Ha en god søndag!

Han sa så da han ringte, dritafull og bestilte taxi. Klokka var sånn ca halv fire i natt. Vanligvis tenker man det verste når telefonen ringer på ukristlige tidspunkter. Etterpå er det vanskelig å sovne igjen. I det minste ba han om unnskyldning for fylletasting av nummer, og "Ha en god søndag!". I bakgrunnen fjashylte minst to kvinner. Noen burde glemme telefonen når de skal på fylla..

"Det lukter vår nå!" – Han sa så i går, jeg svarte at for min nese dufter det vel mye alper enda. Dagen før hadde han spurt om jeg skulle være med på isfiske nå når vi endelig hadde fått en skikkelig vinter. Noen klarer ikke bestemme seg.

Jeg svarte at jeg ikke gadd hånddrille en halv dag til for å finne vannet, og deretter at fiskene var hjemme og fyrte i ovnene sine – og slettes ikke ute og fartet. Jærauren er en sober fisk som ikke fikk utdelt vinterpels og slalomutstyr. Min siste personlige teori er at Nordpolen, som er litt etterlyst for tiden, ganske enkelt har tatt seg en liten ferie til syden, og stoppet opp på ferden når den så de vakre Jærstrendene og mente at den da var fremme.

Men faktisk så tiner det, sakte. Tempen er på den rette siden igjen, selv om det er bare såvidt. Dog bør en snart olje gressklipperen, man vet jo aldri. Og her er vi evige grønne optimister.

Snart klinger nok kirkeklokkene – de bjellene fryser aldri fast, selv om de henger ute i friluft. Man kan og undre seg på hvorfor de som tror aldri får ligge og dra seg om søndagen? Herren deres har pålagt de en hviledag for så i neste sekund å kreve at de ikke får ligge i sengene og slappe off, men må stresse med vekkerklokke og alt styret som følger med for å se anstendig ut på et uanstendig tidspunkt hver bidige søndag,  noe som vel må kalles et snev av dobbeltmoral? Og der kimer de, på sekundet presist..

"Jeg begynte å strikke da jeg fylte 61 år" sa den 88 år gamle strikkende damen på sykehjemmet. Hun strikket på noe hver gang jeg besøkte far, men alltid med et glimt i øyet. "Aldri for sent!" humret en gubbe på siden av, han spiste havresuppe, gadd aldri kle på seg gebisset ifølge han selv. "Jeg begynte å strikke når det ble slutt på sexen!" svarte den strikkende – da tidde han og heller konset seg om å slurpe med suppen..

Ha en god søndag alle..

14 kommentar to “Ha en god søndag!”

 1. Trultus Says:

  Hehehe, har fått sånne Hehehe, har fått sånne herlige oppringinger nattestid jeg også. Kanskje ikke drosjebestillinger, men heller exer som etter å ha funnet melankolien i bunnen av dramglasset, har følt et behov for å plage nattesøvnen ut av øynene mine.

  Uansett hva grunnen er, så er det irriterende når det skjer. Men jeg liker ikke tanken på å slå av telefonen heller, man vet aldri når den dagen kommer at noen faktisk trenger å få tak i en nattestid…

  Jaja, man får ta det med et smil, antar jeg. Så godt det lar seg gjøre.🙂

  Her er vintern fortsatt bare i startgropa. Han har da lirt av seg noen snøkorn hittil, men i det store og hele så kan jeg telle på ei hand de dagene vi har hatt skikkelig vinter her oppe til nå!
  Men håper fortsatt på litt snø i vinter, da… Gir ikke opp det håpet, nei.
  Men nå kan den for så vidt godt holde seg unna til jeg er ferdig med flyttinga når sant skal sies.

  Får si som han karen på telefonen i natt jeg da – du får ha en god søndag, da Tor. :))

 2. bramaputra Says:

  jeg har aldri ringt og plaget folk om natten før det er for tullinger-  men noen godtar man jo som de er.

 3. davyen Says:

  vet godt hva dette er Rart at jeg ikke har fått meg hemmelig nr .Det er jo populært dersom man er redd for å bli plaget .For min del trives jeg med å si "De er kommet til et nr som ikke lenger er i bruk "Good day to you. sir "
  davyen

 4. trultemor- Says:

  telefoner midt på natten skremmer meg!

  Ikke morsomt med de telefonene i 4-tida om man kjører drosje heller. Har kanskje nett kommet iseng etter å ha kjørt  nesten hele dagen, hele kvelden og natta.
  Det er det minnet jeg har etter å ha hatt vakt på drosjen hjemme ei helg. Fikk kjøreseddel da jeg var 20:)

  Ligger litt på plussen her  idag og jeg er redd det har blåst mye snø utover isen, gidder ikke sjekke enda. Håper isåfall noen andre kommer først og tar fatt på måkinga/kostinga.
  Det er da bare januar, midt på vinteren…våren kommer når den kommer. Tror nok likevel den ligger og lurer under sneen, lunt og godt der, iforhold til den vanlige barfrosten.

  Ha en riktig god søndag:)

 5. mariee53 Says:

  He he bare legge telefonen oppe Det gjør jeg, og da hører jeg ikke om den ringer på natta.Men snart begynner vel minstemann å fyke ute(håper det er et par år igjen) og da må jo mobilen være tilgjengelig hehe, Her er det også mildere idag.Ha en fin søndag Tor!!..Mariee53

 6. tanjazi Says:

  Har fått noen slike tlfner Har fått noen slike tlfner opp igjennom tidene ja..Men har etterhvert sluttet å ta dem,sjekker hvem det er først,som regel er det bare fyllatlfnr!
  Men som Marie skriver,når elsdtemann vil ut og lufte vingene sine,da må man sove m tlf i sengen..i tilfelle..

 7. tante BØ Says:

  Spør om jeg har opplevd Spør om jeg har opplevd akkurat det der.
  Før jeg flytta hit, da jeg bodde aleina, da hadde jeg nesten samme nummer som Taxiholdeplassen på Majorstua.
  Jeg mener det var bare ett tall som skilte.
  Hadde en del fullemenner på tråden i helgene da : ))
  Og det er som Trultemor sier. Jeg og blir skremt av telefoner om natta.
  .
  Her har det åsså blitt mildt og fint. Minus 1.5 i skrivende stund.
  At det går rette veien ser jeg faktisk i potteplantene mine,
  de har begynt å strekke på seg : ))

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke så ofte det skjer Ikke så ofte det skjer Trultus, men man tenker jo sitt når det ringer midt på natta.

  Merkelig at det er lite vinter hos dere der oppe når resten av nordeuropa har hatt en vinter som man må langt tilbak for å finne, men kanskje kommer den senere til deg.

  Ja du skal jo flytte nå, såvidt jeg fikk med meg i en fart tidligere. Håper du vil trives der..

  Ha en fin god natt og sov godt..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Han hadde nok tastet feil Han hadde nok tastet feil fylla bramaputra, typisk det der..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel, hadde det vært et Vel, hadde det vært et betydlig problem ville jeg nok stengt den om natta davyen, men vil helst ikke det.

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Om det ikke skremmer meg så Om det ikke skremmer meg så er det første jeg tenker på at noe alvorlig er skjedd trultemor.

  Ja du sier noe der, kan ikke være greit når man kjører taxi, ihvertfall ikke dersom man har vakt i helgene.

  Pluss hos deg og? Ligger standby på 1+ her døgnet rundt, snodig, men tilfelle, så det smelter langsomt – dog smelter det, hehe

  Bare januar? Høh! Det er ikke bare på Jæren, da begynner vi å henge inn shortser i kleskapet samt å etterse sandaler og annet i samme klasse, hehe

  Ha en god natt..

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg har mor å tenke på og Jeg har mor å tenke på og marie, som den eneste av ungene som bor her i distriktet så føler jeg at hun skal være trygg på å fatt i meg når som helst.

  Ha en god natt marie

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg bare tar den uansett Jeg bare tar den uansett uten å se på nummeret tanjazi, det gjør jeg alltid, også om dagen. Har man barn/undommer som er ute så må en ihvertfall ha den på..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Virker som om de fleste Virker som om de fleste opplever det tante B. Men husker da jeg først fikk telefon så hadde jeg sikret meg et stilig nr, men det var en tabbe for det ble stadig forveksler med en bedrift, så det ringte utlendinger her både titt og ofte og skulle bestille noe oljeboringsutstyr, og ikke nok med det, da jeg fikk fax senere så tikket det inn mye rart der og, hehe. Husker et skotsk firma jeg slet med å få til å forstå at det var feil, de ga seg ikke og truet med å kansellere ordren, hehe

  Men det ble bedre når vi fikk flere siffer til nummeret senere.

  Har du minus enda? Er vel mer normalt hos deg det. Her skulle det nå vært rett under 10+ vanligvis, men vanligvis er nå gått ut på dato ser det ut til, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: