Nettsamfunn – og oss mennesker..

Kikka kjapt inn på chatoversikten til Sol – sannelig ikke mange mennesker igjen etter at de måtte regge seg for å bruke den, jeg har ikke vært der på en god stund selv og forskjellen var enorm. Om de alle har flytta til den nye norgeschatten eller hva den heter i foreløpig eksil – de snakker om det ihvertfall – vet ikke jeg. Aner ikke hvor de har blitt av, men tror nedgangen her bør og bekymre Sol muligens?

Nettsamfunn – hva og hvem. Vel, egentlig er det oss alle som er medlem i slike. Så kan man spørre seg hvor mye man strengt tatt skal ansvarliggjøre nettstedseiere for våre egne bevegelser i slike arenaer. Personlig mener jeg at hver og en må selv ta sine forhåndsregler her som ellers i samfunnet hvor enn vi beveger oss. Roter man seg selv inn i diverse som man veldig ofte visste på forhånd antagelig ble problematisk, så kan en ikke forvente at nettstedseier skal ta ansvar og rydde opp etter ens egne fadeser.

Chatten her er et godt eksempel på hva som skjer dersom eier ønsker å sikre seg mot allverdens – og kanskje og er lei av klaging. Dermed sitter en igjen med en nesten lukket chat for få i praksis – og er det dette brukerne egentlig ønsker? Lukkete nettsamfunn. Dersom man drar paralleller til problematiske deler av vårt samfunn er det ofte i lukkete kretser at det virkelig skjer negative saker av forskjellig art. Selv er jeg for åpne samfunn, og mennesker har vel gjennom historien vist at de kan la fandenskapen gro lettere i lukkete omgivelser enn i åpne..

Vel så kan man si i dette tilfellet at "det er bare å regge seg" – er det nå det da? Ikke alle som er interessert i alias – og hvem vil påstå at alias er rene englehagen? Neppe mange. Nå har alle nettsted sine pluss og minus, Sol er ikke annerledes der. Nettsamfunnet blir en salighet av oss alle, hver og en av oss – også chatten. Man kan og sikre seg litt på en chat, f.eks stenge av for privatmas (noe som kanskje burde vært standardvalget i innstilningene for chatten – og ikke motsatt som i dag)  – og åpne når en selv ønsker å prate med den eller den, ingen av oss har vel dørene på vid vegg dersom vi bor i tjukkeste byen?

Det handler om å ta eget ansvar, vi er tross alt voksne. Og kan ikke bare rope på eieren av arenaen vi beveger oss med åpne øyne rundt i. Eiere av slike nettsamfunn kan heller ikke belastes for om f.eks unge under 18 lyver på alderen, de ønsker alltid å være der de eldre er uansett, enten de lyver seg inn med falske bevis på en pub eller en chat. Skal man adressere noe der så er det nærmeste foreldrene, alle andre kommer etterpå. Men hva vet foreldrene egentlig? Nei si det, men når de ikke har kontrollen så kan de ikke forvente at resten av samfunnet skal ha den heller..

Tenk hvis Sol gjorde det samme på bloggen? "Kun for regga medlemmer av alias" – i prinsippet er det nettopp det de gjorde på chatten – og tipper det ville snart blitt tynt i rekkene her og dersom det ble gjort. Som på chatten har vi og fått verktøy utlevert av nettstedseier til å sikre oss mot de "fæle uregga" (ikke mine ord), nemlig å stenge de ute – ja sågar også å sensurere de før deres ord blir synlige. Når vi så ikke bruker de – er det da rett å rope på nettstedseier? Neppe.. Vi får ta blaimen selv dersom vi ikke har sikret oss, noe vi må gjøre ellers i vår hverdag og.

Det er en haug med nettsamfunn, jeg er kun medlem her, har vært "trofast" mot Sol i mange år dersom jeg regner med de 3 nickene jeg på den tiden har hatt. "Nettby" er vel kanskje størst? Men jeg har aldri forstått det rotete lukkete opplegget de har der. Ellers er vel det meste av både nettsamfunn og chatter bygget på mennesker på søk etter partner, sjekkesteder. Tryneboka styrer jeg unna galant – ikke har jeg 100 på en msn liste heller, ja faktisk ingen er det der heller.

Faktisk tror jeg det skjer mer negativt/ulovligheter på lukka steder, som f.eks msn, samt diverse smålugubre sjekkechatter eller lukka nettsamfunn enn her på Sol. Så hvorfor beskytter vi ikke oss selv med de muligheter vi har fått og gjør det lettere for nettstedseierne å ha åpne samfunn? Føler en at det er behov så mener jeg bestemt at vi som voksne mennesker må ta vårt eget ansvar og – får være grenser for hvor lenge vi skal måtte ha en barnepike å rope på hver gang noen sier "ædabæda" gjennom døra vi lar stå på vid vegg for hele verden..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: