Ahh.. «Psykoanalyser» nok en gang?

"The stupid’s don’t know it" – What? – "That they don’t know.." Eller hva pokker en vil si. Kanskje "The game is on again…"

Dere nye her – dere er for nye. For nye til å forstå det vi oldingers her forstår. Og har forstått lenge. Og selv om jeg forklarer – noe jeg ikke gidder, så ville dere ikke forstått, det er for komplisert å forklare. "Hva da?" vil dere kanskje spørre. Vel, det enkleste er å svare: Det som skjer. Vi få kjenner pelsen på møllkulelukta – og saltet fra holmens brus i vestøstlig småbris. Men glem koden dere ikke kommer til å forstå, bare vit at noen av oss ser gamet, kjenner gamet – og vet å dra frem rette essene når potten er passe for å slå røveren bankerott – igjen..

Over til "fellen" noen kan gå i, det som er viktigst her: "Psykoanalysering" og da med følgende beskjed: "Don’t even try it!" Kutt ut – skriv om noe annet..

Fra en kvakk til dere andre kvakker:

En person som har en psykisk lidelse har da for pokker ikke bedt om å bli syk? Ok? Og ikke en kjeft av dere som er her har rette utdannelsen, om dere hadde så ville dere ikke en gang prøvd å utøve den i en storsal mot fremmede mennesker med publikum tilstede. Nei dere synser, dere leser kvasidall på nettet, dere hører på rykter som er vokst fra musa som pep i orgasme til elefanten i ditto.

Er dere klar over hvor skummelt terreng dette er? Mennesker kan faktisk bli syke av antydninger og halve- eller hele "diagnoser" av nettkvasipsykologer. Man kan stemple andre mennesker med selv små antydninger, men stempelmerkene kan etse seg fast – hvem tar ansvaret? "Psykodiagnosering" begått av nettkvasikvakksalvere av 1. sortering kan faktisk være farligere enn røffeste mobbing.

Nei – jeg peker ikke på noen, men peker..

Vennligst la slike temaer ligge når det i tillegg lett blir antydninger som ingen av oss bør være bekjente av. Om noen lider av en sykdom, psykisk eller fysisk, så er det ikke noe noen har noe med. Ingen av oss, og vi skal heller ikke tynge noen ekstra, ei heller peke eller antyde – husk at dette er en offentlig blogg som lett blir en offentlig gapestokk..

Å trø i klaveret uforvarende, eller av provosering er en ting – men ikke med åpne øyne i planlagt trav..

16 kommentar to “Ahh.. «Psykoanalyser» nok en gang?”

 1. Et realt rotehue Says:

  Kloke ord som vanlig🙂
  God Kloke ord som vanlig🙂
  God natt Tor,
  sov godt.

 2. Ulva Says:

  Det er mange måter å takle det på. Dette var nok den beste…

  [img]http://blogg.sol.no/files/cb/c0/u8596429/th_wolf.jpg[/img]

 3. bramaputra Says:

  ja det er vanskelig å gjøre annet en å være enig med jærskalden i konflikter her
  jeg går 100 % god for at det er en pålitelig kilde når det gjelder fornuft på denne skrinne bloggen,-

  selvmordere kan være så viktig å tas vare på her i verden-
  de kan være helt esensielle for å utvikle framtiden-
  å drive å bryte hverandre og mennesker ned er en uting
  som ikke tar slutt her-
  og det sier jeg den verste av de alle
  ja det gjør jeg!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja vet ikke om de var annet Tja vet ikke om de var annet enn ord som de fleste av oss voksne vel burde vite rotis, men jeg så bare raskt nedover at noe kjent var på gang igjen, noe som ikke gir noe positivt til noen som helst..

  God natt og sov godt du og..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg er litt usikker på Jeg er litt usikker på hvordan tolke det du sier ulva, men jeg har sett den starten som synes å være i gang her litt for mange ganger etterhvert, så da sier jeg fra på min måte..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg tror ikke jeg sier annet Jeg tror ikke jeg sier annet enn de fleste kanskje ville sagt bramaputra, men jeg sier ting på min måte. 

  Har sett det litt for mange ganger der som kan se ut til å være i emning, og da reagerer jeg, for det blir bare tapere til slutt hvis det ikke avsluttes..

  Tor

 7. medi Says:

  Er særdeles enig i alt, men Er særdeles enig i alt, men særlig viktig er siste del.

  God natt fra medi

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, tror enkelte bør tenke Ja, tror enkelte bør tenke seg litt om medi. Det er en skummel sak å begynne med slike tendenser som jeg nevnte..

  God natt til deg og..

  Tor

 9. Ingeborg Says:

  En god blogg, som vanlig. Men for min egen del så er det ikke lenger så koselig å blogge. En vet ikke hva en kan vente seg av respons.
  Åh … det siste er nå ikke helt sant.
  Klarsynt? Jeg vet ikke, men jeg ser og har sett lenge.
  Ha en fin dag Tor.

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei du har rett i det Nei du har rett i det Ingeborg, men det går i perioder det der. Kommer og går. Jeg synes bare at folk må tenke seg litt om av og til, det er mange som ikke har det så lett i denne verden, og vi behøver ikke gjøre det verre av uforstand eller med vilje som dessverre noen gjør..

  Ha en fin dag du og..

  Tor

 11. Trultus Says:

  Godt sagt og veldig sant!🙂 Godt sagt og veldig sant!🙂
  Ha en flott dag videre, Tor!

 12. frk-jettegryte Says:

  hm.. Jeg hadde så lyst til å kommentere dette innlegget.
  For jeg følte at jeg hadde noe å si her. Men såh.. ble jeg litt tom for ord, og ble sittende og stirre ut i løse luften. (er den egentlig så løs?)

  Iallefall.. Det blir feil å prøve å analysere noen på bloggen her.
  Det er feil å gjøre seg opp meninger om personene som sitter bak bloggen og skriver. . For selv om man får inntrykk og danner seg et bilde av personen, utifra de opplysningene man føler man kan lese ut av ordene vedkommende sier.. Så er det ikke sikkert det stemmer. 
  Og ja, det er mange ting her inne på bloggen, og ikke er verdt å rippe opp i, som kanskje gjør at enkelte føler seg uthengt og mobbet.
  Men hvilken rett har vi,- som medmennesker, til å gjøre noe sånt?

  Psykisk helse er for mange et veldig sårt tema, og ofte fører diskusjoner angående dette emnet til at noen føler seg tråkket på, fordi dem som står utenfor ikke har den minste aning om hvordan det virkelig er. Hårsårt tema, og ofte ser det ut til at "tilsynelatende" friske mennesker hele tiden skal blande seg opp i disse emnene. Hvordan skal de kunne forstå? Kanskje de blander seg fordi de har lyst til å forstå?

  Dog, det er ikke alle som ønsker å forstå.. Det finnes mange av dem som ser en som ligger nede.. Og som gjerne er den første, andre eller tredje til å kaste "steiner" og "slag".

  Jeg føler ofte at verden er urettferdig.
  Men er det ikke menneskene som lever her, som gjør at det hele blir urettferdig? 

  Ojsann, det kom visst litt flere ord og tanker enn jeg trodde.

  Ha en fin dag.

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  De fleste er kanskje enige i De fleste er kanskje enige i det ja Trultus, vi bør ihvertfall prøve å ikke begå slike handlinger.

  Ha en fin kveld..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det er mye rett i det du Ja det er mye rett i det du sier jettegryta.

  Og ja det er sårt for mange, samtidig skummelt og. Man er lettere utsatt for endel av den arten antydninger og utsagn her enn ellers i hverdagen tror jeg.

  Vel "friske" – skal man sammenfatte alle "tegn og ditt eller datt" så feiler vi noe alle, noe som og viser hvor idiotisk det hele er og hvor lite enkelte forstår om andre mennesker. 

  Noe av problematikken, og som gjør det ekstra alvorlig – er at vi veldig ofte ikke kan vite på forhånd hvordan andre reagerer, hvem som takler, hvem som ikke takler. Dermed må en være føre var heller.

  Menneskeverden er ikke noe samlet paradis, og vil neppe bli det heller når det er menneskene selv som styrer.. 

  Ha en fin helg..

  Tor

 15. Et liv å leve Says:

  Mange kloke ord, Tor. Ja, psykiatriske diagnoser skal handteres varsomt. Du har rett i det. Det kan ramme mange åpne sår. For den som allerede ligger nede, kan det være vanskelig å beskytte seg.
  Og visst har vi alle litt spår av litt av hvert, livet rammer oss alle. Å stille diagnose er ikke alltid lett til og med for de som har autorisasjon til slikt.
  Ska vi ha bedre relasjoner behøver vi å begynne med oss selv. Først når vi finner vår egen indre fred, kan vi dele med oss av den til andre. Det er en viktig oppgave for oss alle. Men det er ikke lett og det krever sitt arbeide. Takk for et klokt budskap!

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er rett det Et liv å Ja er rett det Et liv å leve. Og det er unødvendig å lage innlegg om slike saker med antydninger mot bloggerne her. Dessverre har dette hendt flere ganger tidligere og, men jeg reagerer med en gang for det skal ikke godtas.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: