Yippie yi Ohhhhhhh! Jess!

Jaja – ka ska det bli av deg då når du blir stor? Eg trur ikkje eg blir stor eg. Pokkers naudne speil! Må me ble store? Koffer det då? Nei, eg har våre stor lenge nok då eg var litt større fordi eg… ja koffer? Ansvar hette det ja.. Jo men ein kan vel ta ansvar om ein ikkje e heilt store og? Koffer må me ta ansvar heile tiå? Ikkje berre for ein sjølve. Ansvar – jo då, men.. Gløym det du.. sjå heller på skrotten min, e ikkje den fine? Eg meinar tøffe! Nei gløym det og du, skrottar – dei he ikkje ved..

Det tinar i bakkane, snart kjem hoven, hestahoven, den smilande stabukken. Snart e det vår… så varte det sumar, haust – og vinter på ny. Tiå e for korte. Eit år, det e ikkje som før då det vart eit ekte år. Nå ser me eplå modnar mydlå lunsj og middag. Ikkje e det spanande å gå på epleslang heller når ein har for gidle naboar og eiga hage full av eplar. Ja og så den nordlendingen då. Men han kan ikkje for at han vart fødd i modvind og stadig då må gaula for at nogen ska sjå han, ikkje det, me ser han knappast då heller, vanå kverkar sjølv ein breiflabb frå iskanten.

Men snar ska eg vandra i solvarme liar og nynna i sjelå med stångå og friheden på ein lett rygg. Jeees! Då ska eg pokker vera liden ja! Hah! Det e gildt, og kan henda møtar eg ei fletta? Ei budeia, så kan me rulla i blomane og kausa i villblomar og… nesj – budeiar e modernisera bort. Nå he dei kort stritt hår og fresar rundt i høge kassar og krevar av gubben, ikkje gjer vene stryk og klemmar mens dei trallar og knar på kjøke eller på gubben. Nei nå e dei strie og vil vera gubbe sjølve!

Fysste sa eg nja… så sa eg rett og slett berre: Nei! Ikkje meir prosjektar, eg vil vera frie! Neste prosjekt e meg sjølve. Eg trur eg e fydde både for seint og for tidlig. Hadde eg våre fydde 100 år tidligare så fans det heile stimar av budeiar å velgja mydlå, neidå helle med ei då. Hadde eg vårte fydde om 300 år så he dei sikkert funne opp ein tidsmaskin så kunne eg berre stappa på ein tier og skrevet årstalet eg ville te, og då grabba ei budeia og sveiva tebars te framtiå..

Men snart e det vår om ikkje anna, og då, ja då veit du at ein aldrig veit kor eg e. Ikkje eg heller, Hah! Yippie yi Yaaaaay! Mod Vårliå Blacky, gje gass! Yippie yi Ohhhhhhh jess!

Hm.. kremt…

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″ height=»190″>

6 kommentar to “Yippie yi Ohhhhhhh! Jess!”

 1. tante BØ Says:

  Så det har endelig begynt Så det har endelig begynt å tine litt i bakkane hos deg.
  Da er det vel ikke så lenge til vi får glade vårbudskap.
  Jeg fant detta klippet på youtube her om dagen. Litt seint å sette i gang nå kansje, men neste års vintersyssel kansje ??
  Trenger vel strengt talt kjelesertifikat på den her : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Stilig den farkosten tante, Stilig den farkosten tante, midt i blinken for meg, hehe.

  Det tiner ja, men ikke akkurat bråtining, men småtining, du vet sånn ertetining, vurderer å hjelpe til med brannslangen og vannkokeren, hehe

  Men snøen har skrumpet sammen og er lite brukendes til hverken ski eller snødamer så da kan den like greit bare flytte. Var 3 grader pluss da jeg kom hjem i kveld. Men så har de visst spådd kaldere senere i uka, håper de går på en stjernebom der.

  Når det er jublet over – så vil det allikevel ta lang tid, telen sitter dypt og vannene har en meter islokk som skal tines, så våren blir minst en måned forsinket i år her. Men så er det visst en hundreårsvinter vi har i år her på jæren. Not bad å få oppleve den..

  Tor

 3. Black and White Music Says:

  Ja, nu skjønn æ koffør Ja, nu skjønn æ koffør mange nor’lænninga snakka litt høgt, kanskje – særlig mainnfolk? Det e’ førr at de har stådd å ropa tel kværainner på båten i motvind altfør længe, du får berre ha de unnskyldt. Førresten, kor mange budeie har du egentlig plass tel i huse’ dett? E der ikkje ei der allerede :-) Ja, ja, når det e masse dyr å ta sæ a’ så trenges det ju mange hjelpanese heinner på et bruk. Ha en fin dag!🙂

  Lillesøster

 4. mirapisani Says:

  Koselig med den dialekten din Tor. ;)) Blir satt tilbake noen år til da jeg bodde på de kanter.  ;))
  Jeg kan huske at det var et sted jeg ikke forsto mesteparten av hva de sa.
  Kan det være Sirdalen eller der omkring..?
  Mira  ;))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nja, kjerringa til Nja, kjerringa til nordlendingen – hun er og derfra, høres nå minst like langt i terrenget Lillesøster, hehe.

  Men de er like harmløse som oss andre, dersom en forstår at stemmeleiet gir ikke gir varselsignal i seg selv..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei er skaldejærsk mira, Nei er skaldejærsk mira, hehe. Men jeg har pusset av de verste lokale ord så kanskje noen forstår litt om ikke annet, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: