De farlige ordene..

Vet det er en varm potet, og regner med å få både pepper, kardemomme og meg selv i hodet. Det handler om oss – mennesker i mellom på nettet. Og en markant, føler jeg, forskjell mellom kvinner og menn som stadig forundrer meg, noe jeg fikk en opplevelse nok en gang av på et forum. Men hver gang lignende skjer så undrer jeg meg på det tilsynelatende sterke hatet enkelte kvinner kan vise, og hvordan det kan ramme.

Pga min fotohobby er jeg innom div forum for fotointeresserte, også i utlandet, Norge er og blir en søt peanut i verdensmålestokk, selv om vi liker å tro at vi er navlen på kulen så er vi nok ikke det.

Kort:

La meg kalle han "Ben" – stødig og hjelpsom, intelligent som få og en ganske kjent skikkelse i fotoverden. På slike forum går det mest i tekniske saker vedrørende kamerautstyr og fototeknikker. Og holdes ofte i ørene av passe strenge moderatorer. Inn på scenen kommer så "Julia" – ivrig fotograf, dyktig og sprudlende frisk i kreativiteten og morsom. Men og hjelpsom som Ben.

I noen måneder så diskuteres som vanlig, og en ser snart at Ben er virkelig det man føler, samt en markant skikkelse pga sin seriøsitet og utrolige viten som han deler rundhåndet. Så kommer Ann inn på scenen. Dvs hun har vært der hele tiden, men en dag så avslutter hun sin kommentar i et innlegg som Ben har skrevet omkring fotografering i lavlys med "kiss and hug". Å "dævelen" da ble det liv i leiren for å si det meget forsiktig.

Og livet startet da "Julia" oppdaget "kiss and hug" fra Ann til Ben. Ann, m/flere avsluttet ofte med den familiære greia, liksom vi sier "klem" – men når jeg tenkte etterpå så tror jeg det var første gangen til Ben. Stakkars Ben, jeg måtte faktisk slå opp i ordboka for å forstå alle ordene han fikk av Julia. Det var rett og slett et raseri jeg knapt har sett, eller jo, jeg har jo det før på nettet og. Han ble rett og slett korsfestet og sykeliggjort i samme setning med de grusomte ord man kan si til et annet menneske.

Sjokkert, og ikke lite forundret tenkte jeg først: Å nei, ikke her og! Altså, skjer slikt her og? På et fotoforum? Systemet der har en slags meldingssak ala Aposten her, og etpar dager etterpå fikk jeg en melding av den ene moderatoren siden jeg hadde etterlyst Ben fordi jeg ikke fant hans profil lenger. Svaret var både tragisk og sjokkerende, skjønt nå en tid etter egentlig ikke så sjokkerende, jeg har sett for mye av lignende.

Moderatoren sa først at Ben (som han kjente også privat) hadde slettet seg, og var blitt sykemeldt. Det hadde gått veldig inn på han. Og han sa at Ben var en kjernekar og gjorde knapt en flue fortred. Men, han hadde hatt et "nettforhold" til Julia. Og så sier han: Stay away from Julia! Jeg forstod at hun var en såkalt "player" ifølge hans ord. Jeg vet ikke, men de finnes jo. Av begge kjønn slik sett. Jeg forstod videre at Ben visst ikke var første mann, samtidig våget de ikke slette Julia fra nettstedet fordi hun hadde for mange "friends high up" – noe jeg syntes var rimelig feigt og tafatt.

Men jeg sletta meg jeg og etpar dager senere, ble ikke det samme lenger. Og jeg ba han hilse Ben med god bedring og min mailadresse.

Og maken til uskjelling offentlig har jeg aldri sett en mann gjøre. Men har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett at kvinner har gjort dette mot en mann. Jeg synes det er grenser for hva man kan kalle andre mennesker, og ihvertfall offentlig når personen er gjenkjennelig. Nytter ikke hvor sinna man blir, det får være grenser – også menn kan bli grusomt såret, noe jeg føler at endel kvinner ikke har forstått. Og ofte henger det seg på et hylekor av andre kvinner som kaster stein og nesten fryder seg føler jeg. Kill the man!

Nei, jeg sier slettes ikke alle kvinner, men de finnes, og ikke få heller det tror jeg de fleste med litt netterfaring har selv sett. Vi har sett det her på bloggen og. Og kanskje har de som kritiserer oss for å henge ut andre et poeng der. Kanskje vi bør tenke oss om av og til før vi raser ut i blind skrift.

Og trenden er litt slik i RL og synes jeg, selv har jeg aldri hørt fra en kompis f.eks at en kvinne er et eller annet psyko, men gudene vet hvor mange ganger jeg har hørt kvinner si det om en mann, også mot andre kvinner. Hvorfor enkelt kvinner bryter alle normale regler for hensyn til andre mennesker aner ikke jeg, men det er forskjell på måter å være sinna og si dette på. Og noe sier man bare ikke samme hvor sinna en måtte være, ord er farlige av og til.

Jeg har selv opplevd at kamerater har blitt hudflettet med ord offentlig av kvinner som jeg vet de ikke fortjener. Og det finnes ingen unnskyldning for kvinner som ikke kan ta menneskelige hensyn i sitt sinne. Det å kalle et annet menneske slike ord offentlig er nesten som de som stempler en mann med falsk voldtektsanklage. Begge deler kan merke et menneske for livet, og jeg undrer meg på om slike kvinne ikke føler ansvar overhodet.

Jeg kan selv og bli sinna, skikkelig – men aldri om jeg hadde kalt andre slike ord, enten de var kvinner eller menn. Et sted går det en grense.

Håper det går bra med Ben – han skulle opprinnelig til Norge i fjor sommer, og kanskje bort hit, og da skulle vi treffes og jeg vise han Jæren. Men dette skjedde før sommeren, og Ben var enda ikke frisk igjen, jeg fikk en mail av han hvor han beklaget veldig at han ikke kunne komme. Nå svarer han ikke lenger, og jeg håper bare at alt er bra med han..

15 kommentar to “De farlige ordene..”

 1. bramaputra Says:

  man må overhøvle jkvinfolkene og si dem sanheten opp i trynet-  de er ikke laget for logisk tenkning- det er bare masse følelser,og de er så lett å såre, og så skal de hevne seg og det elsker de-
  muslimene har sjønt mye om kvinfolk som vi burde ta til etterretning.
  tenker meg de ler godt av hvordan vi underminerer kulturen vår med dette- kvinfolk vet best og elsker makt- la dem få styre.
  det er egentlig helt latterlig-
  homoene er lur
  de har sjønt det!

 2. Black and White Music Says:

  Ja, vi får håpe det er bra Ja, vi får håpe det er bra med han. Jeg får be Grev Grå om unnskyldning for at jeg skrev "din oversanselige smurf", men det var faktisk ikke vondt ment i det hele tatt og at jeg lurte på om han var en av de kristne som har vært her før (som la igjen kommentarer hos Et realt rotehue).

  Og så angrer jeg på at jeg skrev: "Jeg liker ikke folk som ikke klarer å se ting fra to sider", et annet sted, men det var fordi jeg er så lei av at alle går rundt og kaller Israel for terrorstat uten at noen tar til motmæle. Det er ikke alltid så lett for meg heller å se ting fra to sider, hvis jeg ikke får tilgang til den informasjonen jeg trenger. I norsk media er de ganske ensidige, så jeg skjønner godt at folk tenker som de gjør. Jeg har selv fått grove svar, men jeg tilgir det, fordi jeg uttrykte meg litt klossete. Det er ikke så lett bestandig å forstå hva folk mener, når man kun ser ord og ikke ansikt, ikke sant?

  Mener du at "kiss & hug" ble brukt som et utrykk for å vise ham fingeren el. var det bare den utløsende faktoren som satte et sjalsihelvete i gang?

  Lillesøster

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg bare undrer meg på at Jeg bare undrer meg på at de ikke fatter det selv bramaputra, for som du sier har de lett for å bli såret selv, og da burde de vel vite og forstå? Jo, kanskje er det hevntanker for noen.

  Men forstår ikke at de ikke får samvittighetsproblemer etterpå..

  Tor

 4. medi Says:

  Til ettertanke.
  Selv har jeg Til ettertanke.
  Selv har jeg sluttet å kommentere, annet enn *trygge*, eller *kjente* bloggere. Synes mange har et så stygt språk at jeg mister enhver interesse til å lese.
  Og en lærer seg etterhvert hvem bråkmakerne er.

  Vennlig hilsen  – medi –
                                                 (no kjæm dom snart)

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vi tåler alle uenighet og Vi tåler alle uenighet og at noen sier "noe" – eller mye og kanskje Lillesøster, det handler mer om hva som sies, og hvordan og av hvem. Jeg har ikke sett at du har sagt noe særlig ufint til noen? Litt må vi alle tåle når vi stikker nebbet frem her.

  Nei det ble sagt i vanlig normal vennskaplighet, og så trodde visst den andre kvinnen et eller annet, og dermed kom dynamitten frem.. Det tragiske i tillegg er jo at han det rammet hadde ikke sagt noe..

  Tor

 6. Black and White Music Says:

  Bramaputra, vær så snill Bramaputra, vær så snill å ikke begynn slik de driver på Kristenbloggen. Jeg orker ikke mer trakassering av kvinner. Gud har gitt kvinner like gode hjerner som menn, og vi kan óg lede. Alle gjør feil, til og med menn.

  Lillesøster

 7. Black and White Music Says:

  Tor, nå har jeg bedt både Tor, nå har jeg bedt både Mirapisani, Paliaq og Grev Grå om tilgivelse, og hvis du holder deg for god til å være enig med Bramaputra om hvordan vi kvinner er, så blir jeg glad… selv om Bramaputra kanskje fleiper, så synes jeg det er nok negative karakteristikker av kvinner her. Først var det et blogginnlegg om at forskere har funnet ut av kvinner er dummere enn menn, så kom det i dag at vi er latere enn menn…. når får det være nok, synes jeg.

  Lillesøster

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Dessverre har du nok noe Dessverre har du nok noe rett i det medi..

  Og jeg forstår det ikke helt hvorfor – når det gjelder konkret bloggen her så har vel en og annen tidligere ihvertfall sagt at målet var å "blåse ut" dvs, frustrasjon og sinne her. En ting er frustrasjon og sinne – noe alle kan føle på av og til, men måten og ordene skiller sterkt.

  Ja får håpe våren kommer snart, kan ikke huske så mange har snakket så mye om den før som nå..

  Sov godt..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tviler på at bramaputra Tviler på at bramaputra mener det Lillesøster, han setter det nok bare på spissen på hans måte. Og ja selvsagt finnes det både menn og kvinner som er sånn og sånn, men mine ord var tenkt på de kvinner som kan si de grusomste ord uten hensyn – at det kan faktisk skade andre mennesker mer enn mange tror, eller vil ta hensyn til.

  Jeg har ikke lest noe på bloggen enda, så jeg visste ikke om de andre innleggene du nevner, og mitt innlegg var egentlig ikke myntet på bloggen rent konkret.

  Og jeg forstår ikke helt hvorfor du skal be noen om tilgivelse? Det er lov å ha andre meninger enn andre, også sterke meninger. Stå for dine meninger du, neppe sårer du noen, ihvertfall ikke av det jeg har sett?

  Så ta det med ro Lillesøster, mine ord hadde rent konkret ingen adresse her på bloggen..

  Tor

 10. mirapisani Says:

  Hva søtten, atten og nitten snakker du om Black_and_White? Hva er det du har bedt om tilgivelse for? Spesifiser..! I min gjestebok. Ikke i bloggen til Tor.
  Mira

 11. luxcat Says:

  Skjønner ikke helt poenget her. Er det det å vise følelser som blir så galt?

 12. Black and White Music Says:

  Hei Mira, nei, jeg skrev to Hei Mira,
  nei, jeg skrev to svar under der du ba meg sutte eller noe sånt på "k…ken", gjorde du ikke? Jeg er nordlenning, så jeg tåler det. Det var i Paliaqs blogg. Jeg liker både deg og Paliaq, selv om vi kan være uenige. Jeg vet at dere kan se ting fra to sider. Ting kan misforstås.

  http://blogg.sol.no/blogg/prest-ville-skyte-sonnen-i-kirka#comments

  Lillesøster

 13. ¨bamse¨ Says:

  Enig med «medi»… Enig med "medi"…

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det nekter jeg nesten å tro Det nekter jeg nesten å tro luxcat – at du ikke skjønner.

  La oss ta et annet eksempel siden du "ikke" skjønner poenget, og da f.eks relatert til bloggen her:

  Hvis kvinne "Anette" skriver blogg her og hun ikke har anonymisert seg, dvs at det er rimelig lett å se hvem hun er, så er i såfall og hennes familie, omgangskrets osv gjenkjennelig for de som måtte kjenne den.

  Hvis så Anette har et brudt forhold bak seg og da er forbanna på mannen, og så igjen freser ut sitt sinne her og spyr ut alleslags påstander og kanskje kaller han for psykopatisk drittsekk mm, kan det ramme han mer enn mange tror. Ja sågar kan man og risikere at innlegget (i god Soltradisjon) havner på fremsiden. Og det er ofte nok at bare en som kjenner den hun skjeller ut leser innlegget så kan skaden være gjort. Og ballen ruller og ruller..

  Hvis så i eksemplet her at tilfeldig er hennes tidligere samboer/mann også på Sol, og kanskje også skriver blogg her og Anettet spyr ut påstander og møkk over han, er det enda mer ille. Nettet er fullt av kvinner som henger ut sine tidligere menn og kjærester uten tanke på hva følger det kan få for den de setter i gapestokk. Og meget sjeldent ser en at en mann gjør det samme, dessverre er dette i hovedsak et forhold som er kvinners enemerker.

  Og når noen gjør som "Anette" i eksemplet er det umulig for den det går ut over å forsvare seg. Skaden er gjort, og er uopprettelig. Og det finnes mange varianter av disse forhold som alle kun har som mål å henge ut en mann, helst skade han mest mulig fordi et eller annet klikker i fornuftsdelen til en kvinnes hjerne.

  Jeg synes det er alvorlig, og her har en god del kvinner noe å lære av menn generelt. Nytter ikke hvor mye følelser/frustrasjon/sinne man har og unnskylde seg med det – eller tro at andre regler gjelder for kvinner. Man har et ansvar her uavhengig av kjønn, og grenser skal og må finnes for å beskytte enkeltindivider mot slike overgrep.

  Tor

 15. luxcat Says:

  Ok, jeg har ikke sett slike alvorlige eksempler du viser til her, men klart det forekommer.
  Beskyttelsen finnes i form av ærekrenkelsesparagrafen, men man må selvsagt anmelde og det må etterforskes etc. + at er påstandene sanne, så har man jo tapt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: