Sju og sex med snopp uten snipp.

"Eg he fingje sju i dag karar!" Vi lo hjertelig – "sju" er Tønes sitt ord for sex. "E ikkje sju farligt for pumpå di Tønes?" kom det fra Gråtassen. "Kor mangje blåe (viagra) pidler måtte te?" spøker Tarald senior og sender en brun klyse ut i havet mellom sjarken til Radlaleif og robåten til na Sylvi Kanelia. Merkelig, men sex får mye morsomheter på glid: "Naii! Den må du lengre ud på skjærå med Tønes! Den einaste heran så e i kroppslig stand te å drifta udstyret e ungpoijken n’Tor – me andre leve berre på gamle bragder!" joika Hans med Parketten og dunka i meg. Humøret ruster heldigvis ikke selv om kistesnekkeren har målsatt de alle som en sa en gang.

Om Vår Herre og Knarkjen:

"Sjølv Vår Herre hadde seg sex" sa en gang Todleif som er den ekte kristne av gubbene. De ugudelige måtte da ta opp tråden – og teorier om Herrens sprell med Maria ble diskutert. Nå tolker Todleifen bibelens ord på sin egen jordnære måte. "Sjå te Knarkjen – han gjorde då plent så Gud, for badne va hans, men sjølv ville han ikkje minnast at han hadde våre ude med snabelen den nattå. Og tjenestejentå sa aldrig noge. Og sønnen e prikk lige faren, eg trur han måtte ha pakka snabelen inn i kopieringspapir for å få te det!"

Om TV:

"Eg såg di hadde seg på skjermen i går aftes, ittepå måtte eg legga meg!" "Fysjdå! Kan du forstee kvifor dei i dag må plent ha oss te å sjå på?"

Om da bølgene herjet i Vågen:

"Du Tønes, kem va det så daska på byfrøknå i snekkå te dei ukjende? Heile våijen bølgja i fleire dagar ittepå, og eg og n’Gunnleif minnast enn i dag den håra mannarauå så kom og gjekk i vindauget på snekkå. N’Gunnleif tørka av det andre glaset for å sjå om hu verklegen va barbera så n’Jon stadhaftigt meinte, men fekk ikkje syn på sakå. Han sa hu hylde og va raue i ansikte – eg så berre mannarauå fra andre siå – og den va liga kvide så ei måga."

Paring i Opel Kadett:

Han gamle Magnus: "Eg såg ein grøne Opel Kadetta så gjyngde grevligt på søre parkeringå te straen. Så eg homma meg bårt for å sjå om någen va sjuge. Dørane va låste og adle vindugå heilt skodda på innsiå. Eg kauka ein bitt, men kjerrå berre gjyngde og gjyngde viare og någen oia og stønde der inne. Rett før eg tenkt å bryda meg inn og hjelpa, kom ein tå i bagvinduget, og då fekk eg eit kikkhål i skoddå. Eg myste inn hålet, og fekk øveblikk. Der va ingen sjuge så langt eg kunne sjå. Einaste eg såg va to så parte i bagsede. Eg vinka i hålet – og gjekk heim te middan."

Om de ville kvinnene i Skjerndalen:

"Husar dokk inseminøren frå aust så vikariera ein sumar? Dei seie han inseminert meir enn kydene og øygå. N’Per Huse meine meste adle ongane i Skjerndal lignar inseminøren." "Gjere berre godt det, dei trengde någe friskt blod der inne for å stogga innavlen!" En tredje: "Eg for rondt i Skjerndal så fridreng hausten -62. Eg ga opp og rymde itte ein månad, galnare kvinnfolk finnes ikkje! Ein kan lura på um mannfolkå der inne e impotente adle ihopa. Dei seie atte postmaen vågar berre å levera postå um nattå ner dei kåde kjerringane i Skjerndal søve!"

"Eg va i Skjerndal å henta eit lass skjemde sødeple te grisane for månge års sia og tytte det va berre særs frodige og vene damer å sjå" kom det fra en annen. "Ka nyttar det ner dei e heilt spinngalne! Ein varte reint udsleden itte någen dagar og snoppen heilt flyssa og såre!" "Håhå! Eg trur du skrønar på deg kjød Marton!" "Naii! Det gjer eg ikkje! Doktor’n ga meg oppstraming og krevde sølibat i heile 4 veker ittepå! Elles ville litle Marton ikkje øveleva!"

 

Ungdommen er bare barnemat i forhold til når de med års erfaring begynner å fortelle, og som en sa: "Eg haurde drengen ropa "Hypp Hypp Di Merr!!" i eit sett frå høgalofte (høyløa i andre etasje) og undra meg på koss i alle daer han hadde fingje hu Grompia-Kastanjå (hesten) opp deran? Då eg kom opp va ikkje merrå der, men det va nabokjerringå." hehe..

4 kommentar to “Sju og sex med snopp uten snipp.”

 1. tante BØ Says:

  Kikkhål i skoddå : ))
  Jeg Kikkhål i skoddå : ))
  Jeg kjenner innetrengt latter som bobler i magan : ))
  .
  Ja … "Gammelkara" i garasjen kan væra svære i kjeften.
  Eller … det er vel kansje helst de halvgamle …
  De eldste har nok glemt det der … hva det gikk ut på  : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja tante, jeg ler godt Hehe ja tante, jeg ler godt mange ganger for det er alltid fortalt med morsomt glimt i øyet og null selvhøytidelighet. Og selv det som ellers kan virke grovt blir ikke grovt, men kun menneskelig og naturlig.

  Vel, de eldste har nok ikke glemt, men lever på husken på området, og forteller med morsom selvironi og erting,  en kunst de behersker enda og glemmer aldri, hehe

  Tor

 3. mirapisani Says:

  Flotte de gamle kara. ;)) Når jeg er i Tromsø så går jeg gjerne innom ølhallen og setter meg i pensjonistkroken og hører på gamlingene.
  Det er en rik underholdning i de kara der.
  Morsomt å lese dette Tor.
  Mira  ;))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kan tenke meg at der faller Kan tenke meg at der faller mange gullkorn og rett ut sannheter mira, hehe

  Men jeg tror det er noe som dør ut, og neppe vile følges opp av videre generasjoner. De fleste av de har levd i helt andre tider hvor menneskene i nærmiljøet nok var mer i fokus enn i dag.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: