Ave Liberty..

En dag hvor tankene er dype – og rolige. Som været med vindløst og overskyet av et dekke som synes å har parkert med sitt gråskimlete lokk. Verden er og rolig i dag.

Noen blanke dråper på vinduer forteller at kanskje er det nå tid for å bla om til en ny tid – en vår? Og ser jeg etter så drypper det vårlig fra frosne trær og busker. Gradestokken er og vårlig. Men det var den noen dager tidligere og, så skal en denne gangen tro på at den viser veien? Ingen årstider varer evig – så kanskje..?

Er inne og mekker noe på mitt nye prosjekt hvor kun skalden bor og hans verdens mennesker og tanker, men går snart ut igjen – er ikke dagen for det, selv med ro i sinnet er det noe usynlig uro – rastløshet? Lengsler mot noe, kanskje i flertall. Og kanskje vi mennesker er for opptatte med å gjemme oss, selv jeg. Om vi lurer andre, så lurer vi og oss selv med å skape en fuget mur på den ene siden og et håpløst virvar med hule fuger på vår side..

Småkrangler litt med andre fotomennesker på et forum mens en grov skive ender i tanken. Lett underholdning, men og endel lærdom – samtidig undrer jeg meg på fenomenet "stabukker" – hvor mange vi egentlig er? Godt mennesker ikke kan drepe via skjermen, da ville jeg sikkert vært ille ute av og til. Stabukker er ok, de er ens like, men fanatikere er skumle og uberegnelige, samtidig altfor enkle til å ofre særlig energi på. Men da blir de ihvertfall bananas – å overse en fanatiker er farligere enn å slukke hans fanatisme med en kr. 7,49’s utgave av bleikfarga Nillevannpistol med lekk tank. Kanskje finnes det en muslimistisk utgave i flere enn de som kneler mot et tilnærmet øst?

Kanskje man burde skapt et Muslimia – og flyttet alle av den utgaven til det nye landet – så vi andre kunne få leve våre frie liv uten stadig avbrytelser og urimelige krav som ikke tilhører vår verden? Må vel være bedre for den gjengse muslim å kun forholde seg til likesinnete/tenkende? Eller kanskje er det noe i det deres skrifter sier at de skal prøve å overta verden og fjerne oss vantro?

Nok om det, men vår frihet er mer hellig enn deres tro..

Musikk er standard – nesten..

Den lille damen med den store stemmen:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″ height=»190″>

6 kommentar to “Ave Liberty..”

 1. mariee53 Says:

  ja hva skal man si til så mye musikken er i alle fall nydelig, og tankevirvar her jeg nok av inni hue jeg og!!Mariee53

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei si det marie, ikke Nei si det marie, ikke alltid lett å si noe, vet det, hehe

  Tor

 3. Jettegryta Says:

  hold pusten Jeg holder pusten
  og drømmer om grønlige marker
  og lyseblå fossfall
  Mens verden stod stille
  i et lite sekund

  Om verden stod stille
  hver gang jeg holdt pusten
  ville jeg sluttet å puste
  og prøve å puste baklengs

  For hvem drømmer vel ikke
  om barnslig latter
  og røde jordbærlepper
  som nynner på livets melodi

 4. Jettegryta Says:

  =) Kjære Tor, vår alles villmann.😉
  Eg savnar deg når eg ikkje er her, og tenkjer på deg stundom.
  Tankar om kvardagslivet, og dei flotte bileta du malar med tastaturet.

  Eg gler meg til våren. Og eg vonar at den kjem fort!
  Vegane her på Vestlandet vart såvidt tørre for nokre dagar sidan..
  Men så kom snøen igjen.
  Eg har òg høyrd om naboar som har funne snøklokkar i hagen, men dei vart vel dekte til igjen no.. Likeeins draumer eg om våren, om sumaren.. Om å ligga i graset og mysa mot den blå himmelen, og den deilige sola. Vakre våren. Deilige sumar.

  Eg vonar du får ei flott helg!

  *Strileklemmar frå JG*

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for flott dikt Takk for flott dikt Jettegryta, du er suveren der som alltid. Håper du snart begynner å skrive mer igjen.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er lite vill for tiden Er lite vill for tiden Jettegryta, mer halvtam, men bedrer seg vel når våren banker på for godt. Ja er som her det været du beskriver, men vakkert er det på sin måte med de sterke fargene og kontrastene lyset skaper.

  Snøklokker? Hm.. det må jeg jammen ta en runde og sjekke i morgen, normalt er både de og de gule og blå kommet såvidt på denne tiden. Kanskje er det noen snøklokker, bare at de ikke lyser som vanlig i den hvite snøen.

  Ikke noe er som våren, da alt fødes på ny. Er nok mange som lengter til den etter en lang mørk vinter. Jeg satser på mars, regner med at den er ca en måned forsinket.

  Takk for alle ordene, og sender opp noen Jærklemmer i retur..

  Og håper du har det bra om dagene..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: