In the Center of the Sun’s light..

En passende tittel for en vinterdag i strålende solskinn rundt på endel av Jærens endeløse flater og uendelige himmel. Man føler at himmelen er i alle retninger øynene ser. Verdens tak, enten ved hav eller i li – Jæren har ikke sin like. På Jæren passer det godt å si at står man på en kasse ser man hele Jæren og havet – og hele verden..

Bildene viser hav, strender, noen hus, lange rette Jærveier, de lange slake mil-lange liene opp mot Høgjæren, uendelige sletter – ja inntrykk fra Jærens landskap i sjelden vinterdrakt. Av hus kan nevnes det gamle som ligger ved veien og som har fått seg endel ny kledning, det var Kiellands bosted på Orre ved elva og Orrestranden. Jæren har merker etter mange store personer, og særlig mennesker med kunstnersinn av mange slag som alle prisga Jærens unike landskap og lys.

Det merkelige gråbrune huset med ingen like vinkler er Friluftshuset ved Orrestranda som er berømt for sin arktitektur. Å velge ut bilder fra den turen var vanskelig – vanskelig å begrense seg i antall. Det er tusentalls Jærinntrykk jeg kunne vist. Bildene vises rimelig usortert. Normalt skulle alt vært grønt nå, samtidig er jeg glad for å få tatt disse bildene som et minne før det ble for sent.

Og helst ville jeg vist de i storformat – jeg holder på å organisere alle bildeseriene mine et annet sted som ihvertfall kan vise de i dobbel størrelse i forhold til her. Skal linke til det nettstedet en gang når jeg føler jeg er ferdig. Eller ferdig blir jeg aldri da det er tenkt å innholde alle mine ord og senere, men bildedelen er nær komplett snart. 

Husk å sette på musikken først som heter "Center Of The Sun" – og så klikk på midten av bildene og len deg så tilbake og slapp av (bildene skifter auto hvert 10. sekund når man har startet fremvisningen som varer ca 10 minutter)

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″>

10 kommentar to “In the Center of the Sun’s light..”

 1. mirapisani Says:

  Du så flott. ;)) Jeg forstår godt den kjærligheten du har til ditt elskede Jæren. 
  Takk for titten.
  Mira  ;))

 2. ¨bamse¨ Says:

  Flott på Sørlandet også Flott på Sørlandet også nå da….
  Men ja, Jærlandskaspet er fantastisk

 3. tante BØ Says:

  Så mange flotte bilder … Det er sikkert lenge til neste gang du får påskesnøbilder fra Jæren.
  Der er ganske spesiellt.
  Svaner er som Concorder : ))
  Elegante : ))

 4. mirapisani Says:

  Du forresten… Jeg lurer på hvorfor det bildet du har her oppe på headingen legger seg over noen av bloggene dine lenger ned på siden?
  Det har hendt at jeg ikke har kommet meg inn i enkelte av dine blogger. 😦
  Mira  ;))

 5. Lise L. Says:

  Nei, så flott.. det var Nei, så flott.. det var nydelig. Riktig som tante Bø sier at en svane er som en Concorde, en vakker fugl. Her hvor jeg bor er også mange sangsvaner på våren, men jeg har ikke vært ute å se etter dem ennå.Men det jo frosset til her. Men flott bilde med de tre du hadd der, stillet de opp frivillig?  Flott å se Jæren i vinterdrakt. Men det var nydelige 10 min. takk for dem…

  Lise L.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er flott mira, virkelig Ja er flott mira, virkelig vakkert. Og det var i siste liten jeg tok de bildene for nå tiner det og snøen mister farge og glans.

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, er jo vakkert hele Norge Ja, er jo vakkert hele Norge bamse, selv både trives og liker jeg alt her i landet, og alle typer landskap.

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det regner jeg med tante, Det regner jeg med tante, ihvertfall såpass med snø og frost, og ikke minst så lenge, noe som er blitt rekord på flere måter. Men vakkert er det med glinsende hvit snø og kontrastene mellom den og havet og himmelen.

  Svaner er elegante og alltid imponerende vakre. De som flyr og er på jordet er sangsvaner som nettopp har ankommet fra sør, de i elva er knoppsvaner som er her hele året. Sangsvanene er liksom de ekte ville, de som hører til langt inne i øde villmark. Knoppsvanene hekker som regel rundt der vi mennesker bor.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er en kodefeil som Det er en kodefeil som oppstår av og til her hos Sol mira, de vet om det, men klarer ikke fikse det permanent slik at det ikke kommer tilbake igjen.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Lise. Svanene er alltid Takk Lise. Svanene er alltid elgante, enten de går eller flyr. Sangsvanene kom tilbake for ca en uke siden her, men møtte da et frosset Jæren og de sliter nå med å finne nok mat, en såpass stor fugl behøver ganske mye mat. Og de skal fly videre langt nord til hekkeplassene og behøver å finne mat nå før reisen videre. Her er sikkert over 200 nå hørte jeg nettopp av noen som hadde talt de, og som leter rundt på frosne marker etter mat.

  Jeg synes sangsvanene er det ekte svanene, de som hører naturen til fra gammelt av, og man merker på de at de er mer ville enn knoppsvanene som jo er vant med mennesker nært på. Og lyden av sangsvanene er helt fantastisk, da jeg var ute og nesten 100 stk på den åkeren begynte å lage lyd, det var helt utrolig – rene villmarksorkesteret. Men de heter jo ikke sangsvaner for ingenting.

  Ja de "stillet opp frivillig", hehe. De gjør seg stadig til for hverandre og nikker og "snakker" sammen, det er et eventyr å se på.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: