bryter løs igjen. Og gjett om jeg gruer meg til denne påsken i så måte. Helldigvis har Sol blitt mye flinkere til å følge med og reagerer raskere enn før.  ;))

  Jeg sitter å småflirer av den ene anonyme over her og husker hvor mye jeg kjefta på deg for lange innlegg og ord i ord i ord når jeg var ny her. Hihi…
  Men jeg fikk jo alltid et vettig svar av deg da.  ;D)

  Takk for innlegget om tanta. Dette satte jeg pris på for hun fortjener det.
  Fine dagen til deg i Skaldeland.
  Mira  ;))

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «Repetisjon» Anonym 13:32? "Repetisjon" Anonym 13:32? Kanskje – men og fra anonyme, hehe

  Vel, skipper du 90% av boka, mister du og 90% av innholdet. Men du leser kanskje bare forordet, og så rett inn på siste side hvor skurken viste seg å være butlerens Indiske halvsøsters Indonesiske halvsøsters Indiske halvsøsters hele tvillingsøster allikevel?

  Sorry, men tabloidisk er ikke min stil, som f.eks:

  Big Overskrift: Siste Nytt!! Tor Vidle Observert i Valdres!!
  Wienerbrødtekst: Han knipset opp bardørene med lillefingrene, steg med lange rolig skritt bort til baren – og sa med hes stemme til budeia bak disken: "Give meg ein beer og ein budekos!" Men da dånte budeia og hvorpå den den vidle bøyde seg ned og pustet liv i henne med kos og drakk opp halvliteren i et svelg, og gikk rolig ut igjen til traktoren!!

  Tor

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja bamse, hun gjør noe med Ja bamse, hun gjør noe med det å trives her, noe som for min del er det viktigste. Trives man ikke blir det svært få ord, og antagelig kort varighet.

  Tor

 18. En mega trøtt og sliten Rotis Says:

  Huet henger ikke helt med i Huet henger ikke helt med i dag,
  jeg er dønn sliten og så trøtt at jeg nesten ikke henger med her jeg sitter.
  Men jeg henger meg også på detta.
  Tante Bø er som VG,
  dagen blir ikke helt den samme uten :))
  Nå må jeg tvinge meg videre….snufs….
  Slitne Rotehue…

 19. Ingeborg Says:

  Nå måtte jeg jaggu logge meg på … for jeg er enig i at Tante B er grunnsteinen her på denne bloggen.
  Det gjør at vi andre kan våge og komme med det vi har lyst til å fortelle om. Sånn føler jeg det.
  Takk Tante B.
  Hilsen til alle fra
  Ingeborg

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei da får de med meg å Nei da får de med meg å gjøre mira, eller tante selv, hehe. Nei seriøst synes jeg folk kan ta litt hensyn.

  Tante har nok mange som liker hennes daglige doser og det er helt forståelig. Er hun borte bare en dag så mangler noe viktig her.

  Tja, chatten er vel snart død pga reggeplikten, så kan man mene mye om den problematikken. Selv mener jeg at det burde kunne latt seg løst på andre måter. Det vil alltid være noen som prøver å ødelegge enten de er regga eller ikke, det kommer man ikke utenom. Så får en heller se hva man kan gjøre for å begrense det problemet, men samtidig slik at det ikke går ut over flertallet som tross alt ikke skaper problemer.

  Brukerne av Sol er summen av alle tilbud, strammes det inn på noe minker antallet brukere over hele fjøla til slutt, det ene drar det andre med seg, garantert og hvor mange som bruker Sol som startside. Vi som brukere har litt felles interesser med Sol i at mest mulig ønskes å funke best mulig. Men minker antallet brukere vil lett brukertjenestene bli nedgradert i viktighet av eieren, er naturlig det.

  Det er ok at noen klager på at jeg skriver "langt" – stort sett bryr jeg meg lite om det, heller undrer jeg meg på hva som egentlig er problemet med å lese mer enn 4-5 linjer. Kanskje har det noe med alder å gjøre, jeg vet ikke. Men mennesker, og særlig på nettet, er over tid blitt vant med at f.eks nyhetet etc er sterkt kortet inn og ekte tabloidisert. Svære overskrifter- og når man klikker seg inn var det bare nok en gang musa som brølte.

  Ja tante fortjener oppmerksomhet, vi må ikke glemme å vise at vi setter pris på henne og det hun er og står for..

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sliten i dag rotis? Nå må Sliten i dag rotis? Nå må du ikke overdrive det du holder på med, huske på helsa og slappe av litt innimellom, ikke noe haster.

  Passet det slagordet til VG på tante, hehe..

  Prøv i det minste å ha en rolig resten-av-dagen er du snill?

  Tor

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der sa du noe viktig Der sa du noe viktig Ingeborg, det at andre og våger å fortelle, skrive som en ekstra effekt av tanten vårs måte å være på. Det stemmer nok.

  Hilser tilbake, og ha en fin dag videre Ingeborg..

  Tor

 23. mirapisani Says:

  Psst.., bare en liten ting… Hva skjer når vi klikker oss hit og dit? Får de penger for det? Egentlig skjønner jeg ikke de der sammenhengene.
  Mira  ;))

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sol lever av reklame stort Sol lever av reklame stort sett mira, og antallet klikk (ofte unike) de har over en viss tid sier da noe om hva det vil koste å ha x reklame hos Sol på den og den siden, veldig enkelt sagt. Om du klikker deg rundt i bloggene så tror jeg ikke det direkte betyr noe, men antagelig når du klikker deg inn på selve bloggoversikten den første gangen hver dag, samt dersom du går via forsiden. Og kanskje noen av de andre sidene de har.

  Jeg er litt usikker på det systemet, har aldri brydt meg med å sette meg inn i det. Men i prinsippet kan man si at jo flere (antatt unike) besøkende pr døgn et nettsted har, jo mer kan de ta for reklameannonsene, også veldig enkelt sagt.

  Tor

 25. trultemor- Says:

  dagen er ikke den samme uten tante:) og tante hun tar ansvar og skaffer vikar når hun er borte også!
  Jeg har sjelden tid til å lese  eller kommentere tantes morrarabbel, men jeg må liksom bare inn og se om dagen idag er som den skal være, enten huet til tante er størkna eller ei *ler*
  En grunnpilar er hun!
  og for dem som synes det blir mye oppattatt, ja, er ikke det greit da. Må vi finne på noe nytt hver morgen. Når vi kommer på jobb er det f.ex alltid "god morgen", vil ikke endre på det. Fin start!
  Gla i tanta:)

 26. Mindre sliten og veldig avslappa rotis :) Says:

  Nå har jeg plaska rundt i Nå har jeg plaska rundt i badebassenget i 2 timer.
  Har ikke svømt no særlig,
  bare liggi på en sånn slange som flyter veldig bra.
  Har bare latt meg drive med i vannet som holder 34 deilige grader🙂
  Nå skal jeg se serien min på pc`n mens jeg spiser kveldsmat,
  også er det natta🙂
  Fortsatt fin kveld.

 27. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei stemmer det trultemor, Nei stemmer det trultemor, uten tante er dagen ikke den samme.

  Er litt det samme med meg og for tiden, dette med tid å kommentere, og jeg sliter stadig med dårlig samvittighet der, enten det er hos tante eller andre. Jeg må må en måte velge å enten skrive innlegg, eller å kommentere for tiden, men håper det jenker seg.

  Oppatt? Pytt, de som klager kan jo prøve selv å skrive etpar innlegg hver eneste dag. Er alltid noen som bare må slenge med fingrene, samme hva man skriver, eller hvem som skriver.

  Sov godt..

  Tor

 28. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Høres deilig og avslappende Høres deilig og avslappende ut rotis, håper du fortsetter slik, hehe

  Sov godt..

  Tor

 29. tante BØ Says:

  Tusen takk Tor.
  Tusen takk Tusen takk Tor.
  Tusen takk til alle dere andre.
  Om jeg er "viktig" for at du er her Tor, så er ikke minst du
  en veldig viktig årsak til at jeg er her.
  Og alle dere andre gamle trofaste bloggere, men det er så mange jeg savner.
  Heldigvis kommer det stadig nye hyggelige bloggere som finner
  sin plass her inne : ))
  Nok en gang …
  Takk alle sammen : ))

 30. May-Britt Says:

  Hei=) prøver meg med en kjapp jeg også, er såååå enig med dere som setter pris på tanta her inne
  bare sitter å nikker her, og enig med tanta i at du også er viktig, sammen med mange mange flere
  jeg er innom skjønner dere, har bare problemer med pc`n min, den stopper opp og slår seg av så snart den blir varm, og den blir meeeeget varm kjennes ut som det er rett før den smelter…..,må nok ha ny.
  så fortsett her inne, jeg kommer også etterhvert


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: