Morgenfjas..

Å oppstå før man egentlig har lagt seg er en kunst, selv om man hadde lagt seg før man stod opp igjen. Mennesker er pliktoppfyllende vanedyr. Hvorfor noen netter og sengebesøk føles kortere enn andre aner ikke jeg. Og noen netter sover en enkelt sagt elendig. Men samme hvor elendig så står vi opp når klokka klang og alle sang – nei, ingen sang, det var radioen, den synger jo alltid.

Er det noe man kan stole på så er det gamle stabeist, de svikter aldri, selv om de helst ville drøyd tiden under myk dyne. Nei vi plasker pailabbene i dørken på streken klokka avtalt – og kjøretøyet tar av på avtalt minutt når andre er avhengige av at kapteinen er tilstede før skuta kan fly. Nei kjøre var det.

Stabukker er kjekke å ha. Ihvertfall når de er mest sta med seg selv..

Give me a marsipani til frokost! Nei – ikke mirapisani, men marsipani. Med sjokotrekk av håndplukete underbetalte hender – sjoko’en er håndplukket, bønnene. Nei ikke kaffebønnene, de andre. Vel ja, kaffebønner er og håndplukket av underbetalte. Innmaten i marsipanipølsen og, den er på tilbud nå med nisse på. Ingen forstod noe, men Ole måtte ikke sitte igjen – skjønt vi alle er jo underbetalte?

Jeg har aldri likt grønne biler, dog har jeg hatt en i litt yngre dager, den het Audi og gikk i 100 – nei den het 100 var det. Når jeg var ferdig med den gikk den i 200. Den var grønn, mørk mosegrønn med highjackers eller hva de het, og rå feite hjul med høyglanspolerte alufelger, 2 eksosrør – jeg er alltid forut andres tid, nå har nesten alle biler minst 2 eksosrør. Også de som det bare kommer noe utav det ene, som regel det venstre.

2 dører hadde den, og skinntrekk. Beige. Bare 2 dører, men så var den en spesialutgave som bare jeg og en i Namsos hadde. Passet ypperlig – for jeg er og en spesialutgave. Muligens litt mosegrønn og av og til(?) Men jeg svek den til slutt, og solgte den som de andre jeg svek straks jeg var lei de – og en ny forlokkende godsak vippet med skjørt og hekk. Jeg er en svak sjel for vippende hekker og bumpers. Men jeg er nøye på lysene, at de er tilstede – og ikke helt lost i reflektoren..

Nå blir en gammel? Stabukk kan man og være som ung, selv med bleier på. Jeg tror det er litt sunt å være stabukk, ihvertfall når man er klar over det og kan både gire opp og ned når det er fornuftig, samt bruke håndbremsen. Bøter i mange formater svir alltid – men jeg har fått flest slike man får når man ikke gjør noe ugang, dvs står i ro, det er sannelig en merkelig verden hvor alt som guller ikke er glitter, men bare fjas som man helst bør unne seg en dose smil av. Å smile gjør godt for både sta og smidige sjeler, enten hekken vipper eller ikke..

Jeg tror jeg skal fortsette å være litt passe stabukk når jeg blir voksen – nei det var feil, for jeg har jo bestemt at jeg ikke skal bli voksen, og såpass sta er jeg at det blir jeg ikke – bare når jeg må. Og framleis er skjørtekantene uforutsigbare – som en sa treffende: "Hekken kan man stole på er det man ser, men det fremme kan være så mangt, selv om den vil være GT Rally Turbo med adjustable nipples – åpner man opp så blir det kanske som en Opel Kadett hvor man kikker ned undrende på det lille under panseret med bul på.." Det skal ikke være lett nei..

Uten kaffe duger skalden ikke..

14 kommentar to “Morgenfjas..”

 1. frk-jettegryte Says:

  følger med Grønt, ah hvilken skjønn farge!
  Det er favorittfargen min, det🙂
  og.. "adjustable nipples"?  Stilig!

  Jeg håper du får en fin dag, Tor!

  *Strileklem*

 2. tante BØ Says:

  Hehe … Jeg begynner å Hehe … Jeg begynner å lese og kommer ikke langt før jeg får sånn lettere halvt panikk. Hva i all verden skal jeg kommentere her
  Det er bare å følge strømmen til siste bokstav og kose seg glugg i hjæl av teksten. Du er hærlig : ))
  .
  Ha en super dag Villmannen : ))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo grønt er en vakker farge Jo grønt er en vakker farge jettegryta, men ikke på kjerrer synes jeg. Eh.. adjustable ja, hehe.. kremt & smårosa..

  Takk, og håper du og får en flott dag, og skaldeklem tilbake..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei det skal ikke være lett Nei det skal ikke være lett tante B, hehe. Jeg er ufullstendig klar over det, er ei lett å følge skalden i morgensvirret mens eggene småkoker seg ferdige..

  Ha en fin dag tante..

  Tor

 5. Annaps Says:

  God morgen! Siden jeg var litt morragretten av at katten vekket meg i gryinga , så gikk det over da jeg leste skribleriene dine her..hehe
  Har forresten mosegrønn bil og synes det er helt ok.Ha en fin dag

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God morgen Annaps.
  Kjekt å God morgen Annaps.

  Kjekt å høre at fjaseordene mine hadde en gunstig virkning, hehe. Har du mosegrønn bil? Trodde den arten nå var utryddet? hehe

  Ha en fin dag du og.. (og sleng ut katten, hehe)

  Tor

 7. Tineling Says:

  takk skalden Nå har du satt dagens standard..

  HÆRLIG
  Nå skal jeg hekke litt.. og muligen vippe litt på stolen, så får vi se etterhvert hva dagen bringer.

  Takk for at du lyste opp dagen..

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk selv Tineling, bare Takk selv Tineling, bare hyggelig. Skal du hekke? hehe..? (Skal ikke be om utdyping, hehe)

  Håper du får en opplyst dag videre og..

  Tor

 9. Anonym Says:

  Av: mirapisani God morgen skaldemann. ;))
  Jeg grøsser av all stabukkpratet ditt. ;D) Det er bra å være sta hvis en bruker den staheta riktig. Men jeg kjenner folk som er sta og stri på samme tid. Det er et sant h***** å oppholde seg i nærheten av dem. Jeg ser ingen logikk i å sette seg på bakbena bare fordi… Noen ganger lurer jeg på om vettet flakser ut av hue i det øyeblikket den strie bukken finner ut at nei.., vil ikke.

  Nå sitter jeg her og tripper og venter på flere bilder av naturen fra deg. ;))
  Håpe, håpe. ;D) Jeg er naturhungrig i dag.
  Ha en fine dag Tor.
  Mira ;))

 10. Annaps Says:

  Dette.. er en gammel "mosegrodd" type, ja, men jeg er veldig glad i den..hehe.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Får si God kveld tilbake Får si God kveld tilbake mira. Stahet er bedre enn stadig ettergivendehet, til slutt har man gitt bort hele seg selv – og mistet seg selv og sitt særpreg.

  Det er forskjeller på stahet, den sunne og den ødeleggende. Og man kan godt være sta med et smil på lur, noe som og sier noe andre veien. De fleste av oss kjenner vel staheten via andre i alle dens forkledninger. Og selvsagt finnes det de ekte stabukkene som ikke gir seg om de aldri så mye peker på sola og påstår at den er månen.

  Jeg har mye bilder liggende, men dårligere med tid, tar endel tid å lage slike serier. Mulig jeg lager en om en stund om jomfrusnøen..

  Ha en fin kveld..

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, så den er ikke Ok, så den er ikke ferskvare Annaps, hehe. Trodde ikke det var særlig mange nye kjerrer med mosefarge i dag, en farge mosen kler best selv, hehe

  Tor

 13. Anonym Says:

  Av: mirapisani Å jaaa.., jeg vil se jomfrusnøen. ;D)
  Ønsker deg masse mer og bedre tid.

  Nå er jeg på en skikkelig egotripp her.
  Men det tilgir du sikkert, for gleden ved å se bildene dine kommer sikkert i retur til deg fra oss.
  Den evige kollektive bevisthet.
  Mira ;))

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har lagt ut noen bilder i Har lagt ut noen bilder i dag mira. Er vanskelig å plukke ut for det er mange å velge mellom.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: