God lunsj.

Tujaer er gull verd i vinterlandet, de ser alltid optimistiske ut. OL- i grunnen er jeg drittlei maset – og sytet. Selv uten å ha sett 1 sekund med OL. Hva som får folk til å tro at et lite særdeles tynt befolket land på kanten av jordens ende skal forsyne seg kraftig av verdens gullforsyning, er like snodig hver gang. Men i Norge er det typisk å bestille gull uten å ha dekning på kontoen.

I en klikkepåundersøkelse var over 80% nå møkk lei vinteren, hva de så stresser seg i kø opp til dypere inn i vinteren, er noe man kan undre seg over. Dessuten kjørte jo halvdelen av veien med sine takbokser med bil på. Men man må vel ha krysset, dette å ha brukt sin vinterferiehytte – ja til og med stresser man seg opp hele to ganger dersom påsken ikke tas under plantasjepalmer dandert utover den planmessige stranden av arkitekter.

"Jeg så gjøken i går" ivret Oddleif senior. "Gjøken? I vinterdrakt da?" spurte en annen. "Ja, i parkas" kom det bak snadden. "En gjøk i februar med parkas?" "Han gikk på sine gamle tjærebredde treski." "Javel, en februargjøk med parkas og treski – og ellers er du frisk?" Ikke alle forstår at det finnes forskjellige arter gjøk. Oddleif er en rev på mortefangst, men selv morten (ikke Morten) har rømt islandet. Så nå går det i minner – og Bergensk fiskesuppe med antydninger til pale i.

Bruktmarkedet for passe store og skjulte palmeøyer er kjøpers marked for tiden. Problemet er i grunnen bare det at å komme seg til sin kr 1344,- øy koster flesk, og kan ta hele ferien.

Da jeg våknet i morges lå jeg lenge og lyttet. Håpet å høre lyder fra små bevegelser over stuegulvet – men nei. Veden nekter å komme inn i varmen selv, så jeg måtte ta en trugetur med frk Edel igjen, dog måtte jeg først hente kompass og peile inn vedbua. Neste gang tror jeg like greit jeg lør inn alle 3-4 favnene i en krok i stua med en gang.

Eneste fordelen med OL er at nå er alle kjendisene kommet i bakgrunnen. Hva man skal med alle, og hvofor de er kjendiser, er en annen sak.

En gang jeg var på et seminar så hadde de leid inn kjendiser for allmenn beskuelse og beundring i avslutningsrusen. Den ene satte seg i en pause ved min side for å bli beundret på nært hold – jeg tok en serviett, og fisket frem en falsk gullpenn fra indre trøyelomme. Han smilte og tok frem hendene for å ta i mot penn og serviett. Men uten å kikke opp skrev jeg min underskrift kunstnerisk på skrå og leverte servietten til fyren med sigøynerklærne og pastasmilet – og stappet pennen inn i indre lomme igjen. Han tok forundret i mot autografen min med et rødskjær i det pudrete ansiktet – etterpå var han helt taus. Snodig fyr, hvem han nå enn var?

Nei – nå må jeg vaske klær, de på 60 grader i alle farger..

10 kommentar to “God lunsj.”

 1. ¨bamse¨ Says:

  Har fulgt med litt på OL Har fulgt med litt på OL via svensk TV de siste dagene….
  Da slipper en alle intervjuene med "hvermansen" i skauen…..også slipper en unna limerickene….
  Dessuten er svenskene flinke til å skryte av nordmennene….utrolig nok…

 2. Lise L. Says:

  Ser ikke mye OL jeg heller, Ser ikke mye OL jeg heller, men mest curling men det har en annen forbindelse. Mer for å se de vinkler de skyter i for å få motparten ut av banen.Hvem som vinner er uten interesse. Syting? Ja, dårlige sportsfolk spør du meg..
  Men god den historie med kjendisen som fikk din autograf, det fikk latteren fram her en grå mandag. Ville gjerne ha sett hans ansikt.
  Du er god til å fortelle….

  Lise L.

 3. tante BØ Says:

  Klemmer og smask med sukker Klemmer og smask med sukker på …
  Jeg må ut å løpe litt før jeg kan slå meg til ro her …
  Uff sett sånne " " rundt løpe …. hehe.
  .
  Skulle likt å sett utrykket på denna kjendisen ja : ))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vet ikke hvorfor vi i Norge Vet ikke hvorfor vi i Norge må overdrive alltid bamse. 500 timer OL er rimelig mye. Kjekt å se deg tilbake!

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Curling er interessant Lise, Curling er interessant Lise, mye strategi som gjør det spennende, mer hode enn muskler på flere måter. Skulle jeg sett på noe så ville curling kommet høyt opp. Men dette OL føler jeg er lite interessant for min del som en totalsak.

  Ja, du skulle sett ansiktet hans, hehe. De andre på bordet klarte knapt å holde latteren innabords. Han burde jo taklet det galant, men tror stoltheten vant over fornuften og selvironien, hehe

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En løpende tante i dag? Hva En løpende tante i dag? Hva er det nå da? hehe

  Ja, fornøyelig, men dårlig taklet av han.

  Klemmer tilbake..

  Tor

 7. Jettegryta Says:

  Hei Tor! Ja, jeg er passe lei av både snø og OL!
  Tenke seg til.. jeg har en samboer som ser på det der på TV.
  Æsj!

  Forøvrig liker jeg ikke se sport på tv..
  Men det betyr ikke at jeg ikke liker sport. For det ER gøy, så lenge man utøver det selv.
  Å sitte og se på,- DET er kjedelig det!

  Bergensk fiskesuppe? Jukser dere med posesuppe?
  Da kan dere jo tilsette fisk og reker selv. ;-p
  Har hørt at den Bergenske fiskesuppen er blant de beste..
  Men jeg liker ikke fiskesuppe.

  Nei, nå er det på tide vi får våren på døren.
  Og bergensere (mange generelt) er lite dårlige til å kjøre bil på dette vinterføret.
  Med en gang det kommer snøfall, så blir jo alle helt koko!
  Nei, strilen og den franske fruen synes det er moro å kjøre på slikt føre..
  Men enkelte.. *grrr*

  Huff, nå merker jeg det er på tide å spise litt!

  Håper du har det fint..
  Er innom og ser til deg av og til vettu!

  *strileklem*

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, OL kan nok ble i meste Hehe, OL kan nok ble i meste laget for folk som ikke er særlig interessert Jettegryta. Vanligvis har jeg sett bittelitt, men ikke denne gangen. Ikke enda ihvertfall.

  Eneste sporten jeg ser på ellers er billøp, men de varer kun en kort sesong om sommeren.

  Fiskesuppe er uten tvil best hjemmelaget, farfar var dyktig på det. Og jeg fisket og han laget suppe, og alltid var kravet minst 3 typer fisk, helst 5. Så kom blåskjell og reker eller kreps. Pluss alt det andre han hadde oppi.

  Bergensere har det oftest i kjeften ja, og ikke bakhjulene nei, hehe. Men du er jo stril så da klarer du deg nok bra, hehe. Har du den franske kjerra enda? Håper den ikke er på fast verkstedsbesøk annen hver dag nå og? Du har visst hatt nok problemer med den bilen.

  Skal ikke klage, hjelper null det, men er litt mer travelt enn planlagt for tiden. Går seg nok til når auren begynner å sprette igjen og livet ser lyst ut i sval bris over hemmelige vann..

  Veldig koselig at du er innom, setter stor pris på det, og tenker rett som det er på hvordan du har det, og håper alt er bra med deg..

  Jærklem tilbake..

  Tor

 9. frk-jettegryte Says:

  Tor Den franske fruen har jeg enda.. 
  Men den blir gitt vekk snart. Det er så uendelig mye trøbbel med den bilen. 
  Varmen røk jo til pises første adgen det var kaldt i vinter. Jeg kjørte i tre minusgrader og hutret meg frem til jobb uten varmeapparat. På ett punkt åpnet jeg faktisk opp vinduet og lurte på om det var varmere utenfor bilen.. Men det var mye det samme.

  Så nå er det koblet utenom viften, det henger en ledning med knapp på ut gjennom dashbordet. :-o Lysene virker ikke, selv om pærene er skiftet, og alle sikringene er sjekket. (merkelige greier). Jeg kan fortsette i det uendelige.. Men nå skiftes hun snart ut med en R-sykkel, og jeg merker jeg er våryr allerede når jeg tenker på den deilige følelsen det er å kjøre sykkel. Jeg gleder meg vilt!

  Jeg savner deg, jeg.🙂
  Ville gjerne pratet litt mer med deg..

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du har  nok bare vært Du har  nok bare vært veldig uheldig jettegryta, for franske biler er i dag ikke dårligere enn andre i snitt. Jeg har selv hatt så mange biler i løpet av livet at jeg vet at man kan være uheldig å få en slik mandagsbil av alle merker. Og når det er et eksemplar som har mange elektriske feil, da er det ekstra problematisk for det ene drar det andre med seg.

  Jo, gøy å kjøre sykkel, og billigere slik sett. Men ikke alltid like gøy dersom man må kjøre hver dag uansett vær i lengden. Og faremomentet er der hele tiden på en annen måte enn ved å kjøre bil.

  Tror vi er flere som savner slik det var tidligere, selv er jeg ikke så mye på nettet lenger som før av forskjellige årsaker.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: