Barn av min tid..

Rett som det er dukker det opp fra minnene ord eller hendinger fra langt tilbake, nå: "Du er et barn av din tid" – barnet var meg 38 år den gangen da den gamle på over 80 sa det til meg. Den gangen fikk jeg ikke særlig tid til å tenke over det på grunn av at situasjonen ga lite rom i en travel scene.

"Du er et barn av din tid" – hva mente hun? Barn av fortiden eller nåtiden – nåtiden den gang. De eldre sier ofte mye tankefullt og klokt, hvis man hører etter. Og det bør en for egen del og for respekten av alders visdom. Og eldre mennesker har levd i den store forvandlingens tidsrom, kanskje fra hestevogner til nåtidens nanoprat eller tusen kanalers tv. Utviklingen siste 100 år er enorm. I tillegg til 2 verdenskriger så er det som natt og dag på mange områder. Tenk på kontrastene for et menneske på 80-90 år..

Dette skrev jeg i et blogginnlegg sist søndag – dvs så langt kom jeg før jeg kikket ut vinduet, og der skimtet jeg den utrolige fargerike himmelen i solnedgangen. Rødt lys ble reflektert i lave skyer, og nederst en knallgul himmelstripe over havet. Hva gjør man da siden slike scener varer ofte bare minutter? Jeg grabbet kameraet, slengte på en jakke og hentet stigen. 1 minutt etterpå var jeg på taket i tøflene og knipset – helt normalt det vel for en stor gutt? hehe..

Fargene på bildet er slik de var, nesten ufattelig – og jeg traff midt i det sterkeste øyeblikk, 5 minutter senere var omfanget og styrken i det røde minket betydelig. Tilfeldigheter, man må være der – eller se i rette minutt. Faktisk merket jeg det først ved at en hvit vegg ute plutselig var rød..

Så ble jeg værende der oppe en liten halvtime, sakte minket det røde i omfang, minutt for minutt, til slutt var det kun den gule stripen over havet igjen. Det er blitt slik i denne kuldevinteren at den ene solnedgangen slår den andre. Skjønt de er alltid vakre uansett..

Dermed ble det ikke noe blogginnlegg, men mange nydelige bilder. Senere på kvelden måtte mer ved inn, og hvorfor ikke ta noen bilder av frk Edel med et vedlass i hennes rette omgivelser? Effekten av litt småsnø i lufta, lys fra kun utelamper i mørket og refleks fra snø er spesiell, særlig når man ikke bruker blits som på bildet under.

Blits skaper kunstig lys, og kunstige farger, så den unngår jeg helst å bruke. Fornøyd ble ihvertfall jeg..

"Barn av min tid" – kanskje det, på flere måter. Kanskje et barn som søker gode verdifulle inntrykk, nå som før, og tar også moderne hjelpemidler i bruk for å samle inntrykk, ta vare på det barnet ser og føler – undrer seg på i sine tanker. Kanskje var det dette hun mente, at jeg lar barnet få være der i all min tid?

14 kommentar to “Barn av min tid..”

 1. Black and White Music Says:

  Wow, så flott det øverste Wow, så flott det øverste bildet av himmelen var!

  Lillesøster

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ble bra tross alt Ble bra tross alt Lillesøster, ikke lett å balansere på taket og knipse i halvmørket og uten stativ. Men å gjenngi det man føler under en slik himmel er umulig, storslagent er ikke dekkende..

  Tor

 3. lille søster Says:

  Kanskje tilnærmet lik det Kanskje tilnærmet lik det jeg har følt når jeg har stått under nordlyset…

 4. tante BØ Says:

  Fly på taket i tøfler …. Fly på taket i tøfler …. hmrpf
  Holder du på sånn kan det fort bli stjerner du heller ser.
  Haha … Nå skal jeg ta en tur på Googlekartet …
  der skal jeg se etter om jeg finner en kar på taket : ))

 5. Lise L. Says:

  Herlighet… har aldri sett Herlighet… har aldri sett sånne farger på himlen før. Fantastisk flott.
  Fint å hilse på Frøken Edel også, men utrolig du får det til. Jeg er virkelig imponert over dine bilder.
  De fire siste linjer du skriver tror jeg passer meget bra på deg… hvertfall det inntrykk du gir da man leser deg.
  Åja, barn glemmer også å ta sko på, og løper ut i bare tøfler……. ha-ha.

  Lise L.

 6. mirapisani Says:

  Nydelige bilder Tor. ;)) Men å fly rundt på taket i bare tøffler..! Knurr..!!!
  Pluttselig står det å lese i Fjosnytt at det ligger en stivfrosen Skald på bakken utenfor sitt hus…
  No må du skjærpe dæ gutt..!  Hehe…
  Mira  ;))

 7. Et liv å leve Says:

  Fin tolkning. Lar barnet få være der i all min tid. Tilstedeværelse, det magiske øyeblikket, nysgjerrigheten og den kreative fantasien. Åpenhet for nye muligheter, osv. Den likte jeg! Tror vi alle kunne ha glede av det.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, kanskje det Ja, kanskje det Lillesøster, er storslagent det og på sin måte.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg er jo apekatt tante B, Jeg er jo apekatt tante B, så det går greit, hehe. Dog ble det kaldt på føttene etter en stund.

  Finner nok ingen skald på taket på google nei, hehe

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er vakkert Lise, men de Ja er vakkert Lise, men de sterkeste fargene varer ofte få minutter så man må virkelig følge med nå i de korte kveldene. Om sommeren varer de lenger.

  Takk, men det er kun snakk om en smule teknikk, det å vite at man må i det tilfellet bruke lang lukketid og støtte (dette tilfellet ble en omsnudd blomsterurne som stod der støtten, hehe).

  Tøflene mine er egentlig mer som klogger, dog ikke til å gå ute med, hehe

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mira, er en vane det Takk mira, er en vane det med "fottøyet" – rett som det er at jeg og glemmer å bytte og går med de i butikken, hehe

  Neppe frossen her, kler meg godt ellers, så noe har jeg lært – dvs finnes unntak av og til dog, hehe

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Viktig det Et liv å leve, Viktig det Et liv å leve, men man må våge og ikke bry seg så mye om andre og hva de måtte tro eller tenke. Barn er jo ofte kreativ utover det voksne ofte tillater seg å være.

  Tor

 13. lillesøster Says:

  Vær forsiktig så du ikke Vær forsiktig så du ikke må blogge fra sykehussenga…🙂

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja Lillesøster, prøver Ja Lillesøster, prøver stadig, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: