Skaldarabbel på en søndags formiddag..

Noen må jo holde på tradisjonen når tante Bø har forsovet seg? Og eg har au nye kaffi og ventar på eggå. Javisst and Sønn Co & A/S. Like greit å advare med en gang at her blir det som vanlig. Greit? – Undar ymse må ein au tilføya atte berre ein kvart av hjernå he stått opp.

Ikke akkurat en standard utgave av et alfadyr som sitter her nå, hvis noen av de kvasitroende leser – men utstyret er standard alfa. Der liebte Wurst, the Geliebte. "der" sko det vera, ikkje cup of tea. Ikke så greit å huske skoletysken? Meir om det seinare! Ikkje tru dokk slepp unna den nå når eg he sjanså te å få le! Høh! Jeg mente om pølsemaker Hans Hoch sin knuperte og pokalerte. Der grosse Hanse! Egentlig blir man raskt lei pølser.

Er du her enda? Ok, not meine skyld! Snø faller i klaser, snødekte måker får Blenda til å blekne. Tro om jeg skal bruke rød Swix nå? Vakna då! Det var til meiene, mente jeg. De under vedkjelken. Aviser er ok å fyre med, men den opptenningsveden koster like mye i året som en favn bjørk. Det andre var til hjernen. Jeg begynner å tvile på at ekte budeier finnes lenger. Kanskje derfor jeg har kjøpt Gauda? Hm.. Notis: Ringe Finden på mandag.

Fabeldyr, alfamennesker. Fatter ikke at den får tilhengere? Hele tesen er jo under hulestadiet og de troende i blokk. Noen predikanter er tydeligvis bedre enn andre – alfapredikanter? Hm.. hvor ble nå det bildet av som jeg skulle…? "Dominans" heter det. I naturen er det hunner som er mest dominante, derav "alfahunner" – de hevder sitt revir året rundt, både ovenfor hanner og hunner. Hannene – vel, de er stort sett kun aktive i parringstiden, ellers nyter de livet og lar hunnene slost. The real nature world.. Kanskje de drar på fisketur eller spiller sjakk over en pils in The Savannebar?

Der var bildet..

Jeg sitter på den stilige skaldebaken når jeg tar bildet. Det var 29. januar 2010. Men det ser vel alle… At jeg sitter på baken mente jeg.

Men nå er det snø igjen. Undrer på hvem som har dreid globusen? Folk tror på så mye rart – budeier er ihvertfall ikke rart, og huldra. Ekte budeier er et symbol for noe – noe godt,  kjærlig, trygt og menneskelig. En ekte verden… Men jeg synes de kunne dreid den i andre retningen heller. Globusen. Onkel H og tante de koste alltid før de stod opp. Så da måtte jeg vente på frokosten. Men rådløs var jeg jo ikke født – så jeg tok da gjerne en tur med båten og fisket en stamp med aure i mens. Forresten, det er jo blå grader ute, så da må det bli den Blå. Hvis jeg finner den igjen da i snøfonna? Kjelken Ludvig Amadeus Edeltre.

Det er ikke greit nei. Til og med Sol tok bort den røde løperen, ble nok for mye Skald for de stakkar. Overdose, men de er jo byfanter. Man kommer sannelig ikke langt med en 50-lapp i en taxi. Tja, husker da jeg kom helt hjem for en femtilapp – men det var en kvinnelig sjåfør. Kusk, het det før. Nå søkes kustus. Kvinner søker kustus på sine menn, menn søker k…. nei vi søker fred og ro. Glad jeg ikke stresser på treningstudio – det lukter visst rent for jævlig der i tillegg til ødslingen av krefter. Svettelukt. Stod så i avisen. Og noen kledde seg visst litt for lite, men det var jo ingen bombe at det stod kvinner bak. Enig? Selvsagt.

Politikk er uten min tvil i grunnen sabla kjedelig. Kommer i klasse med fotball. Det er samme reprise hver gang. Men de brenner bra, sidene med politikk og sport. En sa at det var pga trykksverten, var rikelig på de sidene. Smørje. Hva skal vi med mer snø nå? Hvor er supporten? Et sted må en vel kunne levere en klage? Han burde vite siden han hadde gått med avisene i 19 måneder da han ble konfirmert. Så han hadde nok peiling på sverte. Lurer på om jeg må avslutte her? Ingen gidder vel lese helt ned hit?

Kjærlighetsord på en søndag. De skulle stått lenger oppe – men nå har jeg brukt opp den plassen. Hvorfor må man skrive kort i dag før noen gidder lese? Ingen som har tid å lese bøker lenger, jeg er den siste rase der – og. Men glo i den feitende tvkassen i timesvis klarer de. Samme hva evneveik reprise de pikslene serverer. En kamerat av onkel G skjøt tvkassen da laget hans tapte. Tror han brukte en Luger? Eller hva den het. Pistol. Egentlig var det dommeren han siktet på. Tv’n var visst på avbetaling, jeg vet ikke – har aldri hatt tv på avbetaling. Før gir jeg pengene til Frelsesarmeen.

Alfa – omega er laks, sardin og tomatmakrell. Lite omega i torsk, sei og skrubbe – krabbe og hummer aner jeg ikke, men de smaker bedre enn sei med majones på. Her er ihvertfall en alfa som gir mening og fred i sjelen en søndags formiddag:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″ height=»180″>

Alpha av Vangelis – et fantastisk musikkverk i all sin enkelhet. Helst burde jeg jekket ned bildet, men du får jekke opp øynene og se på det storslagne i bildet mens du lytter til sjeletonene. Ekte musikk – ekte bilde av en ekte verden, og – ser du heltheten…?

Ha ein vene syndag, og ikkje gløym å sjå..

16 kommentar to “Skaldarabbel på en søndags formiddag..”

 1. virre501 Says:

  virre501 oii takker for en virre501 oii takker for en innholdsrik blogg med et språkbruk som er meget bra.

 2. tante BØ Says:

  God morgen Tor : )) Det var godt du kom med no morrarabbel.
  Jeg var for det første seint oppe og hue var fortsatt helt størkna.
  Du skaffa hjernecellene morgengymnastikk med ditt morgenrabbel.
  Jammen ikke lett å følge dine hopp og sprett : ))
  Ikke misforstå, for det var bare hyggelig og morsom lesing : ))
  Ha en god dag du og.
  Nå skal jeg prøve å få i gang kroppen her : ))
  Jeg sitter meg snart mest ihjæl.

 3. trultemor- Says:

  og det var morgenens store snurr, blir helt svimmel av hopp fra tema til tema;))
  Innholdrsikt som bare du får til..
  Go’ søndag:)

 4. mirapisani Says:

  Morsomt Tor. ;)) Det ser ut som om du spreller deg gjennom teksten og leker med ordene.
  Aner ikke hvorfor jeg tenkte på badeanden til tante nå.  ;))
  Engentlig tenkte jeg på mye rart mens jeg leste. Assis.., sass… Døtte, der våkna …dusten. Sjoner er hvertfall slutten på ordet.
  Ha en flott søndag Tor.
  Mira  ;))

 5. davyen Says:

  God formiddag Herr Skald . Herlig lesning til morgen Cafe`Noir og croisanter.
  davyen

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for det virre, hyggelig Takk for det virre, hyggelig at du likte blandingsrotet.

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der var vår faste skribent Der var vår faste skribent på morrarabbel endelig. Sov lenge forstår jeg tante? Men det er jo bra vel? Jeg sliter med å dra meg om morgenen, er vel for rastløs.

  Regner ikke med at særlig mange følger det som står over her nei, hehe.

  Ha en flott dag, og håper skroget løsner litt..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Snurr kan det sikkert kalles Snurr kan det sikkert kalles trultemor, ble du svimmel av å lese? Ypperlig! hehe

  Ha en god søndag du og..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  De kommer av seg selv hvis De kommer av seg selv hvis jeg lar fingrene tale i samme tidel som hjernen tenker mira, men hele hjernen var ikke med, så da ble det noe annerledes, hehe.. (noe slikt, tror jeg?)

  Sjoner? Ikke ioner? hehe

  Ha en pasjonert flott søndag..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Og god ettermiddag Herr Og god ettermiddag Herr Davyen, håper frokosten falt i behag, og at du får en fin dag som sluttsum..

  Tor

 11. mirapisani Says:

  A s o s i a s j o n e r, var det jeg ville frem til. Rart at ikoner kunne få meg til å huske det ordet…
  Mira  ;))

 12. Black and White Music Says:

  Leste det du har skrevet her Leste det du har skrevet her tidligere i dag, og likte det!

  Lillesøster

 13. Penselsvingeren Says:

  God morgen… eller det var vel ettermiddag.
  Morsom lesing, særlig de om politikk og sport.
  Det er greit med litt sport og politikk i avisene.Fine å brenne helt uten dårlig samvittighet, ja.
  Er egentlig tom for ord, men nå har jeg ønsket god morgen.

 14. luxcat Says:

  For et bilde!! Har du fikset det på dataen, eller ble det så bra av seg selv?
  Du er en god fotograf.

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja godmorgen penselguri! Ja godmorgen penselguri! hehe

  Blir mye overdoser av nyheter og sport i dag, jeg tror ikke det gir så mange noe særlig hvis man ikke er sportofil eller Newsfil, de finnes de og faktisk, de som bare må ha med seg nyheter hele døgnet. Nyhetsjunkie er vel og et ord som brukes?

  Normalt å være litt tom oppi der i perioder, greit med den typen stillhet av og til..

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk cat, nei det er stort Takk cat, nei det er stort sett justert det vanlige som på alle digitale bilder, dvs lys/kontrast/fargebalanse/skarphet. Men jeg undereksponerer ofte slike bilder et lite hakk for å klare å fange alle fargene, ellers blir de lett noe platte og livløse dersom autoeksponeringen får bestemme helt alene..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: