Dagen derpå..

Ser Sol er som vanlig forut for sin tid – rett over her er en direkteknapp til Grete Roede som nok får sine besøk når julens etegilder er ferdige med sine svanesanger over flesk og annet vomfyll for oss med plusser på kontoene. Nåh.. meg får hun ikke besøk av, skulle jeg vært representativ for snittet med min atletiske kropp med skammelig flat mage, ville hun gått konk kjapt, hehe.

Det blir rolige dager mellom jul og rakettdagen, flere er bortreist i familien denne julen, litt uvanlig, annerledes – men det skaper ingen nød. 1. juledag er ofte et antiklimaks hvor luften er gått ut av den største ballongen som vi har pumpet og pumpet opp inntil den når klimaks og alle puster ut enten i bakrus eller – ja rett og slett puster rolig igjen uten tunga på navlen.

Ute er den vindlaust som vi sier, 3 grader pluss og rene vårtiningen. Men ingen sol, ikke foreløpig. På en måte som om verden og puster ut og er blitt tankefull.

Det er og dagen da mange tar et dypere overblikk over hva nissen i år har drysset ned over de. Særlig barn som nå leker seg gjennom haugen og finner ting de ikke fant i går i da alt var kaos og fargete papir med sløyfer og 100 meter tape. Håper ikke disse to guttene er en ny standard for nissen å leve opp til her i de moderne overflodsland: http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/var-misfornoeyde-med-gavene-roemte-hjemmefra-3076518.html Stakkars nissefar, fremtiden ser ikke helt lovende ut.

En jeg kjenner er nøye med debit og kredit etterpå, har han gått i pluss er julen velsignet, minus gir forbannelse. Jeg har aldri klart å bestemme meg for om jeg skal le eller riste på hodet av hans balanseregnskap som er for hans del fullt alvor. Men noen mennesker kan gå tapt i kronenes verden. Da vi var mindre fant han en gang en hel 10 kroners seddel, det var mye penger den gangen. Men den henger i dag på veggen i glass og ramme med sirlig skrift under: "Min først 10 kroners-seddel". Vi andre hadde vel gått amok i snopedisken og levd litt..

Men det mest morsomme med hele julen er å se barn bli helt i ekstase av å få noe de bare som barn enda tør vise sine ekte gleder over. Det varmer alltid i sjela, og jeg lar meg rive med og føler litt av samme barnslige ekte gleden selv.

Dagen derpå er og passe til å rusle en tur – eller ta på ski og skli fredlig rundt med lett pust..

6 kommentar to “Dagen derpå..”

 1. medi Says:

  Så en sånn *funny video* Så en sånn *funny video* fra us…det var en liten jente som fikk
  noe Barbiegreier. Hun var vel ca fire år.
  Forventningen var til å ta å føle på, det var en stor pakke.
  Videoen var innstilt på hennes ansikt.
  Hun åpner…et skuffelsens streif over ansiktet..
  før hun gledestrålende uttalte:
  It wasnt what I wanted, but I can handle it:
  Gjett om hun hadde hørt den linja før.

  medi

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja de lærer det av oss Ja de lærer det av oss voksne medi, det er vi som former barna på godt og vondt. Og kanskje gir de oss noen tankors tilbake slik som den jenta du forteller om.

  Tor

 3. mariee53 Says:

  klarer ikke samle tankene mine her men jeg brukier nok ikke så mye i julegaver, rett og slett fordi jeg ikke har så mye.Vi har uansett nok av alt vi trenger. Ungene har endelig forstått at mamma ikke har så mye. Minstemann fikk en dyr xboks av sin pappa, og jeg kunne aldri kjøpt så dyrt nei. Likevel var han veldig glad for de tingene han fikk av meg. Mariee53

 4. davyen Says:

  God jul Til deg Tor sender julehilsen selv om den er forsinket så er den i hvertfall ærlig ment.
  Så God Jul fra min kone og meg .
  Takk for di hilsen til oss.
  Davyen

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jula er på en måte litt Jula er på en måte litt som ferie har blitt marie, en origie i opplevelser hvor en helst skal overgå forrige år. Men, hverdagene er de viktigste, og kanskje man burde fordelt mer over hele året av både det ene og det andre.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Beklager forsinkelsen jeg og Beklager forsinkelsen jeg og davyen, ikke alltid jeg rekker så mye mer enn å skrive innlegg.  Håper du har og får fine romjulsdager..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: