Skrinet med det rare i..

Tenk deg selv hvis du er midt inni en spagetti bolo Tor? Spagetti bolo..? Bernaise da! Spagetti bernaise…? Bernaise er vel en saus for kubiff? Arrgh! Spagetti bolognese da din vriumsen! Spagetti skrives forresten med to t for Tor – ikke alle vet det, visste du det? Javel! Nå mistet jeg hele hypoen! Hypo..? Hypotitten – eller hva du kaller det! Hypoti… ok..? Fortsett med eh.. titten du…?

Men jeg forstod hva hun mente..

En nærgående tante spurte meg om jeg var lykkelig – rett ut. Noen tanter er sånn. Og noen tanter klarer man ikke lure, ikke jeg heller, så jeg snakket meg ut på savannen heller, men ble promte lassoet inn i manesjen igjen – mer rett: Forhøret med nærgående tantelampett i 100 watt. Lampett er og en fiskeart. Heldigvis ble jeg reddet i siste sekund av hennes mobil som dinget en tekstmelding. Er det noe som kan redde er det en eller annen aktivitet på en nærgående tantes mobil..

Hvis alle mennesker var like – ville vi knapt bodd i huler i dag. Mye sant i det ordtaket, kloke ord fra den som fant på det, vedkommende bor nok ikke i hule. Men hvorfor er det så vanskelig å akseptere det som avviker fra en selv? Det ukjente. Uprøvde. Nei – jeg gir ikke kreditt der til meg selv heller, selv om jeg prøver å fatte omfanget av menneskene.

På avsluttende side må en og legge til det korrekte at ikke alt må godtas heller, det er en nesten umenneskelig  balansegang. Å gjøre alle rett – og da slik at de føler det er rett, er umulig selv for han der oppe, eller nede, alt ettersom hvor man ser fra. Jeg fant det opp nå nettopp, det lå inni spagettien – ordtaket altså. Jeg ville ikke si det tidligere, for jeg er egentlig ganske beskjeden og prøver å unngå å virke varm i pæra. Høy.. skal vel det være?

Jeg fatter ikke at noen klarer å skrive korte innlegg? Mine blir alltid altfor korte synes jeg, men allikevel for lange for de fleste. Merksnodig det der? Prøver jeg med et ultrakort er det straks noen som lurer på om jeg er helt ok i dag? Selv om det stod om det i det lange i går. Det lange innlegget. Eller var det i forrige uke? 

Don’t make me write your pants on! Hm.. off vel? Samme det! Neste sak på kveldsorden!

Tilbake til den nærgående tanten. Hvorfor er det så vanskelig å snakke om det naturlig med noen nær seg? Man kan si til en nesten fremmed at man i grunnen ikke er lykkelig – men ikke til en tante, selv ikke med en 100 watter som gjennomlyser hele sjela for gud og enhver tante. Nå tror ikke jeg på gud – men tanter er man nødt til å se i øynene noen ganger..

Hva er ulykkelig? Ekte ulykkelig – og ikke bare f.eks fordi man ikke fikk ditt eller datt i år fordi kontoen streiket, eller balsamen ikke gjorde jobben den allikevel ikke kan fordi den er en bløff på fin flaske og servert av perfekte mennesker i en tvkasse. Forresten vet jeg svaret, mitt – men kanskje ikke ditt – og omvendt, vi er jo ulike. Og jeg gir pokker i balsam og annet søl. Men bruker shampo med alt i og ekte norsk vann med ekte svaner i. Ja ikke i dusjen, men de bor i vannet. Så det er ekte svanemerket..

Spagettien.. den er en illusjonstanke. Men på en måte kan den føles, tenk selv når det er kaos innvendig og du er som midt inni en skål spagetti hvor alt er bare ende på ende og umulig å nøste..

Forresten skrives spagetti med h – alt ettersom – men det betyr ikke noe for den er lik den med h også, er samme dynga med rot i en haug..

En sang – så får noen ihvertfall noe igjen for å åpne skrinet med det rare i…

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»140″>

15 kommentar to “Skrinet med det rare i..”

 1. Anonym Says:

  Av: mirapisani Hahaha.., nå er jeg så trøtt at jeg så tanter og spagetti, skåler og gud vet hva om hverandre her. Og ja, tanter er det umulig å skjule noe for. Onkler også. Kjente den lyslampa godt jeg nå.
  Natta på deg Tor.
  Mira ;))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe mira, men ikke lett Hehe mira, men ikke lett alltid tror jeg for andre å forstå alt jeg skriver heller. Tanter skal en passe seg for ja, hehe..

  Natta og sov godt..

  Tor

 3. tante BØ Says:

  Haha … Ja tanter kan være Haha … Ja tanter kan være skarpe : ))
  Men de mener valigvis ikke no vondt tror jeg : ))
  .
  God natt og sov trygt : ))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja tante B, men bare de Hehe ja tante B, men bare de "ekte tantene" mine, hehe. Nei, de mener nok ikke noe vondt, men ikke alltid lett å snakke om alt, selv med en tante..

  God natt og sov godt du og..

  Tor

 5. angel_dame68 Says:

  Lykke er en vei man velger Lykke er en vei man velger å -selv om veien kan være ganske bratt noen ganger. Husker ikke hvem som sa det, men
  "Lykken ligger i tankens kraft"
  .. vet det er for lett å si det, men minner på det likevel:


  .. dvs
  Don’t worry – be happy.   Ønsker deg en fred full natt Tor..

  Sorry må senlge på en God Natt til deg også Mira.. Siden jeg savner deg så mye.. så greier jeg nesten ikke gå inn på bloggen. God tanker til deg.

 6. angel_dame68 Says:

  glemte god natt bildet.. glemte god natt bildet..
  [url=http://www.butterfunk.com][img]http://i266.photobucket.com/albums/ii261/funkbutter/graphics/Good_Night/9_good_night_moon.gif[/img][/url]

 7. Anonym Says:

  rettskrivning : s p a g h e rettskrivning : s p a g h e t t i

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lykke er og store porsjoner Lykke er og store porsjoner tilfeldigheter tror jeg Angel. En kan liksom ikke uten videre si at nå skal jeg sette opp en timeplan som skal gi meg lykke i enden. Jovisst kan en materielt sett lage seg en vei mot økonomisk uavhengighet ved flid og pågangsmot, men for mange er ikke det ensbetydende med lykke. Penger blir en grå vane til slutt det og for mange.

  Følt lykke for en person kan være noe helt annet for en annen person. Og til slutt kan en ikke lure seg selv ved å si at man er lykkelig, ferdig med det – når man ikke føler den påståtte lykken.

  Takk for det flotte bildet..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hvis du ser etter Anonym Hvis du ser etter Anonym 09:38 så har jeg skrevet det på slutten, dvs at ordet skrives med "h" i. Noe av skrinets innholdet denne gangen var å skrive det uten "h" , altså delvis "feil" – fordi det var noe av illusjonen, men regner ikke med at alle forstod det..

  Tor

 10. mariee53 Says:

  Ja Tor Hvem er vel alltid lykkelige, spagetthi hehe,,bra!Mariee53

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nok færre enn mange tror Nok færre enn mange tror marie er ekte lykkelige alltid, vi blir lett lurt av det ytre, fasadene..

  Tor

 12. Lappa Lappeteppe Says:

  Likte det du skrev her! Likte det du skrev her! Tantene og onklene mine har aldri spurt meg om jeg er lykkelig, men jeg tror hvem som helst kan se om man er det eller ikke.
  Lyttet til sangen. Selv om jeg ikke er en sånn countrymusikk-dame, selv om jeg har hørt fine countrylåter, så var den behagelig å høre på. De synger vel om flyet som tar noen vekk fra dem, osv.? Ja… fly kan komme i så mange varianter, akkurat som budeier. Nå glemte jeg hva jeg skulle si, men ha en fin søndag!
  (Lillesøster)

 13. bramaputra Says:

  jeg tror kansje man har for mye fokus på å være lykkelig det er sånn som man skal være av og til det- folk skriver ikke teater og gode saker av både den ene og andre sorten om de er lykkelig.

  meningen med livet er andre ting og så!

  det er liksom ikke meningen at man skal være lykkelig

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har du fått nytt nick Har du fått nytt nick Lillesøster? hehe.. Nei det er helst den ene som spør, skjønt jeg har ikke mange igjen nå. Forstår ikke hvorfor hun spør, for hun har jo alltid svaret uansett, hehe

  Er en fin rolig sang, jo du har vel tolket teksten rett. Merkelig at kvinner er veldig ivrige på sangtekstene?

  Ha en fin natt og sov godt..

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mening bramputra, den Mening bramputra, den meningen, den er vel ihvertfall en illusjon og ingen som kan gi svar på. Menneskene søker lykken av naturlige årsaker, den gir mening, den gir velvære, den gjør at man føler at man betyr noe for andre. Det største i livet er ekte kjærlighet, de ordene kan ingenting overgå..

  Historien har vist at mange av de store kunstneren var dypt ulykkelige og ensomme, mange led et helvete. Den gangen ble de regnet for "syke", men vi vet jo bedre i dag..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: