Tors tips for veien til happy body.

Gir du helt f… i skroget og dets former, så bare hopp ut igjen.

Test:

1. Bestig vekten dersom den er viktig og se om du liker tallet.

2. La speilet se deg nude, smiler det så ta en sjoko og slapp av.

Analyse:

Hvis både punkt 1 og 2 smiler, så behøver du ikke lese resten og kan ta deg en lur eller en sjokpudding f.eks. Husk grundig med saus. Kunsten er å la puddingen svømme i sausen.

Hvis punkt 2 smiler og punkt 1 gråter, så kaster du vekta i bosset, den er helt respektløs og driver bare hekkan med deg. Etterpå kan du kle på deg og spise og skrive dikt om noe for sjelen heller.

Hvis punkt 1 smiler og punkt 2 gråter, gjør et av følgende:

a) Snu speilet inn mot skammeveggen, det er alltid finest bak uansett, og gjør minst skade den veien.

b) Knus det med raseri og stil med f.eks vekten siden den er din ekte venn. Koste så opp restene og støvsug grundig slik at ingen resten får formere seg.

Hvis både 1 og 2 gråter og du ikke mistenker de for å ha en bad dag eller er fulle av faen og du vil ha minst en til å smile, så kan du vurdere resten nedover.

Første leksjon som må repeteres til den er hjernevasket godt nok inn:

"Mat er kun bensin for kroppen og tanken må ikke overfylles"

Opplegg:

Første mål er å stoppe ekspansjonen av skroget. Begynn på en mandag.

1. Naken som skapt, bestig en justert vekt mandags morgen. Noter tallet.

2. Spis som vanlig resten av dagen, ikke glem aktivteter som f.eks sex.

3. Naken som skapt, bestig en justert vekt tirsdags morgen. Noter tallet.

4. Spis som vanlig resten av dagen, ikke glem aktivteter som f.eks kos.

Fortsett så frem til neste mandags morgen med samme rutiner.

Konklusjoner:

Sammenlign forrige mandags morgen med dagens mandags morgen. Er ikke tallene tilnærmet like så sett opp en kurve for alle dagene. Er tallene tilnærmet like kan du hoppe over frem til "Start". Er de ikke like bør du se på kurven etter følgende trend:

a) Øker vekta sakte dag for dag?

b) Øker vekta bare i helgen?

Ok, rene ord for gryna:

Ved b) Må du bruke vett i helgene og ikke spise mer enn for deg alene! Kjør en ny uke med vekt helt til vekta ikke øker i helgene!

Ved a) Da bør du kutte ut halvdelen av hvert måltid i volum, og foreta en ny uke med vekta som over. Hold frem slik helt til vekta stabiliserer seg og gå til start. Går den enda sakte opp så halver det halve! Går vekta sakte ned så: Jippi! Og rykk frem til "Start".

Ok, her er "Start!"

Dette er starten på redusering av kroppsvolum på den naturlige og behagelige måten.

Enkelt:

1. Start på en mandags morgen med å veie deg uten en tråd. Gjerne med barberte legger dersom du er kvinne, eller skjegg dersom du er gubbe. Hver morgen skal du veie deg som tidligere og notere tallet. Men nå skal du spise mindre hver dag. Start med å halvere i volum alle måltider. Neida, neppe sulter du ihjel, er større fare for det motsatte. Men spis/drikk de samme tingene som før, dog halverer du altså den faste føden, drikke (så lenge det ikke er alko) kan du gjøre fritt.

2. Ok, så er det mandags morgen etter en uke med antagelig mer normal tanking. Sammenlign tallene og lag en kurve som viser trenden. Antagelig viser den en positvt utvikling som er minkende vekt litt dag for dag. Flott! Minker ikke vekten, vel da er det et av to:

a) Fortsett en uke til, men halver mengden en gang til.

b) Ok, du har åpenbart jukset. Men det bryr ikke jeg meg om for din kropp er ikke min, ok?

2. Når du har funnet veien/mengden mat som er passe for at vekta skal sakte minke, så fortsett til du smiler av vekta. Deretter øker du matvolumet 10% pr. uke til du oppnår at vekta hver mandag er omtrent den samme. Da har du funnet din naturlige balanse mellom forbrenning og opptanking av skroget. Gratulerer!

Tips: Fortsett å veie deg hver mandags morgen en god stund fremover så du ser at du ikke skeier helt på trynet ut igjen.

Trimtips:

1. Er du i normalt vigør, dvs beveger deg som normalt og gjør de vanlige saker som husarbeide, jobb, handling, etc så er det nok med 2-3 gåturer av en liten times varighet pr uke. Bruk helst naturen og ikke asfalt, naturen gir dobbelt siden terrenget gir mer enn den flate asfalten, og sjelen din får påfyll av naturen, men kveles i eksos langs asfalten.

2. Må du absolutt i treningsstudio så tenk på følgende:

a) Hvorfor betale for å trimme i kø og svettlukt når en kan få det i ro og fred og gratis?

b) Sjelen trives ikke i treningsstudio, den blir stressa og du mister den indre roen som er like viktig som noen ekstra muskler man aldri får bruk for.

c) Treningsstudioer er rene smittebombene.

Livskvalitet kontra alt det andre:

De fleste av oss avslutter tross alt livet av årsaker som ofte er arvebetinget, som f.eks hjert-og karsykdommer eller kreft. Dette er genetisk arvet og lite å gjøre med og som ofte mat eller trening ikke kan viske bort. Livskvalitet er viktigst, og en viktig del av denne består i å ikke gå rundt å stadig være nervøs for hva man spiser eller om man trener nok. Kort sagt, spis hva du lyster, men ikke la summen av din mat få vekta til å gå der du ikke trives. Ta deg noen turer i naturen og nyt dobbelt, ingen må gå i treningsstudio som egentlig er en rimelig ny sak og trend.

Nytter ikke med superkropp dersom sjelen lever i et mareritt..

8 kommentar to “Tors tips for veien til happy body.”

 1. tante BØ Says:

  Jeg leser «oppskrifta» di Jeg leser "oppskrifta" di …
  og ja, det høres greit ut, men det virker ikke  …
  Overgangsaldern er en stor stygg strek i regninga.
  Og ikke ble det no bedre etter jeg kutta røyken : ((

 2. Penselsvingeren Says:

  🙂 Den var helt konge. ;-)))
  Har opplevelser fra spinningtimer, det luktet vondt og var dritkjedelig og så måtte jeg betale for det.
  Da er det helt gratis med snømåking, og så blir det gjort noe vettugt under trimmen.
  Ha en fin treningssenterfri dag.
  _det har jeg hele uken gjennom

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg aner ikke tante for jeg Jeg aner ikke tante for jeg har ikke prøvd den, hehe, men følger bare logikken siden slike kroppssaker visst er tema for tiden.

  Du skal se når det våres og du får kommet deg i hytta igjen så blir alt bra og føles bra. Kropp er ofte overdrevet av mange, og de som tror den er evigung i både format og sprekhet har forstått lite.

  Men generelt snakket så spiser de fleste mer enn kroppen klare å bruke og da bygges det på. Det skal være noe som følger parallelt med velstandskurven sier de som har peiling..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja penselsvingeren, men Hehe ja penselsvingeren, men samtidig er det mye sannheten i hvorfor så mange legger på seg så mye selv i ung alder. Dersom man ikke har et yrke som er sterkt kroppslig er det egentlig ikke mye mat kroppen behøver for å bli tilfredsstillet..

  Treningsstudioer er en trend i tiden, og de skaper og et behov (og tildels avhengighet for enkelte) samtidig som det er litt inn og visstnok. Men er man i normal vigør så behøver en ikke mye trim i grunnen for kroppens del.

  Det handler ikke om å dømme, men gi noen alternativer som kanskje gir det samme eller mer faktisk, og som er helt gratis i tillegg..

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Ja jeg dytter nok i meg for Ja jeg dytter nok i meg for mye, men skal jeg holde meg på ett vekttall,
  så kan jeg ikke spise mange knekkebrød om dagen.
  Det har blitt bare tull nå de siste to åra.
  Jeg må holde meg under 1000 kalorier hvis jeg ikke skal gå opp.
  Nei jeg må bare komme i gang med muring og hagearbeid.
  Håper bare vekta stabiliserer seg når denna overgangsen er ferdig.
  Det er slitsomt og det tærer på humøret.
  .
  Ha en god natt : ))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg forstår godt det tante, Jeg forstår godt det tante, og i tillegg har du jo kverket røyken, bare det er jo verd feiring i mange lags kake og pudding, hehe

  Tror både humør og vekt har godt av at våren kommer snart.

  Ha en god natt du og..

  Tor

 7. Bagatella Says:

  Orakelet Gretetor VIdleroede Endelig den ultimata oppskriftå !! Og så av Gretetor Vidleroede, gitt!

  Vektå mi står onna kommoden på badet og tåre såvidt å komma fram kver mandag – sjøl om det e gronn te å smila, kver einaste uga ..  Det e bare at kroppen så står oppå, e blitt litt udskjemde og kravstore og vil at dor ska forsvinna ennå mer, enn dor gjør, kver uga .. Har ikkje bestemt meg for om det bler a eller b …   b hørres litt tøffare og hysterisk ud .. og vil vel passa for ei dama midt i selvaste over-alders-gangen.. hehe ..

  E utroligt enige i trimforslagå dine ..   turar e det besta i verden. Elle det besta så eg har tilgjengeligt for tiå …  hehe ..      Har fått med meg morgengryet på tur kver måron ..  der lyset går fra nesten svart og bler blåare og blåare …    nydeligt og sjelsrensane … før eg skride te arbeidet

  Livskvalitet e et stort og mektigt tema ..   koss e det med deg for tiå? Har du en goe kvaliet? Kordan har du det? 
  Bagatellmessige klem fra ei sjel så heldigvis e forholdsvis marerittfrie …

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei se, det var en sjelden Nei se, det var en sjelden gjest Bagatella! Koselig å se deg innom. Er lenge siden nå.

  Ja, tror du ikke den oppskriften funker? Hehe.. Men det enkle er ofte det beste enda vel? Jeg aner ikke, er gått ut på dato sikkert, hehe

  Hm.. har du og begynt å traktere vektfaen? Må passe deg for den kjeltringen. Du vet den veier kun det uviktige skroget, ikke sjelen.. Ikke overdriv nå ihvertfall, ok? Må ikke bli bare en skygge vet du.

  Ja, turer gir dobbelt tilbake, og nok kanskje det viktigste, den indre lettelse og ro. Tror du evner godt å føle morgenfargene slik du forteller, og ja, det er en fantastisk tid når dagen våkner opp.

  Livskvalitet er nok mye inviduelt følt og som du sier et stort, kanskje uendelig tema. Meg? Må ikke spørre så mye, hehe. Nei, jeg kan nok både skrøne på meg kvalitet eller ikke, ja du forstår sikkert. Vi korter ned til "ymse" og overpånestetemavennligst! hehe. Ja, like sprø som før..

  Er ingen bagatell med en klem fra deg, men sender en klem tilbake og håper alt er bra med deg.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: