Vårens stamgjester..

Hvordan får man en maur til å posere uten at man må lokke den med mat? Maur de går og går, og går, og går enda mer. Alltid i bevegelse – som klokka. De er alltid interessante, og det virker som om de har en klarlagt mening med all gåingen, nesten som en dressgjeng med stresskoffert.

Våren bringer og tining av maur, og dermed alltid noen som kommer på besøk inn i varmen. Å stoppe de er umulig, men etter en stund forsvinner de av seg selv. De er endel av vårens gjester her i huset. Nei, ikke sukkermaur, men svære Jærmaur på en tomme som vralter rundt som en bonde på åkeren, og jeg er sikker på at de snakker jærsk og.

De bor nok ute, men tar seg en runde her på vårferie og samler på alt mulig. Ja det er ikke grenser for hva de drasser med seg. Og sterke som bare maur er, hadde de vært litt større måtte mye blitt spikret fast: "Hei! Kom tilbake med tastaturet mitt!" "Hei du! Pokker ikke knabb visakortet mitt!" "Hva fanden? Når fikk kontorstolen motor?"

Nå har jeg prøvd i en halvtime å få en av de til å posere for å bli foreviget, men ikke tale om, de går og de går, og går og går. Nei, kjedelig å ta bilde av en som spiser på noe. Ønsker en som riktig poserer, f.eks med solbriller og litt hårete uttrykk og capsen på "Hello Babe.."

Godt maur ikke har pupper. Angrer nesten på innlegget omkring de to sakene, ble et kav å bare svare, hehe – jeg svarer jo alltid så da bare må jeg ta tiden det tar når jeg selv har vært så stupid å be om fingergnagsår (godt det var drittvær ute ellers ville jeg vært kraftig i bakleksa). Ikke det, kjekt med kommentarer, dog har jeg fått lite tid i det siste til å besøke andres blogger, men får håpe det bedrer seg.

Det skal de ha puppene – de skaper alltid noe røre, eller hva man vil. Mange har meninger om sakene. Vel, "de passer jo på kvinner" som en sa, dog tok det litt tid før jeg forstod hva han i bunnen mente – nåja, for å være ærlig så er jeg enda ikke 100% sikker på hva jeg mente med den slengbemerkningen den gangen? Han mente – mente jeg selvfølgelig!

Jeg passer best til dikt og vanskeligåforståforandreord – og det som sorterer under den avdelingen, er ikke noe favorittopplegg å legge opp til svære diskusjoner, det får andre ta seg av.

Hm.. nå har visst maurene lagt seg, like greit å pakke bort kamera og lysutstyret, det siste består av en oppladbar lommelykt med dimmer fra Clas’en..

8 kommentar to “Vårens stamgjester..”

 1. tante BØ Says:

  Synd du ikke fikk tatt Synd du ikke fikk tatt bilder av mauren. Det hadde vært morro faktisk.
  Ja, ja … nå får mauer være mauer og pupper, pupper.
  Jeg har som deg skrivi noen kommentarer her i dag. Blir sliten i hue av det jeg : ))
  Ha en riktig god natt.
  Du kommer vel til å ha mareritt om pupper til natta : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Får prøve igjen en annen Får prøve igjen en annen dag tante, de blir vel her en stund som vanlig. Enig, maur og pupper får være, øynene, og hodet behøver drømmer heller nå, hehe.

  Ja du skriver jo utrolig mange kommentarer, og jeg ser jo at det tar mye tid, ihvertfall når man prøver å skrive fyldig tilbake. Men klager ikke, for det blir jo feil.

  Neppe mareritt om pupper nei, hehe

  Sov godt tante..

  Tor

 3. mirapisani Says:

  Haha..! ;D)) Den var fin Tor.  ;))  Da hopper jeg i køya mens jeg har de bildene du ikke fikk tatt i hodet.  Hihi..! I morgen når du står opp er hele rommet omøblert av sterke jærmaur, og et par silikonpuppeinnlegg har de henta fra sminkeavdelingen og plasert på tastaturet ditt.
  Miranatti.  ;))

 4. ¨bamse¨ Says:

  Godt maur ikke har pupper Godt maur ikke har pupper da….

 5. Annaps Says:

  Ja, sånn tidlig på våren Ja, sånn tidlig på våren er alle kryp like velkomne her.  Og maurtuene er snart bare for snø her, da er det nok ikke lenge før det myldrer av dem.Kanskje det hadde vært fint med maur som var så store..kunne jo bare prakka på dem alt du ville ha vekk da og sendt de hjem til maurtua, måtte jo dressere dem litt først, kanskje. Er flott vær her i dag og snøen tiner sakte,men sikkert bort. Nå kommer snart svarttrosten med sin vakre sang her og det gleder jeg meg mest til. Ha en fin dag

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, tror du alt blir Hehe, tror du alt blir flytta på av the maurboys from Skaldeland mira? Nei, jeg er jo sjefen, hehe

  Hm..silkoninnlegg – kanskje de er kjekke å ha oppå puta, og hodet i midten? hehe

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk og pris for det bamse, Takk og pris for det bamse, hehe

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du sier noe der Annaps, alt Du sier noe der Annaps, alt som bærer vår i seg er velkomment. Kanskje like greit at de ikke er større? Hvis man kranglet med de kunne en jo risikert at de bar en ut om natten mens man sov? hehe

  Er lite snø igjen her, men vi har besøk av en kald nordavind, den skulle visst være borte på onsdag sies det, får håpe det stemmer.

  Har hørt svarttrosten en liten strofe rett før helga, sikkert bare en stemmetest. Ellers "synger" kjøttmeis og blåmeis hver dag..

  Ha en fin dag du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: