Bak isfasaden..

Han satt på en naturlig patinert fiskekasse og filosoferte, jeg antar at det var det han gjorde. Kanskje over verdens urk – eller om han burde skaffe seg en ny kone siden den bestående hadde lagt til seg obsternasige tendenser straks barna var fløyet ut av redet. Kanskje bare sløvet han av i vintersolen, men så kom jeg og trakk han tilbake til virkeligheten. Og han prøvde å smile litt for syns skyld – eller han smilte av vesenet på to bein og magre vinger..

.

Vinterisen – den sjeldne, er snart et minne, om ikke annet den på havet, landisen er som polert faenskap som blinker forførende glasuraktig, og man må nesten ha piggdekk å gå på for å ikke havne i babubilen med utvaskete grønne sykesøstre. Skjønt – klage er feil,  morro å se alle som spinner fremover mens de glir sidelengs med kjerra inn i noe som de med hysteriske øyne ser nærmer seg for hver tusendeomdreining av hjulene. Virkelig fornøyelig – mange lærer aldri kunsten i å sladde korrekt med rått glis..

Tok en tur med min nye dings i havna. Mobbingen startet med en gang. Først lo måkene og endene, så gamlekara med fiskeblod på illeluktende fiskekostymer og rekerester i ørene. Selvsagt fikk de tilbake så blodet flagret og krepsene som hadde lurt seg unna kokingen, kikket forbauset ut i fra skipperluer og baklommer – og benyttet oppstyret til å sprette til havs igjen. Jeg hånlo av de vantro og mente de var bare avensyke på meg med min nye dings.

Etterpå drakk vi kaffe – og de skrønte som vanlig til langt over støvleskaft og mesanseil – jeg er altfor ærlig og hederlig til å jukse, og ikke min feil at de er for ensformige til å forstå at jeg ikke traver som de. Men, – jeg lar de le snus og tørke øyne – og få lattervondt i de feite magene sine, tror de sløver godt av på feltet, og at egentlig hopper rekene oppi skuta av seg selv. Selvfølgelig serverte de groviser som ikke jeg tør si videre her, jeg er jo beskjeden og har et rykte å ta vare på som en villbasse..

Paparazzi’en var jeg nå blitt, fuglepaparazzi – men alle bare måtte de få ta på og prøve min nye kjekke dings, avensyken lyste lang vei. Et halvmeters objektiv skaper ærefrykt, så nå ble mye gjort i smug etterpå, selv når jeg var 100 meter unna og øynene mot øst. Nå når jeg er ute og fotograferer kan jeg med rette si at jeg trimmer og, stasen veier nå over 3 kg, og det kjennes i armene etter etpar timer. Det er til og med eget håndtak på det nye objektivet – og fulgte med ikke mindre enn 2 bæreseler – men de er nok beregnet på bleike byfanter med kontorskinn..

De fleste i omkretsen ligger flat out etter omgangshelvetesviruset – selv er jeg staere enn viruset og har hele tiden stappet og stappet i meg, ikke fanden, målet var å spise viruset opp, kvele det i mat. Og gå det ihjel. De andre vandrer nå rundt som uthulte grå gjenferder mens stribukken spretter rundt og ser skammelig sprek ut. Ihvertfall på utsiden, dvs sett i fra utsiden av og på utsiden – innsiden har mange ikke peiling på allikevel..

Avslutter med et kjærestespar som lar vinter være vinter og heller mener at det våres bak isfasaden..

7 kommentar to “Bak isfasaden..”

 1. mirapisani Says:

  Nå vet jeg hva hemmelighets-prosjektet ditt er..! Jeg skulle egentlig kommentere innlegget ditt, men alt forsvant når kabalen gikk opp.  ;D)
  Ha en nydelig kveld Tor.
  Mira  ;))

 2. Lise L. Says:

  Nydelige bilder.. helt Nydelige bilder.. helt fantastisk det av heiren, men fine begge to.   Det er en bra "dings" du har fått kan man se. Og som alltid fornøyelig å lese din historie.

  Lise L.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vet du det mira? Da må du Vet du det mira? Da må du være god tankeleser, hehe

  Er slitsomt med det stadige henget, vet ikke hvor ofte det er, men føler det er der hver gang jeg skal inn ihvertfall..

  Ha en flott kveld du og..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk Lise, og ja det Mange takk Lise, og ja det ble mange bra bilder, men og endel ikke bra som skyldes meg selv. Det er ikke lett å holde den tunge saken i ro alltid uten stativ, jeg bruker ikke stativ til vanlig. I tillegg er jeg nok noe slapp og småvinglete etter denne uka med det viruset, noe som ikke gjør det lettere..

  Men så langt ser jeg at det kan ta meget skarpe og bra bilder, så da vet jeg at det er et skarpt objektiv. Ikke så veldig sjeldent hender det at det er feil med objektivene og de må leveres inn for justering.

  Tor

 5. Lappa Lappeteppe Says:

  Hva er utvaskete Hva er utvaskete sykesøstre? I fjor leste jeg en veldig interesssant historie om Florence Nightingdale (skrives det slik?). Jeg skulle til legen og var for tidlig ute så jeg gikk på en kiosk og kjøpte Dagbladet eller VG, og der stod det om henne. Hadde ikke jeg vært "nødt" til å slå ihjel noe tid, så hadde jeg aldri giddet å lese om henne, selv om jeg liker best "historier fra virkeligheten".

  Det lå skitne soldater overalt på gulvet, fordi det var vel krig, da? Jeg husker ikke når hun levde. Rotter og mus sprang rundt på golvet der lå med åpne, blødende sår. Hun innførte renhold på sykehus, som pionér. De mannlige legene så visst på henne som en idiot fordi hun fant på noe så sprøtt, å vaske. Menn liker møkk! Og hun satte sykepleirne (det var vel bare kvinner da) til å vaske klærne og div. til pasientene, altså: Vaskeri på sykehuset. Vet du hva mennene gjorde? De voldtok disse vaskende, pleiende sykepleierne, slik at de fikk rykte som horer! HVEM var horer? Jeg får lyst til å si noe stygt!!! Hun slet seg ut på dette, men dødsraten gikk visst dramatisk ned fordi hun innførte renslighet! Så bare pass munnen din, din Torvidel (er det et innsekt eller en fugl, forresten?) Hvordan gikk det med henne? Hennes mannlige oppblåste, selvgode, overintelligente mannlige doktorer slet henne slik ut pga at de foraktet henne og sikkert motarbeidet henne, så hun endte opp som det de alltid kaller "kvinnelig nervevrak" i en seng, og ville sikkert ha fått diagnosen: "Kronisk utmattelsessyndrom pga av mannsjåvinistisk motarbeidelse på arbeidsplassen." Eller så var det fordi hun også hadde blitt voldtatt av mannlige (leger eller) pasienter (på kropp, sjel eller ånd), så hun hadde kanskje fått deres syfilis i gave? Historien er som hentet ut av menighetsliv eller militære arbeidsplasser. Kvinner er vaskende duster. Det er det deres små hjerner passer best til, for det har jo forskerne funnet ut, som de refererer til for å styrke vår kvinnelige selvtillit med her på SOL-bloggen. Jeg sa: Kyss meg (med et hellig kyss)! Jeg GIDDER ikke å rette skrivefeil, for menn synes jo vi er idioter uansett hvor hardt vi anstrenger oss, for lavere lønn for samme jobb som dem i Norge!

  The Blues Brothers + Aretha Franklin


  (Lillesøster)

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Lillesøster, utvasket Hehe Lillesøster, utvasket farge da, på bekledningen.

  Ja har lest om Florence selv endel. Men mange ganger undrer jeg på om verden virkelig har gått fremover, eller hva "fremover" i den settingen mellom mennesker egentlig betyr?

  Mulig jeg har misforstått noe der..

  Tor

 7. Lappa Lappeteppe Says:

  Den er som før, bare med ny Den er som før, bare med ny setting.

  (Lillesøster)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: