Vårtegn! ….?

I morgen er starten på våren i Skaldeland – jeg må si meg enig i tanken til epistelskriveren i lokalavisen. Så nå har skalden vært ute og myst etter vårtegn – med ski på beina og termoundertøy samt 2 par ullsokker, ullvotter og trippelstrikket nisselue med ekte dusk.

Oppi et nakent bjøketre oppdaget skalden et gammelt skjærereir, men det gir ingen vår. Da han la øret inntil bjørkestammen med håp om å høre sevjen som jublende strømmet våryrt til topps – frøs øret fast i neveren, samt den ene votten som støttet den vårsøkende skalden.

Men skalden er sta, vårtegn skal finnes, så i siste desperate forsøk spadde han seg ned i snø og is i et bed hvor krokuser bor. De er jo ekte vårtegn. Uten resultat å vise frem, bar han så inn mer bjørkeved mens rimpusten stod ut av munnen som på et alminnelig lokomotiv fra Robert Stephenson & Co.

Etter å ha tint opp skroget – leste skalden resten av epistelen og fant ut at vedkommende mente at man skulle begynne å trene seg opp til våren i morgen. Våren selv ankommer garantert 1. februar stod det til slutt, og snøen burde nå ta til vett og komme seg til fjells igjen der den naturlig bor – vi skulle jo bare ha litt pynt til jul – og normalt ville vi nå vært i gang med å klargjøre gressklipperne med vårservice og ny trekkoppsnor – og ikke spinne rundt med snøfresere og isøkser..

Skalden myste ut vinduet på Vestpolen – og ble var noe som lente seg mot glasset – en roseknopp? Jepp, sannelig. Et vårtegn! Jippi! For å bevare gleden og troen nektet han å gå ut for å beføle tegnet slik at den ikke avslørte det motsatte, dvs at den egentlig var hermetisert og glassert av isdronningen..

Global oppvarming er hermed velkommen i korrekt form..

10 kommentar to “Vårtegn! ….?”

 1. tante BØ Says:

  Du får vel vente til det Du får vel vente til det vipper over på nytt år hvertfall synes jeg
  før du begynner å leite etter vårtegn. hehe
  Men jeg har faktisk ett her : ))
  Sola har klatra litt … bitte litt … høyere opp på blokka tvers over her.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tenkte jeg kunne hjelpe litt Tenkte jeg kunne hjelpe litt på fremgangen og sette ut en vifteovn nedi hullet jeg gravde i snøen for å få ruget frem krokusene tante, hehe

  Men snøen har en fordel, den kom før frosten satte seg, og da funker den som isolasjon og frosten får ikke tak i bakken. Så når bare regnet en dag har jaget snøen er plenene klar for vårklipp, hehe

  Tor

 3. tante BØ Says:

  Det er bra Tor : ))
  Her har Det er bra Tor : ))
  Her har vi varmerør i bakken mellom blokkene.
  Åppå der har Gubben planta Krokus. De pleier å komme ganske tidlig : ))
  Men nå er jo alt her lengre enn langt etter vårtegna på Jæren.

 4. bramaputra Says:

  flott du omtaler deg sjøl i tredjeperson sånt er det altfor lite av-  herkules poirot- gjorde også det i gårsdagens krim– ellers er det formye av at man skal beklage at man finnes- og det er ikke kledelig-
   du kan sikkert snart gå på skøyter til danmark-  ikke la deg lure av noen fantasier om vår-  

 5. Først og sist Says:

  Godt nytt år..Tor.. Skal en tur til "Skaldelandet" i morgen..ikke mye vårtegn i luften..
  Men du verden så flott..

 6. Ingeborg Says:

  Hvem av oss finner … første vårtegnet?
  Du på Jæren eller jeg på Østlandet …
  Jeg tror du vinner.
  Mvh

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lur han gubben din tante B, Lur han gubben din tante B, hehe. Men krokusene er noen skikkelige tøffinger. Ja er nok få vårtegn slik det er her nå, men de kommer nok snart..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det veksler jeg på Det veksler jeg på bramaputra, og bruker 3. person også når jeg skal gjøre litt narr av meg selv, hehe.

  Våren kommer straks bakken er grønn igjen..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei først og sist, men de Nei først og sist, men de kommer nok. Ja her er rene snøeventyrverden, så en får nyte den sjeldenheten når den først er på besøk..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Si det Ingeborg, men Si det Ingeborg, men vanligvis er våren tidlig ute her av naturgitte årsaker. Får håpe du og finner tegnene tidlig..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: