Hvor tonefølsom er ….du?

Var ute og skulle måke snø, men gidder ikke, får vente til det slutter å snø. Men musikk, hvor følsom er du? Jeg mener hva slags musikk får deg til å… ja fryse i skinnet og beveger deg innvendig på den måte bare musikk kan? Som regel har de fleste mennesker en X-faktor angående musikk, men av og til undrer jeg på vårt spenn i forskjeller.

Selv er jeg veldig følsom for "rette" musikken, og for min del er den ingen helt smal gruppe i omfang, men noe er helt bare.. ja helt utrolig. Og føles langt inn i sjela. Andaktig er og et ord. Tankefull, beveget.. vanskelig å ordsette den følelsen.

Er det noe jeg alltid anbefaler folk å kjøpe til sin pc så er det et skikkelig høytaleranlegg, faktisk er det ikke så dyrt som mange tror, såvidt jeg husker var årsaken tidligere ihvertfall at det ikke var like mye avgifter på pc-høytalere som på de ordinære. Med all den fantastiske musikken som finnes på nettet er det helt feil å ha etpar små puslete bordhøytaler. Nei kjøp minst et anlegg med 4 høytalere pluss sub. Sub er et must for å få skikkelig dybde og tyngde i tonene. Den setter du på gulvet foran deg under bordet.

Ja gjett, hehe, mitt anlegg kan vekke hele bygda og få 3lags vinduer til å sprette ut av fatningene. Men, for rundt 1000-1500,- får du ett sett rimelig bra pc-høytalere, men husk sub’en! Kjøper du 4 høytalere pluss sub plasserer du 2  foran deg på sidene, og de andre to bak, og sub’en på gulvet under foran, dermed sitter du midt inni musikkens magi, i midten..

Jeg kan ta et eksempel som viser noe, f.eks den låten jeg la inn i siste innlegg med bilder i. Sitt alene, kikk på et bilde av noe vakkert, eller som jeg nå som glor ut på Nordpolen, skur opp musikken så mye at alt annet stenges ute slik at den tar hele den delen av sansene dine – og bare la den flomme fritt inn i sjelen uten forstyrrelser – ren magi..

Prøv, her er Pink Floyd med "Marooned"… det er rett og slett vanvittig fantastisk.. bare kjenn, føl..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»480″ height=»344″>

12 kommentar to “Hvor tonefølsom er ….du?”

 1. ¨bamse¨ Says:

  Måke snø?
  Ingen vits Måke snø?
  Ingen vits enda…det legger seg ny med en gang. etter 10 min. kan en ikke se at det er måket…

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei, venter jeg og til det Nei, venter jeg og til det slutter, får da inderlig håpe det slutter?

  Tor

 3. Fialotta Says:

  Vakkert ! Helt nydelig, i toner og bilder, hårene reiser seg på kroppen !
  Jeg har ikke noen spesiell favoritt musikk, det er stemingen som avgjør hva som er fint, hvortid !
  Takk for at du deler så raust !!

  Men her må det måkes, enten jeg vil eller ikke, ellers er jeg innestengt på ubestemt tid…… smiler, noen hadde sikkert likt at jeg holdt meg i ro…

  Fin dag til deg
  Fialotta

 4. Et realt rotehue Says:

  Jeg ahr ikke giddi å måka Jeg ahr ikke giddi å måka snø jeg heller.
  her har det snødd i mange dager nå.
  Jeg tok bare fart jeg,
  da jeg kom hjem og skulle inn i gården,he he he
  Lenge leve latskapen🙂

 5. Annaps(uinnlogga) Says:

  Musikk er sjeleføde Det er musikk som kan få en til å sitte fastlimt og bare lytte og det finnes musikk som kan få deg til å føle deg fri og fly høyt der oppe i skyene, eller melankolsk…alt ettersom. Jeg hører på den musikken som passer til humøret, som regel og det er sant at lydkvaliteten har alt å si. Jeg har et surroundanlegg med fire høytalere og sub, men det er koblet til tvn, så jeg må sette en cd i dvd-spilleren for å få glede av den. Er ikke samme lyd med to høytalere koblet til pc, men bedre enn ikke noe. Fant igjen en gammel soul-låt på you tube, som jeg ikke hadde hørt på leeenge og den får meg til å fryse på ryggen..»out of the rain» med Etta James,er bare helt nydelig og med fire høytalere og sub, blir det sikkert helt fantastisk. Ha en fin dag i snøværet;-)

 6. mariee53 Says:

  nydelig, trodde først den «Is there anybody out there?» skulle komme, denne her er jeg ikke så kjent med. var på konserten hans i Oslo for mange år siden, og jeg elsker å bare drømme meg vekk i sånn musikk og bilder. Den øya , helt alene, guri så herlig.
  Ellers har  jeg nok så pass gehør at det er mye som jeg slår av, surt å lytte til sure toner, uff.  Noe av det nydeligste jeg kan høre og se er opptak med bilder av "Årstidene"men da må jeg ha fred og tid til å nyte det.Mariee53

 7. Grev Grå Says:

  Vakkert!
  Takk for flott video med god musikk og herlige bilder!
  Eia var vi der!

  Hilsen Grev Grå.

 8. tante BØ Says:

  Musikk er halve livet Musikk er halve livet : ))
  Pink Floyd … The Dark Side of the Moon er ett sånt album
  der man kan bare legge seg ned å flyte på musikken.
  Utrolig opplevelse.
  Ellers må jeg ha rytmer, rytmer og rytmer.
  Denne er bortimot optimal når det gjelder rytme : ))

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det er  «hårreisende» Ja det er  "hårreisende" vakre toner Fialotta. Enig at stemningen og kan bety mye, men føler jeg reagerer nesten uansett på enkelte "toner"..

  Måke du og ja? Jeg måket i ettermiddag for å få ut kjerra. Før håpe det er nok snart. Lengter etter våren nå..

  Ha en fin kveld..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du og bruker bilen til Du og bruker bilen til brøyting rotis? Lurt det, for det gjør jeg og hvis mulig, freser opp og ned til det flatt nok, hehe. Men i dag måtte jeg måke hele greia med normal metode, det var rett og slett for mye. I helgen måkte heldigvis naboen med shovelen for meg, hehe

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja enig i mye av det du sier Ja enig i mye av det du sier Annaps, og godt at den kan bevege oss i mange retninger. Jeg bruker veldig ofte å ha på musikk når jeg skriver, særlig dikt så kobler jeg ut bedre og ordene flyter lettere..

  Nei, må ha skikkelig lyd ellers blir inntrykkene ikke de samme.

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja en flyter med musikken Ja en flyter med musikken på en måte marie, vanskelig å beskrive helt med ord, men de aller fleste kjenner nok til følelsene den skaper. Enig at endel musikk er rett og slett slitsomt å høre på, men er nok noen som liker den og.

  Nydelig den kjente der av Vivaldi, noen musikkstykker er evigvarende..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: