Midnattsmat med tanketråder..

Lørdag nærmer seg søndag, spiser en skive med grov bazonpostei og en med prim – i glasset, sydhavsfrukter uten bastskjørt. Hører på disse vidunderlige tanketonene for hundrende gang  mens midnattsmaten nytes.%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

Dagene flyr avsted – og jeg lurer på hvem som spiser de opp, spiser opp mine levedager. Fortsetter det slik er jeg hundre år i morgen, eller på tirsdag. For fortsetter det slik vil jeg ikke vite på onsdag at jeg er hundre, for på torsdag er jeg hundreogen – og lurer enda på hvem eller hva som nyter mine livsdager.

Jeg vil ha vår nå prompte! For da rømmer jeg før jeg blir hundreogtre. Så graver jeg ut en hule i huldreland og setter meg ned ved bredden av tjernet med fiskestang og kosebål, mens auren napper synger jeg og lokker på budeier i refrenget – eller kanskje jeg bare holder kjeft og nyter stillheten, ja tror det. I dag vet man aldri hva som kan lokkes frem av villmannsang. Så ja, tror jeg tier og lar fuglene synge i fred..

Prøvde å male noe mellom slagene med et kredittkort, det virker spennende å leke med fargene i strøk av valutta. Men ga opp da hodet ikke fikk være i malemodus av noen som absolutt måtte låne det. Fanden at ikke folk kan ha egne hoder? Jeg har alltid klart meg mitt eget hode, og låner aldri andres.

Åhh de tonene er så.. ja både tankefulle og melankolske – for meg til å både ville felle tårer og undre meg på samme tid. Jeg vil så inderlig leve og nyte, elske og føle ekte… men livet gir meg ikke fred og ro. Jaja.. Så jeg drømmer meg bort når jeg får en stakket stund i fred. Jeg lengter etter så mye for tiden, kanskje slenge meg på et fly og dra laangt avsted – til en øde og fredlig sydhavsøy – and never return..

Å vite, eller ikke, eller å ikke forstå – meg. Hvem kjenner meg egentlig når jeg knapt gjør det selv? Jeg er så drittlei alle fasadene mange ganger. Og meg selv og – for jeg har og mine fasader. Av hensyn – nei ikke til meg selv, jeg er råere og tøffere enn de fleste aner, selv om jeg er skjør og myk på samme tid. Nei mine fasader er av hensynet til andre. Så bør jeg spørre meg hvorfor? Kanskje.. Hensyn hele livet – på egen bekostning..

Skal man sulle rundt hele livet egentlig alene? Alene innvendig. Utvendig er vel de fleste forsåvidt ikke alene. Jeg fatter ikke helt meningen? Styres av samvittighet og ansvar, ovenfor andre hele livet – og årelater seg selv sakte men sikkert. Herregud vi mennesker er… et eller annet..

Joda, jeg "overlever" nok  – men er det nok?

Best å ikke bli for sentimental  her nå, leverposteien er salt nok – den behøver ikke tåresalt og..

Om man ikke alltid absolutt bare må ta tusen milliarder hensyn – er man noe fælt da? Når skal man ta hensyn til seg selv?

Hele verden er snodig og feil. Ta de unge i dag som etablerer seg. Skuffer på med gjeld for å oppnå en standard – kanskje og status. Så sitter de der fanget i bankene og haienes grep resten av livet? Hører jo helt sprøtt ut. Slaver av modernismens status og krav. Hvorfor? Stakkars unge, de forstår nok ikke helt konsekvensene. Men en dag.. jaja – vi eldre er jo ansvarlige for slik samfunnet er blitt. Materialismen spiser sakte opp unge sjeler..

Prim – har ikke den alltid vært der? Før kokte vel mor prim på gamle brunostbiter? Nå koker ingen noe snart, ikke noe grunnleggende ihvertfall. Og brunosten går i søpla. Joda, jeg er fucking moderne jeg og – men ikke for enhver pris, menneskelig pris. Bare på den korte tiden jeg har levd er det en vanvittig utvikling som har skjedd. Og i samme takt mistet vi noe. For meg står ordet "budeie" for det vi mistet, det gode omsorgsfulle, det trygge, det kjærlige, det ekte medmenneskelige, den ekte omtanken..

Nå har vi pokker ikke tid til noe snart, selv ikke jeg som egentlig burde ha plenty med levetid.. Et paradoks som sier mye. Nei livet er ikke en bløff, det er bare vi som er på trynet i vår modernisme hvor kredittkort av månestein står øverst som menneskets manna..

Sydhavsfrukter – jeg liker bedre de enn ren juice som er rene magesyren og smaker surt som fyda! Nei sydhavsfruktene smaker sjelegodt og kjærlig. Og jeg driter vel i om den sure juicen skal liksom være så sunn! Folk er helt på trynet i dag med alt det sunne snakket – nytter ikke samme hvor sunn man er hvis sjela drukner..

Jeg er usunn! Og bryr meg nada! Jeg elsker å være usunn! Hm.. vel.. jo, hehe

Nei nå er det in the bed – og der skal jeg fortsette å les boka "3 i Norge ved 2 av de" fra 1800-tallet og hvor hele båtlass av budeier rodde rundt på hvert et vann – og drømme meg tilbake til da menneskene virkelig levde..

18 kommentar to “Midnattsmat med tanketråder..”

 1. camille Says:

  synes dette var nydelig 🙂 synes dette var nydelig 🙂 vakker musikk å sovne til. Takk i natten …. zzz

 2. Anonym Says:

  ehhh Det her blei for langt

 3. Jade Says:

  Mye er bra i dagens samfunn
  Ja, mye er bra i dagens samfunn men noe har vi nok mista på veien, trur eg.

  Du skriver bra!

 4. tante BØ Says:

  Nå har jeg lest to ganger, Nå har jeg lest to ganger, og sitter her å fornemmer …….
  Jeg kjenner meg igjen i en del av det du skriver, så jeg tror jeg skjønner litt av hva du skriver ……
  Men jeg blir sittende å stirre i tastaturet ….
  Klem.

 5. mirapisani Says:

  Avslappende å lese. ;)) Avslappende å lese dine fabuleringer. Ble litt drømmende selv…
  Ha en flott søndag.
  Mira  ;))

 6. Piss sur på fordømminga di Says:

  *Hele verden er snodig og *Hele verden er snodig og feil. Ta de unge i dag som etablerer seg. Skuffer på med gjeld for å oppnå en standard – kanskje og status. Så sitter de der fanget i bankene og haienes grep resten av livet? Hører jo helt sprøtt ut. Slaver av modernismens status og krav. Hvorfor? Stakkars unge, de forstår nok ikke helt konsekvensene. Men en dag.. jaja – vi eldre er jo ansvarlige for slik samfunnet er blitt. Materialismen spiser sakte opp unge sjeler.. *

  Så lett å si d og kritisere for en som antagelig er etablert med nesten nedbetalt bolig ell leilighet?? Hva er lissom alternativet i dagens samfunn?? Å sylte seg i gjeld er ikke noe valg for dem fleste. En knøttliten leilighet koster skjorta av dem fleste,, vet du ikke det??
  Da snakker vi IKKE om å flotte seg men om små boliger som såvidt huser nyetablerte og unge familier. Å d å leie er ikke lurt heller for leieprisene er så høye.
  Forstår vi ikke konsekvensene sier du?? Høres mer ut som du ikke forstår at vi ikke har særlig til valg. Er lett for deg å kritisere og kalle oss materialister og en eller anna slave. Syns du er urealistisk som ikke skjønner hvordan d er å være ung og skal prøve å etablere seg. Ikke alle kan velge å bo på landsbygda heller på grunn av jobb.
  Du høres ut som en sullemikkel som lever i hine dager med romantiske drømmer om d som engang var. Materialisme?? Hva f*** er d i en knapt 40 kvm leilighet som trenger opp pussing i mange år ? Tror du trenger å revurdere en del av dem tinga du tillegger oss.
  Om du lever et liv du ikke er fornøyd med så må du enten gjøre noe med d eller så slutter du å klage?? D er iallefall sånt jg har fått lære av mine foreldre,, d å ta ansvar for eget liv.
  Folk lånte penger til hus og leilighet før også,,,, og jg tror ærlig talt ikke på dine gammelromatiske framstilling av at alt lissom var så mye bedre før. Dem slet i gamledager har jeg fått fortalt og lest. Det ekke så rosenrødt som du vil ha det til den gangen.
  Men jg merker at du ikke har det så bra med deg selv og sånn du lever nå,,,,,,,,

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vakker musikk er rette Vakker musikk er rette ordet camille..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, beklager Anonym 03:09 – Ok, beklager Anonym 03:09 – håper du overlevde sjokket..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Jade, men ja – noe er Takk Jade, men ja – noe er mista som du sier..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror du nok forstår litt av Tror du nok forstår litt av dette tante, og kanskje flere kjenner seg litt igjen..

  Klem tilbake..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Uten drømme-evnene var vi Uten drømme-evnene var vi ikke noe mira..

  Ha en flott søndag du og..

  Tor

 12. Annaps Says:

  Blir kanskje litt feil å Blir kanskje litt feil å sette ansvaret overfor andre føre seg selv hele tiden En har  ansvaret for seg sitt eget liv også og en vil vel ikke sitte der gammel og bitter å tenke på at en har forspilt alle sine muligheter på grunn av at en alltid har tenkt på andre først. Men så er det  det da at når barna er voksne og stort sett klarer seg selv, så begynner våre gamle foreldre å skrante litt og trenger tilsyn og hjelp. Det er livets gang og en kan ikke flykte fra det heller, ikke hvis en er utstyrt med en porsjon samvittighet. Ha en fin søndag!

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ah.. «piss sur osv…» – Ah.. "piss sur osv…" – tror du snur alt på hodet og forstod null av hva som virkelig står i innlegget, kan det være at du har lyst å misforstå?

  Ikke glem at selv vi oldingser har vært innom etableringssfasen vi og, men kanskje vi ikke hadde like store krav til alt som f.eks deg? Kan jo nevne småting som: 

  Vi jobba i snitt mange flere timer pr uke, også lørdager som fast.
  Vi hadde mange færre ferie-og fridager, ingen høst eller vinterferie.
  Ofte måtte vi jobbe overtid, eller ha en jobb til.
  "Syden" kjente ingen, men arvet knappetelt var luksus.
  Ofte bygde vi våre egne hus (om natten, for om dagen jobba vi).
  Bil hadde få, og måtte holde liv i det gamle vraket selv.
  Vi brukte appelsinkasse å sitte på til vi fikk råd til sofa, som var normalt
  TV? Kosta 10 ganger så mye som i dag. Luksus og ikke noe selvfølge.
  Det meste av inventaret etc var arva utslitte saker fra andre.
  Vi måtte være: elektriker, rørlegger, smed, baker, bilmekaniker, møbelsnekker, bonde, vanlig snekker, murer, maler, sveiser, økonomidirektør, gravemaskinsfører, annenhverdagssjefordiversedugnader, egen 24/7 barnehage, vaktmester osv osv osv

  Men allikevel syntes vi ikke synd på oss selv for vi hadde tak over hodet skapt av egne hender og alltid så andre før oss selv, og motsatt.

  Men du snur alt på hodet, summen av mine ord der er at jeg oppriktig synes synd på dagens unge, ikke slik du fremsetter det. Kravstore er mange ja, men etter sukker kommer salt..

  Tor

 14. Black and White Music Says:

  Noen ganger føles det som Noen ganger føles det som om man aldri er alene. Man får ikke gå alene på do, for katta bare MÅ være med og få pelsstellet sitt, hele tiden. Skal man slappe av så er det noen som MÅ spille det samme stykket oppatt og oppatt på piano, uten hodetelefoner… Skal man sove så bare er det noen som MÅ ha ark i bokhylla på rommet eller krangle utenfor soveromsdøra… Har man lyst på en stille stund for å tenke så bare MÅ det komme noen som er veldig skravlesyke og snakke om ting man ikke har lyst til å høre om.

  Jeg tror vi mennesker hele tiden er på søken etter kjærlighet eller et eller annet i en annen person, akkurat som om man skulle bli "ett" og mer hel sammen med den  personen, og kanskje er det mulig, men jeg tenker på det Bob Dylan synger i "Trust yourself", "Well, you’re on your own, you always were, in a land of thieves and wolves, so don’t put your trust in ungodly men or be a slave to what somebody else believe… trust yourself." Selv om vi mennesker trenger hverandre, så må jeg si at for min egen del finner jeg større hvile mentalt i å fortelle Gud, som jeg tror finnes, hvordan jeg har det og be Han hjelpe meg, enn å sitte å snakke om mine problemer i timesvis med et annet menneske, for hva hjelper vel det? Vel, noen ganger kan jo selvsagt mennesker være til hjelp, men du skjønner kanskje hva jeg mener?
  Lillesøster

 15. sur på fordømmelsen din Says:

  sur gammal gubbe ? *Ah.. «piss sur osv…» – tror du snur alt på hodet og forstod null av hva som virkelig står i innlegget, kan det være at du har lyst å misforstå?

  Ikke glem at selv vi oldingser har vært innom etableringssfasen vi og, men kanskje vi ikke hadde like store krav til alt som f.eks deg? *

  Snur jg alt på hodet? Hva er d i så fall?
  …men kanskje vi ikke hadde like store krav som f.eks deg?
  Hva er mine store krav?

  Store forskjeller er sånn som at vi unge må skaffe oss utdannelse for å få god jobb og sikre ei god og trygg inntekt. For å klare d så må vi jobbe alle sommere og ferier for å kutte ned på studielån. Der du sier dere jobba så gjør da jammen vi også de iallefall dem fleste av oss.
  Syden? Hvem sier at alle reiser til syden? Ferier går med til å jobbe.
  Bil? Hvem sier at jg har bil? Utgifter til mnd kort er ganske stor men er eneste mulighet for å komme meg rundt sånn d er nødvendig.
  Møbler? Fretex har en del som er fullt brukbart og kan pusses og flikkes på. Også klær kan kjøpes der og mange studenter og nye etablerte kjøper mye der.
  Du nevner snekker, elektriker, rørlegger arbeid etc. og alt dere måtte gjøre selv.
  Nå er det sånn at vi har ikke lov å gjøre sånt selv. Det er så strenge regler på sånt arbeid jamfør normer som må oppfylles i henhold til våtrom etc.
  Bilene går nesten ikke an å mekkes på lengre for dem som har. For fulle av elektronikk sier dem. Dem fleste har ikke råd til bil for pengene går til avdrag og renter + faste utgifter borettslag har til fellesutgifter som vaktmester etc.
  Du skriver som om vi er noen bortskjemte drittunger og du og din genrasjon? er så fantastiske i motsetning til oss snørrunger som i dine øyne ser ut til å få dytta ræva full av selvfølgeligheter som er finansiert med lånte penger. Det ekke sånn.
  Du må være en gammel bitter mann som lever på gamle minner om da alt var bra og så salter du unge av idag ned i dritten. Hvem syns synd på seg selv sier du? For en idiotisk påstand å komme med. Du forstår rettogslett ikke hvor tøft det er for unge å etablere seg. Selv i et knøttlite kott til over millionen. BSU kommer en ikke langt med men d er bedre enn ikkenoe.
  Veit om veninner som bor hjemme og snylter på mor og far jg,,, veit ikke hvorfor dem gjør det men å ta ansvar for eget liv er d ikke etter min mening.
  Syns du skal tenke litt mer over generaliseringen din. Slik du snakker virker du sur og bitter.

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei det var den Nei det var den samvittigheten Annaps, men hva er "passe dose" der? Kan bli for mye og kanskje? Og da går det utover en selv.

  Vet ikke, men alt er en balansegang ofte hvor samvittighet/ansvar er på den ene vektskåla og en selv på den andre.

  Tor

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja, du sier noe der Hehe ja, du sier noe der Lillesøster. Et paradoks av det motsatte man føler. Alenetid er ikke noe vi selv bestemmer alltid nei.

  Vet ikke om alle mennesker er på søken slik du sier? Er nok de som ikke føler det behøvet og. Men mange er det nok, i følge undersøkelser har det aldri vært så mange ensomme som nå her i landet, og vel aldri så mange single heller, tror det tallet er kanskje over 50%  nå?

  Gud og jeg går dårlig sammen, vi blir aldri enige – begge er for sta, hehe

  Tor

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. er nå du «sure osv» Hm.. er nå du "sure osv" der igjen?

  Nå handlet ikke mitt innlegg om dagens unge kontra ditt eller datt, men ble kun nevnt i en bisetning og da med en slutning som du enda tolker motsatt av hva jeg sa.

  Det var like tøft før for unge, og en million i dag i virkelig verdi er ikke større enn hva f.eks en leilighet kostet før sett mot inntekt. Og mange hadde studiegjeld den gangen og. Og de aller fleste jobbet i sommerferien når de gikk på skole. Og nei, ikke alt er "forbudt" å gjøre selv i dag slik du nevner, det er urett å hevde.

  Samtidig snakker du enda om noe jeg ikke kjenner meg igjen i å ha sagt, hverken om det ene eller det andre. Og tror du enda lever på misforståelsen i hva jeg sa i innlegget, hva det hele handlet om.

  Jeg har ikke kalt deg eller andre unge av i dag (dersom du virkelig er ung da) for noe som helst, og ikke støtter jeg det du mener jeg mener. Så vennligst ikke legg dine meninger frem som mine.

  Bitter? Tja, i såfall ikke slik du visst forbinder med bitter. Slik sett føler jeg vel heller en bitter undertone fra dine egne ord? Men man har lov å være bitter, uavhengig av alder  – noe du kanskje vil forstå bedre når du selv er modnet mer av livserfaring..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: