Inntrykk i hvitt..

Kjekt med litt snø ja, hehe. Dog litt dumt når en ikke finner igjen veien. Det må være årtiets snøfall over flatelandet. Og da med påfølgende kaos og sirkus. Gode 40cm på få timer – lite for en nordlending antagelig, men det kan vel sammenlignes med å få etpar meter der oppe i løpet av en natt.

Da det begynte i natt tok jeg dette bildet av snøfokken i mørket.

Tøft med uvær som gir en ekte naturfølelse.

Morgenstund, kaffekopp, men hvor skal den settes? Midt i fløtekaken?

Her står utemøblene der de pleier året rundt, normalt er det nok av stunder selv om vinteren til å nyte en fredfull morgenkaffe på terrassen.

Vakkert, ja – man kan ikke si noe annet. Vinden økte, så jeg var kjapp til å knipse mens trærene enda hadde hvite klær på..

.

En får nyte mens en kan, snø på Jæren er mer eller mindre et fremmedelement – ihvertfall over 5cm som ikke smelter samme dag. Men av og til en sjelden gang kommer det et lass. Snø er ok, men Jæren er mest seg selv som årsgrønn.

Akebrett og ski, veien uten plog er perfekt for lek og barnehyl, også fra lange barn. En nabo et stykke unna – kona måtte ut, dermed hentet han brøyten sin og gravde ut kone og bil. Jærfolket er aldri rådløse..

Kjerra står godt i garasjen, butikk kan tas på ski med kjelketau rundt livet. Skjønt en gamp med truger på ville vært perfekt. Det skumrer mens jeg skriver dette, kikker ut og ser skydotter i mange fasonger svever forbi som synlige ånder man bare leser om..

Samtidig – aldri har vårlengselen vært så stor. Om kort tid er det slutt på at mørket stadig spiser litt og litt av døgnet – nå overtar lyset – det gode og livgivendene – varme for sjel og skrott er ikke særlig langt unna..

10 kommentar to “Inntrykk i hvitt..”

 1. Først og sist Says:

  Litt mye av det gode.. Greit med snø til jul..men dette var litt mye…
  60 cm i går kveld..så denne vinden..skuffet hele dagen..nå har jeg bare en pause..

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo, litt mer enn jeg trodde Jo, litt mer enn jeg trodde først og sist, men ok, morro og. Jeg venter med å måke ned kjerra til brøytebilen har vært der, får håpe den kommer snart, eller ihvertfall i løpet av natten. Men forstår de sliter med å holde hovedveiene farbare, og vinden øker på..

  Tor

 3. Lillesøster Says:

  Fine bilder! Himmelen var Fine bilder! Himmelen var fin og fuglen. Dere har mer snø enn oss!

  Lillesøster

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk Lillesøster. Er Mange takk Lillesøster. Er nok snø her nå for min del.

  Tor

 5. Lise L. Says:

  Nydelige vinterbilder. Nydelige vinterbilder. Finnes nesten ikke noe mer vakkert på vinteren en snøkledde trær. Men undres på den stær der, overvintrer de på Jæren? Vet det er spesielt klima der, men her flyver de sydpå.
  Men nydelige bilder.

  Lise L.

 6. medi Says:

  Nok snø?
  Blir dere aldri Nok snø?
  Blir dere aldri fornøyd der borte?
  Enten er det ikke snø, eller så har dere for mye snø?
  Nei, bare tuller litt…(litevetta, som de sier der jeg kommer fra)
  Men har flerfoldige tantebarn i Stavanger, de er overlykkelige!!!

  Ellers…misunner din evne til å fange stemningen med fotoapparatet.
  I mangel på det en ikke kan sjøl, gleder jeg meg over de som kan slikt.
  Nydelige bilder.

  medi

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk Lise L. Så ut Mange takk Lise L. Så ut som rene postkortene i dag her, så jeg benyttet sjansen til å knipse en haug bilder før vinden fjernet mye av det jomfruelige inntrykket.

  Det overvintrer mange arter fugler her, ofte i småflokker for de aller fleste som skal trekke ut flyr videre, men noen blir. Stær overvintrer det noen spredte flokker av. Men også slike arter som vipe og linerle som man ofte ser det står om i avisene om våren at nå er de kommet, mens her har det vært noen hele vinteren. Viper og linerler er ofte regnet som vårtegn mange steder.

  Senest for en uke siden kom jeg over en flokk linerler som spiste tanglopper på en av strendene her. Og da jeg nettopp var på den turen hvor alle måkene var ved havet så satt det og en liten flokk viper i en klump på et skjær.

  Men en må nok regne med at noen kanskje dør nå dersom snøen og frosten blir liggende over lenger tid, dog finner de endel mat i fjæra alltid, men kulden kan ta mange av de. Normalt er det mildt her så de fleste overlever, men enkelte vintrer kan det komme frost og snø som blir en stund.

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei du er inne på noe der Nei du er inne på noe der medi, hehe. For min del er det nok nå. Snø er koselig slik sett, men når en har bodd her lenge så føles den som et fremmedelement dersom den blir liggende for lenge, vi er vant med grønt hele året og ofte og vinterblomster.

  Jeg husker et år for lenge siden så klippet jeg gresset i slutten av januar, men det var veldig spesielt for da var det en langvarig uvanlig varmeperiode, og hekkene stod grønne. Dog er det ikke mange år siden en nabo friserte plenen til jul. Og jeg ser at der jeg mater fuglene med frø/korn spirer kornet som bare det, dvs før snøen kom.

  Takk for skryt, men tror de fleste klarer å finne gode motiver.

  Tor

 9. tante BØ Says:

  Urørt snø er vakkert da !! Urørt snø er vakkert da !!

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja tante B, og når jeg ser Ja tante B, og når jeg ser forskjellen til i dag så er jeg glad jeg var kjapt ute i går.

  Nå må jeg spa ut bilen, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: