Salater..

Det er lett å trø i salatboller her, gå i baret som vi sier. Og jeg selv går heller ikke fri for å labbe med pailabbene rett uti. Selv om jeg bevisst alltid prøver å se meg for, så skjer det av og til. Men jeg skal ikke unnskyldes mer enn andre, bare så det er sagt – tror den tøffeste dommeren min er meg selv.

Nå var det en litt spesiell greie som fikk bort gangsynet, og den kunne vært adressert til andre og enn kun Qvinde, men det var ikke ment som noe mot hennes person, kun dette med av/på kommentarer. Dog dårlig taklet av meg selv i måten jeg sa det på.

Men jeg tror vi forstod hverandre via bakrommet etterpå, og jeg har ihvertfall beklaget mitt overtramp og slettet fadesen. Egentlig en fillesak som jeg selv blåste for mye opp. Jeg har ikke noe personlig mot henne, men det blir jo for personlig slik jeg gjorde det.

En sak som irriterer meg er at straks det er noe murring så dukker det opp anonyme troll ut av ingenting, man kan jo lure på om noen nærmest overvåker bloggen etter enhver anledning til å spa frem ville teorier for å så splid og annet møkk. Og det er mye samme kverna det stadig males på, og med kun fantasikorn, eller korn som er spist opp i fjor i fellesskap. 

Hvorfor? Og når trollet, eller trollene er i gang spres gallen ofte både her og der. Jeg hadde vel et innlegg for en stund siden om bloggens "kjære troll" – og de holder visst ut trofast enda. Hvorfor ikke komme ut i lyset og kjefte ut og bli ferdige? Greit at du/dere skjeller meg ut så snart det er en sjanse, for jeg er rimelig herdet etter år med troll, men ikke alle er det. Personlig synes jeg det er rimelig feigt å skjule seg for å si sin negative mening. Man får mer respekt med å stå frem som den man er.

Jeg har sagt det før: Å overleve her i lengden er en balansekunst og evne til å skille hva som er hva. Samtidig må en kunne ha meninger, ellers blir alt tannløst til slutt. Å tabbe seg ut er noe ingen er skånet for, men hva man gjør for å reparere etterpå betyr mye. Det er menneskelig å feile, men jeg nekter å ta den kjennsgjerningen til unnskyldning for min del i dette tilfellet.

I dag består bloggen i hovedsak av nyere innbyggere, og måtte de få oppleve mindre problemer og herjinger enn vi få oldinger som er igjen har opplevd i vår tid bakover. Jeg selv har vurdert flere ganger enn jeg har fingrer om jeg egentlig gidder dette når det har vært bråk og atter bråk i alle retninger i perioder bakover i tid. Det vil og alltid, som ellers i verden, være slik at ikke alle liker en selv – og noe en også må forholde seg til på en blogg som dette.

Vel, det får være nok om dette for denne gangen for min del, jeg ønsket bare å avslutte den siste salatenlabbingen min uten å unnskylde meg selv for min tabbe – og forklare i klartekst at jeg ikke har noe personlig i mot Qvinde som menneske, noe jeg følte jeg skyldte henne å si her til alle. Å være uenige i saker og meninger ellers er jo noe som er fritt for alle, og slik må det være..

15 kommentar to “Salater..”

 1. Et realt rotehue Says:

  Du innser jo hvertfall at du Du innser jo hvertfall at du har tabba deg ut da,
  uten at jeg kan si hverken det ene eller det andre.
  For det der fikk jeg ikke med meg.
  Når det gjelder uenigheter og troll,
  så har vel di fleste av oss opplved det tror jeg.
  Jeg for min del er visst så mye bedre enn alle andre om dagen,
  uten at jeg helt kan skjønne hvorfor.
  Uansett,jeg er nå glad du er sta og blir jeg da🙂
  Ha en fin kveld.

 2. bramaputra Says:

  absurd er hele meningen med mangen ting man undrer på,om man vet nok om det-om man ikke har spesielle interesser for å forstå ting mellom linjer,så får man ikke glede av dette her,om man liker all denne konfliktmøljen.-

  det er ikke gøy å vite at folk har det vondt fordi fordi de har prøvd å være blogger  her og så virket det ikke helt som forventet- og det er mangen mennesker i dette landet- det er liksom ikke helt holdbart å vite at man forstår x utifra erfaring- kansje x er et menneske man ikke har forutsetning for å forstå-  sånne problemer må jo oppstå-
  å ha dorlig samvittighet- både og- jeg må prøve å bli mer kynisk med mennesker- men uansett er det alltid gale og alt blir missforstått i værste mening,jeg egner meg nok ikke for sosiale sammenhenger-
  man kan nok ikke forvente at noe blir bedre- noe blir bedre noen steder
  det får man ta til takke med-  

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er ikke så mye annet å Ja er ikke så mye annet å gjøre enn å innrømme det rotis. Det ble feil måte å gjøre/si det på rett og slett. Ihvertfall for min del.

  Du har nå alltid vært grei og bare deg selv synes jeg. Man kan ha sterke meninger uten å bli ufin og. Men lett å tolke det som noe annet for enkelte av og til.

  Ha en fin kveld du og..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg har merket at jeg over Jeg har merket at jeg over tiden jeg har vært her stadig søker meg helst litt unna konflikter som dukker opp av og til bramaputra. Jeg er ikke direkte konfliktsøkende, men heller ikke redd for å si mine meninger dersom jeg føler for det. I den sammenhengen må en balansere mellom person og sak så godt man klarer. Men, endel gammelt rusk her på bloggen er såpass personrelatert at det ofte blir nesten umulig å si noe. Dvs når saken blir person og ikke mening eller en sak.

  Problemet for min del er at det da går ut over den egentlige grunnen til at jeg er her, nemlig for å blogge. Hvis jeg engasjerer meg. På en måte slik som skjedde i dag og, hadde jeg hatt vett til å tie, så kunne jeg nå heller f.eks skrevet om tvillingbudeiene Lubida og Luboda og deres store jentesprang etter en halvrar villmann fra slettelandet. Men i stedenfor må jeg skrive og beklage mitt idiotiske sprang her i dag.

  Og du må at tro jeg har kjeftet på meg selv for løpske fingrer og truet med taperullen, hehe..

  Tor

 5. bramaputra Says:

  nei man må være seg sjøl og stå for det- du ror formye i suppen her- jeg gjør det sjøl og
  kunne godt tenkt meg å skrive ærlig hva jeg mener-
  men våger det ikke-
  emigrasjon ? det kan være lurt det.
  en øde øy høres fristende ut.
  alle andre må jo ta bloggingen seriøst,og forholde seg- ta til etterretning kritikk-  sånn er virkeligheten- vist ikke man kan stå inne for det man er. så har man et problem- det er jo dette sammfunnet forøvrig fuldt av
  problemet i dette snillistisk greiene er at man ikke kan kalde en spade for en spade- 

 6. davyen Says:

  Kjære Tor. Å skrive det man mener er mye bedre enn Å gå som katten rundt grøten.Jeg kan ikke se at du hadde noen grunn til å unnskylde det du skrev.Den der kjerringen var bare ute etter trøbbel og hatet hennes er myntet mest av alt på meg.Du så jo hvem hun mente var sjefen her.Så ikke vær svak Vær glad for at hun foreløpig i hvertfall er borte.Dette er min mening Tor og jeg står for hvert ord.
  davyen

 7. ¨bamse¨ Says:

  Nå fikk ikke jeg med meg Nå fikk ikke jeg med meg alle kommentarene….
  men du var jo inne på et godt poeng.

 8. Ingeborg Says:

  Det var ikke nødvendig med noen unskyldning, Nei. At noen ikke tåler kritikk bør ikke målbinde et helt bloggsamfunn.
  Damen det henvises til har jo tatt en sånn avstikkermanøver før. Også da fordi det ble stilt spørsmål til henne.
  "ler" … greit å vite, kanskje, at det ikke skal så mye til.

  Sov godt gutter.

 9. Qvinde Says:

  Bare å nevne mitt nick så Bare å nevne mitt nick så er det i gang.. Forskjellen på dere og Jærskalden, er at Jærskalden har et godt hjerte.. Faktisk overrasket over Ingeborg nå. Men begynner å forstå ting.. Folk er ikke alltid som man ser dem, på godt og vondt…. Kos dere.

 10. Qvinde Says:

  Tor Takk. Jeg forstår at din tanke var god, selvom det selvfølgelig måtte utvikle seg til dette nok engang… 

 11. Qvinde Says:

   Pause fra blogging.  Ser  Pause fra blogging. Ser hetsen mot meg er i gang igjen ja. Var det jeg ventet på. Ikke overrasket..Godt dere har noe å skrive om da..

 12. Qvinde Says:

  Jeg måtte visst bli voksen Jeg måtte visst bli voksen før jeg ble mobbet, men kun fordi jeg ikke gjorde som da jeg var yngre, overså og lo av det. Utrolig..

 13. trultemor- Says:

  mårnings;) Er glad dere har fått "snakket ut", ting baller lett på seg og blir temmelig sterkt gjennom det skreven ord på bloggen. Hvor sterkt vet jo bare dem som er rammet/innblandet. (og det er IKKE noe morro!!)
  Godt at dere to taklet dette på en god og voksen måte. Det står det respekt av.
  Ha en god dag:)

 14. Anonym for anledningen Says:

  Kort sagt så er det Kort sagt så er det desverre slik at mange- også her- ikke er som en tror og fler enn en tror er rammet av det. Flere har skrevet innlegg om det i løpet av dagen men det ser ikke ut til å ha løsning alikevel. Og så sitter kanskje opptil flere i glasshusa sine ?

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel anonym for anledningen, Vel anonym for anledningen, alle hus har glass, mer eller mindre.

  Men jeg er ferdig med denne saken for min del. Nå får en se fremover heller..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: