Kjønnskamp – en av velstandens priser?

Gjør som medi, leser litt blogger nedover – kommer til hennes og stopper der. Kjønnskampen, er den virkelig reell – allikevel? Hvorfor? I såfall. Jeg føler ikke menn som helhet ønsker noen kjønnskamp – krig. Men hva med kvinnene som helhet? Jeg er ikke kvinne og kan ikke føle tidens strømninger slik kvinner kan.

Og – hvis det er en krig i emning – er den global, eller er det bare her i navlelandet hvor vi er kommet lengst på de fleste områder som følger med en velstand som kanskje har oversteget hva mennesker takler? Medi er inne på noe i tankeskrivet sitt. Det har slått meg og en stund. Men det er ikke noe som bare er relatert til lille Solbloggen, nei man ser sammen trenden de fleste steder hvor dette kan komme til overflaten – kjønnskamp. Og dessverre – med overvekt av kvinner som angripende part.

Er vi menn så bad? Som helhet – som kjønn? Man kan og spørre seg hva er så målet for kampen, for angriperne? Å slavebinde mannen? Forme han til noe – noe han naturlig ikke er, ja noe kvinner heller ikke er? Perfekte..

Oppi all krigslyst, man må huske at fra naturens side er ikke menn og kvinner skapt helt likt. Skjønt – når det virker som om det som er ønsket at en mann skal være – så strekker ikke kvinner heller til. Så – hvorfor ønsket om at mannen skal være overmenneske? Vi menn er fulle av feil, sett med kvinners øyne, og motsatt. Men – hvem har bestemt at det er "feil"? Det er ikke "feil" – men ulikheter bare. Også ulikheter på individnivå.

Personlig føler jeg det er mye velstanden vår som er årsaken bak det hele. Velstand på vårt nivå betyr ikke dermed at alle er millionærer – selv om det er det som er manges ønske – vasse i luksus og sveve gjennom livet på rosa skyer uten forpliktelser – slik mange av de menneskene mediaverden serverer oss tilsynelatende gjør, perfekte mennesker som andre tilber og ønsker over alt at de selv var.

Men hvorfor krig mellom kjønnene? Eller – enveis krig er vel mer rett: Få has på mannen. Dessuten er jo mannen snart avlegs får en høre oftere og oftere – man behøver ikke en mann strengt tatt for å få barn i dag, ikke en fysisk mann. Men – selv kvinner kriger mot kvinner, så – hva vil de egentlig da? Bo alene med insiminert barn – ha menn som tjenere, for samtidig som den fæle mannen er gått ut på dato så behøver de han visst til å utføre diverse – for kvinner..

Likestilling – ja, det er vel de flest for, men husk: En mann kan ikke av naturlige årsaker bli en kvinne, eller motsatt. Og dette gjelder ikke bare på nivåene om hvem som kan løfte mest, nei helt inn i sjela. Dessuten er merkelig nok ofte kvinner og i krig med hverandre på forskjellige nivåer. Så hva vil egentlig disse "krigskvinnene"? Og hva får de ut av å henge ut mannen som noe – noe katten slepte inn en møkkete dag..

27 kommentar to “Kjønnskamp – en av velstandens priser?”

 1. Lillesøster Says:

  Menn har en tendens til å Menn har en tendens til å tro at kvinner er mindre intelligente enn dem, at vi er dårlige ledere, at vi spiller på sex for å få vår vilje; "kvinnelist" (boller og brus). Men har du hørt om "mannelist"? Det ordet finnes ikke engang. Gamle religiøse menn – de trenger ikke å være gamle engang – har en litt ekkel holdning til kvinner, fordi de mistolker Bibelen eller Koranen, og misbruker den. Jeg er for at man lærer seg til å tenke "teamarbeid". Hvis alle behandler hverandre med respekt, så tror jeg det er utrolig hva man kan få til. Jeg tror Norge ville ha vært et helt annet land om vi sto sammen. Da ville ville kanskje private bedrifter blomstret, oppfinnerne ville ha oppfunnet masse rart i pur skaperglede, men vi kaster bort så mye tid i tåpelig konkurranse og uvennskap, noe advokatene forteller; de har hendene fulle av nabokrangler. Feider.

  llesøster

 2. ¨bamse¨ Says:

  Jeg er ikke enig i Jeg er ikke enig i Lillesøsters opplevelser her inne, og ser at den "kjønnskampen" som foregår her inne, hovedsakelig er fra kvinner…..

 3. Lillesøster Says:

  Bamse, jeg har ikke opplevd Bamse, jeg har ikke opplevd noe negativt her inne, jeg snakket om opplevelser jeg har hatt med kriste menn.

  Lillesøster

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  De aller fleste «frie» menn De aller fleste "frie" menn støtter kvinner som blir undertrykket av religioner Lillesøster, jeg tror der har kvinner full støtte fra menn som helhet. Det er ikke det mine tanker her funderer rundt.

  Hvor har du utsagnet "Menn har en tendens til å tro at kvinner er mindre intelligente enn dem" fra? Sikkert menn som tenker slik, men og sikkert at enkelte kvinner mener motsatt – men disse menn og kvinner er ikke noe flertall.

  Ordet "kvinnelist" – er det og brukt av kvinner om kvinner selv, og er ikke kun enkelte menns tanke. Poenget mitt er litt at det kan fra utsiden av se ut som om enkelte kvinner egentlig er i kamp mot både menn og kvinner – så hva vil disse krigskvinnene egentlig?

  Jo det ideelle er at alle behandler alle med respekt, men det er i en perfekt verden, dessverre finnes ikke den perfekte verden og vi må forholde oss til den som vi er i.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Dessverre må jeg der stille Dessverre må jeg der stille meg stort sett bak bamse når det gjelder inntrykket herfra. Når det er sagt betyr ikke det at alle kvinner her kjemper en kamp mot mannen, for det er helt feil å si. Men det er en vind som farer gjennom bloggen rimelig ofte..

  Tor

 6. Moonlight Says:

  .
  Tror lite er forandret i holdninger de senere år ..

  Det er vel mer det at dagens kvinner har fått mot og mulighet til å si fra ?

  At det kan ende opp som "hetsing" av menn generelt, er vel muligens en måte å "ta igjen" på ?

  Ingen tvil om at kvinner i tidligere generasjoner har vært "mannens underdanige" i det meste – fordi menn har villet det slik ..

  og vi har enda langt igjen til likestilling mellom kjønnene når gjelder lønn f.eks..

  men tror ikke vi skal strebe etter å bli mest mulig like – hurra for foskjellene der rettferdighet og likeverd er grunnleggende ..

  Moonlight.

 7. Lillesøster Says:

  Husker du han finske Husker du han finske "bilmannen" som uttalte seg om kvinnelige ledere. Husker du han engelske politikeren som mener vi bør holde oss hjemme og vaske bak kjøleskapet?

  Det er vel flere mannlige ledere i verden enn kvinnelige? Hvorfor er det vanligvis flest mannlige politikere? De foretrekker dem og velger dem. Det er sjeldent man finner kvinner som sjef over de største konsernene./bedriftene. Jeg har nylig hørt ting som dette fra menn: "Kvinner er mindre i stand til å tenke rasjonelt og prinsipielt", "Kvinner er hevngjerrige." Den religøse verden er faktisk en del av samfunnet rundt oss. Men her inne på bloggen har jeg ikke blitt møtt med kvinnefiendtlige uttalelser.

  Lillesøster

 8. ¨bamse¨ Says:

  Lillesøster Kanskje en ide å holde seg unna kristne menn?
  Pietister er de værste vet du….

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg synes det skal være en Jeg synes det skal være en selvfølge med likestilling og at kvinner "sier i fra" Moonlight. Vel, "ta igjen" – ta igjen for hva? Likestilling er en samfunnssak, ikke bare en enkel kvinne-mot-mann sak. Tror endel misforstår det. De aller fleste menn er for naturlig likestilling.

  Tja, både og med det du sier om fordoms "underdanig" – men er det da så at døtrene så skal hevne det forholdet på deres egen generasjons menn? I såfall er jo det på trynet feil.

  Man kan og undres seg over disse krigskvinnenes forhold til deres egne sønner – de blir jo og menn når de er voksne? Eller er det slik at deres egne er unntatt fordi… ja fordi – hva?

  Tor

 10. Moonlight Says:

  Tja Tor ..
  Å "ta igjen" er vel noe vi alle gjør, om vi føler oss tråkket på ?

  Enkelte menn tar igjen mot kvinner med seksuell trakassering ..

  Enkelte kvinner tar igjen med hets/morsomheter mot menn ..

  Er vi ikke da like gode?

  Moonlight

 11. medi Says:

  Som sykepleier har jeg Som sykepleier har jeg stått i lønnskamp mange ganger. I ungdommen var jeg på barikadene for både det ene og det andre.
  Jeg skylder ikke all verdens elendighet på menn, eller kvinner, men på maktsyke mennesker, uansett hvilket miljø eller organisasjon der tilhører.
  Jeg vet nokså mye om maktmisbruk i kristne menigheter.
  Det er også slik at vi ufrivillig, kanskje, *gir* noen makt.
  Mest av alt var dette en kommentar til en bloggtrend her inne, som jeg ikke henger meg på.
  Her er det så lite mannlige bloggere at vi skal ikke skremme bort de som er. Ikke fordi dere er menn, men fordi dere ser ting anderledes enn oss, og det beriker.
  Undertrykking er uansett motbydelig.

  Fiiin dag videre fra medi.

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda Lillesøster (11:17) – Joda Lillesøster (11:17) – ingen kan med rette si at ikke menn med slike holdninger finnes, samtidig finnes det kvinner som og er helt på jordet motsatt. Ta bort de enkle ekstreme og avstumpete i denne saken, for de er unntakene.

  Kvinner har stemmerett i moderne samfunn som menn – og det finnes grovt 50/50 menn og kvinner. Så uansett er da og de resultatene et utslag av at kvinner også stemmer på menn. Noe som jo forsåvidt er slik det må være, det at man stemmer uten tanke på kjønn, men etter individstanken.

  ""Kvinner er mindre i stand til å tenke rasjonelt og prinsipielt", "Kvinner er hevngjerrige."

  –>Jo, det er utsagn som går mye igjen, enig. Men analyser utsagnene litt: Ikke veldig sjeldent kommer lignende utsagn også fra kvinner om andre kvinner. Og kanskje, jeg sier kanskje – er "hevngjerrighet" noe som kan være noen grader sterkere generelt av naturlige årsaker i gjennomsnittskvinnen? Men da også mot sitt eget kjønn i såfall, ikke bare mot menn. Noe man kan dra paralleller til i dyreriket der hunner ofte kjemper både mot hanner og hunner om et territorium.

  Jeg vet ikke, har ikke de svarene, jeg bare har registrert hva kvinner selv kan si, for ofte er slike utsagn noe som og kommer fra kvinner – om andre kvinner. Dermed er en og litt ved kjernen – dvs at det føles som om endel kvinner fører en kamp både mot menn og kvinner sett utenifra. Hvorfor? Hva vil de så? Hvordan ser de på seg selv siden i deres øyne er stort sett resten av menneskene en tvilsom sak.

  Det religøse, religioner – vil alltid ligge kraftig etter resten av moderniseringen, likestillingen. Det er av naturlige årsaker når en forstår grunnlaget for religionene.

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo, du er selvsagt inne på Jo, du er selvsagt inne på noe der Moonlight (11:32).

  "Enkelte menn tar igjen mot kvinner med seksuell trakassering .."

  –>Beklager, men der forenkler du menns reaksjoner som helhet, noe som jeg og føler er mye de generelle forhold når kvinner skal berette om de håpløse menn. Hvorfor akkurat "seksuell trakassering"? Og hva er "seksuell trakassering" i denne saken? En dritas mann som fikk avslag av en like dritas kvinne på byen?

  Poenget mitt her i dette innlegget var den vinden som farer gjennom landet, ikke bare bloggen, men det viser godt her og. Og den vinden er i hovedsak noe som kommer fra kvinner, mot menn, ikke motsatt. Men faktisk og kvinner mot kvinner..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo medi, maksyke mennesker Jo medi, maksyke mennesker finnes i hele samfunnet – og av begge kjønn. Dersom man tok 100 maktmennesker, hvorav 50% av begge kjønn, så ville neppe den kvinnelige halvdelen utmerke seg positivt mer enn den mannlige, det er bare et faktum man ikke kommer utenom.

  Ja finnes mye maktmisbruk i religiøse kretser, dessverre, for det er jo motsatt av tanken de messer. Men man kan dra visse sammeligninger mot dagens massehysteri omkring kjendiser, og den dyrkingen som mange er en del av der. Og – jeg tror jeg har rett når jeg antar at kvinner er i stort flertall i å dyrke/se opp til kjendiser osv. Mulig det er et naturlig element i kvinner som påvirker?

  Bloggen, ja – menn er fåtallige her, har vel stort sett alltid vært slik. Om "vi" skremmes bort er tvilsomt, men vi kan kanskje gå lei av å høre om hvor håpløse vi er nesten hver dag her. Og mange av listene over vår håpløshet viser egentlig hvor håpløst lite de som serverer listene vet og forstår om menn, og mennesker.

  Ha en fin dag videre du og.

  Tor

 15. Moonlight Says:

  hmm.. Der "farer nok mange vinder gjennom landet" Tor ..

  Ikke bare den du omtaler nå .. men se på tallene for misbrukte barn, voldtekter, menneskehandel .. osv. osv ..

  På nyhetene i går advarte Politiet mot "barneschattesider" på nett ..
  I løpet av et kort tidsrom hadde de i Vest-Agder fått inn 14 alvorlige krriminalsaker – fra grov voldtekt av barn  .. osv..

  Dette var begått av menn som utga seg for å være barn ..

  Disse tingene er groteske sammenlignet med litt hetsing på en blogg ..

  Og slike nyheter får vi servert nesten daglig. Av disse grove forbrytelsene begås vel nesten 100% av menn  ..

  Nå skal ikke alle menn klandres for hva et lite fåtall gjør ..

  Men vi kjenner vel alle til at media skaper holdninger, besvisst eller ubevisst ..

  Så kunne jeg ha skrevet kilometervis om dette temaet – men avslutter her..

  .. med en påminnelse om det du selv skriver, der "farer så mange vinder gjennom landet"

  Moonlight

  ..

 16. bramaputra Says:

  det nytter ikke komme løpende med stilettheler og maskara og neglelakk-når du har reaktornedsmelting på et atomkraft verk- mannen er mye mer allsidig generelt- helt klart at kvinnefrigjøring er en luxus sak-som vi etterhvert må trekke konklusjoner av-  jeg mener dette prosjektet er helt feil-når man tenker samfunnets beste- bare vent til alt går til dunders- da kommer menn til å slite med seg kjerringene etter håret i gjen-
  kvinnehysteri er et alvårlig samfundsproblem,og egner seg ikke å kombinere med myndighet og makt-

 17. Qvinde Says:

  Tor PS. Dette er forresten det eneste innlegget jeg kan bidra med i denne diskusjonen, og kanskje det var helt bak mål også ang ditt tema. Jeg er skikkelig dårlig på diskusjoner på høyt nivå. Er visst flinkere til å sette de i gang…  Faller fort av lasset. Svadachatting ligger nok mer til meg.. Enkel sjel. 

 18. Qvinde Says:

  Tor Det vil alltid være sånn at det er noen som blogger om noe her, som en eller annen ikke liker. Syns ikke man skal ta alt man leser her så ille alvorlig. (Man lærer av erfaring) Ting man finner på nett her og der, får man ta med en klype salt og litt selvironi syns jeg. Alias har vært flink til å skrive om kvinner, og det har provosert mange kvinner her. Selv har jeg bare ledd av flere av innleggene hans. Man velger jo selv hvilke blogger man vil lese. Selv ser jeg først overskriften og evt tekst som ligger under, og så ser jeg hvem som har skrevet innlegget. Da ser man fort hva innlegget mest sannsynlig handler om, og så velger jeg utfra det om jeg vil lese bloggen el ikke. Enkelte blogger leser jeg aldri, men gidder ikke irritere meg over hva de skriver for det. Vi er forskjellige og skriver om ulike ting. Og som jeg har sagt før: Alle kvinner er ikke like. Alle menn er ikke like. Vi er alle forskjellige og ulike med forskjellige holdninger, moral, interesser, verdier, samfunnsyn, livssyn etc. Selv syns jeg det hadde vært forferdelig kjedelig om vi alle var like, mente nøyaktig det samme og skrev om nøyaktig de samme tingene, og hadde like livserfaringer. Jeg syns folk får blogge om det de vil, også leser folk de bloggene de vil og som de gleder seg over.  God blogging videre! 

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror de fleste er enig Tror de fleste er enig omkring slike saker Moonlight (12:23), overgrep er og noe som begås av begge kjønn – overgrep finnes og i psykisk form, kanskje den typen overgrep som er vanligst og mest skjult.

  Men ser man på det du skriver her, så er det atter en gjentagelse allikevel med en undertone som peker på de "fæle menn". Sier man slike ting, påpeker de ofte nok, så dannes det er samfunnsbilde av menn som potensielle overgripere, de er mistenkelige inntil det motsatte er bevist, bare det at å bevise noe som er kun en påstand og da om at det "kan" ligge der latent uten at "jeg" vet – uansett, er håpløst umulig.

  Overgrep finnes på mange områder – og "overgrep" – det er ikke uvanlig inviduelt følt. Samtidig ser man og tendenser til at enkelte mener at et menneske som ikke har følt en situasjon som "overgrep" får huden full av andre som mener det er et overgrep, at personen værsegod får lære seg til å føle at det skal være et overgrep, fordi de mener at det skal være et overgrep.

  En ting er de forhold som samfunnet kan peke på som overgrep, noe annet er det som forgår skjult som nevnt over ofte er ren psykisk terror i mange hjem. Og den typen overgrep er nok uten tvil den mest utbredte, og der tror jeg kvinner kan være like sterkt representert.

  Men atter: Overgrep = Fæle menn. Noe som også gjennomsyrer det du sier her, og noe som er feil å messe som en sannhet.

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg tenkte stort her nå Jeg tenkte stort her nå Qvinde, og ikke på noen spesielle. Neida, man skal ikke ta alt like alvorlig, men på samme tid er det alvorlig at mange kvinner stadig påpeker en haug med feil, generelle mangler osv med menn. Det blir for ubalansert, og ensidig.

  Menn er som kvinner: Uperfekte, men må en liste opp en meter med "feil" på det andre kjønnet generelt til stadighet? For den omfatter og da menn som opplisteren absolutt ikke kjenner, og blir da stående som at menn generelt "er sånn". Til slutt blir det det som er inntrykket når mange nok påpeker det samme mange nok ganger, det er en trend rett og slett. Og en trend som egentlig er skapt av kvinner.

  Spørsmålet er da: Hva er hensikten? Og hva vil de kvinner som stadig må påpeke hvor generelt håpløst hannkjønnet er? Paradokset som jeg og har nevnt, er at ikke uvanlig er de samme kvinner og rett som det er ute og forbanner medsøstre, altså hunnkjønnet.

  Jeg savner svarene på "hvorfor" – det som da ligger bak. Du sier jo selv her at alle er forskjellige, noe som er rett, men det er og endel naturlige forskjeller ofte mellom kjønnene. Så det rette er heller å diskutere slike sake kjønnsløst, altså uavhengig av kjønn, hvis man absolutt må om mennesker man aldri har møtt eller kjent.

  Men igjen: Hadde ikke deg særskilt i tankene, men den generelle oppfatningen jeg hadde.

  Tor

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Endel av tankene mine Endel av tankene mine bramaputra, går og på det at til slutt taper kanskje kvinnene selv på å skape en holdning som er negativ om menn. Jo, vårt navlenivå som vi egentlig er her på her i navlenens høyborg – Norge, må kanskje ta en del av skylden, ting kan vippe for langt til slutt, saker som begynte med en god tanke utvikler seg til det ekstreme.

  Tor

 22. Moonlight Says:

  Tor
  Kan vi enes om at der alltid er tre sider av en sak ..

  Din – min – og – den rette!

  Dette er et tema som man ikke kan enes om eller finne frem til ett rett svar på ..

  Jeg ser kvinne og mann som likeverdige mennesker som har de samme rettigheter og plikter i samfunnet ..

 23. bramaputra Says:

  ivertfall blir vi et lett bytte for frammede kulturer som tar over-når vi brytes ned innen fra
  det er det som blir resultatet til slutt- guttene forvitrer til pleietrengende- det er ikke mye å krige med

 24. Lillesøster Says:

  Min mann jobbet 5-6 år i Min mann jobbet 5-6 år i barnehage på begynnelsen av 90-tallet, og da la han merke til at det går bra med to jenter sammen, men med tre jenter sammen er det full krig… Og det har jo vært gjort undersøkelser i barnehager som viser at de ansatte duller mer med guttebarn enn med jentebarn.

  Jeg mener å ha sett at menn kan lett få det som i et paradis hvis han er sjef og har en masse kvinner rundt/under seg, for alle damene går som høner rundt hanen og konkurrerer om hans "gunst", særlig hvis han er kjekk… Tror ikke det er så forferdelig synd i menn. De har alltid fått både makt, respekt og høyest lønninger opp gjennom historien. De blir lyttet til.

 25. Jærskalden Tor Vidle Says:

  3 er for lite Moonlight. 3 er for lite Moonlight. Enig omkring det med likeverd etc, men endel av disse "krigskvinnene" ser ikke ut til å fatte helt dybden i det de messer.

  Tor

 26. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ifølge de som regner på Ifølge de som regner på saken og mener de har svarene, så en gang i fremtiden er de etniske nordmenn i mindretall bramaputra. En annen sak er at de ikke etniske består av mange grupper og neppe klarer samle seg i en flokk.

  Tor

 27. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg skal ikke uttale meg med Jeg skal ikke uttale meg med pondus omkring det du sier vedrørende barnehager Lillesøster, men er jo et gammel utsagn det med 3 jenter osv..

  Menn har vel alltid hatt makt, men om det er et bevisst opplegg/plan ovenfor kvinnekjønnet for en eller annen agenda nekter jeg å tro. Menn har kanskje hatt lettere for å sammarbeide på tvers av kjønn etc, noe som kan være tillært over mange generasjoner.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: