Hvorfor skriver du blogg?

Ja du ja, hvorfor skriver du blogg? Vi har vel spurt før, men nå er det mange nye her som ikke var der den gangen.

Er det OL som struper nettet om kvelden? Samme hva man klikker på akkurat nå så er det sirup. Vel, selv vet jeg at det er OL, not bad det – altså det at jeg vet, men har enda ikke sett 1 sekund på OL. Oddvar Brå er jo ikke med lenger, med eller uten staver – så da er det bare ukjente med diverse fantomdrakter tilbake. Kan ikke være gøy uten Oddvar? Og eneste dopen han tok var vel en karsk av og til? Rene sjelerensen det..

Ja og han rødtoppen, og hans like fra nord. Burde husket navnet hans siden jeg jo har snakket med han i telefonen en gang han ville fiske, men ikke fikk. Av meg var det. Ikke fordi han hadde rødt hår eller gikk flat out alle andre. Men selv de har lagt ski og staver på hyllene og nå kun sitter og pusser sine edle metaller og kontoer. Sikkert en stri jobb bare det? Og alle hytter og hus, bedrifter og aksjer. Eller var det han andre? I telefonen. Samme det.

Da jeg var litt mindre fikk de heder og ære, og gikk med topplue. Men de fikk kanskje dekket reiseutgiftene og kanskje tapet ved å ta fri fra jobben etpar uker? Nå nyter de sin vanlige statlige pensjon. Var ikke Ol mer spennende før i radio og svart hvitt? Og da kunne man virkelig se utøveren gå i naturen, nå er den skjult av reklame og utbussete heiagjenger plassert der TV-haiene har nøye planlagt.

Snart krever de vel som fotballfolket, det å få være inne. Digre haller med hoppbakker og slalombakker. Bare vent og se. Det er ihvertfall nok penger i omløp i dag i OL til at det er no problemas. Skøytefolket er jo inne allerede vel? Er det rart man føler seg utdatert av og til? Dog er det litt med vilje – og at en har vel sett nok av både det ene og det andre før. Idrett har liksom aldri fått meg til å miste hodet, men trives bedre når jeg selv deltar uten medaljetanker og premiegulerot – eller tilskuere.

Men hvorfor blogger nettopp du? Og dere andre. Skriver ord. Selv skriver jeg fordi jeg liker å skrive, og skape mine egne ord – de er bare mine, og endel av meg. Mine unike tanker og mine unike følelser.

25 kommentar to “Hvorfor skriver du blogg?”

 1. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Merkelig måte det henger Merkelig måte det henger på her nå? Plutselig er det bare bokstaver og den brune bakgrunnen? Får håpe det ikke er noen av "de der" og som har lest mitt forrige innlegg og nå hacker seg inn på Sol for å protestere?

  Tor

 2. medi Says:

  Hiver meg på og svarer på Hiver meg på og svarer på hvorfor jeg blogger.
  Jeg blogger fordi jeg elsker å blogge.
  Sette sammen ord,
  sette til bilder og musikk…
  og håper at noen får noe godt å tenke på.
  Jeg hadde i allefall gleden av å skrive det.

  Og ja, det er voldsomt tregt å få til noe som helst her i kveld.

  God kveld videre fra medi..

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror du og jeg har nesten Tror du og jeg har nesten samme forhold til det å blogge medi..

  God kveld til deg og..

  Tor

 4. bramaputra Says:

  blogging er et helt nytt og uavklart fenomen- storebror foretrekker blogging- vil heller ikke ha sensur- storebror kan overvåke alt-  det er det nye med å trekke alle interlektuelle til nettet- fex- bare en del av det-

   det andre er friheten og mulighetene.- det og bare et eksempel- det og-

  tenk hvor mye gratis informasjon man finner via at vi legger oss ut på nettet?

 5. bramaputra Says:

  jeg kunne og ha sagt at jeg blogger fordi Jack London skrev kong alkohol- og fordi han skrev en så gnistrende god roman for 100 år siden så vil jeg og skrive?-  og vist man skal skrive gnistrende gode romaner- noe jeg ikke kommer til å gjøre så- må man øve- og det gjør jeg jo på bloggen.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du er inne på noe der Du er inne på noe der bramaputra, man bedrer nok sine skrivekunskaper, utvider de ved å blogge i lengden. Nå når folket i snitt leser mye færre bøker og da mister endel lærdom fra ordskriften der, så bøter blogging på litt.

  Tor

 7. tante BØ Says:

  Jeg veit ikke hvorfor jeg Jeg veit ikke hvorfor jeg skriver jeg Tor : ))
  Jeg kom tilfeldig inn på bloggen her for tre år siden.
  Jeg fulgte med to-tre jenter her inne som hadde spisevegring.
  Etter å ha lest her ett års tid, våga jeg meg frampå å kommenterte noe hos Trultemor og Sb.
  Så ble det til at jeg registrerte meg. Det er to år siden nå den 29 februar.
  Jeg hadde ingen planer om å skrive sjøl, bare kommentere litt.
  Derfra til i dag har det jo bare utvikla seg.
  Trives godt her inne. Masse hyggelige venner har jeg fått her.
  Etterhvert får man vel ei slags "nese" for hvor og hva man styrer unna.
  Det er ikke alle man får det "helt til med".
  Man får finne sin plass lissom : ))
  Men hvorfor jeg blogger ?? Nei, jeg veit fortsatt ikke : ))
  Har blitt en vane : )) Dagens postkort : ))

 8. bramaputra Says:

  blogging er noe man må vende seg til på godt og vondt- man har 15 åringer og 50 åringer- friske  syke gode – onde- rare- hverdagslige- bloggere-   det er svært intresangt med mangfoldet.  jeg har skrevet flere ganger at jeg var en blogger lenge før blogg ble oppfunnet- da jeg skrev brev med 4 +  venner- konstant i en årekke- de ble forfattere og journalister og jeg en tølpestokk!
  livet er ikke retferdig!§

 9. luxcat Says:

  Fordi jeg vil bli hørt, antagelig?
  For å få noen nye tanker, kanskje?
  Fordi jeg selv kan prøve ut ideer?

  I bunn og grunn tror jeg det har noe med forgjengelighet å gjøre for min del. Og ikke bli borte uten en gang å ha bli sett.

 10. Black and White Music Says:

  Jeg synes det gjør godt for Jeg synes det gjør godt for min egen del, som en slags "terapi" å skrive ned ting jeg har opplevd eller opplever, og når jeg da finner musikk som matcher det skriver om så blir det som en vitaminpille for meg, for jeg er glad i musikk.

  Lillesøster

 11. Lise L. Says:

  Hvorfor jeg blogger? Tja, en Hvorfor jeg blogger? Tja, en god venn syntes jeg skulle prøve det, men jeg trodde ikke det var meg. Hadde liksom ikke noe å skrive om syntes jeg. Men tok mot til meg..og prøvet, vet ikke hvor ordene kommer fra mange ganger, men for meg er det blitt et fristed. Lese andres blogger, kommentere, skrive litt selv…. koser meg med det.
  Og det er lærerikt, manges ord er meget talende synes jeg.

  Lise L.

 12. Mysan Says:

  Har egentlig ingen spesiell Har egentlig ingen spesiell grunn for hvorfor jeg blogger… i hvert fall ikke her. Dette fungerer jo mer som et diskusjonsforum, og det synes jeg er moro. Utveksle meninger og småkrangle litt, – lett underholdning.

  Skulle gjerne hatt en skikkelig gjennomtenkt blogg hvor jeg kunne ta opp dagsaktuelle temaer fra dag til dag, men det krever så mye forarbeide, at det gidder jeg ikke. Derfor er solbloggdebattforumet helt perfekt.

  – Mysan –

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg kom vel og inn tilfeldig Jeg kom vel og inn tilfeldig her på  høsten 2006 en gang var det vel tante B (da med det forrige nicket) så det begynner å bli en stund.

  Ja husker de jentene med spisevegring, og av og til lurer jeg på hvordan de har det i dag. Den gangen var vel deres blogger de mest omstridte, vi andre var rene søndagsskolen, hehe. Men fra da til nå er det skjedd mye. Før var det helst deathdealer som var Solbloggens pekefinger på samfunnet, dog med en noe morsom vinkling. Hun er vel på VG nå.

  Tror mange har kommet hit slik som deg, dvs først kommentert litt, så regga seg for å ende opp med egen blogg. Jeg bare buste inn første dagen med mine (nok snodige) ord, hehe.

  Jo, blir vel litt slik som du sier nå, for det er så mange som bare er innom med noen få innlegg og så forsvinner igjen. Før kommenterte vel de fleste hverandre hele tiden, nå er det og naturligvis endel forandret.

  Viktigts er at du er her tante, du er blitt en instutisjon, bloggens holdepunkt vet du, og har mange som setter stor pris på deg.

  Tor

 14. eppus Says:

  Fordi: Fordi jeg vil trene på å skrive, og fordi jeg vil bli hørt. Fordi jeg har så mange tanker i hodet mitt som jeg ellers ikke får delt med noen. For å lette på trykket, og fordi jeg liker å skrive.🙂

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Igjen er du inne på noe Igjen er du inne på noe vesentlig bramaputra, man må bli fortrolig med det å blogge, men ikke minst med det store mangfoldet på en blogg som denne. Og hvor alder ikke betyr så mye i grunnen. Mennesker blir lettere sett og hørt her hvor ikke kroppene osv skjuler ordene for mange.

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke bare nye tanker vel Ikke bare nye tanker vel Luxcat? De fleste tankene føler jeg er ofte ikke ferske. De som kommer her mener jeg.

  Å bli hørt – sett, det betyr nok mer for de fleste enn de aner eller vi innrømme, men det er jo en naturlig del hos mennesker – for hvem vil være usynlig? Naturstridig det.

  Tor

 17. mirapisani Says:

  Fordi det er deilig å stable ord. ;))   
  Mira  ;))

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er litt som meg det Er litt som meg det Lillesøster, også det med musikken som ofte er en del av det de inntrykkene jeg føler for å dele med andre her. I grunnen er det du sier mer meg enn f.eks nyheter og politikk, noe som ofte kjeder meg, også dersom jeg selv skriver slike innlegg av og til.

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Den vennen så nok noe godt Den vennen så nok noe godt og verdifullt i deg Lise. Og du skriver godt og interessant for mange synes jeg. Men det du sier om at "du ikke trodde du hadde noe å skrive om" – tror mange tenker kanskje slik i starten, men når de først får utfolde seg så finner de og ut at jo, selv jeg er grenseløs.

  Er en terskel ofte i starten å komme over for de fleste, men her er mange bra mennesker som ofte gjør en start smidig og lettere enn en trodde. Husker bare selv den gode velkomsten jeg fikk da jeg begynte, og føler det har vært slik hele tiden og er mange takk skyldig for å ha holdt ut med alt det merkelig jeg kan og har lirt ut av meg, hehe.

  Ja, mange dyktige skribenter, og mange interessante og kloke mennesker på denne bloggen. Og nå ble du og en av de..

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er mer ren «diskusjon» nå Er mer ren "diskusjon" nå enn tidligere Mysan – kanskje litt uvant for oss som har vært her såpass lenge at det er vakker mose på oss, så dere nye får være litt overbærende med oss "gamlinger". Før var den største andelen mer personlige innlegg, og ikke så mye "sak".

  Det viktigste er at man trives, og Solbloggen er akkurat passe stor nok, eller liten om man vil, til at ingen direkte drukner og ikke blir sett. Noe som er et stort problem i store bloggbyer.

  "Krangling" – tror lite stikker særlig dypt der hos de aller fleste. Uenighet er bare sunt, og normalt..

  Tor

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du summerer nok det som Du summerer nok det som er manges grunner for å blogge eppus – og godt du har mange tanker i hodet, for da betyr det at du ikke går tom og forsvinner.

  Tor

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, enig mira, og der er du Ja, enig mira, og der er du en mester som har gitt mye med alle dine stablinger, og godt å ha deg "hjemme" her igjen..

  Tor

 23. luxcat Says:

  Tor: At jeg skal FÅ noen nye tanker, noen som mener noe annet enn meg, som får meg til å trø utenfor den stien man lærer (og de fleste følger) i barndommen.

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, forstår Luxcat, vi Ok, forstår Luxcat, vi lærer av hverandre å forstå summen (men ellers er det såpass mange tanker, nye og, oppi mitt eget hode at det er jammen en stor nok mengde alene mange ganger synes jeg, hehe)

  Tor

 25. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Håper jeg ikke har glemt Håper jeg ikke har glemt noen her nå(?) er vanskelig å få oversikten når kommentarene legges uten system.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: