From the white side of life..

Spikker og finsliper søkestavene, sjekker batteriene på gps’n. Tar telefonen og roer ned fru Jonsokdal med at jeg kommer snart og jager isbjørnen ut av delikatessen – må bare finne veien først. Lader spretterten med rosa post it lapper rullet i kveitemjøl og kanel. Håper bjørnen forstår samisk.

Legger til nattens fall av snø på veggen, ender på 213 i høyde – må snart jekke opp kåken. Munke Fiskermann ringer og spør om jeg kan inuittisk – det sitter visst en hel inuittfamilie pluss 3 karibuer på et isflak i havna og koker suppe. Foreslår fingerspråket.

Ut – finner himmelretningene via den arvete sekstanten, sjekker globusen. Søker med stavene – veien var vel her et sted? Mulig noen har lånt den, eller den rett og slett ga opp og reiste til varmen med siste charterfly før flyplassen ble slukt av den nye Skaldebreen. Føler med høyre stav i en lovende høyde – ut kommer en sinna kven og banner "perkule skaldemann!" – staven traff han midt i joikeland.

Sukker – og spar meg inn igjen i kåken, må pusse tennene. Skjeller ut pingvinene som bor i boblekaret: "Pokker ta! Brukt opp det kalde vannet igjen?" De tar på uskylden som forsvant – og peker på hvalrossen som i sin tur hinter mot eskimoen som bor på loftet. Makan! Ingen tar ansvar her lenger! Hadde nå fjærkreene i det minste betalt leie med frokostegg!

Fyrer opp i ovnen, kløyver opp det håndsmidde eikebordet og skjærer tennfliser av en arvet gåstav i vridd einer. Det banker i taket og en sag starter. Det er bare eskimoen – og der skjærer han et koøye i taket og klager på varmen fra pipa. Henter et frossent brød fra varmeskapet, og en kilo kjøttdeig. Titter nedi frysboksen der et uoppdaget dyr sover i permafrosten. 

Ola Stampe ringer – han er snart ferdig med hullet. Flott! Og på tide – å bruke 4 dager på å drille seg gjennom isen er vel drøyt, men hva gjør man ikke for å få pilket seg litt fersk polartorsk? Det banker på i kjøleskapet, åpner – og polarharefamilien på ferie i tempererte strøk får sin daglige pøs med nysnø de kan sette ferske harespor i.

Eskimoen stikker det grimete trynet ned igjennom hullet, han klager på lyden fra taket som forstyrrer hans lapping av eskimosandalene. Lyd? Hvilken lyd? Alt er jo bare vakum her i snøhelvete? "Dryppadryppitikkatakki" freser han og slenger en utgått beingrind fra en sel ned. Presser hodet opp igjennom hullet – hva pokker? Noe drypper?

Ned og kjører rotasjonsfresen gjennom snøen mot første taknedløp. Ut pipler en dråpe i minuttet, smaker på – vann? Hm.. Jippi! Det tiner!

10 kommentar to “From the white side of life..”

 1. tante BØ Says:

  Vinter ja !!
  Hold ut Vinter ja !!
  Hold ut Tor.
  Jeg har sett at de har puttet på sånne røde tall på værkartet nede i din landsdel : ))
  Det er håp om regn i morra !!
  Det kan nok bli jækla glatt i overgangen

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har de? Har slutta å se på Har de? Har slutta å se på værmeldingen, den har stort sett vært den samme pålimte i over 2 måneder nå tante.

  Men ser det drypper både her og der, rent koselig – og minner meg om vårtiningen i påsken på fjellet. Nå må snart gåsunger og bjørkekvister i hus. Gikk en tur i går kveld med blinken snø og dufter fra bjørkeved ut av piper, nesten som å være på fjellet igjen..

  Tor

 3. ¨bamse¨ Says:

  Godt det ikke er bare meg Godt det ikke er bare meg som er lei av årstiden….

  Selv om jeg ikke alltid slenger innom med en kommentar, er det alltid fornøyelig å lese dine inlegg.

  ha en riktig god helg…

 4. tante BØ Says:

  Tanta hopper og spretter i Tanta hopper og spretter i pur iver her …
  Ta bilder av vanndråpene Tor … De er så fine.
  Jeg får ikke til tror jeg.
  Det drypper ikke her heller for den saken skyld : ))

 5. davyen Says:

  Hola Tor .Skulle vært i verseform dette innlegget dette innlegget ditt skulle vært i verseform til tonen og musikken av  "Whiter shade of pale "
  God helg fra davyen.

 6. mirapisani Says:

  I dag er det overkommelig temp. her. ;)) Nydelig blå himmel med noen få dotter på. Ha en fin dag Tor.
  Mira  ;))

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har aldri hørt så mange Har aldri hørt så mange klage så mye som denne vinteren bamse. Og takk for ordene..

  Ha en god helg du og..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vårhoppende tante? Vårhoppende tante? hehe

  Vanndråper som drypper fra is mot vår – det har jeg ikke tenkt på, takk! Skal prøve å få det til dersom bare været er med, vil helst ha sol for å få rette glansen i dråpene.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Musikken er jeg enig i Musikken er jeg enig i davyen, men har blitt litt sløv der – også med diktformen som du er inne på, og som ville vært ypperlig her..

  God helg til deg og..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt mira, er tinvær her Godt mira, er tinvær her nå også, selv sent på kvelden. Kanskje den kommer nå snart allikevel våren?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: