En langkort oppdatering..

"Jeg venter på svalene – den frie vårlek over villblomstene i Sørlia", svarte hun. Jeg smilte til gamlemor på årgangsmelkerampen i veikanten – hennes bein dinglet ned med kalosjer og hjemmestrikkete grå ullstrømper over kanten. Skjørt hadde hun til tross for minus her i vinterskyggens dalside. Og ekte bondekoneskaut med frynser. Hun pekte mot sør, sikkert der Sørlia var, og smilte med minus i tenner og så mange ekte smilerynker at hun bare måtte ha levd et smilende liv.

Det finnes ikke så mange gamlemorer på fordums melkeramper lenger, ei heller busser med buet bakdel og stativ for melkespann – og for å ikke nevne den trauste fjordingen med melkespann i kjerra med trehjul og knirk. Jeg er glad jeg har opplevd noen av disse ekte menneskene og det livet som var – det er snart glemt og druknet i SUV’er med turbohyttefolk som freser forbi og skvetter søle på gamlemor som de ikke har tid å se..

Det er nytt år – forsetter? Nei – og jo. Jo fordi jeg alltid sier at i år da skal jeg og være meg selv, bare. Eller det er pokker ikke bare alltid. Lister over forsetter er bare tull, man behøver ikke et nyttår for forsetter, dessuten ryker de som regel som de illusjonene de er, særlig de skapt i nyttårsrusen.

Eller jo, jeg skal prøve å være snillere, mer tolerant, men det prøver jeg ofte hele året å forbedre meg på. Vi mennesker er jo mennesker. Og siden jeg er meg som ikke bryr meg om å sitte på pidestall for enhver pris så kan jeg jo starte godt med å unnskylde meg ovenfor m-l for at jeg reagert med sinne i frustrasjonen nå igjen. Det er liksom ikke meg. Og jeg skal slette de kommentarene, jeg får vondt i magen av å tenke på de, for det er totalt unødvendig at to voksne mennesker skal si slikt til hverandre. Ok, du kan si hva du selv mener fritt, det er din fulle rett, men jeg vil ikke for min del ha ord stående fra meg som jeg innerst ikke mener, men som er kun sagt i et frustrasjonsinne som jeg burde klart å kvele.

Ellers har det vært rimelig travelt siden rakettene, og den lille tiden jeg har hatt til over for å bruke på nettet har gått til det andre "prosjektet" som har vært problematisk pga serverproblemer og programmeringsfeil, noe av meg, men også av de jeg leier plass hos. Nåvel, det skal liksom enda være hemmelig, og er noe som vil ta tid da jeg starter å bygge fra bunn av og må lære meg på nytt den delen. Og det er pokker ikke enkelt når hodet er alle steder samtidig..

Og jeg må enten kjøpe nye ski, eller kun pleie knærene og renne på akebrett heller. En dust kjørte over skituppene mine med kjerra og da knakk begge og jeg som da var i siget vred knærene av bråstoppen og kjørte den ene stavpiggen inn i hans bakdør, nesten gjennom. Vel, og Hah! Han kan bare ha det så godt! Fjompenissen!

Enda dras veden inn på arvet håndlaget trekjelke, det er koselig. Det er både kos og forbannelse med denne urvinteren som ikke hører hjemme her som har inntatt Skaldelandet. Men jeg finner mye morro med den og, bedre det enn å sitte og sutre og klage. Kan bli mange år til neste gang, i fjor f.eks kunne en nesten kjøre hele vinteren på sommerdekk, noe som er standard her mer eller mindre.

En fordel med dyp frost er at kanskje ryker noe utøy som f.eks hantikker og annet som ingen vil savne om bestanden minker litt. Minuset med faunaen er at det er mange fugler som dør nå i frosten, vanligvis overvintrer mange arter her pga at klimaet er slik at de klarer det såvidt i de normale milde vintrene her. Jeg forer som bare det, går snart 5-6 kg frøblanding til dagen og meiseboller og nøtteposer varer ikke lenge. Men så øker det hver dag med nye fugler og det er sikkert etpar hundre her nå. Og Henrik Spurvehauk har fått en konkurrent som heter Tårnfrid Tårnfalk, men hun er så kjapp at jeg rekker ikke ta bilde av henne, ikke enda..

Det var en kort, men langdryg liten oppdatering fra Skaldeland..

Ah.. musikk, må ha med det jo, glemte meg nesten, et øyeblikk, må finne en passe låt, en ferskvare siden det er nytt år..

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ height=»202″>

.

.

Til neste gang: Vista la Hasta and fuck Vista Compatibility, hehe…

17 kommentar to “En langkort oppdatering..”

 1. tante BØ Says:

  Der var du jo : ))
  Godt Der var du jo : ))
  Godt Nytt År !!
  Jeg har vært å gløtta etter deg. Begynte å bli bekymra : ))
  Nå må jeg lese en gang til.
  Jeg bare raste igjennom : ))

 2. May-Britt Says:

  Hei=) Godt nyttår til deg
  Har savnet deg litt allerede tor

 3. Anonym Says:

  Av: mirapisani Ja der var du. ;D)
  Nå først skal jeg lese innlegget ditt. Har krangla litt meg øynene mine i dag.
  Mira ;))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt nytt år tante B!
  Har Godt nytt år tante B!

  Har hatt det travelt i det siste får jeg vel si, og hatt lite tid til nettet. Men nå er det hverdager igjen så det blir kanskje bedre snart. Må ha ro for min del for å kunne skrive, og det har det vært lite av her hjemme i det siste.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt nytt år til deg og Godt nytt år til deg og May-Britt!

  Takk for at du har "savnet" meg, hehe. Men det gjør godt å høre at noen setter litt pris på en selv, så takk for det. Og for nye som er her så skal de vite at det er mange koselige og omtenksomme mennesker her, selv om støy og bråk kan få vel mye oppmerksomhet, så er ikke det representativt for bloggens kjerne, tvert om.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt nytt år Mira.
  Er du Godt nytt år Mira.

  Er du uvenn med øyene dine i dag? hehe. Vel, det kan skje for meg og av og til..

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg skal prøve i morgen å Jeg skal prøve i morgen å få svart de kommentarene jeg ikke har svart på i de andre innleggene – jeg har ikke glemt de, og jeg setter alltid stor pris på de kommentarene jeg får av dere.

  Tor

 8. Et liv å leve Says:

  Mange kloke ord. Først og fremst er vi mennesker! Det er bra å ha positive visjoner å arbeide mot. Det ska vare morosomt. Det er vanskeligere når vi sier "jeg skal ikke". Hjernen skjønner ikke ordet ikke, så da blir bestillinga omvendt. Ha en fortsatt god dag!

 9. Anonym Says:

  Av: mirapisani Jeg fikk ikke lest det før nå jeg. Hadde forferdelig vondt i øynene i går. Får litt betennelse noen ganger og da får jeg hverken lest, eller gjort stort annet. Kloramfenicol tok knekken på faenskapen.
  Gleder meg til du får tatt bilder av Tårnfrid Tårnfalk. ;D)
  Når jeg leste dette fikk jeg vondt i hjertet. Tenkte på fuglene som er vokst opp hos meg og som ikke får mat nå. Jaja, naturen er nå en gang sånn. Håper de flytter noen kilometer på seg til de som mater i sprengkulden.
  Ha det fint.
  Mira ;))

 10. davyen Says:

  Godt nyttår Tor Håper at det nye året blir godt for deg og at du skriver like fine innlegg i tiden som kommer.
  Så et spørsmål .Støy og bråk er ikke representativt for bloggens kjerneskriver du. Nei korekt ,men hvem er kjernen.
  Jeg kan nok ikke være inkludert der, for som en annen blogger skrev en gang.Alt bråket begynner alltid hos davyen og da er nok sikkert ikke jeg en av kjernen ,men det gjør ikke noe så lenge min stemme blir hørt og forstått enten man liker det eller ei.Jeg trives med å være utenfor det gode selskap. Ønsker deg en fin dag og gleder meg til å lese dine fremtidige innlegg
  davyen

 11. medi Says:

  Ønsker også Jærskalden Ønsker også Jærskalden alt godt for det nye året.
  Og gleder meg til framtidige innlegg.

  medi hilser.

 12. Ingeborg Says:

  Stilig … stilig… den heddingen din var.
  Fint du er igang igjen.
  Må rulle opp igjen for å nyte det bilde. Sånt gjør meg helt salig.
  Ha en fin kveld.

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja du er inne på det der Et Ja du er inne på det der Et liv å leve. Noe å strekke seg om på flere områder er bra såsant det føles godt og frivillig – og ikke som tvang..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hender jeg og får Hender jeg og får betennelse i øynene mira, er visst mange som får det av og til. Som regel hjelper det ofte å holde seg unna all lesing og alle skjermer etpar dager.

  Blir ikke lett å ta bilde av Tårnfrid, hun er som lynet og borte på sekunder med en steik i klørne. Han i butikken her sa at de hadde aldri solgt så mye fuglemat som nå, så tydeligvis er det mange som forer, sikkert og hos deg.
  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk davyen, og ønsker deg Takk davyen, og ønsker deg det samme. Angående skrivingen kan jeg ikke garantere noe som helst.

  Kjernen, bloggens kjerne. Tja – det må vel bli de som er her i tjukt og tynt, holder ut og skriver trofast videre uansett? Naturlig er det slik i alle bloggsamfunn at noen alltid er "igjen" og at det alltid kommer nye døgnfluer innom og skal prøve blogging for så å bare forsvinne like raskt som de kom.

  Bråk og støy dukker opp både her og der i perioder, er et problem som har vedvart lenge samme hvem som har vært her. Som kjent kaller jeg disse for våre "spøkelser", de fleste små nettsamfunn har også sine spøkelser. Men fordelen av et personlig nettsamfunn, eller blogg, oppveier mye av det negative som finnes i perioder.

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk medi, og ønsker deg Takk medi, og ønsker deg det samme..

  Tor

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Ingeborg. Ja den ble Takk Ingeborg. Ja den ble ikke så verst, nå når jeg har funnet en mer kjapp måte å lage de på er det greit å bytte litt av og til, fornye liksom. Eneste jeg enda er usikker på vedrørende denne siste er om jeg bør flytte teksten helt til høyre(?)

  Er forresten ikke så lenge siden jeg tok akkurat det bildet.

  Ha en fin kveld..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: