Ja – og sånn går nå dagene..

Det tiner på toppene i Vårliå, var en tur der i dag. Duene flyr etterhverandre og deres lokkelyder forteller at de er vårtro. Snøen siger sakte sammen, krymper – og det smådrypper fra takrenner fulle av blankis. En småsur vintervind klarer ikke skjule at noe må være på vei, kanskje mildere tider..

Da jeg kom hjem fra Vårliå og skulle laste over dagens bildeminner, ble det med ett bråstopp, og minnekortet sa takk for seg. Vel 800 bilder ut i intet. Det er første gangen det har skjedd for meg, og i tillegg med det nyeste minnekortet. Jeg har hørt at det har forekommet hos andre, men man tenker som regel det vanlige med at det ikke skjer hos en selv, men bare hos andre. Får selvsagt nytt minnekort på garantien, men ikke bildene..

Ikke nok med det, jeg hadde inne mitt kamera nr 2 for å skifte en utslitt/defekt lukkermekanisme på garantien, da jeg fikk det tilbake var det flere feil som ikke var der tidligere, og etter en lang småkrangel med importøren må jeg visst la serviceverkstedet får lov å prøve seg en gang til før jeg eventuelt får nytt på garantien. Med andre ord 2-3 uker på nytt uten kamera nr 2. Jeg har alltid med meg 2 kamera, et med vidvinkel og et med telezoom, en kjekk vane som jeg har lagt meg til. Men men, man må regne med noe, og særlig jeg som presser utstyret til maks, det er bruksting for meg, ikke pynt.

Henrik Spurvehauk er helt bananas for tiden, han flyr i 150 rundt  trær og busker her dagen lang. Og jeg må le av villbassen og samtidig undrer jeg meg på hvor god kontroll han har og ikke krasjer i alt mulig – i går var det kun cm om å gjøre før jeg fikk han i fanget inn vinduet her jeg sitter. Men å få knipset hans karuseller er umulig, det er rett og slett for kjapt for både meg og kameraet. Men snart er det nok farvel til Henrik – for tiden er nær hvor hans drifter nok drar han tilbake til villmarken et eller annet sted hvor han så finner Henriette og de bygger reir og skaper 2-3 små nye villbasser..

Fremdeles kommer ved inn via frk Edeltre, den gode gamle og trofaste kjelke med håndsmidde meier. Og stadig bygger skalden på den dristige haugen hun må slite på med nye etasjer av ved, og som vanlig tipper hun med hele lasset i de ville svingene han som ekte gamp foretar. Noen lærer aldri. Som og postvikaren da han sur i postfjeset fikk beskjed om "Unna Vei!!" og måtte smelle igjen døra i postbilen når skalden kom fresende nedover på akebrett. Og våger strøbilen seg for nær så vanker det nok en skaldesnøball eller tre midt mellom vindusviskerne..

Og som de sier: Ja – og sånn går nå dagene..

6 kommentar to “Ja – og sånn går nå dagene..”

 1. mirapisani Says:

  Neeeiij.., så irriterende! Eller egentlig er det jo grusomt.  :o)  Så mange bilder søkk vekk…
  Huff, jeg syntes nå du tar det pent da. Jeg hadde sikkert grine blod.

  Men nå er det helg, og jeg ønsker deg en irritasjonsfri helg med noe godt attåt.
  Mira  ;))

 2. Lise L. Says:

  Leeerrrr, ingen kan fortelle Leeerrrr, ingen kan fortelle så levende og morsomt som du.  Men hvorfor bygger du ikke en stor kasse da og setter på kjelken? Det høres da ut som om du er temmelig oppfinnsom. Koselig å lese at våren er på vei der og.  Men synd dine bilder gikk tapt, du får jo aldri det samme motivet igjen.
  Men tror du har stor tålmodighet, så kansje får du "knipset" Henrik en dag.
  Lise L.

 3. virre501 Says:

  virre501 ekte natur mann du virre501 ekte natur mann du :)) flott blogg som vanlig:))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, men ikke noe å gjøre Ja, men ikke noe å gjøre med mira. (selvfølgelig kan en jo ta en hammer og knuse kortet for å få ut agresjonen, men da er det litt vanskelig å få levere det inn og få nytt på garantien, hehe)

  Ha en flott helg..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Lise, hehe. Kasse på Takk Lise, hehe. Kasse på frk Edeltre? Nei fysjom, da mister hun jo all stil, hehe

  Det smådrypper, her var 3+ grader i går kveld og 2+ i dag, men ser at langtidsværet melder frost, får håpe de har spådd feil.

  Å knipse Henrik i fart mellom busker og trær klarer jeg nok neppe, det er kun en strek som flyr forbi, en helt utrolig speed på den lille saken, hehe

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk virre, naturen har Takk virre, naturen har alltid vært en del av meg siden jeg var liten..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: