Test av Sols nye Shout out Live.

Sols nye opplegg for å reklamere for seg selv er både originalt og fiffig. Og som den alltid nysgjerrige på nye saker, måtte den testes ut. Kanskje noen har obserevert at Skalden nå har rullet stilig og tøft på den røde linja nede på forsiden i 3 dager? Mest stolte bør i grunnen Sol være som har den eneste skalden i sitt hus, slik sett burde han sluppet å betale..

Fra spøk til meg:

For kr 40,- har jeg nå siden torsdag formiddag rullet med jevne mellomrom på den røde løperen på Sols første side jevnt og trutt hele dagen (følger du med virre? hehe). Not bad for kr. 40,- synes jeg, for andre "annonsører" måtte sikkert betalt minst 3 nuller til for samme sak. Kanskje 4 og.

Egentlig skulle jeg betalt kr. 50,- etter mitt hode, så enten har jeg fått rabatt eller noen har regnet feil(?) Her er hva jeg gjorde:

Først regga jeg meg på http://www.shoutoutlive.no/subscriber/shoutMenu.php

Og siden jeg ikke gidder stresse med mobilen for å betale, kjøpte jeg en reklamepott på kr. 150,- som jeg betalte med frk visa. Det hele var gjort før jeg fikk angret.

En reklamesnutt koster kun kr. 10,- noe som er latterlig billig, men antar at de kun kjører den prisen for å få fres på sakene. Opprinnelig får man så en samlet tid på 2 minutter som ens egenreklame ruller der på linja, dvs den ligger ca 10 sekunder om gangen før neste kommer, så kommer din igjen på ny når alle andre har hatt sine 10 sekunder og helt til 120 sekunder er brukt.

Det er opplegget, men foreløpig er det i startfasen så Sol lar de som har kjøpt en tid rulle og rulle uten å ta hensyn til tidsbruken totalt. Dermed ruller jeg nå der for 3. dagen på rad, sammen med de andre som har betalt i de siste dagene. Forståelig av Sol (eller hvem som drifter den greia) for det koster ikke de mer eller mindre og det er viktigst at nyvinningen blir kjent.

Jeg har lagt inn 5 forskjellige "meldinger" (men er bare blitt trukket for 4 i min pott på 150) fordi jeg ønsket at meldingen varierte i innhold, linkingen er til bloggen min, eller et innlegg, det velger en selv hva en vil linke til. Det hele er meget enkelt og kjapt gjort.

Det eneste er at jeg som har lagt inn 5 blir antaglig ikke totalt sett vist mer enn de som har lagt inn kun 1 slik jeg ser det, men ingen grunn til å klage nå i oppstarten hvor det ruller hele dagen i grunnen "gratis" kan en si. Så ønsker noen å ruller over Sols forside i noen dager for en tier, er sjansen der nå.

På kontooversikten følger det og med en oversikt over "antall unike klikk" på hver meldig samt endel annet. Så hva sier så den oversikten nå? Vel – enten funker den ikke helt, ellers så er jeg dårlig på å lage reklametekst, summen er pr nå 144 unike brukere som har klikket siden torsdag. Når en ser hva Sols linking kan gi av kun 1 blogginnlegg så virker det merkelig, for den røde stripa må alle se siden den ligger der rett i fleisen straks man går inn på Sol.no.

Opplegget er på en måte smågenialt, og kan være en meget gunstig måte for folk som vil bli synlige med f.eks sin nettside eller hva det skulle være for en slikk og ingenting. Slik sett må en berømme Sol for å tenke nytt, og også på oss vanlige mennesker uten reklamebudsjett i megaklassen.

For egen del, vel jeg skulle kun teste det ut siden det ser nytt og interessant ut – å reklamere på Sol for sin egen blogg på Sol er litt smør på flesk. Dessuten får Sol selv litt smør de og siden videreklikkingen og går til en av sidene til Sol selv.

Konklusjonen må allikevel være positiv siden den gir mange en gylden mulighet til å bli sett for summer selv vi vanlige mennesker knapt merker. Skal ta av meg hatten der for Sol, som før sagt får de både ris og ros fra meg når de fortjener en av delene, og denne gangen er det ros som er fortjent..

14 kommentar to “Test av Sols nye Shout out Live.”

 1. tante BØ Says:

  Jeg måtte gå til Sols Jeg måtte gå til Sols forside å titte.
  Jammen var du der på den rød stripa. Jeg hadde ikke lagt merke til det,
  men så er jeg ikke så mye å titter på den forsiden.
  Den er litt for mye "Se og Hør" for meg. Store overskrifter og niks mer.
  Den gikk jo her på bloggen noen dager åsså.
  Jeg synes den var distraherende, så jeg prøvde å overse den.
  Man kommer ikke til å finne meg på den stripa, men sikkert ok for
  de som blogger om litt mer seriøse greier enn hva jeg driver med.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei jeg har ikke behov for Nei jeg har ikke behov for å ligge der i fremtiden tante B, jeg skulle bare prøve hvordan det funket (dog har jeg enda tilgode 11 meldinger, hehe)

  Men seriøst så er det kanskje noe som kan være positivt for andre? Og særlig nå burde endel slenge inn en 10 kroning og få sin "drømmereklame" og kanskje bli sett litt dersom de ønsker det? Ser man med åpne øyne på saken er den unik i reklamesammenheng, og tilpasset oss "vanlige" mennesker.

  (På sidelinjen: Bedre at en betaler en 10er til Sol og får ligge på fremsiden, enn å måtte kle se naken eller vise puppene for å komme der? hehe)

  Tor

 3. tante BØ Says:

  Jo det er en fin mulighet, Jo det er en fin mulighet, men jeg tror den må gå seg til litt.
  Den yngre garde hopper nok fort på, de er mer vant til sånt tror jeg.
  Det gikk vel forøvrig en Leilighet for salg der den andre dagen …
  det gir jo en fin mulighet.

 4. Lise L. Says:

  Jammen du var der jo… Så Jammen du var der jo… Så flott da. Men nok ikke noe for meg.. jeg er jo bare en liten amatør uten ambisjoner.
  Men en god ide til de som vil ha mange lesertal. Skal titte litt mer på det.

  Lise L. 

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg synes bare det var Jeg synes bare det var interessant å se hvordan det funket Lise. Nåh, du er da veldig dyktig på å skrive og formidle dine tanker synes jeg. Og vi alle her er likverdige "amatører" – mennesker..

  Tor

 6. Lappa Lappeteppe Says:

  Jeg prøvde én gang, men Jeg prøvde én gang, men jeg gidder ikke å betale 20 kr for å ha en rød strek i to minutter.

  (Lillesøster)

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Slik det funker nå Slik det funker nå Lillesøster så ligger jeg på 3 dagen der og slik sett hadde gjort det selv med å kun betale for en linje, dvs kr 10 totalt..

  Tor

 8. Lappa Lappeteppe Says:

  Unnskyld, men ligger den der Unnskyld, men ligger den der hele dagen (i 3 dager nå) for bare 10 kroner? Har du fått noen flere lesere av det?

  (Lillesøster)

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det stemmer Lillesøster, Ja det stemmer Lillesøster, dvs de som kun har betalt for en linje (10kr) har lagt der i flere dager nå. Jeg har jo lagt inn flere forskjellige linjer som veksler, men jeg hadde lagt der like lenge med bare 1 linje til 10kr.

  Det er nok bare slik i starten antar jeg for at det skal være oppegående til man får fyllet på mange nok..

  Tor som må stikke..

 10. mirapisani Says:

  Jeg tror dette er bra greier. Fint at sol får penger i kassa også. Men jeg er fryktelig glad for at den ikke er her på bloggen lenger. Jeg ble helt surrete i hodet av det der.
  Rød hypnose som trakk oppmerksomheten min fra det jeg skulle lese på bloggen.
  Ha en flott kveld Tor.
  Mira  ;))

 11. Lappa Lappeteppe Says:

  Jeg skulle gjerne ha gjort Får se hva jeg gjør. 

  (Lillesøster)

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg er enig i at den ikke Jeg er enig i at den ikke passet helt her mira, men på fremsiden er det bedre. Fargen ble for sterk her på bloggen.

  Tor

 13. Bengt Berglund Says:

  I prøvefasen Takk for oppklarende og bra innlegg.

  Jeg er en av de som har vært med på lansere tjenesten, og det er klart vi er i en tidlig fase. Tanken er uansett at nettbrukerne kan få slippe til i distribusjonen til online aktører for sine egne tjenester, om det er en blogg eller annonse som er lagt ut på Finn.no og som man vil ha mer oppmerksomhet rundt.

  Snart vil det være flere aktører enn SOL.no som gir brukerne mulighet, og allerede nå finner du løsningen på Side2.no – der den er mer integrert. På litt sikt så vil man kunne sende en slik LIVE melding på ut hos flere online aktører samtidig.

  Følg med her: http://www.shoutoutlive.no

  For dette med betaling, hmmm det skal vi undersøke nærmere🙂

  /Bengt

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Bengt:
  Takk for Bengt:

  Takk for kommentaren.

  Ideen er fremtidsrettet føler jeg – finpuss og tilpasninger til behovet må vel påregnes som med alt nytt. Eneste er hvor mye man må ofre av tidsbruk for eventuell "sensur"? Enkelte har evner til å misbruke det meste her i verden.

  Som mye annet vil jo prisen avgjøre volumet, og en smertegrense finnes som med andre ting. Priser man seg ut så er man vel da kun tilbake til start og de vanlige aktørene overtar den saken og.

  Nå vet jeg ikke om Sol har stoppet bruken, lagt den på is, men husker ikke nå om det var mulig for en bruker å stoppe en melding selv? Et behov for dette er jo naturlig når en tenker etter.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: