Hm.. SUV-kvinner..

Du ser henne komme med stivt blikk og redsel for at veibanen er redusert til en sykkelsti og panseret 50 meter langt og 5 meter bredt – SUV-kvinne kommer, søk dekning! Beklager, men SUV’er ble ikke laget med kvinner i tankene til konstruktørene. Jeg tipper at i 9 av 10 tilfeller er det mannen i huset som vil ha en SUV – og kona heller en Polo.

De siste dagene har bestått av noen SUV-kvinne opplevelser og jeg føler litt medlidenhet med enkelte av disse skremte kvinner bak rattet på en bil de føler de ikke har helt kontrollen over. Enkelt sagt finnes det 2 typer av disse skremte, den ene er den vanligste, hun er så redd at bilen er for stor alle steder at stort sett går det i skillpaddetempo straks veibanen er mindre enn motorvei.

Den andre typen er den som kjører flatt, sikter og lukker øynene (og hodet) og håper på det beste. Joda, er sikkert noen kvinner som takler SUV’er like bra som menn. Men veldig ofte kan man se på lang avstand at det er en kvinne som kommer i en SUV, særlig når det blir litt trangt, enten det er vei eller parkering. Egentlig tror jeg flere av de hater kjerra. Samtidig som de er redd den og.

Typisk er den ene jeg møtte i går her på lokalveien. Det er jo snø nå og selve midten av veien noe smalere enn vanlig pga brøytingen. Men, en SUV har og firehjulstrekk i de fleste tilfeller, og er høyere enn de vanlige kjerrene, så man kan trygt ta å kjøre oppå en snøklump på 10 cm. Der kommer hun i mot, stivt blikk som prøver å se over rattet på monsteret. Og for henne finnes bare "midt i veien".

Jeg stopper litt til sides på skrå opp i snøkanten etter plogen, det er plass nok til en lastebil på siden av meg. Sakte smyger hun seg nærmere, og nervøse blikk vingler frem og tilbake. Så stopper hun. Jeg venter. Hun speider og speider over rattet, fra side til side. Men venter. Hun venter på at jeg skal kjøre over snøhaugen og forbi henne på fortauet, ja for hun står jo midt i veien i sitt skremmende beist. Til slutt går jeg ut og bort. Hun ruller ned vinduet.

Det hele ender med at jeg overtar og triller kjerra med 3 unger i baksetet, en dog i fremsetet, 5 meter skiboks på taket og cowboymusikk i høytalerne, forbi min egen med 1 meter klaring på hver side. Og på toppen av det hele sier damen at de har hatt bilen i nesten 2 år! Håpløst..

Neste er standard parkeringsrutine for dame med SUV på parkeringen til matsjappa. Man kommer inn på parkeringsplassen midt på langsiden, dvs foran døra, ellers er det plass til to rekker med biler i bredden. Men, i de aller fleste tilfeller kommer SUV-kvinnene med stive blikk og parkerer rett frem. Selv om det der er oppmerket for handikappede med blå asfalt og skilter. Noen ganger så er det såvidt plass mellom to andre dameSUV’er rett frem, men nr 3 presser seg inn, dvs sikter og "la gå!" og håper det beste. Men, ikke alltid er det særlig lurt når så dørene i bilen ikke går opp etterpå..

Butikksjefen er skikkelig forbanna på disse "SUVkjerringene" som han kaller de. For det første så okkuperer de fast handikappedeparkeringene, men og vareparkeringen som er ved siden av disse igjen. Og ingen bulker og dunker mer i andre biler enn disse "SUVkjerringene". Det virker som om de ikke klarer å beregne hverken bredde eller annet på bilen. Nytter ikke å presse seg inn når knapt dørene går opp og 2 unger sitter klar bak og slår opp dørene straks mamma drar i håndbremsen. Da blir resultatet en kjekk bulk i hver sidebil, eller det vi kaller "Ikeabulker".

Rett før jul var jeg utenfor en butikk og skulle parkere, ventet på en SUV-kvinne som holdt på å bakke ut. Men synd kameraet ikke var med, en skulle ikke tro det var mulig. Hun kikket og kikket, strekket og strekket på halsen, hodet frem og tilbake, ja det lyste panikk utav øynene. For å gjøre det kort, når hun endelig var kommet seg avgårde hadde hun klart å kjøre av speilet på bilen til høyre i båsen, laget bulk i døra på den til venstre, og jaggu bakket hun ikke med hengerfestet inn i en i motsatt rad, men så bare kjørte hun avgårde uten videre med det redde hode strekkende forvirret over rattet..

Det er vel ikke for ingenting at snittkvinner ønsker små biler ala Polo. Selvsagt finnes det som sagt de som er minst like gode som den beste mann å kjøre større biler og, men SUV’er er nok ikke kvinneflertallets favorittbil. En annen sak er at de fleste har egentlig ikke bruk for en SUV. Helst er det vel en slags trendy greie for endel menn, for det er få fordeler med en SUV kontra en ordinær stasjonsvogn dersom man ønsker litt mer bagasjeplass enn i en personbil.

En kjenning som er salgsjef hos et bilfirma har vel og flere ganger fortalt om fenomenet – er de to som skal handle bilen, er det ofte standard at mannen ønsker en SUV, mens kvinnen i huset heller ønsker en ordinær sak. Men som regel får mannen viljen til slutt..

24 kommentar to “Hm.. SUV-kvinner..”

 1. Et realt rotehue Says:

  He he he,kjente meg igjen i He he he,kjente meg igjen i noe av det her.
  Jeg lukker øya og håper på det beste,he he
  JEg lærte å kjøre bil i en toyota Crown stasjonsvogn.
  Ganske stor den også,
  men SUV`n er nok større uansett.
  Jeg vil gjerne ha stor bil,
  men ikke større enn at jeg kan håndtere den heller da.
  Uansett,veldig morsomt🙂

 2. May-Britt Says:

  huffamei da=) Jeg kjører en sånn, ikke så svær den da, Hona C-RV men 4wdr.
  Men jeg er alene om å kjøre den, gubben har ikke lappen, men jeg er ikke sånn=)
  Kunne tenkt med en mye større jeg, herlige biler som jeg føler meg trygg i=)
  Opp bakkene hit er det bratt, sånn sikksakk vei for å komme opp, og jeg har bare helårsdekk, men ikke no problem, ambulansen sto fast her om dagen=)
  (damesjåfør)  he he. Jeg er guttejente (dame), hender jeg sier…….helv….s kvinnfolk også
  Til andre ute på veien, eller sat…s hattkailla
  Fin kveld til deg=)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Toyota Crown rotis? Det Toyota Crown rotis? Det minnet meg på en svart utgave jeg engang restaurerte helt for en kjenning. Han hadde hatt den siden den var ny og nektet å la den dø og bli armeringsjern, hehe.

  SUV’er er ikke store dersom en ser på lengde og bredde, men de virker større for mange fordi de er rimelig firkantete og høye. Jeg liker heller ikke småbiler, de for upraktiske synes jeg. En stasjonsvogn er en fornuftig bil dersom en ikke skal ha en bil til å kun kjøre frem og tilbake til jobben med seg selv og matpakka.

  Ellers er jo VW sine kombikasser veldig greie, dvs Caravelletypene. De er jo gode å kjøre og i tillegg. Og med rette motorer like spreke som vanlig personbiler..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei de er jo ikke særlig Nei de er jo ikke særlig større enn en vanlig halvstor personbil May-Britt, men kun litt høyere og mer firkantet, må være det som skaper manges usikkerhet? Blir litt som når en kjører trailer, ofte er de høye, men som jeg sa engang til en som satt på at det som økes i høyden behøver ikke mer bredde. Tvert om får man jo bedre oversikt da.

  Er sikkert bratt der du bor ja, så firhjulstrekken er på rette stedet der. Men neppe er det særlig nødvendig for de som f.eks knapt er utenfor Oslo om vinteren. Når det er sagt gir ikke firehjulstrekk alene noen garanti, har sett mange som har kjørt seg fast med den og. Så sjåføren er uansett en viktig del enten firehjulstrekk eller ikke.

  Noe av fingeren min i dette innlegget peker og på menn, særlig de som trumfer igjennom et kjøp av en SUV bare fordi de "digger" en sånn kjerre, selv om de ikke har bruk for den strengt tatt. For endel menn har nok en slik sak en litt potensforsterkende virkning, hehe

  Ha en fin kveld du og..

  Tor

 5. tante BØ Says:

  5.83 lang og 202 bred … 5.83 lang og 202 bred … det er stort det : )) hehe
  Brom brom.
  .
  Fornøyelig å lese : ))

 6. ¨bamse¨ Says:

  Som ungdommer som Som ungdommer som øvelseskjører må ha en "L" bak på bilen, burde kvinner ha en stikkers bak på bilen som sier: "forsiktig, kvinne bak rattet".

  Men de er jo i blant også fornøyelige da, hvis man holder seg på avstand….

 7. Anonym Says:

  Javel? Men så må jeg som kvinne på 160cm og med et kjøretøy som før en SUV til å se ut som miniatyr at dere menn er neimen ikke noe bedre. En kvinne i en suv tenker litt. En mann i en suv trur han eier veien. Med 24 tonns last, på glatte veier er det ikke lett å bremse for meg. Det driter mannen i suv’en i. Han freser forbi, og svinger inn rett foran snuta mi. Gud hjelpe hvor ofte jeg har hatt lyst til å trå inn gassen istedetfor bremsen. Bare så dere vet det.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Pyttsann nei tante, er ikke Pyttsann nei tante, er ikke store saken det der, hehe

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, vel bamse, den Hehe, vel bamse, den uttalelsen kan kjapt få følger, om enkelte kvinner føler seg liten i bilen så kan de være svært så store i ordene, hehe

  Tor

 10. ¨bamse¨ Says:

  Er redd du kan ha rett, ja… Er redd du kan ha rett, ja…

 11. Mona-Lisa Says:

  Mannssjåvinistisk pjatt! Jeg har kjørt SUV i 5 år, og ofte kjørt fletta av mannssjåvinister! Ellers sier innlegget alt om ditt syn på kvinner, og fortjener ingen ytterligere kommentar!

  Mona-Lisa.

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig at mitt utganspunkt her Enig at mitt utganspunkt her var noe sterotypt Anonym 00:45. Ingen med fornuft i behold kan påstå at "alle" menn er bedre sjåfører enn kvinner. Det blir for dumt å si, for det finnes nok av menn som heller burde tatt bussen eller sykkelen enn bilen.

  Mitt poeng her var vel mer dette med kvinner og SUV’er, litt generelt ja, men allikevel er det endel faktum bak noe av dette, kanskje av naturlige årsaker og uten at kvinner dermed skal stemples som slik eller slik. Og som du ser nevner jeg – og kritiserer noe av årsaken til at endel kvinner kjører den SUV’en de kanskje hater, nemlig mannen som bestemte uten å ta hensyn til hennes ønsker.

  Jeg nekter nesten å tro at disse kvinnene jeg nevner har hatt et absolutt ønske om å ha en SUV som nr 1 på lista. Men når det er nevnt så finnes det nok kvinner og som ser litt statusaktig på saken, hva status de nå da ser i en jålete firkantet SUVkasse. De ekte varene i den bilklassen, forbildene og stilene, har de ikke råd til uansett..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Håper de huske adressen Håper de huske adressen bamse, hehe..

  Nei de må vel tåle en spøk? Vi menn må jo tåle slike spøker hele tiden, altså om alt vi er underlegne i, hehe

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok «Mona-Lisa»..
  Tor Ok "Mona-Lisa"..

  Tor

 15. ¨bamse¨ Says:

  Ja må nok tåle mye vi…… Ja må nok tåle mye vi……

 16. Mona-Lisa Says:

  Supert Jærskalden! Slik innrømmer du din mannssjåvinisme! Ypperlig!

  Mona-Lisa.

 17. Anonym Says:

  Endeli. Er heilt enig me anonym 00,45 å mona-lisa om at du er ein ekkel mansjovvinist. Å det var bra att du endeli viser det vi længe har visst. Da har vi deg som du reterlig er.

 18. davyen Says:

  `Suv« er Er herlige biler Trygge og gode på føret nå om dagen.
  Det som ikke er bra er de mange idiotene som kjører dem,men det gjelder også alle typer biler.
  davyen.
  Hørt denne forresten .???
  It`s not the fart that kills.It`s the smell.

 19. trultemor- Says:

  er sannelig en god del både kvinner og menn som ikke burde kjørt suv!
  Noen tror de eier veien, mens andre er livredd de ville blomstene i veikanten!
  Nå er det ganske stor forskjell på størrelsen på disse suv’ene da…
  Det er stort sett en tilvenningsgreie det…
  Om jeg kjører Hiace eller Rav4 så blir det ett fett, men trives GODT i min helt vanlige personbil.

  Med større bil på en parkeringsplass så ville nok hodet mitt også gå litt rundt på ei kule, bare for se til at jeg IKKE er skyld i bulker.
  men vi som er oppflasket i ferjelandskap kan ikke være redd for andre biler…rettogslett.
  Å beregne bredde gjør jeg ikke like godt som min mann,så jeg stopper heller, der han bare durer på (har kanskje noe med smidighet i trafikken å gjøre også…)
  Ser du erter på deg både den ene og den andre her;) 

  ha en god kveld!

 20. Mysan Says:

  Når dama aller nådigst Når dama aller nådigst får lov å kjøre bilen på fritiden, fordi mannen bruker den til matpakka si om dagen, og eller alltid kjører når de skal noe sammen, så må man faktisk regne med at dama aldri får vent seg til bredde og størrelsen på bilen. Skyld på mannfolka som kjøpte bilen og ikke lar dama kjøre!

  Når det er sagt så har jeg problemer med å forstå folk som kjøper disse drivstoffslukerne med tilhørende utslipp. De aller fleste eierne av disse digre drogene bruker dem ikke til annet å kjøre til og fra jobb, barnehage og butikk. Kanskje det er for menn med andre mangler?

  – Mysan –

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror noen må omskrive den Tror noen må omskrive den defineringen Anonym 02:16 dersom man er sjåvist pga en stupid bil som mange kvinner visst ikke akkurat digger. Mulig du bør lese om igjen om dagen når du er våken..

  Tor

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda, ok kasser davyen, men Joda, ok kasser davyen, men så veldig praktiske er de ikke alltid kontra en middels stor stajonsvogn. Er en hype mer eller mindre. Mange av de ser heller ikke ut..

  Ja har hørt den varianten før hehe..

  Tor

 23. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, er enig trultemor, er Ja, er enig trultemor, er både kvinner og menn som ikke takler det helt, men ofte digger mennene kjøretøyet selv om de ikke mestrer det. Selv liker jeg ikke småbiler, "skoesker" – de er for upraktiske.

  Det er mye problemer med SUV’er på parkeringsplassene her, noe er sjåføren, men og det faktummet at båsene mange steder er så smale at man knapt får opp dørene selv med en vanlig kjerre.

  Blir alltid noen som slenger med fingrene straks en skriver noe om kvinner den veien der, men de får bare spy ut galle sin.

  Ha en fin kveld..

  Tor

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er vel akkurat litt av Det er vel akkurat litt av poenget mitt det der Mysan, det at ofte står det en mann bak og bestemmer kjøretøyet til slutt. Når det er proklamert så finnes det da kvinner og som er opptatt av de kule SUV’ene, det å være litt inn..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: