Missing: The Ark of comprehension..

Nattens dronning kikker ned på meg med øyne som undrer seg på hva som foregår oppi knollen på en stabukk med lange bein og tape på tommelen. Ser opp over lesebrillene – Nåda? Har jeg tenkt noe feil igjen? Pokkers kjerring! Men kan ikke klage for mye heller – jeg har jo skapt henne selv. Kikker opp igjen – Kutt ut det blikket, ellers maler jeg blå øyne på deg som smiler heller! Og blondt hår! – Den satt tenker jeg! Hm… nei jeg gir opp..

Bra ingen ser meg som sender tanker til et maleri, da ville vel grønne frakker ankommet. Eller er de hvite enda? Kanskje forkledde i dress? Vel, en halvrar skald fra utkanten skal jo være… rar. Ja nettopp, ellers er han jo ikke en halvrar skald fra utkanten. Nok om det, jeg snur den gloende kjerringen på høyre side, nei – bytter henne ut med noe beroligende, et landskap fra utkanten..

Nissen er trøtt, dvs denne som har vært på forpakkeutlevering og endte på reservetanken da den moderne sleden parkerte i stallen. Nisser er så mangt, forresten. Mulig noen ser på meg som helårsnisse – har jo stilig småskjegg. Who cares, ikke denne nissen ihvertfall. Dog mer gøy å dra bjørkeved inn på ekte treslede enn å trille på en vedtralle… Den setningen skulle ikke være der, men senere vel? Samme det, den er her om ikke annet, og 1,3 pepperkakedamer. Jeg liker best damer, er mer mat på de..

Ellers da? Jo takk..

Livet er ikke som før – han sa det, men jeg ble litt usikker på når han mente? Han var gammel, nesten 94 tror jeg det var. En sjelden utgave på mange måter. Før – jeg vet han da var heibonde. Kan det ha vært da han mente? Hesje, blakken, trepinner i jord og rive, hjemmesmidde av einer alle to – sorry, begge to. Og ekte budeier med barm og smil, og fletter – jeg husker hun som alltid skulle ha meg på fanget når jeg var litt kortere, hun hadde myk lang flette som kilte meg i nakken hver gang hun snudde seg for å snu flatbrødet på steinhella. I mellom hver snu klemte hun på meg og nynnet rolig små søte budeietraller. Hun luktet budeie og. Friskt og ekte. Og litt flatbrød..

Memories from yesterday.. Alle burde hatt gode minner, om ikke akkurat fra budeier, så gode minner. Vi fyller på hver dag med noe som senere blir minner.

Denne sangen hørte nissen da han sladdet hjemover i den moderne sleden:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

.

Og mange flere, ikke bare bjelleklang over bekken, og de andre..

Hvis julen hadde holdt seg til julemåneden så ville den blitt bedre for alle. 1. Januar begynner gnålet om de gule kyllingene og swix – etterpå er det ferie, så jul igjen. Så ja, kanskje det var bedre før når mange ikke bare hadde noen få merker i kalenderen, men 365..

Før var det 100 oktan, super deleluxe, tiger i tanken og man så alle – nå er det lavoktan med blybriller og turbo – og tiger i boxeren. Hva er det du ler av? Kikker bak ryggen på motsatt vegg der hun nå er, Nattens dronning. Kvinnfolk! Skal jeg selge deg til naboen? Tenker den satt jeg – nei, gir opp..

Her var satt av plass til et omstendighetsdikt – The Ark of comprehension, men jeg kom ut av det et eller annet sted ovenfor.

Natteroen flyter beroligende over Skaldelands hvite sletter. På lydløse vinger svever Johanna Jordugle over myke koller og vinternakne jorder. Lekende over sandkuler ut mot havets glitter fra julestjernen og dens millioner barn – og hun lander på en stolpe ved havets speil. På en høyde ved siden av sitter en skald stille – begge kikker på hverandre et lite minutt før deres blikk atter søker nattehorisonten i uendeligheten..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

6 kommentar to “Missing: The Ark of comprehension..”

 1. tante BØ Says:

  God natt du rare mannen der God natt du rare mannen der sør : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God natt til deg og tante, God natt til deg og tante, sov godt og mykt..

  Tor

 3. Amelia Says:

  Fantastisk. Rett og slett.

 4. Stein_ Says:

  Du er en flott representant Du er en flott representant for ditt rike..
  God Jul
  Stein

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Amelia, men det var Takk Amelia, men det var bare noe strøord..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for det Stein, og ha en Takk for det Stein, og ha en riktig god jul du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: