Google: We give you Immortality!

Google er blitt en faktor i verden man ikke lenger kommer utenom. Hva man skal kalle denne blekksprutens faktor med sine milliarder i mange potensers oversikt, er kanskje diskutabelt. Husker et uttrykk fra et forum: "Google knows more about you than your God!"

Og det var noen år siden, nå er jo søkemotorene enda bedre, og man kan knapt skjule seg noe sted. Siste er jo at de til og med (som kjent) også fotograferer "deg" og ditt private. Akkurat der stiller jeg spørsmål ved etikken – som de jo selv krever av andre. Og ikke minst myndigheter verden rundt som tydeligvis er i Googles favn, eller omvendt..

Men bortsett fra endel ankepunkter så legger de fleste av oss igjen spor på nettet frivillig, ja sågar finner og Google din trynebok osv, noe som betyr at de der og er inside. Men som nevnt, mye legger vi selv åpent frem, som her på bloggen, dog ofte ikke med fullt navn og veikart hjem.

Tok en kjapp googlus og fant ut at totalt med mine "saker" fikk jeg ca 130.000 treff tilsammen. Nyhetshusene nuller (heldigvis) ut sine artikler osv etter omtrent 3 år, ellers kunne jeg lagt til litt til totalsummen. Og i praksis – døde jeg i går, så ville jeg vært like aktuell hos Google i dag. Og sikkert om 100 år og – kanskje i teorien, men ikke usannsynlig.

Man kan da på en måte si at Google "udødliggjør" oss – sørger for at vi aldri blir glemt. Det og forsåvidt i teorien, men slik utviklingen antatt vil bli – så kanskje for all tid. For meg betyr det null, for andre kanskje noe viktig, vi mennesker er veldig ulike i synet på ettermælet vårt. Selvsagt kan man gå inn og slette fysisk selv alt man har på nettet (hvem orker det?), men tipper at da må man være kjapp, for evighetslagringen kommer nok om ikke lenge tipper jeg, og da er det for sent..

Men Google må jo være gull verd for de som er opptatt av å bli udødliggjort – nå behøver de ikke reise bautaer eller skrive sagaen om deres liv – som kanskje selger dårlig atpåtil. Nei Google ordner den saken gratis, og man kan bare skrive blogg eller lage seg en nettside og styre selv hva ettermælet blir.

Og snart behøver man ikke legge ved bilde heller, for antagelig er "GoogleFaces" underveis – og da kommer de med lovens navn hjem og tar bilde av deg – slik du er akkurat der og da..

Privatlivet er utdøende og gammeldags – ihvertfall ifølge Google..

8 kommentar to “Google: We give you Immortality!”

 1. Jade Says:

  Tja, veier de positive
  Tja, veier de positive sidene av informasjonsmengden opp for de negative mon tro?

  Utviklingen går så fort, ingen har vel ansvar eller vet hva resultatet vil være noen år?

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja tilbake omkring «ansvar» Tja tilbake omkring "ansvar" Jade. Internett og alt som følger med er nok ikke regulert internasjonalt og nasjonalt nok enda, så det svaret ligger nok langt frem i horisonten, og dermed kan nok Google med sine hundre + jurister sno seg rimelig fritt der det er formålstjenlig for de og deres eieres aksjeposter.

  Problemet er om det allerede bestående den dagen noe sier noe annet, er virkelig reversibelt, neppe tror jeg, og da vil lovverket måtte tilpasse seg Google, og ikke motsatt..

  Positivt – negativt, det vil alltid forbli subjektivt alt ettersom..

  Tor
   

 3. mariee53 Says:

  uff ja Fant masse om meg også, skremmende er det. men men jeg har i alle fall ikke diagnoser og hemmelige ting som er kommet ut der, sn klasse fikk beskjed om å google sitt navn , og det kom frem skremmende ting, bl a. rapporter osv fra barnevern og institu. Så ja det er ganske lite som unngår google, er navnet ditt der ute i -….så kan det finnes…sjonerMariee53

 4. Jade Says:

  Ja nettopp. Et lovverk som
  Ja nettopp. Et lovverk som ivaretar enkeltpersoners interesser burde vært på plass først.

  Vårt privatliv plukkes fra oss, bit for bit, og ingen kan eller vil stoppe det.

  Og dette er nok bare begynnelsen.

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, kanskje ikke alltid Ja, kanskje ikke alltid særlig lurt å sjekke for mye marie? Heldigvis har jeg hittil ihvertfall klart å være rimelig "anonym" med alle mine ord og sprell, verre kanskje hvis ikke, eller det er alt ettersom i grunnen. Dvs dersom man evner å lese ordtanker fra et menneske fristillet fra moralismens pekefingre.

  Forsåvidt bryr jeg meg lite sålenge det antatt er meg det ville gått utover  – og ikke andre som jeg har skjult såpass at de selv ikke engang finner seg igjen. Det er mitt ansvar..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er nesten en umulig sak det Er nesten en umulig sak det dersom man tenker internasjonalt Jade. Ulike land har ulike grenser og meninger om dette med hva som tilhører privatlivet. Og Google er en global sak. Lovverket (internasjonalt) vil nok i lang tid henge etter utviklingen på internett, og kanskje aldri komme i forkant.

  Tor

 7. Jettegryta Says:

  goooooogle. Ja, det skumle internettet.
  Jeg måtte sjekke selv, det eneste som står om meg på nettet er skattesøket.
  Det irriterer meg egentlig, dette skattesøk-opplegget. HVorfor skal nysgjerrige naboer får snuse i mine opplysninger og penger??

  Jeg har jo blogger også, og er registrert noen plasser..
  Men det som er greit er at man KAN være litt anonym her og der, selv om nettet er «allemannseie».

  Bilder derimot.. synes det er så ekkelt jeg.
  Er man på fest og kommer inn på bilder (ufrivillig) til noen som finner ut de skal legge ut bilder på fjesboka.. Da er det gjort. Jeg hater det.
  Også hater jeg at folk gjør slik med ukjente folk, og enda verre er det om det er venner som publiserer bilder uten å spørre først.

  Håper du får en fin dag, min venn!

  *klem*

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei min venn, koselig å se Hei min venn, koselig å se deg innom, beklager veldig det sene svaret, føler jeg ligger hele tiden på etterskudd her med svarene på kommentarer.

  Du sier noe der, forstå ikke vitsen med at skattesøk skal ligge der året rundt? Var vel ikke det som var meningen fra datatilsynet såvidt jeg husker da de uttalte seg om den saken i fjor(?)

  Ja, behovet for å være litt anonym oppi alt har nok mange er jeg sikker på. Nettet funker ikke uten tror jeg, tar man bort alt anonymt er det mye av helheten som forsvinner. Og så lenge man ikke misbruker den muligheten til å være litt anonym er det jo bra at det er mulig.

  Bilder er og vil alltid være problematisk, særlig med de som ikke tenker på sitt ansvar når de legger ut bilder av andre. Og ofte med navn i tillegg. Loven er vel klar der, og det da at man kan ikke gjøre det uten tillatelse. Selv er jeg ikke på tryneboka fordi jeg føler ikke behovet, ei heller har tid til overs for den og..

  Håper alt er bra med deg, og savner dine dikt og ord her på bloggen..

  Klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: