Sykt? Ja, ærlig talt..

Er det bare meg som føler en viss type kvalme stiger opp når jeg leser dette? http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=582192

"Designerbabyer"..

Sitat denne "Jan Thomas":

"Du får egget fra kvinnen, og så har klinikkene et arsenal av surrogatmødre som kan bære frem barnet. Dette koster vel om lag en million kroner per barn, og det har vi råd til, sier Jan Thomas til VG."

"- Hvis verden er full av regler som gjør det vanskelig for oss å adoptere, noe det ser ut til, vil vi oppsøke en klinikk hvor man kan velge egg fra modeller og ta den vi synes ser aller best ut, forklarer kjendisstylisten"

"Ta den som ser best ut?" Herrejesus, noe er feil i dette samfunnet. En ting er at man kan si at jo, men "sånn og sånn og blabla andre" – men bare å si det, mene det.. 

"Hei! Jeg skal bestille en baby til meg og min kompis, har du katalogen over modeller som en av oss kan få et egg av? Vi er veldig kresne, og betaler hva som helst bare den blir perfekt å se på. Her er min skvett sæd, kan du sette den i kjøleskapet i mens? Jo, den er nylaget.."

Mulig at jeg kommer fra bondelandet, men takke faen for det hvis dette er modernismens fremtid. Her holder vi oss til å inseminere kyr..

Et sted går det en grense – over den må man kunne få bli kvalmen eller si at det er sykt..

.

Edit: Jeg er og usikker på om det skal være en menneskerett å få barn selv for homofile som naturligvis ikke kan få barn på naturlig måte. Kvinner og menn er skapt ulike av naturlige grunner. Og når jeg ser argumentene, hva som ser ut til å ligge bak ønsket om å kjøpe seg en baby av disse to det gjelder, så blir jeg enda mer usikker. Og ville sagt at disse to ihvertfall ikke burde fått lov. Jeg føler de ønsker en pen maskott å vise frem..

Og, med hånden på hjertet: Hvem ville frivillig blitt babyen til to homoer?

Hva med et barns menneskerettigheter? Selv det "bestilte" og enda ikke fødte barn? Man har moralske og veldig stort ansvar her, barn er ikke en toy/kosedyrsak man har for å vise frem – eller annet i samme leia..

Og, er det rett av samfunnet å liksom skal være så ekstremt likestilte at selv to homfile skal ha nøyaktig samme rettigheter på alle måter som en kvinne og en mann sammen? Jeg må si jeg fikk noen tankekors her nå..

15 kommentar to “Sykt? Ja, ærlig talt..”

 1. Lise L. Says:

  Det er jeg enig i, dette er Det er jeg enig i, dette er å gå for langt. Å få et barn er  frukten av kjærligheten mellom to, eller skulle være det hvertfall. Og det er ikke alle forundt . For de som kan adoptere  er det greit, men dette er utenfor all fornuft. Må det aldri skje.

  Lise L.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, føler det er mye som er Ja, føler det er mye som er feil i dette Lise og enig i det du sier. Men det ser ut til at i denne delvis syke rike delen av verden kan alt bestilles og kjøpes – og etter egne spesifikasjoner, selv barn.

  Tor

 3. Paliaq Says:

  For meg kan de gjøre hva de ønsker,
   så lenge barnet kan vokse opp i trygghet. Sorteringssamfunnet har vi hat i lang tid allerede, uten at en eneste politikker har løftet en finger. Jeg synes det er langt mer usmakelig og gi inntrykk av at sorteringssamfunnet starter med dette.

 4. Jade Says:

  Ja vi lever i et sykt
  Ja vi lever i et sykt samfunn på mange måter. Barn er blitt designervare der man kan velge kjønn, delvis også utseende og intelligens.

  Og til verden kommer et barn som nok er ønsket, men – den har bare gener fra en av foreldrene (eller ingen av dem) – som i tillegg ofte er to menn eller to kvinner.

  Tenker da tilbake på din blogg om det "umulige" barnet – tenk om dette barnet har gener og evner fra den forelderen de ikke vokser opp med? Det kan gå bra, men det kan også føre til at barnet føler seg lite forstått og blir et rotløst og mistilpasset barn.

  Hvorfor da få et eget barn som ikke allikevel er begges barn – det kan ikke være for barnets skyld, men for foreldrenes, tror jeg.

  Der finnes da så mange barn i verden fra før som kunne trengt et godt hjem. 

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Av og til lurer jeg på om Av og til lurer jeg på om det bare er meg som er blitt gammeldags Jade, men innerst inne så tror jeg ikke det, for det er virkelig grenser for det meste, selv også når vi flyr fremover på blind reise i modernismens ånd. Verden, menneskene, er ikke grenseløse, og skal ikke være det heller fordi man skal ikke krysse andres grenser for egen vinning/nytelse osv. Grensene er der for å beskytte oss mot hverandre.

  Jeg er klar over at når det gjelder selve saken, "designerbabyer" så har det foregått, og foregår på forskjellige hysj-nivåer av mennesker som har nok penger, men allikevel kan man ikke bare la være å si sin mening de gangene dette kommer frem i lyset pga den kjensgjerningen. Å ikke si noe er å gi aksept mer eller mindre.

  Ellers sier du jo mye jeg er enig i, og meninger som gir påfyll omkring denne problematikken.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Samme hva man mener om det Samme hva man mener om det du mener paliaq, så får hver enkelt reagere der de føler de ønsker å si sin mening. Og her er etter min mening en konkret "sak" å ha meninger om – hvis man har meninger da..

  (for egen del var det bare tilfeldig at jeg leste denne saken, normalt gidder jeg ikke zappe nyheter særlig mye)

 7. medi Says:

  Ethvert normalt menneske må Ethvert normalt menneske må da se det foraktfulle i det her.
  Nemlig at man *shopper barn på designer/hautecouture*butikker.
  Slike utspill vil jo ødlegge enhver respekt for andre som ønsker å oppdra et barn…homofil eller ikke.

  medi                                          

 8. ¨bamse¨ Says:

  Bare en ting å si: Sykt, og Bare en ting å si: Sykt, og utviklingen har gått alt for langt….

 9. tante BØ Says:

  Hvis du lurer på om du Hvis du lurer på om du kansje er gammeldags …
  La meg få være gammeldags i sammen med deg Tor.
  At to damer som bor sammen får barn er helt greit. De kan jo begge få barn, men at to homser skal ha rett til å skaffe barn …
  ja der stopper det opp for meg og.
  Og det er ikke for at vi er "normale" at vi tenker sånn.
  Jeg omgås så mange homsepar, og de mener faktisk det samme som meg.
  Så er det kansje bare ett kjendisfenomen ??
  Som veskebikkja på armen ??

 10. mirapisani Says:

  Jeg syntes homofile skal kunne få lov å ha barn. Men designerbabyer høres helt fjærnt ut. Og ganske usmakelig. Jeg får assisiasjoner mot en pyntegjenstand. Ekkelt.
  Mira  ;))

 11. Anonym Says:

  deign er dette ment som et spørsmål om homofile og barn,? synes det er noe helt annet .. at et visst «kjendispar» går ut å ytrer lite smakfulle holdninger, er nå en ting. og får stå for deres regning, det blir bare flaut og ekkelt,
  men det har kommet mye dumt fra den kanten, å tar det ikke seriøst.

 12. Anonym Says:

  Ufødte barn har ingen rettigheter «Hva med et barns menneskerettigheter? Selv det «bestilte» og enda ikke fødte barn?»

  Vil bare si at ufødte barn regnes ikke som individ og har derfor ingen rettigheter, i det hele tatt. Jeg prøvde å finne en kilde til dere, men fant desverre ingenting, men jeg studerer menneskerettigheter, og dette er noe vi har diskutert.

  Og når det gjelder «Og, med hånden på hjertet: Hvem ville frivillig blitt babyen til to homoer?»
  Jeg ville, med hånden på hjertet, vert frivillig barn av to homoer, men når det er sagt så ville jeg ikke «valgt» jan thomas. Jeg kjenner mange homofile menn, og det er vel så bra foreldremateriale som heterofile menn/kvinner.

  Og jeg er fullstendig imot ideen om «designerbabyer».. tullete forslag

 13. Mysan Says:

  Spiller det egentlig noen Spiller det egentlig noen rolle om eggdonatorene i disse tilfellene er modeller og at mulighetene for å få vakre barn er større?
  Det er lettere å leve for de vakre, det er bevist og skrevet om. Du kommer lengre med et pent ansikt.
  Er det galt å velge det for barnet sitt, dersom man hadde muligheten?

  Det som er viktig er at foreldrene gir barnet kjærlighet og en god oppvekst. Jeg vet for lite om Jan Thomas og Christoffer som privatpersoner til å ha noen mening om hvorvidt disse to vil gjøre en god jobb i så måte, og det gjør antakelig dere andre også.

  Ellers tenker jeg slik: hvis folk kunne legge vekk sine fordommer når det kommer til homofile og barn, så ville det ikke være noe problem for noen å vokse opp med to foreldre av samme kjønn.
  Problemene disse barna eventuelt møter, kommer fra dere der ute som mener det er unaturlig, og dermed bare må uttrykke dere i negative ordelag. Skam dere.
  Det er dere som er problemet – ikke foreldrene.

  – Mysan –

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mysan:
  I en idealistisk Mysan:

  I en idealistisk verden ville det du sier kanskje fungert, men verden er og blir aldri idealistisk. Og kanskje bør den heller ikke bli det, for da må deler av enkeltindivet vike. Og det er grunnleggende feil ifølge min forstand at noens vedtatte idealisme skal overkjøre enkeltindividets rett til å være seg selv og unikt.

  I dette konkrete tilfellet er det sunt at folk reagerer, det er korrekt å stille spørsmål. Også om det skal være en menneskerett å få barn uansett.

  Tor

 15. Black and White Music Says:

  Jeg trenger ikke si hva jeg Jeg trenger ikke si hva jeg mener ang. det du skriver om her, for det vet du helt sikkert :-) – et barn bør ha både en mor og en far (morsfigur eller farsfigur). Ellers ville jeg bare si at jeg føler meg litt støtt når du bruker "herrejesus" som et "skjellsord", men det er jo din blogg og din sak.

   Lillesøster


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: