The Salammi Song…?

Illuminasjonen fra himmelvelvet farger hav og svaberg med et surrealistisk rødskjær tatt fra en drømmeverden med flygende mennesker og små feer som drysser kjærlighetspulver over forbiflygende i alvedrakter. Magien skifter i takt med lysmesteren der oppe – eller i horisonten, er mer korrekt. Kikker på teaterstykket som bytter akter uten pause eller forstyrrende klappsalver. Stillheten og det levende lyset vandrer arm i arm – selv ikke gamle måkefar på sjefssteinen med rosett av blæretang våger åpne nebbet.

Dagene forsvinner i farger, og man vekkes i farger hvor den nye dagen stadig prøver å overgå gårsdagens mesterverk. Frost om natten og såvidt tinvær om dagen – noe som og skaper nye ferske rimroser hver morgen.

Suller rundt og gjør mye og ingenting. Den ene dagen er den andres tvilling – føles slik når man kikker ut. Men også når status gjøres opp i senga før drømmeverden overtar..

Satt på en trebenk ved havet i dag og – ja bare satt der med tjukk lue og resten av skinnet på hodet mot sola som speilte seg i ferskis og hvite omgivelser. Fredelig og deilig å presse hverdagen ned i bukselomma en stakket stund.

Men hvor lenge var han i paradis? Frank var det vel? Eller ble det Adam fordi mennesket enda bare kunne den første bokstaven i alfabetet? Nei – det blir feil, hun het jo ikke Asbjørg? Så da må de ha fått noen bokstaver til. Nå, samme det, ikke min sak. Men så kom det en fyr og satte seg ned ved siden av meg, og en ting kunne Hubbert.. eller Gustav? Samme det, selv navnet druknet i bokstaver i endeløse snorer uten punktum. Han kjente meg visst – tror det var det som ble puttet inni et sted? Men samme det, jeg kjente ikke Magnar.. Oskar? Nei det er sardinene..

For all del, mulig jeg sett fyren, men hvor mange fyrer og damer i alle fasonger i forbifarten inneholder ikke livet? Og jeg er dårlig i kartoteket der oppe når det gjelder den saken. Nå må det ikke feilforstås, fyren, Alf, eller Johan, samme det, men han var da hyggelig nok – dog glemte noen å montere en håndbrems på hullet der lydene kommer ut – jeg har enda ekstra øresus takket være Gunnar. Helge da? Nei.. Samme det.. Jo Arne! … Nei det var han som.. samme det.. Ingen av de brukte briller ihvertfall – jeg brukte solutgave.

Ja det var sant.. Jeg er litt tom for impulser der oppe for tiden, aner ikke hvilket fly den saken har tatt, men Nils i Veidå – en nabø i øst med melkekyr og Glamourkaniner, har kastet seg på en konkurranse som er laget av noen som mekker salamipølse, husker ikke navnet. Premien er en tur med bussen til fabrikkens kantine for å hente 5 kilo ferdig skåren skinnløs salami. Konkurransen går ut på å skrive en sang til ære for salamien, en hyldest. Men så stoppet det visst for han Nils og han måtte krype til korset og banke på hos skalden på haugen..

Men – mulig jeg spiser ikke nok salami for jeg kommer ikke lenger enn Nils, og lar blyanten ligge nede foreløpig. Skjønt, nei glem det.. 

Hm.. får ikke inn Nils sin "The Salammi Song" – noe er riv ruskende feil her i min blogg ihvertfall med formateringen. Får prøve å legge den inn som kommentar..

11 kommentar to “The Salammi Song…?”

 1. tante BØ Says:

  Hmmm… Samma det.
  Morro var Hmmm… Samma det.
  Morro var det å lesa lell : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

   
  The Salammi Song.
   
  Av  
  The Salammi Song.
   
  Av Nils i Veidå – 59 år.
   
  Skreven for eit dragspel og 3 kjeftharpar!
   
  Ohh yeah! Give it to me då baby – give me the Salammi you little kosepussi! I love the Salammi du know baby, so rock me baby, but don’t shock the Salammi baby – I’m verry sulten baby and want the Salammi now baby!
  Give me a Salammi to night, yeah yeah!
  Give the Salammi to me on a brødskiva baby!
  Salammi, oh Salammi I love the Salammi!
  Salammi Salammi I’ll eat you tonight Salammi!
  Ohh yeah! Give it to me då baby – give me the Salammi you little kosekosa! I love the Salammi du know – Hey babe, don’t take min Salammi away då! Hey babe! Lay the Salammi om your tits! Kom here då babe and swingfeed me with the Salammi yeah!
  Give me a Salammi to night, yeah yeah!
  Give the Salammi to me on a brødskiva baby!
  Salammi, oh Salammi I love the Salammi!
  Salammi Salammi I’ll eat you tonight Salammi!
  Ohh yeah! Give it to me då baby – give me the Salammi med ein gong you little kosebudeia!I love the fat Salammi on your boobies du know! – Hey babe, don’t take min pink Salammi då! Hey babe! Kom here då babe and feed me with the Salammi yeah!
  Give me a Salammi to night, yeah yeah!
  Give the Salammi to me on a brødskiva baby!
  Salammi, oh Salammi I love the Salammi!
  Salammi Salammi I’ll eat you tonight Salammi!
  Ohh yeah! Give it to me då baby – give me the Salammi now you little.. Hey babe då? I love the fat Salammi du know – Hey babe, don’t eat min pink Salammi då! Hey babe! Kom here då babe! It’s mine the Salammi! Babe! Stay away frå min Salammi!
  Give me a Salammi to night, yeah yeah!
  Give the Salammi to me on a brødskiva baby!
  Salammi, oh Salammi I love the Salammi!
  Salammi Salammi I’ll eat you tonight Salammi!
  Ohh no.. My little pussi stakk av in her brand new silver Polo. She left me all by myself udan my pink Salammi. Babe! Come back and stay and bring me my Salammi back! Babe! I’ll rock and shock you når eg get the hold of you! Now – all that’s left is to starta my Harley and feed the guns! Babe! Give me back my beloved Salammi! I’m hungry babe! Grrrr! Bitch!
  Give me a Salammi to night, yeah yeah!
  Give the Sala.. Servelatta to me on a hot breadskiva!
  Servelatta, oh Servelatta I love the Servelatta!
  Servelatta Servelatta I’ll eat you tonight Servelatta!

  Ohh …. ????? (Tor starta her då! Og lag någe så vinn då gut! Eg lovar någen hektoar pylsa hvis eg vinn!)

  –> Tja, har ikke greie på salamiens sjelsliv – og er noe usikker på formatet til Nils. Blir litt mange utropstegn som ikke er min favoritt. Engelsken er dog stiv, han fikk jo G- på skolen, langt over snittet her i Skaldelandsbygda, men ikke vår feil at skoleverket ikke godtar Skaldaenglish som tar seg mye stiligere ut enn Cambridge..

   

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Aner ikke hva som er feil Aner ikke hva som er feil tante B, men når jeg la inn versene så blir formateringen helt sprø (som versene, hehe), men det gikk via kommentarsaken merkelig nok.

  Tor

 4. tante BØ Says:

  Det er ikke så lett å se Det er ikke så lett å se om "galskapen" er rektig eller gæ’ærn, Tor : ))
  Hehe.
  Men du veit … alt det rare som skjer her inne til tider
  det er bare å d…. i.
  Neste dag er det no annet som ikke er som det pleier.
  Her må man være oppfinnsom : ))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei si det tante, hehe. Men Nei si det tante, hehe. Men en dose galskap gjør sikkert godt av og til, dvs hvis det er den rette utgaven.

  Har fulgt skammelig lite med her i det siste og føler meg helt utdatert. Men ser vel at det er mange nye og langt mellom kjente.

  Tor

 6. tante BØ Says:

  Ja nå er det ikke mange av Ja nå er det ikke mange av de gamle her inne.
  Får håpe det og er noe som retter seg.
  Når det blir så mange nye på en gang så klarer ikke jeg å følge med hvertfall.
  Det blir tungt å holde ut da.

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Viktig at de nye blir Viktig at de nye blir værende tante, og ikke bare kommer og går i en uendelig strøm som i perioder tidligere. Vanskelig å forholde seg til de da.

  Men det er kanskje en ny vind på bloggen når jeg ser etter, blir stadig mer debattpreget føler jeg. Så kan man mene noe om det – utvklingen, men det er jo samtidig opptil hver enkelt hva de vil bruke bloggen til. Dog leser jeg nok mer personlige innlegg enn de andre typene, noe jeg nok kommer til å fortsette med siden jeg og har et personlig forhold til det å blogge som nok er kanskje et litt annet utgangspunkt enn mange nye.

  Er vel ikke uten grunn at jeg aldri ville klart annet enn å kjede meg på f.eks VG-bloggen. Blir litt metta av å stadig diskutere news og politikk, man kommer aldri til noe ende uansett. Og utvider ikke min horisont ihvertfall.

  Tor

 8. mirapisani Says:

  Når du skriver slik som dette.., .., blir jeg bare sittende og smile meg gjennom teksten.
  Dette kan du Tor. Men den salammigreia… hmm…
  (eier ikke humor i dag)
  Du får ha en riktig fin lørdag.
  Mira  ;))

 9. Anonym Says:

  Hva er detta?? Skjønte ikke Hva er detta?? Skjønte ikke ett bær………………….

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Koselig at mine ord får Koselig at mine ord får noen til å smile mira, da er noe godt oppnådd.

  Nei, den "Salammi" sangen er noe snodig, tror jeg leverer den tilbake ukrydret? hehe

  Ha en flott lørdag..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke jeg heller anonym Ikke jeg heller anonym 09:36…

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: